insallah canim.sende hayitli haberlerle gel bana 34 haftamda 2 kilo dedi daha iyi olabilirde 3.200 dogursa yeter kilosu dedi insallah doguma kadar kilo alir saglikli olsunda tek@Ytmz hadi bakalım bu kontrolde güzelce geçmiş canım bakalım benimki nasıl olacak :)
Onemli olan saglikli olmasi masallah saglikli kuzum ❤ kiloyu kafana takma ayrica dogum daha kolay olur ve daha zayif dogan bebisler cok hizli kilo alip toparlaniyor sonucta ❤insallah canim.sende hayitli haberlerle gel bana 34 haftamda 2 kilo dedi daha iyi olabilirde 3.200 dogursa yeter kilosu dedi insallah doguma kadar kilo alir saglikli olsunda tek
Gunaydin kizlar @aurora_z benimde canim fena sigara boregi veya çiğbörek istiyor ama malesef yiyemiyorum korkumdan seker oldugu icin ve diyette oldugum icin
doğumdan sonra bol bol yemek için şimdiden sarayım diye düşündüm ben de, esas kiloyu doğumdan sonra alicam kısmetse
selam kızlar, ben de ocakta kızımı bekliyorum. dogum iznine ayrıldım evde sıkılıyorum. cuma ultrasonum var biraz tedirginim açıkcası, en son ağustosta bakıldı, bebegımın çok iri olmasından korkuyorum, biz hep 4 er kilo doğmuşuz normal dogum olsun istiyorum bakalım.. doktor karar vericek
evet, burda devlet hastanesine gidiyorum, ebeye ilgileniyor eski usul karnımı ölçüyo mezurayla, doktora yollamadılar o zamandan beri, bu cuma dogum şekline karar vermek icin bakıcaklar ultrason, çok saçma gerçekten ama elimden bir şey gelmiyorAleykumselam insallah istedğiniz gibi olsun her sey de ağustostan beri gitmediniz mi kontrole ? Yurtdışında mi yaşıyorsunuz ?
İnşallah kabul ederler canım güzel dileklerin için çok teşekkürler. Akrabam var burda ama onlardan hiç bir şey istemem belki kayınvalidem yanıma gelir ama düşük ihtimal o da toruna bakacak çünkü :/Allah esine zihin açıklığı versin canım kimsenin olmaması burda aileden beni veriyor Mersin'de ailelerden biri varmı size yakın
Eşim mazeret bildirdi benim hamileliğin son döneminde olmamı umarım kabul görür
insallah canim.sende hayitli haberlerle gel bana 34 haftamda 2 kilo dedi daha iyi olabilirde 3.200 dogursa yeter kilosu dedi insallah doguma kadar kilo alir saglikli olsunda tek
Ya o kadar zorki istedigin biseyi yiyememek hamileyken bende saglam gömecem dogumdan sonra:)doğumdan sonra bol bol yemek için şimdiden sarayım diye düşündüm ben de, esas kiloyu doğumdan sonra alicam kısmetse
Valla hamileyken bakliyat falan gaz yapacak ne varsa yiyin heleki benim oglum gibi gazman bir bebeklerimiz olursa yandik ki ne yandikDoğumdan sonra da dikkat etmemiz gerekiyormus anne sütü alacakları icin gaz yapmasın diye her şeyi yenılmıyormuş tabi sigara böreği yenir
Teşekkür ederim ya gerçekten tecrübeli birinden ne olduğunu öğrenmek baya iyi geldi dün çok ağlamıştım kafamda bir sürü soru vardı ama sayenizde kafam rahatladı biraz dahaCanım düşmediğinde hiç ağrım yoktu. Sonra düştü katater doktorda tam yerine takamadım idrar kanalların dar dedi. Biliyorum ben eğer ne yapacağınızı anlatsaydınız söylerdim size zaten sizde öneminizi alırdınız dedim. 17 yaşında falandım bide ellerimi bağladılar falan korkunçtu ve canım çok yanmıştı ellerimi bağladıkları yerden sökmüştüm serumlar yerde tekmeler savurdum doktora. Anestezi olmadan imkansız dayanacağını sanmıyorum. 10 yıldan fazla oldu hala o ağrıyı hissederim aklıma geldikçe. Korkutmak için demiyorum yanlış anlama sonuçta karnında bir can taşıyorsun ağrıdan kasılsan etsen doğum sancın bile başlayabilir. Lokal anestezi en mantıklısı yiğitlik edip anestezi olmadan bu işe girişim deme. Kataterden de korkma idrar yollarına böbreğine vs bir zararı olmaz
Benim de son adet tarihine göre daha büyük hafta diyodu doktorum hatta dan diye sordum ben son adet tarihimi yanlış mı yazdınız her ultrasonda haftamı fazla söylüyosunuz dedimBir de benim son adet tarihine göre bebeğim 37 haftalık ama son ultrason ölçümlerine göre 36 haftalık.Hangisine güveneceğim şaşırdım.
Kilitli poşet çok mantıklıymış bende torba torba yapıp isim yazcaktım hatta anneme torba diktiriyodum bu daha pratik ve evet toz da olmaz anneme diyim bari dikmesinEvet kızlar hastane çantamı hazırladım bende içinde eksik şuan var tabisii de ama acil bi durum olursa çoğu şey içinde, kilitli poşetler gerçekten durumu epey iyi kurtarıyor bence :) üzerinede stickerla yazınca bavulu acan daha rahat bulur .benim içine koyduklarim şu şekilde
*bir tam takım ilk hastaneden çıkarken giymesi için bu yenidoğan, bir tane 03 ay yine tam takım, 1 tanede isimli çıkış takımı/
*Bir poşette patikli altlar koydum içlik olarak 3 tane
*bir posede yedek 3 tane citcitli zıbın koydum
*bir posede bolca ağız mendili ve bitane yüz mendili koydum, aynı posede yedek çoraplar koydum
*bir posede göğüs kalkani ve lansinoh kremi ve ped koydum
*bir çantaya ufak sudocrem bubchen pisim kremi ve emzigimizi koydum/biberinde koydum ama yerini bi ben bilicem, biberona kadar şırınga kullanılmasını düşünüyorum ama yinede noluuur nolmaz işte sırtımızda tasimicaz ya
*3 kilitli poşet yaptım her birine 5 er tane bez koydum hepsi bi anda açılınca pislenmez toz fln almaz en azından 5 5 açılır bezler/ıslak mendil/alt açma örtüsü koydum bir tanede yinede lazım olur mu bilemem ama
*2 penye battaniye,bir muslin,birde kalın çıkarken kullanmak için battaniye koydum
*Bir normal birde dantelli pijama takimi koydum kendim için(depend iç çamaşırı eksik kendim icin)
*klasik lohusa terliği tercih etmedim ben tüylü şirin bisey aldım, dus fln gerekirse diye de standart bi terlik koydum
*kapı susunu, isimli banner ve magnetleri koydum(buna birde çikolata ekleneck)
Sizce eksik gördüğünüz birşey varmı?
Ha birde humana steel tea alicam koyucam çantaya yada kendim hoşaf yapıp koyarım ısıtma derdi olmaz.
Ek olrak da duvar kagidini ekledim odada daha hicbisey yok aksine ust uste herseyuzun oldu kusura bakmayin
o kısmı gerçekten düşünmek istemiyorum, korkmadan yemek yesem bi de canımın çektiği kadar tatlı yesem o da yeter :)Doğumdan sonra da dikkat etmemiz gerekiyormus anne sütü alacakları icin gaz yapmasın diye her şeyi yenılmıyormuş tabi sigara böreği yenir
Evet kızlar hastane çantamı hazırladım bende içinde eksik şuan var tabisii de ama acil bi durum olursa çoğu şey içinde, kilitli poşetler gerçekten durumu epey iyi kurtarıyor bence :) üzerinede stickerla yazınca bavulu acan daha rahat bulur .benim içine koyduklarim şu şekilde
*bir tam takım ilk hastaneden çıkarken giymesi için bu yenidoğan, bir tane 03 ay yine tam takım, 1 tanede isimli çıkış takımı/
*bir posede bolca ağız mendili ve bitane yüz mendili koydum, aynı posede yedek çoraplar koydum
*bir çantaya ufak sudocrem bubchen pisim kremi ve emzigimizi koydum/biberinde koydum ama yerini bi ben bilicem, biberona kadar şırınga kullanılmasını düşünüyorum ama yinede noluuur nolmaz işte sırtımızda tasimicaz ya
*3 kilitli poşet yaptım her birine 5 er tane bez koydum hepsi bi anda açılınca pislenmez toz fln almaz en azından 5 5 açılır bezler/ıslak mendil/alt açma örtüsü koydum bir tanede yinede lazım olur mu bilemem ama
*2 penye battaniye,bir muslin,birde kalın çıkarken kullanmak için battaniye koydum
*Bir normal birde dantelli pijama takimi koydum kendim için(depend iç çamaşırı eksik kendim icin)
*klasik lohusa terliği tercih etmedim ben tüylü şirin bisey aldım, dus fln gerekirse diye de standart bi terlik koydum
Ha birde humana steel tea alicam koyucam çantaya yada kendim hoşaf yapıp koyarım ısıtma derdi olmaz.
Ek olrak da duvar kagidini ekledim odada daha hicbisey yok aksine ust uste herseyuzun oldu kusura bakmayin
Bana eksigin yok gibi geldi belki tabak falan koyarsan veya bebege cay kasigi simdi siringayla veriyolarmis heralde ilkte süt olmazsa benim oglumun zamaninda cay kaşığıyla vermistik mamayı kendine alt pijamada ekstradan alabilirsin bi tane belkiEvet kızlar hastane çantamı hazırladım bende içinde eksik şuan var tabisii de ama acil bi durum olursa çoğu şey içinde, kilitli poşetler gerçekten durumu epey iyi kurtarıyor bence :) üzerinede stickerla yazınca bavulu acan daha rahat bulur .benim içine koyduklarim şu şekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?