Kişiden kişiye göre ne kadar da değişiyormuş.. heralde hormon seviyeleriyle filan alakalıBen hic oyle hissetmemistim, oglumu kucagima aldigim zaman sanki hep varmis gibiydi. Aglamadim, dogum ve hamilelik bittigi icin rahatlamistim, dogum sirasinda kaka yaptigi icin kordonu kesip hemen silmek icin aldilar ondan Ben hemen goremedim, esime kime benziyor diye sormustum ama o agladigi icin cevap verememisti :) yani Boyle nasil desem cok duygusallasmadim, ama hemen benimsedim gordugum an bi saniye bile artik onsuz olamayacagimi anladim. Hastanede kaldigim 3 gun boyunca dogum yapmis kadinlara bile bakis acim degismisti, sanki buyulu bir gercekligi yasiyoruz gibi geliyordu, hemcinslerimi daha bi sevmistim :)
Acıyor mu acaba ya yarın akşam gitmem gerek ama korkuyorumCanım benim kıyamam sana.. Sezeryan için soru sormuşsun ya sanırım alkolle çıkarıyorlar bi arkadasım söylemişti ama emin değilim
Canım benim yiğen sarılık başlamıştı burnunu sıktılar ayağını cimdik attılar uyumasını engelleyip süt vermişlerdi. Sonra süt yeterli gelmez diye mama takviyesi verdiler ve cocuk sarılıktan kurtulmuştu. Kıyamazsın ama uyandırabildiğin kadar uyandır aç kalmasın Bide mama neden verdirmemiş doktorun belki sütün yeter diyedir. Sen memeyi emmiyor diye bi doktorla görüş istersenKizlar acil yardiminiza ihtiyacim var bildiginz gvi erken dogum yaptim kuzum 2280 di hastaneden cikisimiz 2040 oldu ve bugun 10 gunluk olduk 2160 daha doktor cok az almis kontrol edecez ama mama verme dedi zaten emmeye bile zor uyandiriyom hic uyanmiyo gece gunduz ful uyuyo cok minik kuzum ne yaparsam yapiyim uyanmiyo sadece memeyi tutup tekrar uyuyo ama emiyo yine cok dardayim napmam gerekiyo anlamadim
Acıyor mu acaba ya yarın akşam gitmem gerek ama korkuyorumCanım benim kıyamam sana.. Sezeryan için soru sormuşsun ya sanırım alkolle çıkarıyorlar bi arkadasım söylemişti ama emin değilim
bende de oluyor canım. Burda sormuştum hatta. Normalmiş , bazı doktorlar inanmıyormuş bile, ama bi kesim bebeğin eklemlerinden geldiğini düşünüyorKızlar karnımdan çıtırtı sesleri geliyor. Yaşayan var mı bu durumu ??
Kişiden kişiye göre ne kadar da değişiyormuş.. heralde hormon seviyeleriyle filan alakalıama çok güzel anltmışsın umarım kimse depresyon yaşamadan bu şekilde atlatır
neden mama verme dedi ki? Şu dönemlerde az az verip sonra kesebilirsin, 10 günde 100 gr az çünküKizlar acil yardiminiza ihtiyacim var bildiginz gvi erken dogum yaptim kuzum 2280 di hastaneden cikisimiz 2040 oldu ve bugun 10 gunluk olduk 2160 daha doktor cok az almis kontrol edecez ama mama verme dedi zaten emmeye bile zor uyandiriyom hic uyanmiyo gece gunduz ful uyuyo cok minik kuzum ne yaparsam yapiyim uyanmiyo sadece memeyi tutup tekrar uyuyo ama emiyo yine cok dardayim napmam gerekiyo anlamadim
Canım merhabalar bişiy soracağım sana sezeryen olalı Bugün 4. Günüm, su geçirmez bant yapıştırıp kalıcı pansumanı yaptık istediğiniz zaman duşa girebilirsiniz 5 gun de gelirsiniz bandı çıkarıp yeniden pansuman yapacağız dediler, yarın akşam gideceğim ama bu bant derimle bütün oldu sanki hiç kenarları bile ayırt edilemiyor nasıl çıkacak diye kara kara düşünmeye başladım acı oluyor muKızlar sezeryan yerinde hissizleşme var dokununca his yok kenarlarında da. Normal mi ne zaman geçiyor?
Ya ne değişik insanlar var. Çocuğunu sevemezsin diyen insanlar ya da sevemeyemler bence evladın ne kadar mucizevi bir yaradılış olduğunun farkında değiller. Sıradan bir şey sanıyorlar bence cahillikten.. Hayalini kurduğum tek şey kucağıma verdiklerinde kokusunu çekecem sabırsızlanıyorum insan evladını karnındayken sevmeye başlar zatenİnşallah hiç bunları düşünmeye bile gerek kalmaz :) ilginç bişey var, bana hamile kalmadan önce kimse söylememişti. Doğurur doğurmaz çocuğu kucağıma verecekler kutsal analık hisleriyle dolup taşıcam diye düşünüyordum hep. Çünkü dizilerde filmlerde öyle oluyorAma sonra aileden çevreden bazı kadınlar uyardı: bak doğar doğmaz hemen sevmeyebilirsin herkes yaşıyor, yavaş yavaş seviliyor çocuk emek ettikçe filan diye alakasız kişilerden benzer şeyler duyunca eyvah sevemiycem heralde diye düşünmüştüm. Ama şimdi bakıyorum da hem gruptaki arkadaşlardan hem kendimden, doğumum yaklaşıyor ve ben şimdiden seviyorum, başıma bişey gelse önce bebeği düşünüyorum bişey olmuş mudur diye.. Bence vitaminlerin de iyi durumdaysa kolay kolay depresyona girmezsin atlatırsın
Yok canım korkma acır mı hiç öyle düşünme sakın mutlaka bir yöntemi vardır. Öyle olsa benim arkadaslar uyarırdı beniAcıyor mu acaba ya yarın akşam gitmem gerek ama korkuyorum
Yaa benim de benzer kabuslarım varSimdi bdv de konu vardi ona bakiyodum 2 haftalik taze bir anne bebegime alisamadim diye konu acmis. Lohusa depresyonu diyorlar demek ki evet herkes farkli tepki veriyorBen kendimi o kadar bebege adapte etmistim ki dogmadan aylar once ruyamda hep 1 gun boyunca falan emziremedigimi goruyordum, sozde emzirmeyi unutuyormusum falan. Bildigin kabuslarim olmustu:) hep 2 saatte 1 emzirmek gerektigini okuyordum cunku, bilincaltim oyle bir isletmiski bana bu korkuyu, dogduktan sonra hic kendim aklima gelmedim :) ins tum anneler hemen benimserler bebeklerini
Bana sağlık ocağındaki hemşire söylemişti ne yap et en geç 2 saatte bir uyandırıp emzirmen lazım emmezse sarılık olur diye. Bildiğin açlıktan sarılık oluyormuş bebekler. Hatta emzirirken izliyceksin yanaklarını boynunu emiyor mu yutuyor mu diye, tv karşısında ya da biriyle konuşurken emzirmiyceksin bütün dikkatin bebeğinde olacak demişti. Bide bir memedeki süt bitene kdar diğerine başlamamak gerekiyormuş. İlk 10 dk sütün su kısmı geldiği için bebek beslenemiyor. Sürekli meme değiştirince de sadece su içmiş gibi oluyorlar o yüzden sağ bitene kadar sağ sonra sol bitene kdar soldan emzireceksin, hangi memeden emzirdiğini unutmamak için yüzüğünü o eline takarsın aklında kalır demiştiKizlar acil yardiminiza ihtiyacim var bildiginz gvi erken dogum yaptim kuzum 2280 di hastaneden cikisimiz 2040 oldu ve bugun 10 gunluk olduk 2160 daha doktor cok az almis kontrol edecez ama mama verme dedi zaten emmeye bile zor uyandiriyom hic uyanmiyo gece gunduz ful uyuyo cok minik kuzum ne yaparsam yapiyim uyanmiyo sadece memeyi tutup tekrar uyuyo ama emiyo yine cok dardayim napmam gerekiyo anlamadim
Öyle güzel seviliyor ki daha karnında insan sevmeye başlıyor o 9 aylık süreç bence tamamen bağlanma hissi oluşsun diye o kadar uzun anneliğe hazırlıyor bizi, beni biliyorsunuz nasıl sabırsızdım 32. Haftadan beri artık kavuşmak istiyorum diyip duruyordum dua saatine geldi de erkenden kavuştum ama bi de kuvozde olmasa yanımda olsaydı daha ne isterdim ki :/ şimdi sabahı sabah edemiyorum kızımı göreceğim diye heyecandan uyuyamıyorum öyle minik ki öyle şirin ki nasıl sevilmez o mucize hala inanamıyorum, şey diyordum ya ben 6 Aydan sonra odasını ayıracağım diye şimdi eşime boşuna oda yaptık ben onu koynumdan bile ayırmayacağım diyorumYa ne değişik insanlar var. Çocuğunu sevemezsin diyen insanlar ya da sevemeyemler bence evladın ne kadar mucizevi bir yaradılış olduğunun farkında değiller. Sıradan bir şey sanıyorlar bence cahillikten.. Hayalini kurduğum tek şey kucağıma verdiklerinde kokusunu çekecem sabırsızlanıyorum insan evladını karnındayken sevmeye başlar zaten
Yaa benim de benzer kabuslarım varbebeğimi 2-3 gün unutmuşum sonra aklıma geliyor açlıktan mahvolmuştur çocuk diye koştur koştur bebeği arıyorum bulamıyorum. Hep yetersiz kalacakmışım gibi korkular kabuslar.. 2-3 ay önce çok görüyordum bunları, şimdiyse daha çok doğumla ilgili şeyler
Allah biliyor ya eşimin ailesi eşime baskı kurdular memlekette soruyorlar tek oğlan babasının adını koyacak elbet filanlar esimde bu dolduruşa gelerek istedi kiramadim bu yüzden ilk yıllar söylemedim kimse söylemedi onun ailesi dışında hala benim ailem Alper diye seslenir ben arada yaşar alper diyorum ama %90 sadece alperAmin canım bütün evlatlarla birlikte inşallah. Ömer mete de gayet güzel olmuş. Peki büyük oğlunde iki ismini de kullandınızmı yoksa sadece alper mi dediniz ilk baştan??
Ah canım aynı durumdayız bugün gündüz uyumuşum yorgunluktan kızımda uyumuş dinlenmişiz çabuk geçsin inşallahBen hastayım şu halimle diye pimpiriklenip üzülürken daha fenası oldu. Oğlum hastalandı, şuan ateş nöbetindeyim, unuttum kendimi( şuan sancım felan gelse ıkınmaya bile takatim Yok. Biyandan da çok yoruldum artık, sezeryan olasım var yarın diyorum (
Ya evet inşallah geçerBu kabuslari goren biri lohusa depresyonu yasamaz, Ben kefilim :)) dogum dedinde,onceki mesajlarinda okudum sende soguk almissin, ikinmak icinde guclu nefesler sart ben 20gundur kurtulamadim dogurmadan once gecer ins
Kesinlikle gece hele millet uyurkenAğrım aksamlari gece filan daha cok oluyor sizinde oylemi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?