Kızlar çok su içtikleri için sütü olduğunu düşünenler cidden ne kadar su içiyorsunuz, ben 2-2,5 litre su içiyorum, 1 litreye yakın da meyve suyu ve rezene filan içiyorjm günlük
Kızlar çok su içtikleri için sütü olduğunu düşünenler cidden ne kadar su içiyorsunuz, ben 2-2,5 litre su içiyorum, 1 litreye yakın da meyve suyu ve rezene filan içiyorjm günlük
Bende kesinlikle suyla ilgisi olmadığını düşünmeye başladım artık, sadece uykunun süt yaptığını düşünüyorum 1 saat bile uyusam doluyor göğüslerim, ama su içsem de içmesem de ayni oranda sütüm oluyor
Göğüslerin dolduğu için olabilirim canım benimde emzirdikten sonra sanki damarlar sızlıyor gibi oluyor anneme sorduğumda göğüslerin doluyor ondan dedi tabi ne kadar doğru bilemiyorum
Beni de hep tanidiklar, komsular, arkadaslar ariyor. 40i ciksin gelecegiz gormeye diye. Ben de herkesi ayri ayri agirlamaya calismak zor ve stresli olacak diye. 40 i ciktiktan sora ki hafta sonu o da 47 günlük fln oluyor okuma yapip hepsini cagirayim diye dusundum. Çocuğu yatak odasina koyarim en son bir iki dk cikaririz tamam insallah
Bende mevlutu cok geciktirmicem..annem diyo komsularida cagirmak lazim geldiler..biz zaten kalabaligiz..evde 2+1 bi salon var.. coluk cocuk.gelirlerse amaninnnn
Kızlar biz prematüre ldugumuz için normal bebeklere oranla 2 kat gaz sancısı çekiyoruz. Ctesi dr.a gittik biogaia ve harveys kullanıyorduk Dr. Harveys yerine aguline verdi bogaiaya devam dedi. 2 gündür bayaa faydasını gorduk çok şükür.
Gaz biraz düzene girince bugün uyku alistirmalarina başladım 2. Denemede salondaki park yatağında uykuya daldı. Ben piş piş yaparken baktım ki besikteki maymun oyuncağı dikkatini çekti bende onu önüne koyup geri çekildim onunla konuşurken uyudu kaldı :)
Yavrum sıkıntısı yokken nasıl huzurlu.. inşallah hepimiz bir an önce kurtuluruz bu gaz illetinden..
Hanımlar nasilsiniz?
İki çocuklu hayat beni fena çarptı. Birde bebek görmek için misafirler eklenince iyice kaybettim kendimi. Ne yediklerime dikkat ediyorum ne de giydiklerime. Duş almak bile lüks oldu son günlerde.
Beni arada dürtün ki kendime geleyim. En son çarşamba günü bakabilmisim buraya çook msj birikmiş okuyup geleyim dedim baktım öyle gelemeyecegim. Ben de daaan diye daldım
Kaç günlük canım? İyileşiyor demekki
Benim 15 gün içinde düştü pek kaşıntı da olmadı
oy maşallah ya, yarın 1 aylık olcak daha 2 saat kesintisiz uyku görmedim
şu 300 tl nin dışında bide 180 tl mi var? Nerden alcaz canım bjnları? Ben başvurmadım henüz ya
Teşekkür ederiz teyzesi hepsine maşallah
Bizde de öyleydi bi ara son 4-5 gündür böyle bi düzene girdi gibi bakalm inşallah bozulmaz. Bugün çok fazla uyudu mesela korkuyorum gece yatırmaz diye. Kv de bişey olmaz uyku uykuyu çeker diyor. Sizde neden uyanıyor genelde açlıktan mı
Hanımlar nasilsiniz?
İki çocuklu hayat beni fena çarptı. Birde bebek görmek için misafirler eklenince iyice kaybettim kendimi. Ne yediklerime dikkat ediyorum ne de giydiklerime. Duş almak bile lüks oldu son günlerde.
Beni arada dürtün ki kendime geleyim. En son çarşamba günü bakabilmisim buraya çook msj birikmiş okuyup geleyim dedim baktım öyle gelemeyecegim. Ben de daaan diye daldım
En iyisini yapmışsın :)) ben şunu anladım doğum yapınca: yeni doğum yapmış kişiye tebriğe gideceksem 2-3 ay bekliycem en az kesinlikle hemen gitmemek gerekiyormuş bebeğe de anneye de yazık. O yorgunluk uykusuzluk üstüne misafir hiç çekilmiyor..
Damarlarda tikaniklik yada tam acilmayan damarlar olabilir sana tavsiyem buzdolabi posetine su koy buzluga at buz tutunca gogsun buz gibi olana kadar heryerine gezdir daha sonrada sicak su koy sicak su torban varsa buseferde onu uygula
Hanımlar nasilsiniz?
Seni cok iyi anliyorum. 2 kucuk cocuklu annelerin en azindan en kucugu 1 yasina gelene kadar kendilerini unutmalari gerekiyor. Kendimede zaman ayirayim beklentimi 0 a indirdim Ben, dus alsam kafi:)) gececek canim, cok cabuk buyuyecekler.
Hanimlar bugun bizim 1 aylik kontrolumuz vardi. Ben bugun asi olacak kizim diye bekliyordum, burada hep oyle okudum. Ama 2 aylik ilk asilari oluyor, sonra dusununce oglumda 2 aylikti ilk asisinda, buradan dolayi kafam karisti :)
Ben pediatrin soyledigi bilgileri burada paylasmak istedim.
Oda derecesi kac olmali en ideal diye sordum.
20 iyi dedi. Bizim 23 dedim, cok fazla dedi.
18 aslinda ideal olan, en fazla 20 olmali dedi.
Odada ilik bir hava olmali, sicak bebekler icin hic iyi degil, sicaktan olen bebekler biliyorum dedi. Oglum 20 aylik, daha buyuk bebekler icinde mi gecerli bu dedim, evet dedi.
Giyimide bizimkinden bir kat fazla olmali , yani oda soyle, biz bir pijama takimi giyiyorsak bebegin icine bir tane zibin giydirip uyku tulumuna koymaliymisiz.
Tulumun kalin olmasi iyi olur dedi, hareketsiz kaldiklari icin cabuk usurler.
Battaniye onermedi.
Haftada 3 kere yikamak yeterli dedi. Direk sampuani vucuduna surmek yerine, suya damlatip o suyla apis aralarini iyice silmek gerekiyor diye ekledi.
Kizimin gelisimi guzel, 57 cm 5020 gram olmus,sadece anne sutuyle besleniyor.