- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
Evet canım boşver annende uğraşmasın hiç benceKilitli poşet çok mantıklıymış bende torba torba yapıp isim yazcaktım hatta anneme torba diktiriyodum bu daha pratik ve evet toz da olmaz anneme diyim bari dikmesin
Sut sağma makinesi bende ekleyeceğim kaynatmadım onları henüz bebek kasigida var onuda bulursam kaynatırım öyle koyarım bari zaten daha son olarak makyaj mal sal tülbent hırka vs o tarz şeylerde var eklenecek nolur nolmaz artık hazırda dursun içim rahat etsin en azindanyavaş yavaş hazırlanayım ben de diyordum bu liste ve fotoğraflar baya yardımcı olacak bana, süt sağma makinasını da koyacağım ben ve bir çay kaşığı bulunduracağım
Süslü olsun dedim bari yinede madem lohusa terliği almadımBana eksigin yok gibi geldi belki tabak falan koyarsan veya bebege cay kasigi simdi siringayla veriyolarmis heralde ilkte süt olmazsa benim oglumun zamaninda cay kaşığıyla vermistik mamayı kendine alt pijamada ekstradan alabilirsin bi tane belki
Yalniz o tüylü terliklerinede hasta oldum
Çok iyi olmuş canım maşallah çok hızlısın ben daha hala hazırlamadım daha kendi pijama takımlarım yıkanacak, ya ben şeyi düşünüyorum bebek doğuyor ya ilk ne giydirileceğine karar veremedim çünkü ilk giydiği şeyi saklamak istiyorum yıkanmadan direk kaldıracağım onu, isim yazılı tulum yaptırdım ama o sanki büyük gibi 3 aylık tulumlarıyla aynı boydaEvet kızlar hastane çantamı hazırladım bende içinde eksik şuan var tabisii de ama acil bi durum olursa çoğu şey içinde, kilitli poşetler gerçekten durumu epey iyi kurtarıyor bence :) üzerinede stickerla yazınca bavulu acan daha rahat bulur .benim içine koyduklarim şu şekilde
*bir tam takım ilk hastaneden çıkarken giymesi için bu yenidoğan, bir tane 03 ay yine tam takım, 1 tanede isimli çıkış takımı/
*Bir poşette patikli altlar koydum içlik olarak 3 tane
*bir posede yedek 3 tane citcitli zıbın koydum
*bir posede bolca ağız mendili ve bitane yüz mendili koydum, aynı posede yedek çoraplar koydum
*bir posede göğüs kalkani ve lansinoh kremi ve ped koydum
*bir çantaya ufak sudocrem bubchen pisim kremi ve emzigimizi koydum/biberinde koydum ama yerini bi ben bilicem, biberona kadar şırınga kullanılmasını düşünüyorum ama yinede noluuur nolmaz işte sırtımızda tasimicaz ya
*3 kilitli poşet yaptım her birine 5 er tane bez koydum hepsi bi anda açılınca pislenmez toz fln almaz en azından 5 5 açılır bezler/ıslak mendil/alt açma örtüsü koydum bir tanede yinede lazım olur mu bilemem ama
*2 penye battaniye,bir muslin,birde kalın çıkarken kullanmak için battaniye koydum
*Bir normal birde dantelli pijama takimi koydum kendim için(depend iç çamaşırı eksik kendim icin)
*klasik lohusa terliği tercih etmedim ben tüylü şirin bisey aldım, dus fln gerekirse diye de standart bi terlik koydum
*kapı susunu, isimli banner ve magnetleri koydum(buna birde çikolata ekleneck)
Sizce eksik gördüğünüz birşey varmı?
Ha birde humana steel tea alicam koyucam çantaya yada kendim hoşaf yapıp koyarım ısıtma derdi olmaz.
Ek olrak da duvar kagidini ekledim odada daha hicbisey yok aksine ust uste herseyuzun oldu kusura bakmayin
aaa, demek yalnız değilmişim. sevindim. mezurayla ölcüyolar diyince annem,kendisi ebe, o ne öyle eski usul bizim zamanımız demişti@evibebi eger adet gununden eminsen gec dollenme olmus olabilir canim. Ebeler yurtdisinda mezurayla olcerken kilo tahminide yaparlar genelde, hangi ulke bilmiyorum ama bende yurtdisinda yasiyorum bana oyle yapiyorlar kontrollerimde. 4020 gram bir bebegi benim dogum yaptigim gun normal dogumla dogurtmuslardi, banada hic dogum sekline karar vermek icin ultrasona sokalim demediler benim oglumda 3850 dogdu ultrason ve ebe tahminleriyle uyumlu cikmisti kilosu. Eger normal istiyorsan bence soyle 4 kilo bebek normal dogabilir
hiç beklicek sabrım kalmadı, kendim 37. haftadayım aslında diyerek avutuyorum ben deBenim de son adet tarihine göre daha büyük hafta diyodu doktorum hatta dan diye sordum ben son adet tarihimi yanlış mı yazdınız her ultrasonda haftamı fazla söylüyosunuz dedimyok dedi biz adeti de sorarız ama önemli olan ultrason dedi yumurtlama illa tam beklenen günde olmuyomuş
Yani ilk giyeceği şeyi standart düz bisey seçtim ben çünkü pisken. giyiliyo , direk isimli giydirmek istemedim.bi tik büyük oluyo evet ama yıkayınca benimki sanki topladı biraz bana öyle geldi sonuçta foto çekilmelik çok büyük gelmez yinede bence , valla yat yat bitmez kuzum bunlarÇok iyi olmuş canım maşallah çok hızlısın ben daha hala hazırlamadım daha kendi pijama takımlarım yıkanacak, ya ben şeyi düşünüyorum bebek doğuyor ya ilk ne giydirileceğine karar veremedim çünkü ilk giydiği şeyi saklamak istiyorum yıkanmadan direk kaldıracağım onu, isim yazılı tulum yaptırdım ama o sanki büyük gibi 3 aylık tulumlarıyla aynı boyda
maşallah canım çok şirin olmus kagıt da ben hastane çantama tırnak makası ıle tarak fırça setini de koymuştum. emzirme sütyenı ve atletı koydun mu canmEvet kızlar hastane çantamı hazırladım bende içinde eksik şuan var tabisii de ama acil bi durum olursa çoğu şey içinde, kilitli poşetler gerçekten durumu epey iyi kurtarıyor bence :) üzerinede stickerla yazınca bavulu acan daha rahat bulur .benim içine koyduklarim şu şekilde
*bir tam takım ilk hastaneden çıkarken giymesi için bu yenidoğan, bir tane 03 ay yine tam takım, 1 tanede isimli çıkış takımı/
*Bir poşette patikli altlar koydum içlik olarak 3 tane
*bir posede yedek 3 tane citcitli zıbın koydum
*bir posede bolca ağız mendili ve bitane yüz mendili koydum, aynı posede yedek çoraplar koydum
*bir posede göğüs kalkani ve lansinoh kremi ve ped koydum
*bir çantaya ufak sudocrem bubchen pisim kremi ve emzigimizi koydum/biberinde koydum ama yerini bi ben bilicem, biberona kadar şırınga kullanılmasını düşünüyorum ama yinede noluuur nolmaz işte sırtımızda tasimicaz ya
*3 kilitli poşet yaptım her birine 5 er tane bez koydum hepsi bi anda açılınca pislenmez toz fln almaz en azından 5 5 açılır bezler/ıslak mendil/alt açma örtüsü koydum bir tanede yinede lazım olur mu bilemem ama
*2 penye battaniye,bir muslin,birde kalın çıkarken kullanmak için battaniye koydum
*Bir normal birde dantelli pijama takimi koydum kendim için(depend iç çamaşırı eksik kendim icin)
*klasik lohusa terliği tercih etmedim ben tüylü şirin bisey aldım, dus fln gerekirse diye de standart bi terlik koydum
*kapı susunu, isimli banner ve magnetleri koydum(buna birde çikolata ekleneck)
Sizce eksik gördüğünüz birşey varmı?
Ha birde humana steel tea alicam koyucam çantaya yada kendim hoşaf yapıp koyarım ısıtma derdi olmaz.
Ek olrak da duvar kagidini ekledim odada daha hicbisey yok aksine ust uste herseyuzun oldu kusura bakmayin
canım.başla basla artık baksana buyıl bebişler hep acelecı basla da gelır devamı hemencikk biz de akşam gardrobunu falan yerleştirdiik eşyalrını bezlerını arac gereclerı falan tül halı duvar suslrı vs kaldı ona da cok üşenyrm ılacı braktıgımdan berı kasılıyorum yine aynı duzeydeÇok iyi olmuş canım maşallah çok hızlısın ben daha hala hazırlamadım daha kendi pijama takımlarım yıkanacak, ya ben şeyi düşünüyorum bebek doğuyor ya ilk ne giydirileceğine karar veremedim çünkü ilk giydiği şeyi saklamak istiyorum yıkanmadan direk kaldıracağım onu, isim yazılı tulum yaptırdım ama o sanki büyük gibi 3 aylık tulumlarıyla aynı boyda
Ben torba dikmiştim kızımda üstüne yazmama rağmen becerememişler karıştırmışlardı şimdi koydum poşetlere iyi olfu böyleKilitli poşet çok mantıklıymış bende torba torba yapıp isim yazcaktım hatta anneme torba diktiriyodum bu daha pratik ve evet toz da olmaz anneme diyim bari dikmesin
Yatamıyorum bile artık koca göbeğim 2 metre ötemde resmen dönerken o göbeği kaldırıp döneceğime resmen uyumam diyorum :))) artık doğsun istiyorum yüzü koyun kapaklanayım yatağa söyle 3 gün uyuyayım anca kendime gelirim :))Yani ilk giyeceği şeyi standart düz bisey seçtim ben çünkü pisken. giyiliyo , direk isimli giydirmek istemedim.bi tik büyük oluyo evet ama yıkayınca benimki sanki topladı biraz bana öyle geldi sonuçta foto çekilmelik çok büyük gelmez yinede bence , valla yat yat bitmez kuzum bunlarkenarda dursun sonra yatarım rahat rahat bide benim bu aralarda oda gelceek hiç uğraşamazdım kesin. Ilk için cici güzel bi takım köy bence yeterli
Ben alicam , normalde sadece rezene kesin alacaktım bunda da rezene artık güzel bitkiler var faydasını gören çok şeker yok içinde en azından malt içecekler gibi , birde kızlar ben geçen bi video izledim anne sütünü şu şu arttırır diye bilimsel bir çalışma yokmuş tamamen beyinde bitiyormuş olay , doktor diyorki bana gelen her anne farklı şeyler söylüyor kimi hoşaf kimi tatlı kimisi yeşillik hatta birinin gelip bana cornflakes çok süt yapıyor hocam dediğini bile bilirim anneye dediğim şey evet çok güzel devam et tabikide arttirir, yani diyorki anne neyin süt yaptığına inanıyorsa o ona süt yapar ve devam da etmelidir diyohumana still tea kullanmıştı ablam bana da kullan dıyor arkadaslar aranızda var mı kullanan daha önce veya kullanacak olan almayı düşünüyorum gerçekten faydası var mıdır sizce dr.lar öncelık suya verın dıyor ztn bu çayı ben merak ettım ablam faydasını gördüğünü söyluyor sızler alıcak mısınız araştırdınız mı hiç?
Ohhoo daha kuzum çok var şimdiden bu kadar sabirsizlanirsan hiic geçmez sanaYatamıyorum bile artık koca göbeğim 2 metre ötemde resmen dönerken o göbeği kaldırıp döneceğime resmen uyumam diyorum :))) artık doğsun istiyorum yüzü koyun kapaklanayım yatağa söyle 3 gün uyuyayım anca kendime gelirim :))
cornflakes miBen alicam , normalde sadece rezene kesin alacaktım bunda da rezene artık güzel bitkiler var faydasını gören çok şeker yok içinde en azından malt içecekler gibi , birde kızlar ben geçen bi video izledim anne sütünü şu şu arttırır diye bilimsel bir çalışma yokmuş tamamen beyinde bitiyormuş olay , doktor diyorki bana gelen her anne farklı şeyler söylüyor kimi hoşaf kimi tatlı kimisi yeşillik hatta birinin gelip bana cornflakes çok süt yapıyor hocam dediğini bile bilirim anneye dediğim şey evet çok güzel devam et tabikide arttirir, yani diyorki anne neyin süt yaptığına inanıyorsa o ona süt yapar ve devam da etmelidir diyo
Eşyaları her şeyi hazır aslında yıkandılar ütülendiler dolabında herşeyi, eşim 24-28 Aralık arasında şehir dışında olacak ben onun minik valizini kullanacaktım o yüzden hazırlamadım aslında, ama koyacaklarımı ayırdım ayrı rafa koydum olur ya acil bişey olur eşim ne koyacağını bilemez diye ona da gösterdim bu raftakileri getireceksin diye, ablamı 35. Hafta da acil sezeryene aldılar Kontrol diye gittiği gün tabi yanlarında bebek eşyaları yoktu, eniştem eve gidip eşyaları alıp gelene kadar bebek doğmuş hastanede diğer bebeklerden kalan unutulan kıyafetleri giydirmişlerdi görsen eldivenlerinin biri yeşil biri beyaz tekleme şeyler :)))canım.başla basla artık baksana buyıl bebişler hep acelecı basla da gelır devamı hemencikk biz de akşam gardrobunu falan yerleştirdiik eşyalrını bezlerını arac gereclerı falan tül halı duvar suslrı vs kaldı ona da cok üşenyrm ılacı braktıgımdan berı kasılıyorum yine aynı duzeyde
Ben sabırsızlandıkça geç gelecek biliyorumOhhoo daha kuzum çok var şimdiden bu kadar sabirsizlanirsan hiic geçmez sana
Evet canım boşver annende uğraşmasın hiç bence
Sut sağma makinesi bende ekleyeceğim kaynatmadım onları henüz bebek kasigida var onuda bulursam kaynatırım öyle koyarım bari zaten daha son olarak makyaj mal sal tülbent hırka vs o tarz şeylerde var eklenecek nolur nolmaz artık hazırda dursun içim rahat etsin en azindan
ah yavrum kıyamam yaa aniden oluverıyor bak işte sen ıyı yapmıssın esın her konuda zaten bılgılı bellı yardımcı sana da ayırdıgınseylerı koyar heme n acıl durum olursa canım onemlı olan bebıs ve anne ıcın lazım olan seyler oda vs hersey sonradan da tamamlanır ama yeterkı saglıkla gelsınlerEşyaları her şeyi hazır aslında yıkandılar ütülendiler dolabında herşeyi, eşim 24-28 Aralık arasında şehir dışında olacak ben onun minik valizini kullanacaktım o yüzden hazırlamadım aslında, ama koyacaklarımı ayırdım ayrı rafa koydum olur ya acil bişey olur eşim ne koyacağını bilemez diye ona da gösterdim bu raftakileri getireceksin diye, ablamı 35. Hafta da acil sezeryene aldılar Kontrol diye gittiği gün tabi yanlarında bebek eşyaları yoktu, eniştem eve gidip eşyaları alıp gelene kadar bebek doğmuş hastanede diğer bebeklerden kalan unutulan kıyafetleri giydirmişlerdi görsen eldivenlerinin biri yeşil biri beyaz tekleme şeyler :)))
Aynen sağlıkla gelsin erken gelsinah yavrum kıyamam yaa aniden oluverıyor bak işte sen ıyı yapmıssın esın her konuda zaten bılgılı bellı yardımcı sana da ayırdıgınseylerı koyar heme n acıl durum olursa canım onemlı olan bebıs ve anne ıcın lazım olan seyler oda vs hersey sonradan da tamamlanır ama yeterkı saglıkla gelsınler
Kızlar daha geç geliyor benim cevremde gördüğüm kadariylaBen sabırsızlandıkça geç gelecek biliyorum41 e kadar beklerse hiç şaşırmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?