- 22 Kasım 2010
- 11.440
- 20.622
- 598
doğru dıyosun ya canım ablam da aksam esyalrı koyarken dedı mesela 1yas ama 6ayken gıydı vs. gelen seslerden de eminiz ıkımız de senıcok ıyı anlıyorum azonce de oldu hatta bır arkm da bana dıyordu sonaylarında cokılgınc gelmişti yaşayınca anladım:)oy maşallah nasıl güzel olmuş. Canım pijamayı arttırabilirsin normal Doğumda kanama çok olabiliyor, üst baş yatakkalmıyor, ben en az 3 tane götürecem inş. Birde hırma ve zemzem al bence yanına
beeeeeençok memnun kaldım. Valla herşeyi denedim, hangisinden fayda gördüm bilmiyorum ama şükür sütüm hep vardı
canım aynı şeyleri yaşamışız galiba :) oğlunun bebekliğinde en büyük derdin neydi deseler uykusuzluk derim galiba. Bi gece saymıştım tam 17 kere uyanmıştı, 17 kere kalkıp alıp emzirip, yerine yatırmak için de 17 kere kalkmıştım :) resmen yalancı meme gibi kullandı beni. Şuan en büyük hayalim emzik emen ve uyuyan bir bebek :)
yok kııız, ilk sene hiiiiç tahmin edilmiyor biliyor musun. Annem 2 yaş bi takım almıştı , bende gülmüştüm bu ne diye :) 6-7 aylıkken giydirdik biliyomusun. Gelişimi çok farklı oluyor, kimi çocuk 500 gr alır ayda, kimisi 2 kg. Sonra o yepyeni kıyafetler elinde patlıyor insanın.. 2 yaşından sonra artık büyüme hızı netleşiyor, anca Ozaman alınıyor
Kilosu 2800 canım. İnşallah ocakta gelir aralık yılın sonu ya o yuzden hiç istemiyorum :)Ben bile ocakta gelse ne güzel olur diyorum :) Kilosu ne kadar canım belki bekler ocağı. Her iri bebek erken doğmuyor.
Sen oglen gitmemis miydin dr a eger o zaman verdiysen cok gec ve dusuk bende gebelik sekeri oldugu halde bile gecen 4 saat ac kaldim kahvaltidan sonra olctum 69 ciktiidrar testlerımde temız cıktı şükür ama suan şekerım düşük dıo gıtgıde düşüyor kızlar bu iyi bişey mi anlamadım halbukı 3aydır deli gb tatlı yıyorum normalde sevmem hergun bidunya tatlı sey tüketiyorum çok garıp degıl mı. Aç karna verdım kanı. Açlıga dayanamıyorum ondan mı düştü acaba
Inşallah hepimize sağlıkla güzel uyuyan gazsız bebekler nasip olur,büyük bebek uyumuyor artık pek küçük de uyumazsa benim halim harapBen de istiyorum bu sefer uyuyan bebek
Bana doğurmak mı doyurmak mı deseler doyurmak derim:)oy maşallah nasıl güzel olmuş. Canım pijamayı arttırabilirsin normal Doğumda kanama çok olabiliyor, üst baş yatakkalmıyor, ben en az 3 tane götürecem inş. Birde hırma ve zemzem al bence yanına
beeeeeençok memnun kaldım. Valla herşeyi denedim, hangisinden fayda gördüm bilmiyorum ama şükür sütüm hep vardı
canım aynı şeyleri yaşamışız galiba :) oğlunun bebekliğinde en büyük derdin neydi deseler uykusuzluk derim galiba. Bi gece saymıştım tam 17 kere uyanmıştı, 17 kere kalkıp alıp emzirip, yerine yatırmak için de 17 kere kalkmıştım :) resmen yalancı meme gibi kullandı beni. Şuan en büyük hayalim emzik emen ve uyuyan bir bebek :)
yok kııız, ilk sene hiiiiç tahmin edilmiyor biliyor musun. Annem 2 yaş bi takım almıştı , bende gülmüştüm bu ne diye :) 6-7 aylıkken giydirdik biliyomusun. Gelişimi çok farklı oluyor, kimi çocuk 500 gr alır ayda, kimisi 2 kg. Sonra o yepyeni kıyafetler elinde patlıyor insanın.. 2 yaşından sonra artık büyüme hızı netleşiyor, anca Ozaman alınıyor
sabah 10cıvarlarnda verdım kanları ac karna gel dıolar canım actım gittıgımde. bunlaeı saglıkocagnda bugun yaptırdım gebe ızlemdıSen oglen gitmemis miydin dr a eger o zaman verdiysen cok gec ve dusuk bende gebelik sekeri oldugu halde bile gecen 4 saat ac kaldim kahvaltidan sonra olctum 69 cikti
benim de 39+5 te suyum geldi ama çocuk gelmedi :) 4 kg demişti doktorum 3500 doğdu, şükür ki 4 olmadı nasıl doğardı bilmem :) hangisi daha kolay ve hayırlı olcaksa onu nasip etsin inş rabbim hepimize3680 doğdu sözde 4 ü çok rahat geçer diyordu ve doktor iyiydi tahmin yürütemedi canım birde benim kanala hiç girmedi ve sancım hiç olmadı 40. Haftada bile kanala girmeyen çocuk daha girmez dedi ilk doğum olumca insan korkuyor ben sorumluluğum 40. Haftaya kadar bundan sonra bekleyip beklememe senin kararın dedi korktum ya
Büyükler her lafın sonunda ‘sözümüz sağlığa ‘ derler ya ne kadar doğru. Rabbim sağlık versin sana da eşine de canımValizimin çoğunu hazırladım sadece kişisel bakım eşyalarım ve göğüs kalkanı nin dezenfekte edilip konması kaldi. Halılarımı temizlemeye vermişti temizlik icin kadin gelecekti sonra yayacaktim ama esim hastalanınca hepsi kaldi. Annemlerde kalıyorum ben su an. Ins bebegim aceleci davranmaz aklım cikiyo esim hastanede yatarken doğurcam diye. Bazen hiçbişey planladığımız gibi gitmiyo...
genelde zıt olur ya kardeşler, inş bizim 2. Lerde uykucu olur, akşam bi yatsalaaaaar, biz uyandırana kadar kalkmasalar, uyuyunca insanın sütü de bol oluyor, mememizin sızısına uyansak, emzirip geri uyusakBana doğurmak mı doyurmak mı deseler doyurmak derim:)
Doyurmak ve uykusuzluk çok zor:)
Maximumda yaşadım zaten çok şeyi ikincisi ne kadar zor gelebilir
Benim şimdi büyük uyuyor. Küçüğün onu uyandıracağı günleri iple çekiyorumInşallah hepimize sağlıkla güzel uyuyan gazsız bebekler nasip olur,büyük bebek uyumuyor artık pek küçük de uyumazsa benim halim harap
Canım sut gelmez mi öyle yaparsaksağlıkocagı kontrollerımız de bitti şükür ebemiz çok ilgili epey bır bılgılendırme yaptı bana. kızlar bir de meme ucu olmayanlar ıcın enjektörle ucunu kesıp vakumlama ıslemı yapabılırsın hergun dedi benım ucum varla yok arası doguma kadar eoey faydasını görursun dedı dha gecenlerde ben göğüs çıkarıcı pompa görmüştüm ondan mı alsam deneyeb olmuş muydu hiç ama ebe enjektör de aynı görevı görüyor dedı aranızda kullanan oldu mu?
Cnim sen evde sürekli olcuyormusun?şeker uçları pahalı birazSen oglen gitmemis miydin dr a eger o zaman verdiysen cok gec ve dusuk bende gebelik sekeri oldugu halde bile gecen 4 saat ac kaldim kahvaltidan sonra olctum 69 cikti
Ah canım güzelce kullanın inşallah bunları çok gugüzhazirlamissinEvet kızlar hastane çantamı hazırladım bende içinde eksik şuan var tabisii de ama acil bi durum olursa çoğu şey içinde, kilitli poşetler gerçekten durumu epey iyi kurtarıyor bence :) üzerinede stickerla yazınca bavulu acan daha rahat bulur .benim içine koyduklarim şu şekilde
*bir tam takım ilk hastaneden çıkarken giymesi için bu yenidoğan, bir tane 03 ay yine tam takım, 1 tanede isimli çıkış takımı/
*Bir poşette patikli altlar koydum içlik olarak 3 tane
*bir posede yedek 3 tane citcitli zıbın koydum
*bir posede bolca ağız mendili ve bitane yüz mendili koydum, aynı posede yedek çoraplar koydum
*bir posede göğüs kalkani ve lansinoh kremi ve ped koydum
*bir çantaya ufak sudocrem bubchen pisim kremi ve emzigimizi koydum/biberinde koydum ama yerini bi ben bilicem, biberona kadar şırınga kullanılmasını düşünüyorum ama yinede noluuur nolmaz işte sırtımızda tasimicaz ya
*3 kilitli poşet yaptım her birine 5 er tane bez koydum hepsi bi anda açılınca pislenmez toz fln almaz en azından 5 5 açılır bezler/ıslak mendil/alt açma örtüsü koydum bir tanede yinede lazım olur mu bilemem ama
*2 penye battaniye,bir muslin,birde kalın çıkarken kullanmak için battaniye koydum
*Bir normal birde dantelli pijama takimi koydum kendim için(depend iç çamaşırı eksik kendim icin)
*klasik lohusa terliği tercih etmedim ben tüylü şirin bisey aldım, dus fln gerekirse diye de standart bi terlik koydum
*kapı susunu, isimli banner ve magnetleri koydum(buna birde çikolata ekleneck)
Sizce eksik gördüğünüz birşey varmı?
Ha birde humana steel tea alicam koyucam çantaya yada kendim hoşaf yapıp koyarım ısıtma derdi olmaz.
Ek olrak da duvar kagidini ekledim odada daha hicbisey yok aksine ust uste herseyuzun oldu kusura bakmayin
hiç anlamadım canım neden dedi. Zaten kolostrum gelıyor bır suredır ozaman hepten gelebılır dediğin gb ve meme ucu uyarıldıkça rahım kasılır buyüzden son aylarda uyarılmamalı dıye bılıyorumm. muallakta kaldım. Kıme sorsam gerek yok dıyor. zaten onemlı olan bebegın o halkayı kavramasıymıs ucum da normal yapmam sanırım:/Canım sut gelmez mi öyle yaparsak
Güle güle kullansın kuzucun canımEki Görüntüle 2212392 bizde alisverisimizi yaptik bitirdik kizlar sukur darisi yapmayanlara insallah
Benim büyük de 3 yaş sendromunda herşeye ağlıyor istediği olmazsa artık büyük ağlar küçük ağlar ben de aralarında ağlarBenim şimdi büyük uyuyor. Küçüğün onu uyandıracağı günleri iple çekiyorum
hep birlikte otururuz artık ne olsa geceler uzun
Canım bende senin gibi duydum o yüzden cesaret edemem herhalde insallah korktuğumuz gibi olmaz.arkadas demiş ya e vitamini kapsül ü ve lonsihon krem kullanacağım bendehiç anlamadım canım neden dedi. Zaten kolostrum gelıyor bır suredır ozaman hepten gelebılır dediğin gb ve meme ucu uyarıldıkça rahım kasılır buyüzden son aylarda uyarılmamalı dıye bılıyorumm. muallakta kaldım. Kıme sorsam gerek yok dıyor. zaten onemlı olan bebegın o halkayı kavramasıymıs ucum da normal yapmam sanırım:/
hiç anlamadım canım neden dedi. Zaten kolostrum gelıyor bır suredır ozaman hepten gelebılır dediğin gb ve meme ucu uyarıldıkça rahım kasılır buyüzden son aylarda uyarılmamalı dıye bılıyorumm. muallakta kaldım. Kıme sorsam gerek yok dıyor. zaten onemlı olan bebegın o halkayı kavramasıymıs ucum da normal yapmam sanırım:/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?