Hızlı emdiğinde konuşuyorum sakinleşiyor. Olmadı memeyi çekiyor biraz nefes almasını sağlıyorum sonra yine devam ediyoruz .aynı sorun bızde de var lıkır lıkır hep azonce canımdan can gıttı öyle bır tıkandı ki yavrum hıcbukadae korkmamıstım heyecan yapıp hızlı emıyor ztn son gunlerde cok olmya basladı hemen kaldırıyorum sırtına vuruyrm bıde alnını yukarı dogru cekıyorum ama yok mu hıcbır formulü korkuyorum emzırırken. bır de benm abım.bebekken buyuzden ölumden donmus hastanede kurtarmısşar hep o aklıma gelıyor kotu oluyorum cok
Ya ben de damacanadan dolduruyorum ama kaynatın diyor diye yine kaynatıyorum ılımasını çok beklemiyorum bi 5 dk sonra içiyorum. Sıcakken mi içiyorsun kaynatıncaBen hazır su kullandığım için bazen kaynatıp içiyorum bazen kaynatmadan içiyorum faydasını da görüyorum 15 günğ geçsin İncir havuç karışımına geçeceğim
Biz otribebe kullanıyoruz canm. Aspiratörü zaten sürekli kullanmamak gerekiyormuş, serum fizyolojikte de kalınca damlatın diyordu youtubeda bi doktor az damlatınca işe yaramıyormuşserum fızyolojik kullananlar hangı marka önerırsınız bebegımn burnu tıkanık onceden aspiratorle cekme ıle acılıyordu sanırım sımdı daha ıcte tıkanıllık emerken hava yutuyo buyuzden ve gaz sancısına neden oluyor her emmeden sonra gaz oluyor nedenı de buymuş ya
Sorma o kadar iyi ki çılgınlarca temizlik yapıyorum :)) şuan bebiş emzirme molasındayımEşim evde olunca hayat ne güzel. Babasının göğsünde uyuyor ben de keyif yapıyorum
Oh ne guzel...annemde beni dinlendiriyo arada :) esimde pek durmuyoda..ciglik.basinca korkuyoEşim evde olunca hayat ne güzel. Babasının göğsünde uyuyor ben de keyif yapıyorum
bunları da yapıyorum canım baktım hızlı emıyor ama yıne memeye dönunce cok geldıgı ıcın her çekişte tıkanıyor anlamadıgım bı anda sureklı emdıgınde boyle degıl ama 1saat emmesın sut doluyır ya baslıyor bende o stres bıde burnu tıkalı ıc kısımları bıraz anladıgım kadarıyla. serum fızyolojık deneyecegız.ondan da kontrol edemıyordur belkı 2gundur cogaldı cnku tıkanmasıHızlı emdiğinde konuşuyorum sakinleşiyor. Olmadı memeyi çekiyor biraz nefes almasını sağlıyorum sonra yine devam ediyoruz .
nefesle cekıleni dıyorsun dımı canım onunla içten gelıyor ama kalan var sanırım bu serumnfızyolojıgı ızledım bende sıkar sıkmaz şırınga ıle bebegıj burnu akıyor delı gb cok sasırdm:)Biz otribebe kullanıyoruz canm. Aspiratörü zaten sürekli kullanmamak gerekiyormuş, serum fizyolojikte de kalınca damlatın diyordu youtubeda bi doktor az damlatınca işe yaramıyormuş
canım 8 12 meme yazan bendim 2 3 gündür ağlasada aglamasada memeyi 2 saatte bi vermeye basladim bazen birbuçuk da oluyo çok huysuzlanmasina göre degisiyo. Iciyo mesela 15 dk sonra bazen kaldırınca bi miktar kusuyo ama sonra yine istiyo yarim saat olmadan sonuda mama ya gidiyor. O 8 den 12 olan gece artık dayanamayıp mama yaptım 70 cc içti hala ağlıyor hala meme istiyordu yarim saat geçti geçmedi dedim 70 az mi geldi ondan mi yapiyo arada kustu bi 60 daha yaptım 30 40 cc içti ama meme istiyo hala o gece dedim bu açlıktan değil herhalde enzirdigun 4 saatte bi emiyo bi kusuyo emerken kusuyordu.simdi 2 saat bekleyerek iyi mi yapıyorum kötü mu bilmiyorum ama 3 gündür mama vermedim bu şekilde bardağın dolu tarafından bakmaya calisiyormCanım bir kaç mesajına denk geldim ama fırsat bulup yazamadım. Benim ilk kızımda yaşadıklarımı yaşıyorsun. Belki faydam olur sana.
Öncelikle 8-12 arası bir memeden bir memeye emdiğini yazmıştın. Biz de bu seans 18de başlıyordu 01;00e kadar sürüyordu. Sürekli memeden memeye. Bu anne için çok yıpratıcı emin ol bir zaman emzirmekten soğuyorsun ve tümden mamaya teslim oluyorsun. Bir diğeri ise böyle besleme olmayacağının, sonuca varılamayacağını ben 2.çocukta çözdüm.
İki memeyi aktif yutkanarak güzel emdiyse tekrar memeye alma. Hala ağlıyorsa gazı çıktıktan sonra varsa sağılmış süt yoksa mama ver. Verdiğini içerse artık aç mı diye düşünme. Ve memeye alma.
Özellikle o saatlerde yoldan çıkıyorsa akşam huzursuzluğuna işarettir. Bizdeki durum da buymuş kolik değildi ama kolik gibi akşam huzursuzluğu vardı ben anlayamadım. Sallama, beyaz gürültü, emzik, bebek arabası vb sakinleştirmeye çalış.
Bir diğer nokta bebek über obur değilse mama tam içtiği halde mideyi 3 saatte terkeder. Daha önce beslememeye çalış. Doğum tarihi ne 28 aralık doğumluyuz biz şu an 90cc mama içiyor.
Senin bebeğin 10 da 90cc bitirip 12de 90cc bitirmesi over beslendiğini gösterir. Gerçekten fazla bir miktar. O ara 3 saat olmalı. Mama anne sütüne göre mideyi geç terkeder. 90cc mana ile 90cc anne sütü aynı değil.
Kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak naçizane yazmak istedim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Ya ben de damacanadan dolduruyorum ama kaynatın diyor diye yine kaynatıyorum ılımasını çok beklemiyorum bi 5 dk sonra içiyorum. Sıcakken mi içiyorsun kaynatınca
Soraym canim ayni siddette devam ediyor cunkuBenim doktorum bi seferlik adet kanaman olabilir dedi. Bazı kadınlarda doğumdan 6 hafta sonra bazısında 6 ay sonra olabilirmiş. Kimisinde hiç olmazmış. Sen yine de bi doktoruna sor canım, herkesin rahim durumu farklı
Ya kızlar bu sorun bizde de var galiba. Akşama doğru emerken çok sinirleniyor kendini geri çekiyor. Tekrar alıyor tekrar ağlayıp sinirleniyor. Süt az olduğu için mi yapıyor? Sadece akşam yapıyor .ama mama veriyorum onu da istekli içmiyor. Aç olsa içmez mi? Aç değilse neden memeyi almak istiyor ama sinirlenip ağlıyor??Veriyorum canım devamlı günde bir kez mama veriyorum süt gelmeyip oglus sinirlenip ağladığında
Boyle oldugunda iki kasinin ortasina bastir canim nefesi duzelir masallah sutunuz cokki tazikli geliyor bizimkiler gelsekmi gelmesek mi diye akıyoraynı sorun bızde de var lıkır lıkır hep azonce canımdan can gıttı öyle bır tıkandı ki yavrum hıcbukadae korkmamıstım heyecan yapıp hızlı emıyor ztn son gunlerde cok olmya basladı hemen kaldırıyorum sırtına vuruyrm bıde alnını yukarı dogru cekıyorum ama yok mu hıcbır formulü korkuyorum emzırırken. bır de benm abım.bebekken buyuzden ölumden donmus hastanede kurtarmısşar hep o aklıma gelıyor kotu oluyorum cok
Kiz cocugu çatlatacakmisiniz l kadar bebek okadar seyi neresine iciyor ben burda okuyorum şok oluyorum bizimki iki saate 60cc iciyor kac kilo aliyor ayda okadar sute iyi kilo almaniz lazimcanım 8 12 meme yazan bendim 2 3 gündür ağlasada aglamasada memeyi 2 saatte bi vermeye basladim bazen birbuçuk da oluyo çok huysuzlanmasina göre degisiyo. Iciyo mesela 15 dk sonra bazen kaldırınca bi miktar kusuyo ama sonra yine istiyo yarim saat olmadan sonuda mama ya gidiyor. O 8 den 12 olan gece artık dayanamayıp mama yaptım 70 cc içti hala ağlıyor hala meme istiyordu yarim saat geçti geçmedi dedim 70 az mi geldi ondan mi yapiyo arada kustu bi 60 daha yaptım 30 40 cc içti ama meme istiyo hala o gece dedim bu açlıktan değil herhalde enzirdigun 4 saatte bi emiyo bi kusuyo emerken kusuyordu.simdi 2 saat bekleyerek iyi mi yapıyorum kötü mu bilmiyorum ama 3 gündür mama vermedim bu şekilde bardağın dolu tarafından bakmaya calisiyorm
Kilo alımında sorun yoksa çiş kaka iyiyse 2 saati beklemek iyi. Kusarakta uyarı veriyor zaten.canım 8 12 meme yazan bendim 2 3 gündür ağlasada aglamasada memeyi 2 saatte bi vermeye basladim bazen birbuçuk da oluyo çok huysuzlanmasina göre degisiyo. Iciyo mesela 15 dk sonra bazen kaldırınca bi miktar kusuyo ama sonra yine istiyo yarim saat olmadan sonuda mama ya gidiyor. O 8 den 12 olan gece artık dayanamayıp mama yaptım 70 cc içti hala ağlıyor hala meme istiyordu yarim saat geçti geçmedi dedim 70 az mi geldi ondan mi yapiyo arada kustu bi 60 daha yaptım 30 40 cc içti ama meme istiyo hala o gece dedim bu açlıktan değil herhalde enzirdigun 4 saatte bi emiyo bi kusuyo emerken kusuyordu.simdi 2 saat bekleyerek iyi mi yapıyorum kötü mu bilmiyorum ama 3 gündür mama vermedim bu şekilde bardağın dolu tarafından bakmaya calisiyorm
Genelde bana bunu yaptığında gazı oluyor.Ya kızlar bu sorun bizde de var galiba. Akşama doğru emerken çok sinirleniyor kendini geri çekiyor. Tekrar alıyor tekrar ağlayıp sinirleniyor. Süt az olduğu için mi yapıyor? Sadece akşam yapıyor .ama mama veriyorum onu da istekli içmiyor. Aç olsa içmez mi? Aç değilse neden memeyi almak istiyor ama sinirlenip ağlıyor??
Fikri olan var mı canım çok sıkılıyor ://
çok şükür canım :) işin tek sırrı emzırmek emzırdıkce süt cogalıyor hakkaten su ve emzırmek. ekstra bsey yapmamıza gerek yok. ben de arada sagıp buzluga atıyorum ne olur neolmaz dıye cıkmam gereken anlar olursa dıye.Boyle oldugunda iki kasinin ortasina bastir canim nefesi duzelir masallah sutunuz cokki tazikli geliyor bizimkiler gelsekmi gelmesek mi diye akıyor
İyi yapiyorsun canim bizimki zor yetiyor birde bastan beri emmedi icin bilmiyor daha uc bes dk emip birakiyor uyuyor bende biberonla devamini veriyorumçok şükür canım :) işin tek sırrı emzırmek emzırdıkce süt cogalıyor hakkaten su ve emzırmek. ekstra bsey yapmamıza gerek yok. ben de arada sagıp buzluga atıyorum ne olur neolmaz dıye cıkmam gereken anlar olursa dıye.
Ayni bizi tarif etmisin cnm bizde bugun 10 günlük olduk surekli gece emmek istiyor sütüm doyurmuyor diye düşünüyorum artik ya da emzik niyetine kullanmak istiyor memeyi. Gunduzde bir sikintu yok en az 2 saat uyuyor ama gece 1 saatte bir kalkiyor dun gece 3 e kadar hic uyumadi hep emmek istedi. Gece uyutmak icin ne yapmaliyiz acaba gece gunduz kavramini ogrensin diye8 günlük olduk bebeğiniz kaç saat memede kalıyor? Uyandırması da zor oluyor 2-2,5 saatte bir kaldırıyorum memeyi almıyor uyandırınca da basıyor çığlığı meme alana kadar gündüz emip uyuyor şükür ama akşam emiyor 1-1,5 saat uyuyor besiğine geçince tekrar emmek istiyor sizn de mi böyle
Bende şaşırıyorum cidden ya benimki de o kadar yemiyor, geçen gun sağdım iki göğsümü 60cc çıktı ama benim kız bir öğünde iki memeyi asla emmiyor bir tanesini emip doyuyor yani benimki 30 cc hadi emince daha çok gelir sağmaktan diyorlar 40 cc ile doyuyor o zamanKiz cocugu çatlatacakmisiniz l kadar bebek okadar seyi neresine iciyor ben burda okuyorum şok oluyorum bizimki iki saate 60cc iciyor kac kilo aliyor ayda okadar sute iyi kilo almaniz lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?