- 12 Temmuz 2018
- 5.030
- 5.210
- 118
Bizim ev 27 derece gecen biraz asagi indi cocugun el ayak buz ciglik cigliga kaldi uyku tulumu giydirdimHanimlar bugun bizim 1 aylik kontrolumuz vardi. Ben bugun asi olacak kizim diye bekliyordum, burada hep oyle okudum. Ama 2 aylik ilk asilari oluyor, sonra dusununce oglumda 2 aylikti ilk asisinda, buradan dolayi kafam karisti :)
Ben pediatrin soyledigi bilgileri burada paylasmak istedim.
Oda derecesi kac olmali en ideal diye sordum.
20 iyi dedi. Bizim 23 dedim, cok fazla dedi.
18 aslinda ideal olan, en fazla 20 olmali dedi.
Odada ilik bir hava olmali, sicak bebekler icin hic iyi degil, sicaktan olen bebekler biliyorum dedi. Oglum 20 aylik, daha buyuk bebekler icinde mi gecerli bu dedim, evet dedi.
Giyimide bizimkinden bir kat fazla olmali , yani oda soyle, biz bir pijama takimi giyiyorsak bebegin icine bir tane zibin giydirip uyku tulumuna koymaliymisiz.
Tulumun kalin olmasi iyi olur dedi, hareketsiz kaldiklari icin cabuk usurler.
Battaniye onermedi.
Haftada 3 kere yikamak yeterli dedi. Direk sampuani vucuduna surmek yerine, suya damlatip o suyla apis aralarini iyice silmek gerekiyor diye ekledi.
Kizimin gelisimi guzel, 57 cm 5020 gram olmus,sadece anne sutuyle besleniyor.
Maşallah kızına canım ne kadar doğmuştu bizimde çarşamba kontrol var merakla bekliyorumHanimlar bugun bizim 1 aylik kontrolumuz vardi. Ben bugun asi olacak kizim diye bekliyordum, burada hep oyle okudum. Ama 2 aylik ilk asilari oluyor, sonra dusununce oglumda 2 aylikti ilk asisinda, buradan dolayi kafam karisti :)
Odada ilik bir hava olmali, sicak bebekler icin hic iyi degil, sicaktan olen bebekler biliyorum dedi. Oglum 20 aylik, daha buyuk bebekler icinde mi gecerli bu dedim, evet dedi.
Giyimide bizimkinden bir kat fazla olmali , yani oda soyle, biz bir pijama takimi giyiyorsak bebegin icine bir tane zibin giydirip uyku tulumuna koymaliymisiz.
Battaniye onermedi.
Haftada 3 kere yikamak yeterli dedi. Direk sampuani vucuduna surmek yerine, suya damlatip o suyla apis aralarini iyice silmek gerekiyor diye ekledi.
Bende 25 derecede sabit tutmaya çalısıyorm altına düşünce hapşurmaya başlıyor bezini değiştirirken bile hapsuruyor bazen çok oyalanınca 20 derece çok az değil mi yaHanimlar bugun bizim 1 aylik kontrolumuz vardi. Ben bugun asi olacak kizim diye bekliyordum, burada hep oyle okudum. Ama 2 aylik ilk asilari oluyor, sonra dusununce oglumda 2 aylikti ilk asisinda, buradan dolayi kafam karisti :)
Battaniye onermedi.
Eksik bilgi canim süt parası icin gerekli sartlar var dogumdan once 120 gun sigorta primi yatmasi gerek baba calisiyorsa babanin anne calisiyorsa annenin 120 sartini doldurmasi gerekKızlar şu süt ve doğum parasi ile ilgili bildiklerimi yazayım. Belki işine yarayan olur.
Bu iki para da bütün annelere veriliyor. Süt parası 180 lira. Bunun için SGK ya başvuru yapılıyor.Basvurudan 1 hafta sonra pttden alınabiliyor.
Doğum parası da 1. Çocuk için 300, 2. İçin 400, 3 ve sonrası için ise 600 lira. Bunun için de bulunduğunuz yerdeki aile bakanlığına başvuru yapılıyor. Süt parası için SGK ya gittiginizde oraya da danışabilirsiniz nereye gitmeniz gerektiğini. Onun için de bir tarih veriyorlar. O tarihten sonra pttden annenin alabileceğini söylüyorlar.
20derece bizim petek yanmayan odanin sicakligi gercekten cok az 23 bile al bilmiyorum bizim cocuk bana cekmis galiba uzerini kustugunda degistirirken bile cenesi titriyor cocugun elleri buz ayaklar morariyor Ben usuyorum sizleri bilmem amacocukta usuyor burda duyup biraz dusurduk cocuk aglamaktan kendine gelemedi tulum giydi yavrum isininca nasilda uyuduBende 25 derecede sabit tutmaya çalısıyorm altına düşünce hapşurmaya başlıyor bezini değiştirirken bile hapsuruyor bazen çok oyalanınca 20 derece çok az değil mi ya
Bize henüz kimse gelmedi . Daha doğrusu biz kabul etmedik. Mevlütte ve sonrasında buyuracaklar zaten . Yoğunluğu düşündükçeEn iyisini yapmışsın :)) ben şunu anladım doğum yapınca: yeni doğum yapmış kişiye tebriğe gideceksem 2-3 ay bekliycem en az kesinlikle hemen gitmemek gerekiyormuş bebeğe de anneye de yazık. O yorgunluk uykusuzluk üstüne misafir hiç çekilmiyor..
Ayy ben coluk cocugu dusunmemisim nedensee.Hafta sonu yapacagim mecburen ev çocuk dolacakBende mevlutu cok geciktirmicem..annem diyo komsularida cagirmak lazim geldiler..biz zaten kalabaligiz..evde 2+1 bi salon var.. coluk cocuk.gelirlerse amaninnnn
Tamam canim denicem insallah tesekkurler :)Damarlarda tikaniklik yada tam acilmayan damarlar olabilir sana tavsiyem buzdolabi posetine su koy buzluga at buz tutunca gogsun buz gibi olana kadar heryerine gezdir daha sonrada sicak su koy sicak su torban varsa buseferde onu uygula
Ben de seninle ayni fikirdeyim. Bizim de 26 derecelerde oyle terledigini de gormedim çocuğun:) gecen anneme gittim 23 flndir evi. Eli ayagi yuzu burnu buz gibi oldu cocugun. 20 cok az geldi bana ve antalyada yazin dogmus bebekler napiyor acabaBizim ev 27 derece gecen biraz asagi indi cocugun el ayak buz ciglik cigliga kaldi uyku tulumu giydirdim
İsininca hemen uyudu 23 derecede ben ceketle montla duruyorum cocuk nasil isinacak ben bu sicaklik isini anlayamadim yazin 40 derece havada dogan bebekler ne yapacak mesela
masallah bebegine canm saglikla kocaman olsun
Insallah dedigin gibidir canim. Ben ameliyat olmustum da gogsumden hemen kotu seyler geliyor akloma:)
Hanımlar nasilsiniz?
İki çocuklu hayat beni fena çarptı. Birde bebek görmek için misafirler eklenince iyice kaybettim kendimi. Ne yediklerime dikkat ediyorum ne de giydiklerime. Duş almak bile lüks oldu son günlerde.
Beni arada dürtün ki kendime geleyim. En son çarşamba günü bakabilmisim buraya çook msj birikmiş okuyup geleyim dedim baktım öyle gelemeyecegim. Ben de daaan diye daldım
Hanimlar bugun bizim 1 aylik kontrolumuz vardi. Ben bugun asi olacak kizim diye bekliyordum, burada hep oyle okudum. Ama 2 aylik ilk asilari oluyor, sonra dusununce oglumda 2 aylikti ilk asisinda, buradan dolayi kafam karisti :)
Battaniye onermedi.
Sağol canım. Eksiğim varsa düzeltin tabi.Eksik bilgi canim süt parası icin gerekli sartlar var dogumdan once 120 gun sigorta primi yatmasi gerek baba calisiyorsa babanin anne calisiyorsa annenin 120 sartini doldurmasi gerek
Ve yaninda birşeyler hazırlayıp gideceksin az oturacaksinEn iyisini yapmışsın :)) ben şunu anladım doğum yapınca: yeni doğum yapmış kişiye tebriğe gideceksem 2-3 ay bekliycem en az kesinlikle hemen gitmemek gerekiyormuş bebeğe de anneye de yazık. O yorgunluk uykusuzluk üstüne misafir hiç çekilmiyor..
Beni de emin ol yalnız değilsin. Ben misafir kabul etmiyorum kibarca red 3 aylık olduktan sonra gelebilirler kimseyle uğraşamamHanımlar nasilsiniz?
İki çocuklu hayat beni fena çarptı. Birde bebek görmek için misafirler eklenince iyice kaybettim kendimi. Ne yediklerime dikkat ediyorum ne de giydiklerime. Duş almak bile lüks oldu son günlerde.
Beni arada dürtün ki kendime geleyim. En son çarşamba günü bakabilmisim buraya çook msj birikmiş okuyup geleyim dedim baktım öyle gelemeyecegim. Ben de daaan diye daldım
Maşallah kızına canım ne kadar doğmuştu bizimde çarşamba kontrol var merakla bekliyorum
Bende 25 derecede sabit tutmaya çalısıyorm altına düşünce hapşurmaya başlıyor bezini değiştirirken bile hapsuruyor bazen çok oyalanınca 20 derece çok az değil mi ya
Masallah kuzuya canım4100 dogdu,230 gr kaybetti sonra 8870 oldu. Sizin kontrolde guzel gecer umarim, cok tesekkurler canim ♡
Biz arkadaşlarla öyle yapıyoruz canım herkes bişey yapıyor bebekle uğraşmasın diye ve mutlaka uygun bir zamanı bekliyoruz 40ı çıkmadan gitmedik kimseye mesela..Ve yaninda birşeyler hazırlayıp gideceksin az oturacaksin
Aynen oyle ablam antalyada yazin cehennem gibi evin ici resmen yuzune carpiyor sicaklik allah orda yasayanlara sabir versinAyy ben coluk cocugu dusunmemisim nedensee.Hafta sonu yapacagim mecburen ev çocuk dolacakyapmasam daha fena her Gün biri gelecek bir günlüğüne katlancaz artik
Tamam canim denicem insallah tesekkurler :)
Ben de seninle ayni fikirdeyim. Bizim de 26 derecelerde oyle terledigini de gormedim çocuğun:) gecen anneme gittim 23 flndir evi. Eli ayagi yuzu burnu buz gibi oldu cocugun. 20 cok az geldi bana ve antalyada yazin dogmus bebekler napiyor acaba
Bana pazar günü çalışma arkadaşlarim geliyor ama tüm ikramları ben yapacağım bende giderken illla birşey yapar yada yaş pasta alır götürürümB
Biz arkadaşlarla öyle yapıyoruz canım herkes bişey yapıyor bebekle uğraşmasın diye ve mutlaka uygun bir zamanı bekliyoruz 40ı çıkmadan gitmedik kimseye mesela..
Bizim ev 27 derece gecen biraz asagi indi cocugun el ayak buz ciglik cigliga kaldi uyku tulumu giydirdim
İsininca hemen uyudu 23 derecede ben ceketle montla duruyorum cocuk nasil isinacak ben bu sicaklik isini anlayamadim yazin 40 derece havada dogan bebekler ne yapacak mesela
masallah bebegine canm saglikla kocaman olsun
çok yüksek değilmi dereceleriniz kuzum öyle alışmışsınız demekki benim genelde 23 ile 24.5 arası o civarlarda tutuyorum20derece bizim petek yanmayan odanin sicakligi gercekten cok az 23 bile al bilmiyorum bizim cocuk bana cekmis galiba uzerini kustugunda degistirirken bile cenesi titriyor cocugun elleri buz ayaklar morariyor Ben usuyorum sizleri bilmem amacocukta usuyor burda duyup biraz dusurduk cocuk aglamaktan kendine gelemedi tulum giydi yavrum isininca nasilda uyudu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?