Ben alicam , normalde sadece rezene kesin alacaktım bunda da rezene artık güzel bitkiler var faydasını gören çok şeker yok içinde en azından malt içecekler gibi , birde kızlar ben geçen bi video izledim anne sütünü şu şu arttırır diye bilimsel bir çalışma yokmuş tamamen beyinde bitiyormuş olay , doktor diyorki bana gelen her anne farklı şeyler söylüyor kimi hoşaf kimi tatlı kimisi yeşillik hatta birinin gelip bana cornflakes çok süt yapıyor hocam dediğini bile bilirim anneye dediğim şey evet çok güzel devam et tabikide arttirir, yani diyorki anne neyin süt yaptığına inanıyorsa o ona süt yapar ve devam da etmelidir diyo
evet canım açık gri ve antrasit kombınlerını sevıyodum. karyola ve gardrop açık grı şifonyer ve gardrobun cekmeceleri antrasit rengı yaptırdk tabı telde farklı ckıo renklerı bırazmasallah canim gule gule giysin insallah mobilyayi koyu renk sen mi tercih ettin
Anladim yani ben fikrimi soyledim biraz da sans isi bu durumlar, ozele gidip memnun olmayan da var devlette asiri memnun olan da,Allah isimizi rast getirsinAblam başka şehrin üniversite hastanesinde çalışıyor.
Bu söylediğinizi sorayım o zaman hocalar doğuma giriyor mu giriyorsa ücret nasıl diye..
Banada mantıklı geliyor bu yüzden ama en kilit gerçekten de sıvı alimiÇok mantıklı. Benim gittiğim gebe okulunda ebe de şöyle söylemişti: Malt içecekleri, süt artırıcı içecekler falan ekstra bi özelliği yok, önemli olan sıvı alınmış olması. Her emzirmeden sonra bi bardak su bile içseniz yeterli. Su olur, meyve suyu olur, çorba olur, o hazır içeceklerden olur, rezene gibi çaylar olur, ne olursa olsun yeter ki sıvı tüketin
Bizimde beyaz komple o yüzden yaptı o bizde kuzum çok cici oldu boş duvarda pek bisey belli olmuyo ama gelince oda renk katacak en azından :)Guzel oldumu bizdemi yapsak duvar kagidi sade duz bizim bebek odasi yarin mobilyalar geliyor
Ben de istiyorum bu sefer uyuyan bebekKız korkutma taze anneleri benim oğlum çok şükür uyurdu ben uyandiririrdim emzirmek icin ama erkenciydi hep sabah gun ağarmaya yakin uyanirdik hep
daha neler gorcezIlac icin kasik almisti sanirim ona kap diyo . Damlatmali oluyor ya.Papatyamaviss
valla nasip yaa, inş 38 bitince doğar diye dua ediyorum ben, bu sefer 40 o beklemeyi hiç istemiyorum. Hayırlısı bakalım eksik dua etmeyelim de :)Canım bence kiloyla alakalı değil erken doğum sonuçta bebek çıkmak isteyince çıkıyor. Ben zamanında doğmuşum 4.5 kilo. Eşim de 4.5 doğmuş ama 10 aylık. Sabırlı bebekmiş :)) yakın zamanda yiğenimiz dünyaya geldi doğal sancı başlamıştı 37. Haftada 3300 gram doğdu. Daha zamanı da vardı kilosu da azdı ama o sabırsız davrandı :))
çok enteresan ya, dünden beri okuyorum ya yaşayanlar varmış , bi doktor bebeğin eklemlerinden geliyor diyor, Ama kimse net bişey söyleyemiyormuşÇok ilginç birşey ama bazı posyon ve harsketlerinde kikir kikirdiyo
ya hiçkimsenin yanında da denk gelmedi ki, yada sesten duymuyoruz. Ben hep yalnızken geliyor çıt çıt. Ama araştırdım normalmiş. Bazı gebelerde olabiliyormuş, bebeğin eklemlerinden geldiğini düşünüyorlarmış genel olarak. İnanamayan doktorlar bişe varmış yaabnu kımseye anlatamıyorum ben de bi eşim inanıyor canım. su gbi sesler de çıkıyor. ki mideden degıl mıdeyı ayırt edıyorum. bıldıgın egılıyorum anıden ayagı vs oradaysa kıtır tarzı bısey oluyor ve bazen de durupdururken çıkıyor. Kemiğime vurdugunda da ayrı bir ses çıkıyor çarptığı ses çıkıyor resmen küt diye
hiiiiç heveslenmeyim Ozaman desene :)) kaç kg doğdu da 40 bitmeden aldı ki?Kızım hep iri bir bebekti erken doğmaktan ziyade doğmaya niyet bile etmedi kafası hiç kanala girmedi doktor artık normal doğmaz dedi 39+2 de aldı canım
Sole bisey :)) valla hic aklima gelmezdi ne bilim.daha neler gorcez
Sabah kahvaltı, meyve, öğle yemeği arada atıştırmalık meyve de olur tatlı bişelerde, akşam yemeği, sonrasında tatlı bir şeyler ve kapanış :)) Özellikle yediğim bir şey yok ama son 2 hafta hariç yediğim her şeyden çokça yedim. 16-17 kilo aldım. Hiç doymuyordum şimdi iştahım kapalı hatta 2 haftada 1 kilo aldım onun 500 gramını kızım almış. Ben de kilolu doğmuşum genetik olabilir canım. Ama şıçu da bi gerçek ben hep et yedim. Et yemediğim gün çok az. Her yemeğimde kırmızı et vardı. Balık çok yerim ama hamileliğimde çok yemedim. Genelde yemeklerime kaşar doğradım. Makarnada olsun et sotede olsun herşeyin üstüne attım :)) Patatesi çok tükettim. Günde 1 ekmek yiyorumdur :)) zaten benim aldığım kiloların sebebi ekmek. ( mide ağrım olmasın diye yiyorum)hayirlisi neyse o olsun masallah bebegin kilo almasi icin ne yiyosun
oy maşallah nasıl güzel olmuş. Canım pijamayı arttırabilirsin normal Doğumda kanama çok olabiliyor, üst baş yatakkalmıyor, ben en az 3 tane götürecem inş. Birde hırma ve zemzem al bence yanınaEvet kızlar hastane çantamı hazırladım bende içinde eksik şuan var tabisii de ama acil bi durum olursa çoğu şey içinde, kilitli poşetler gerçekten durumu epey iyi kurtarıyor bence :) üzerinede stickerla yazınca bavulu acan daha rahat bulur .benim içine koyduklarim şu şekilde
*bir tam takım ilk hastaneden çıkarken giymesi için bu yenidoğan, bir tane 03 ay yine tam takım, 1 tanede isimli çıkış takımı/
*Bir poşette patikli altlar koydum içlik olarak 3 tane
*bir posede yedek 3 tane citcitli zıbın koydum
*bir posede bolca ağız mendili ve bitane yüz mendili koydum, aynı posede yedek çoraplar koydum
*bir posede göğüs kalkani ve lansinoh kremi ve ped koydum
*bir çantaya ufak sudocrem bubchen pisim kremi ve emzigimizi koydum/biberinde koydum ama yerini bi ben bilicem, biberona kadar şırınga kullanılmasını düşünüyorum ama yinede noluuur nolmaz işte sırtımızda tasimicaz ya
*3 kilitli poşet yaptım her birine 5 er tane bez koydum hepsi bi anda açılınca pislenmez toz fln almaz en azından 5 5 açılır bezler/ıslak mendil/alt açma örtüsü koydum bir tanede yinede lazım olur mu bilemem ama
*2 penye battaniye,bir muslin,birde kalın çıkarken kullanmak için battaniye koydum
*Bir normal birde dantelli pijama takimi koydum kendim için(depend iç çamaşırı eksik kendim icin)
*klasik lohusa terliği tercih etmedim ben tüylü şirin bisey aldım, dus fln gerekirse diye de standart bi terlik koydum
*kapı susunu, isimli banner ve magnetleri koydum(buna birde çikolata ekleneck)
Sizce eksik gördüğünüz birşey varmı?
Ha birde humana steel tea alicam koyucam çantaya yada kendim hoşaf yapıp koyarım ısıtma derdi olmaz.
Ek olrak da duvar kagidini ekledim odada daha hicbisey yok aksine ust uste herseyuzun oldu kusura bakmayin
beeeeeenhumana still tea kullanmıştı ablam bana da kullan dıyor arkadaslar aranızda var mı kullanan daha önce veya kullanacak olan almayı düşünüyorum gerçekten faydası var mıdır sizce dr.lar öncelık suya verın dıyor ztn bu çayı ben merak ettım ablam faydasını gördüğünü söyluyor sızler alıcak mısınız araştırdınız mı hiç?
canım aynı şeyleri yaşamışız galiba :) oğlunun bebekliğinde en büyük derdin neydi deseler uykusuzluk derim galiba. Bi gece saymıştım tam 17 kere uyanmıştı, 17 kere kalkıp alıp emzirip, yerine yatırmak için de 17 kere kalkmıştım :) resmen yalancı meme gibi kullandı beni. Şuan en büyük hayalim emzik emen ve uyuyan bir bebek :)Yeni anne hevesi ne hoş :)
İlk doğumdan önce ben de şöyle uykusuz kalırım böyle dayanıklıyım diyordum ki uyku düşkünü değilim ama doğdu şaftım kaydı uykusuzluktan
Uyuyan bebekler de vardır mutlaka :)
yok kııız, ilk sene hiiiiç tahmin edilmiyor biliyor musun. Annem 2 yaş bi takım almıştı , bende gülmüştüm bu ne diye :) 6-7 aylıkken giydirdik biliyomusun. Gelişimi çok farklı oluyor, kimi çocuk 500 gr alır ayda, kimisi 2 kg. Sonra o yepyeni kıyafetler elinde patlıyor insanın.. 2 yaşından sonra artık büyüme hızı netleşiyor, anca Ozaman alınıyor@Sevimlipanduf aslında cokmantklı ama yazdan almak gerek kabanlar fln daha uygun olur bebegın durumuna boy kıloya göre azcok tahmn eder alırsın canım
3680 doğdu sözde 4 ü çok rahat geçer diyordu ve doktor iyiydi tahmin yürütemedi canım birde benim kanala hiç girmedi ve sancım hiç olmadı 40. Haftada bile kanala girmeyen çocuk daha girmez dedi ilk doğum olumca insan korkuyor ben sorumluluğum 40. Haftaya kadar bundan sonra bekleyip beklememe senin kararın dedi korktum yahiiiiç heveslenmeyim Ozaman desene :)) kaç kg doğdu da 40 bitmeden aldı ki?
Ekran resmini aldım canım işime yarayacak ellerine sağlıkEvet kızlar hastane çantamı hazırladım bende içinde eksik şuan var tabisii de ama acil bi durum olursa çoğu şey içinde, kilitli poşetler gerçekten durumu epey iyi kurtarıyor bence :) üzerinede stickerla yazınca bavulu acan daha rahat bulur .benim içine koyduklarim şu şekilde
*bir tam takım ilk hastaneden çıkarken giymesi için bu yenidoğan, bir tane 03 ay yine tam takım, 1 tanede isimli çıkış takımı/
*Bir poşette patikli altlar koydum içlik olarak 3 tane
*bir posede yedek 3 tane citcitli zıbın koydum
*bir posede bolca ağız mendili ve bitane yüz mendili koydum, aynı posede yedek çoraplar koydum
*bir posede göğüs kalkani ve lansinoh kremi ve ped koydum
*bir çantaya ufak sudocrem bubchen pisim kremi ve emzigimizi koydum/biberinde koydum ama yerini bi ben bilicem, biberona kadar şırınga kullanılmasını düşünüyorum ama yinede noluuur nolmaz işte sırtımızda tasimicaz ya
*3 kilitli poşet yaptım her birine 5 er tane bez koydum hepsi bi anda açılınca pislenmez toz fln almaz en azından 5 5 açılır bezler/ıslak mendil/alt açma örtüsü koydum bir tanede yinede lazım olur mu bilemem ama
*2 penye battaniye,bir muslin,birde kalın çıkarken kullanmak için battaniye koydum
*Bir normal birde dantelli pijama takimi koydum kendim için(depend iç çamaşırı eksik kendim icin)
*klasik lohusa terliği tercih etmedim ben tüylü şirin bisey aldım, dus fln gerekirse diye de standart bi terlik koydum
*kapı susunu, isimli banner ve magnetleri koydum(buna birde çikolata ekleneck)
Sizce eksik gördüğünüz birşey varmı?
Ha birde humana steel tea alicam koyucam çantaya yada kendim hoşaf yapıp koyarım ısıtma derdi olmaz.
Ek olrak da duvar kagidini ekledim odada daha hicbisey yok aksine ust uste herseyuzun oldu kusura bakmayin
Ben bile ocakta gelse ne güzel olur diyorum :) Kilosu ne kadar canım belki bekler ocağı. Her iri bebek erken doğmuyor.Sezeryan olduğu için 11 gün öncesi olmasına rağmen doktor iri bebek diyip erken gelebilir mesajı verdi zaten:) İnşallah ocakta gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?