• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
@Kartanesii8892 bu arada bizim günümüz aynıymış aynıymış tatlım. doktora göre normal kız kardeşimin bebeğine göre daha ufak bir bebek bekliyorum. senin yakındaki randevun ne zaman? ben hala endişeliyim niye ufak benim oğlum diye? kaç kilo boyu nasıl seninkinin?

Allaha sukur zorlanmiyorum ben temizlik yaparken dedigin gibi iki gunde tum ev piril piril yapilabilir ama gecen hafta merdivenleri sırayla temizliyorduk herhafta biri dort kat yukardan asagiya süpür sonra birde vilada tutuyorduk sıra bendeydi ordaki toz egilip dogrulmak merdiven in cık elim ayagim titriyor çok zorlaniyorum yapmadim kiyametler koptu durdumuz yerde şuan iki elti düşman kesildi bana merdiveni artik yapamicam dedim diye siz aranizda yapin ben dogumdan sonra telafi ederim yada sizde yapmayin dedin olanlar oldu
Yok artik yaa bu ne acimasizlik...ben de aile aprtmnindaym eltim ve kv var eltim yapmiyor ben de yapmiyorum, ben hamilelikten oncede yapmazdim yogun calisiyorum esim yardim ederdi kvme zaten ben genelde evde olmadigim icin...ama sizinkilerde ayri bir acimasizmis

@Kartanesii8892 bu arada bizim günümüz aynıymış aynıymış tatlım. doktora göre normal kız kardeşimin bebeğine göre daha ufak bir bebek bekliyorum. senin yakındaki randevun ne zaman? ben hala endişeliyim niye ufak benim oğlum diye? kaç kilo boyu nasıl seninkinin?
canım daha öncekı mesajın gözumden kacmıs olmalı. benım son adetım 2nisan yanı suan adete göre 33+1 ız bebegın gelısımıne göre de 34+0. ben gecen acıle gıttıgmde drun soledıgı degerlerı hatırlamıyorum ama kasım 9da gittik son adete göre ozaman 31+4tü gelısıme gore 32+3tü. yanı 1hafta ılerı gelısımı normalden. burdakı takvımı gekısıme gore ayarlamıstım dr.umda ole hesaplıyor organ gelısımı de ılerı halde sanrm. 31+4te 2005 gramdı boyu da 44cmdi son adete gore. senın suan durumlar nedır. bıdaha 10aralıkta gıdecegım.umarım acıklayabılmısımdır

morceket morceket canım ben doktordan geldim. Doğal olarak bakamadı edemedi doktor bişeye krem veremem ilaç veremem vs dedi. Ama güç kaybım olduğunu söyleyince bacağımda beyin cerrahına gitmen lazım dedi. çok acil bişey olursa ayağını kaldıramazsan güçten düşersen hemen beyin cerrahı olan bi hastanenin aciline git dedi.
Çok teşekkür ederim canım. Benim bel kemigim incinmiş gibi sızlıyor ayagin uzerine bastikca. Sag taraf. ağrı yok aslında. Idare ediyorum. Bakalım 5-6 gün sonra kontrol var doktora sorayim ben de. Çok geçmiş olsun. :KK200:

Sagol canim benim tabiki herkesin derdi var farkli farkli okudum mesajlarini uzuldum hamile halinle neler yapmislar birak kendi gunahlarinda cirkinliklerinde bogulsunlar sen hicbir seyi onlara danismak zorunda degilsin izin alir gibi o neymis oyle. Onlardan once kendi annen var seninde. Hic hic ezdirme kendini laf ettirme esine de guzel dille anlat herseyi anlatmissin zaten gene olursa konus onunla. Allah gram huzur icin tek odada yasamayi bile goze aldiriyor Allah icimizden ne geciyosa onu bize yasatsin. Bebislerimizi sag saglim kucaklarimiza alalim. Emin ol benim yemedigim laf kalmamisti yok esimle cok gulerdik uyuz olurdu kv yaratik maratik cekemezdi bizi. Ama suan iste tek avuntum kizim bebegim ve destek oldugu zaman bana esim..
İnsanlar kendi kızlarını karşındaki kişinin yerine gelinlerinin yerine koysa aynı tavrı gelinleri Yaşasa Ne yaparlar acaba empati yapsa herkes hiçbir sorun olmayacak. aksam bana olan oldu eşim de annesının geldıgıne pısman oldu. gece noldu beraber yattık sarılarak kocamdan ve kzıımdan baskası umrumda degıl. okadar sey yasadım aksam bugun eşim aradı ensonkı konusmamızda annesıyle konustugunu onun da olur oyle gelınkaynana arasnda ben küs degılm kırgın degılm aglamasın dedıgını soyledı konstm.bn artık sıkma kendını bebegımızı dusun kmse de bısey demıcek dıyemez de dedı ıcım.bınebze olsun rahatladı ama hala ızı var. Hepımız bebeklerımıze kavusalım. Sağlıgımız yerınde olsun her anımıza şükredelım ılk defa boyle seyler yasıyorum ustelık hamıle halımle okdr bocaladım ki. umarım hıcbırımız uzulmeyız bır dha ben de senın gb mesafemı enbasından koydum bılıyor msn dha bunun ustıne bır kat daha mesafe koyarsam neler olur kımblr ama kendılerı kaybettı artık

en çok da yandıgım sey sinirimden kızıma ördüğüm battaniyeyi söktüm :KK43: yarıya gelmemıstım dha ama cok emek vermıstım yenıden basladım smdı

Yok artik yaa bu ne acimasizlik...ben de aile aprtmnindaym eltim ve kv var eltim yapmiyor ben de yapmiyorum, ben hamilelikten oncede yapmazdim yogun calisiyorum esim yardim ederdi kvme zaten ben genelde evde olmadigim icin...ama sizinkilerde ayri bir acimasizmis
Bizimkiler insan degilmiş onu anladim çok iyi oldu ya araya mesafe girmiş oldu gercek yuzunude gec olmadan gosterdi canm

Olabilir canim bende biberonlari temizlemedim daha duruyor bitmedi daha isler
ben de orta boy bavula koyacagım hazrladklarımı canım bugece esımle. sag kısma benm sol kısma kızımnklerı kulotlu corap da koydum bebegıme kucuk hurc yaptım tulumlar mendıller zıbın body corap asteonot fln koydum ona. bezı ıslakmendlı altacma benm makyaj cantam sac frcam kısısl seyler pısık kremlernı vs bakım sırt cantama koydım dha kolay ulasılablr olsun dye lohusa setım ve kızıma yaptırdıgım.kıyaftı kılıfta bekletcm dolapta unutsak bıle evım yakın 3km hast.ye esımgelır alır ıste dıger detaylar bavula gırcek bıde. sakınlestrıcı cay fln da alıcam aklınızda olsun ıhtıyacımz olucak bence :) bıde ablam süt yapıcı bıcay var dedı baya ünlüymus adını blmyrm ondan alıcam

T tanem-tane20 senin eltiler insanlıktan nasibini almamış olsalar pessss
Öyle canim kocalarini doldurup saldiriya gectiler
pes yani hamile kadına bunu demek de nedir. kendılerı hamıle kalmamıs mı hıc bu ne anlayıssızlık allahm nedır bu kv eltı gorumcelerden cektıgımız sımdıyı bırak en basından bnu yapmaman lazımdı. normal hayatlarında seni kıskanma huyları falan da varsa bılerek yapıyorlar sanrm
esyalarimizda gozu var biz herseyin en iyisini aldik goze hitap ediyor yani mutfak hariç butun odalarda fon falan var birde işlerde ortak olunca canim esime abisi bi kendi evine bak bi benimkine falan demiş onlsr evleneli 5yıl oldu beş yilda ne moda kalir ne kalite üzerine oturduna sükret bizim bir yillik mobilyayla aşik atiyorlar ogunde geldiler ev pırıl pırıl esyalar parliyor tertemizde ev Kocayı doldurdu saldi basimiza

İnsanlar kendi kızlarını karşındaki kişinin yerine gelinlerinin yerine koysa aynı tavrı gelinleri Yaşasa Ne yaparlar acaba empati yapsa herkes hiçbir sorun olmayacak. aksam bana olan oldu eşim de annesının geldıgıne pısman oldu. gece noldu beraber yattık sarılarak kocamdan ve kzıımdan baskası umrumda degıl. okadar sey yasadım aksam bugun eşim aradı ensonkı konusmamızda annesıyle konustugunu onun da olur oyle gelınkaynana arasnda ben küs degılm kırgın degılm aglamasın dedıgını soyledı konstm.bn artık sıkma kendını bebegımızı dusun kmse de bısey demıcek dıyemez de dedı ıcım.bınebze olsun rahatladı ama hala ızı var. Hepımız bebeklerımıze kavusalım. Sağlıgımız yerınde olsun her anımıza şükredelım ılk defa boyle seyler yasıyorum ustelık hamıle halımle okdr bocaladım ki. umarım hıcbırımız uzulmeyız bır dha ben de senın gb mesafemı enbasından koydum bılıyor msn dha bunun ustıne bır kat daha mesafe koyarsam neler olur kımblr ama kendılerı kaybettı artık[/QUOTE
Biz hayatimiza sadece eslerimizi aliyoruz kv kp gorumce kim saygi yeter onlarda bize ayni sekilde. Baska duyguya gerek yok canm sıkma canini unt gitsin sen sadece bebisini kendi mutlulugunu dusun insana mutlulugunu bile yasatmiyo onemsizler. Onemsiz adi ustunde birak umruna takma kimse bizden onemli degil benden senden:KK50:

İnsanlar kendi kızlarını karşındaki kişinin yerine gelinlerinin yerine koysa aynı tavrı gelinleri Yaşasa Ne yaparlar acaba empati yapsa herkes hiçbir sorun olmayacak. aksam bana olan oldu eşim de annesının geldıgıne pısman oldu. gece noldu beraber yattık sarılarak kocamdan ve kzıımdan baskası umrumda degıl. okadar sey yasadım aksam bugun eşim aradı ensonkı konusmamızda annesıyle konustugunu onun da olur oyle gelınkaynana arasnda ben küs degılm kırgın degılm aglamasın dedıgını soyledı konstm.bn artık sıkma kendını bebegımızı dusun kmse de bısey demıcek dıyemez de dedı ıcım.bınebze olsun rahatladı ama hala ızı var. Hepımız bebeklerımıze kavusalım. Sağlıgımız yerınde olsun her anımıza şükredelım ılk defa boyle seyler yasıyorum ustelık hamıle halımle okdr bocaladım ki. umarım hıcbırımız uzulmeyız bır dha ben de senın gb mesafemı enbasından koydum bılıyor msn dha bunun ustıne bır kat daha mesafe koyarsam neler olur kımblr ama kendılerı kaybettı artık
Biz hayatimiza sadece eslerimizi aliyoruz kv kp gorumce kim saygi yeter onlarda bize ayni sekilde. Baska duyguya gerek yok canm sıkma canini unt gitsin sen sadece bebisini kendi mutlulugunu dusun insana mutlulugunu bile yasatmiyo onemsizler. Onemsiz adi ustunde birak umruna takma kimse bizden onemli degil benden senden:KK50:

evet canım kesinlikle akşam da dedım saygımı sıze karsı bozmadım sevgıme ınanmamıssınız ama saygıma laf ettırmem dedım ki gercekten herseye ragmen severdım oyuzden de cokkırıldım. vallahı esımle konsnca bebegm de hareketlendı ne zormus yavrum nasıl etkılendı annesı uzulnce depresyona gırdı glb uuyudu bugun hep o_O:KK48:

Öyle canim kocalarini doldurup saldiriya gectiler

esyalarimizda gozu var biz herseyin en iyisini aldik goze hitap ediyor yani mutfak hariç butun odalarda fon falan var birde işlerde ortak olunca canim esime abisi bi kendi evine bak bi benimkine falan demiş onlsr evleneli 5yıl oldu beş yilda ne moda kalir ne kalite üzerine oturduna sükret bizim bir yillik mobilyayla aşik atiyorlar ogunde geldiler ev pırıl pırıl esyalar parliyor tertemizde ev Kocayı doldurdu saldi basimiza
aslında 5yıldan ziyade tarz meselesı bu bısey alrsn ole bsıyle kombın yaparsın ki 10yıl bıle modern gorunur ama ıste zevk olmaynca bole zevklıınsanları gorunce kıskanrlar hıc takılma kıskanclık yapanlar kendını hemen beellı edıyor tarzın varkı bunları sorunhalıne getıreblıolar demek kendı tarzlarına gyvenmıyolar. ya ben evıme üniteme tugla tas yaptrdım evlenrken diye köy evlerının dışı gb dıye elestrdler aldıgım seyler klasık degıl dye yenıgelın evı bole mı olur dedıler neler neler ama snra hersey btnce hepsı kbakma bız bole bole dusunmustuk ama haklıymıssın klasık yerıne dha ıyı yapmıssın dedı kv bıle. hos yıne klasık ısterdı ama yaranamayız kmseye kapıkomsum da esımın yengesının gelını. o da kızıma neyapsam alsam bn de alcktm sundan vazgectm vs dyo 9aylıkkızı var ya negerek var buna allah askına dedım kı mont almıcmyenıdogana mont zor olurmus astronot alıcam dedım aldım ustunden 2hafta gectı bana gelms astronot alms gosterıyor. dedım canm ya bn 2hafta oldu alalı afedersın ıccamsrı alsalar kosa kosa gostercekler oda yaptryrm bana dıyorkı ıste ben ışleri aksatırlar dıye boyle beklemeyı sevmyrm ondan yaptırmadm hazır aldım dıyor bana ne ? yanı sordummu kendı eltım olmadıgı halde kıskanıyorlar kendı eltısının vay halıne:) bn kv dyrm konu acılıo mesela ıstersen gelecek geline 1kılo altın al zerre umrum olmaz sen davranısında esıt ol o bana yeter.

Kizlar valla canim sıkıldı sabah sabah esim askere gitmiyor ama bizim doguma da vuruyor askerlik :KK43: calistigi is arkadasina aralik sonu cikmis askerlik esim yazin yillik izin kullanmamisti dogumda alacagim diye simdi o askerdeyken denk gelecek sanirim benim dogum sezeryan oldugu icin @Papatyamaviss 3 tarih var demisler tam gidecegi tarihi anlamamis 15-30 arasinda ne yaziyor gidecegi tarihte
erteleme ımkanı yok mu canım şubeden:(

Canım nasıl geçti Dr kontrolun ben şükür rahata erdim kyvdeler evlerine döndü artık evimde bebiş hazırlığı ile geçireceğim

Aa çok sevindim senin adına bol bol kafa dinler kendinle bebişine oglunlailgilenirsin benim kontrol herzamanki gibi ara açılmamış stabil en başından beri 1 hafta karin çevresi geri çıkıyor önemsiz bir detay dr icin doğunca toparlar diyor 1900g 44 cm olmus sıpam yarın perinatologa gidecegim doğum zamanını o belirleyecek özel doktorum ona göre randevu vericek cok heyecanliyim yarın 2de randevum sizlerede haber vereceğim insallah

Allah razı olsun kızlar hep beraber sağlıkla kucağımiza alırız kuzuları inşallah

Ben ağırlaşmamdan anlamıştım büyük oglanda doğuma 3 hafta kala filan böyle idim

Allah razı olsun sağlıkla kucağımiza alalım kuzulari inşallah

Evet canım. Bebeğe göre konuştu özellikle göğüs kafesinin hareketini görünce solunum antrenmani yapmaya başlamış dedi banada Aralık ayında doğar dedi dr

Evet canım dün itibariyle ayrıldım darısı sana olsun

Dr sıkıntı olmaz dedi ama inşallah zamanını bekler

Özellikle tükettigim birşey yok ama ceviz badem kuru bakliyat muz mandalina en çok yediklerim

Dr kagan kocatepenin videosu var anne karnında bebek solunumu hakkında Drdan gelince onu izledim izle istersen rabbim çok büyük ya bende bilmiyordum
Sen dogurursun bence :))

Maşallah kuzulara sağlıkla gelsinler bakalım Aralık'ta kaç anne adayımız supriz yapacak

Canım onu hiç sormadım desem :) unuttum

Hadi hayirlisi ile sende ayrıl canım çok zor geliyordu ise gitmek

İnşallah canım belki giderim yarın başka doktora bu arada göbüşün çok tatlı maşallah yediklerimede dikkat ediyorum ama anlamadım hayırlısı bakalım
teşekkür ederim canımm ssize de maşallah gıttın mı baska dr.a yada arastırdın mı

Back
X