2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
@Ytmz hadi bakalım bu kontrolde güzelce geçmiş canım bakalım benimki nasıl olacak :)
insallah canim.sende hayitli haberlerle gel bana 34 haftamda 2 kilo dedi daha iyi olabilirde 3.200 dogursa yeter kilosu dedi insallah doguma kadar kilo alir saglikli olsunda tek

@Kartanesii8892 bilezikde cok iyi ve cok sirin gercekten teyzemizin kizina dogdugunda takmislardi minicik altin bilezik bir tatliydi ki koluna takincada cok seker durdu sende takmak isteyeceksin gorunce zaten bol oluyo dar olmaz sikinti yapma takar cikarirsin geri surekli durmaz kolunda duser zaten canini sikma hic

insallah canim.sende hayitli haberlerle gel bana 34 haftamda 2 kilo dedi daha iyi olabilirde 3.200 dogursa yeter kilosu dedi insallah doguma kadar kilo alir saglikli olsunda tek
Onemli olan saglikli olmasi masallah saglikli kuzum ❤ kiloyu kafana takma ayrica dogum daha kolay olur ve daha zayif dogan bebisler cok hizli kilo alip toparlaniyor sonucta ❤

arkadaşlar bana dr.um dedı sordum kilo durumunu her bebegın hikayesı farklıdır normal doğum kilo aralıgı 2400 ıle 4kgdır dedi yanı ıcımızı rahat tutalım çok şükür 300,500grama takılmayalım

Gunaydin kizlar @aurora_z benimde canim fena sigara boregi veya çiğbörek istiyor ama malesef yiyemiyorum korkumdan seker oldugu icin ve diyette oldugum icin

doğumdan sonra bol bol yemek için şimdiden sarayım diye düşündüm ben de, esas kiloyu doğumdan sonra alicam kısmetse

selam kızlar, ben de ocakta kızımı bekliyorum. dogum iznine ayrıldım evde sıkılıyorum. cuma ultrasonum var biraz tedirginim açıkcası, en son ağustosta bakıldı, bebegımın çok iri olmasından korkuyorum, biz hep 4 er kilo doğmuşuz normal dogum olsun istiyorum bakalım.. doktor karar vericek

Aleykumselam insallah istedğiniz gibi olsun her sey de ağustostan beri gitmediniz mi kontrole ? Yurtdışında mi yaşıyorsunuz ?

Aleykumselam insallah istedğiniz gibi olsun her sey de ağustostan beri gitmediniz mi kontrole ? Yurtdışında mi yaşıyorsunuz ?
evet, burda devlet hastanesine gidiyorum, ebeye ilgileniyor eski usul karnımı ölçüyo mezurayla, doktora yollamadılar o zamandan beri, bu cuma dogum şekline karar vermek icin bakıcaklar ultrason, çok saçma gerçekten ama elimden bir şey gelmiyor

Bir de benim son adet tarihine göre bebeğim 37 haftalık ama son ultrason ölçümlerine göre 36 haftalık.Hangisine güveneceğim şaşırdım.

İnşallah kabul ederler canım güzel dileklerin için çok teşekkürler. Akrabam var burda ama onlardan hiç bir şey istemem belki kayınvalidem yanıma gelir ama düşük ihtimal o da toruna bakacak çünkü :/

Bakalım bende cumartesi yada pazartesi gidicem ne çıkacak acep

doğumdan sonra bol bol yemek için şimdiden sarayım diye düşündüm ben de, esas kiloyu doğumdan sonra alicam kısmetse
Ya o kadar zorki istedigin biseyi yiyememek hamileyken bende saglam gömecem dogumdan sonra:)

Doğumdan sonra da dikkat etmemiz gerekiyormus anne sütü alacakları icin gaz yapmasın diye her şeyi yenılmıyormuş tabi sigara böreği yenir
Valla hamileyken bakliyat falan gaz yapacak ne varsa yiyin heleki benim oglum gibi gazman bir bebeklerimiz olursa yandik ki ne yandik

Teşekkür ederim ya gerçekten tecrübeli birinden ne olduğunu öğrenmek baya iyi geldi dün çok ağlamıştım kafamda bir sürü soru vardı ama sayenizde kafam rahatladı biraz daha

@evibebi eger adet gununden eminsen gec dollenme olmus olabilir canim. Ebeler yurtdisinda mezurayla olcerken kilo tahminide yaparlar genelde, hangi ulke bilmiyorum ama bende yurtdisinda yasiyorum bana oyle yapiyorlar kontrollerimde. 4020 gram bir bebegi benim dogum yaptigim gun normal dogumla dogurtmuslardi, banada hic dogum sekline karar vermek icin ultrasona sokalim demediler benim oglumda 3850 dogdu ultrason ve ebe tahminleriyle uyumlu cikmisti kilosu. Eger normal istiyorsan bence soyle 4 kilo bebek normal dogabilir

Evet kızlar hastane çantamı hazırladım bende içinde eksik şuan var tabisii de ama acil bi durum olursa çoğu şey içinde, kilitli poşetler gerçekten durumu epey iyi kurtarıyor bence :) üzerinede stickerla yazınca bavulu acan daha rahat bulur .benim içine koyduklarim şu şekilde
*bir tam takım ilk hastaneden çıkarken giymesi için bu yenidoğan, bir tane 03 ay yine tam takım, 1 tanede isimli çıkış takımı/
*Bir poşette patikli altlar koydum içlik olarak 3 tane
*bir posede yedek 3 tane citcitli zıbın koydum
*bir posede bolca ağız mendili ve bitane yüz mendili koydum, aynı posede yedek çoraplar koydum
*bir posede göğüs kalkani ve lansinoh kremi ve ped koydum
*bir çantaya ufak sudocrem bubchen pisim kremi ve emzigimizi koydum/biberinde koydum ama yerini bi ben bilicem, biberona kadar şırınga kullanılmasını düşünüyorum ama yinede noluuur nolmaz işte sırtımızda tasimicaz ya
*3 kilitli poşet yaptım her birine 5 er tane bez koydum hepsi bi anda açılınca pislenmez toz fln almaz en azından 5 5 açılır bezler/ıslak mendil/alt açma örtüsü koydum bir tanede yinede lazım olur mu bilemem ama
*2 penye battaniye,bir muslin,birde kalın çıkarken kullanmak için battaniye koydum
*Bir normal birde dantelli pijama takimi koydum kendim için(depend iç çamaşırı eksik kendim icin)
*klasik lohusa terliği tercih etmedim ben tüylü şirin bisey aldım, dus fln gerekirse diye de standart bi terlik koydum
*kapı susunu, isimli banner ve magnetleri koydum(buna birde çikolata ekleneck)
Sizce eksik gördüğünüz birşey varmı?
Ha birde humana steel tea alicam koyucam çantaya yada kendim hoşaf yapıp koyarım ısıtma derdi olmaz.
Ek olrak da duvar kagidini ekledim odada daha hicbisey yok aksine ust uste hersey uzun oldu kusura bakmayin

Eklentiler

• Screenshot_20181205-125522.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 86
  • Screenshot_20181205-125449.webp
    40,6 KB · Görüntüleme: 85
  • Screenshot_20181205-125437.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 87
  • Screenshot_20181205-125425.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 80
  • Screenshot_20181205-125419.webp
    36,1 KB · Görüntüleme: 89
  • Screenshot_20181205-125409.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 86
Bir de benim son adet tarihine göre bebeğim 37 haftalık ama son ultrason ölçümlerine göre 36 haftalık.Hangisine güveneceğim şaşırdım.
Benim de son adet tarihine göre daha büyük hafta diyodu doktorum hatta dan diye sordum ben son adet tarihimi yanlış mı yazdınız her ultrasonda haftamı fazla söylüyosunuz dedim yok dedi biz adeti de sorarız ama önemli olan ultrason dedi yumurtlama illa tam beklenen günde olmuyomuş

Kilitli poşet çok mantıklıymış bende torba torba yapıp isim yazcaktım hatta anneme torba diktiriyodum bu daha pratik ve evet toz da olmaz anneme diyim bari dikmesin

Doğumdan sonra da dikkat etmemiz gerekiyormus anne sütü alacakları icin gaz yapmasın diye her şeyi yenılmıyormuş tabi sigara böreği yenir
o kısmı gerçekten düşünmek istemiyorum, korkmadan yemek yesem bi de canımın çektiği kadar tatlı yesem o da yeter :)

yavaş yavaş hazırlanayım ben de diyordum bu liste ve fotoğraflar baya yardımcı olacak bana, süt sağma makinasını da koyacağım ben ve bir çay kaşığı bulunduracağım

Bana eksigin yok gibi geldi belki tabak falan koyarsan veya bebege cay kasigi simdi siringayla veriyolarmis heralde ilkte süt olmazsa benim oglumun zamaninda cay kaşığıyla vermistik mamayı kendine alt pijamada ekstradan alabilirsin bi tane belki
Yalniz o tüylü terliklerinede hasta oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…