2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Normal doğum yapan anneler dikişleirniz kaşınıyormu beni çok rahatsız ediyor
Kaç günlük canım? İyileşiyor demekki
Benim 15 gün içinde düştü pek kaşıntı da olmadı
Ben de uyandırmıyorum genelde kendisi uyanıyor ama uzun bi ara emmediyse (örneğin 4-5 saat) ve hala uyuyorsa o zaman kendim uyandırıyorum. Zaten acıkmış oluyor direkt emiyor
oy maşallah ya, yarın 1 aylık olcak daha 2 saat kesintisiz uyku görmedim

şu 300 tl nin dışında bide 180 tl mi var? Nerden alcaz canım bjnları? Ben başvurmadım henüz ya

Bizde aynı evet gazdan diyo doktor beşikler kar etmiyo sen en azından 4 kisiymissin ben tek başıma eşim işten gelince yine beni istiyo esiminde faydası yok anliycagin dr 3 ay sabret diyo resmen hergun bittiğinde oh bugünde geçti diyorum ertesi gün herşey güzel olacakmış gibi

Aynen canım ama duramıyoruz işte kaka rengi sarı bazen de yeşil günde 5-6 defa yapıyor her emzirmede (2,5-3 saat) bezini değiştiriyorum çiş yapmış oluyor
Tamm daha ne kuzum bezler dolu kakada yapiliyor masallah kaka sayisida iyi rengide ayni bizimde yesil sari doyuyordur doymasa uyuyamaz acliktan bir uyur iki uyur sonrada kok sokturur kilo olcumundede anlicaksin aldigini icin rahat eder

En iyisini yapmissin canum yokyok neden yobazlik olsun tanidik gelmez bu zamanda iyi gelmisler bende kardesimi evden yolladim annemler burda kaldi o nu teyzemlere attik hapsiriyor burnu akiyor kimse kusura bakmasin koskoca insani deviriyor grip el kadar bebegi hasta etmemeye gayret edelim bizede eziyet gaziyla bas edemiyoruz Hergun kalbimden dilimden geciriyorum allahm biizi hasta etme diye cok zor hastalik cekmek allah korusun hepimizi eslerimizide bulasmasin hicbisekilde

Aynen canım ama duramıyoruz işte kaka rengi sarı bazen de yeşil günde 5-6 defa yapıyor her emzirmede (2,5-3 saat) bezini değiştiriyorum çiş yapmış oluyor
Bizde aynı durumdayız dr gittim enfeksiyon falan olur diye dr gittigimizdede kalasını yapmıştı gördü bu enfeksiyon yeşilliği değil ve enfeksiyon üşütme olsa ateşde olur senin yedigin içtiğin etkiliyordur dedi

Uclari degil ki canım aciyan ozellikle geceye dogru damarlarim sizliyor,zonkluyor sanki

Göğüslerin dolduğu için olabilirim canım benimde emzirdikten sonra sanki damarlar sızlıyor gibi oluyor anneme sorduğumda göğüslerin doluyor ondan dedi tabi ne kadar doğru bilemiyorum

Kızlar şu süt ve doğum parasi ile ilgili bildiklerimi yazayım. Belki işine yarayan olur.
Bu iki para da bütün annelere veriliyor. Süt parası 180 lira. Bunun için SGK ya başvuru yapılıyor.Basvurudan 1 hafta sonra pttden alınabiliyor.
Doğum parası da 1. Çocuk için 300, 2. İçin 400, 3 ve sonrası için ise 600 lira. Bunun için de bulunduğunuz yerdeki aile bakanlığına başvuru yapılıyor. Süt parası için SGK ya gittiginizde oraya da danışabilirsiniz nereye gitmeniz gerektiğini. Onun için de bir tarih veriyorlar. O tarihten sonra pttden annenin alabileceğini söylüyorlar.

Şimdi hazırlayacağım 5 adet kuru incir 1 havuç 5 dk kaynatıp içiliyor canım ablam çok faydasını görmüş

Canım bu süt arttırmak için değil mi?

Canım 180 tl SGK dan PTT ye yatmış.

300 tl için aile sosyal politikalar Müdürü başvurup alacaksın oda PTT ye yatıyor. Bunlar tek seferlik ödeme

Çalışıyorsa da 16 haftalık maaşın yine PTT yada hesap numaran varsa oraya yatıyor

Tesekkurler canım. Fotoğrafini aldım

Çok geçmiş olsun canım nasil oldu yavrun
Çok sağol canım, sabah akşam 3 er tane şurup içiyor öksürüğü çok fena. Yarın 5. Gün hala geçmezse kendi doktoruna götürcez , annemlerden döndük evimize .. uyku hiç yok geceleri, sabaha kadar 5-10 dk da bir uyanıyor ağlıyor öksürüyor tıkanıyor . Ruh gibi dolanıyoz eşimle.. sen nasılsın? Ömer nasıl oldu büyüdü mü annesi? Abinizin kıskançlığı ne alemde?
sağol canım, şu 180 için başvuru yapmıcaz demi direk gidip çekicez heralde. 300 lüğü internet üzerinden başvurabiliyor muyuz bi bilgin var mı?

Sut parasini devlet memurlari alamiyor diye biliyorum ben. Yani ben almadim

İnterneyten olmuyor diye biliyorum. Ben netten formunu indirip doldurup is yerime birakmistim. Onlar yolladi. Sende esinle falan yollayabilirsin belki kuzum

Bende gece bir süre yüzüstü yatırdım dediğin gibi gaz çıktı ama buda riskli devamlı bakıyoruz

Canım tamam işte pttden alınan para aynı para sizde başvuru yaomisiisniz doğum parasını işçi statüsünde çalışan anneler alıyor
180 olan mı 300 olan mı canım? Bide işçi statüsü derken? Ben öğretmenim başvurayım mı??

Burda da yaşayan vardı sanırım bebeğimin bezinde turuncu renginde leke var netten baktım bebek doymadığından diyor ama emiyor 20 dk en az uykuya da dalıyor geçici durummuş ama bilemedim
canım ürat kristali imiş, yeterli beslenememekten olurmuş. Susuz kalmaktan. İlk günler olmuştu bizde, doktor mama ver , 2-3 çay kaşığı su da ver dedi, zamanla geçti şükür. Sonra mamayı kestik ama ara ara su veriyorum

Canım180 tliçin çalışmıyorsan SGK yabaşvuru yapman lazım, 300 tl içinde aile sosyal pol. Müd. Ben kendim gidip başvuru yaptım. Netten olmuyor diye biliyorum

İlk çocuğa 300 ikinci 400 üçüncü 600 TL yatıyormus çalışan çalışmayan bütün annelere veriliyor canım bu para

Sarı yapıyor ateş vs olmadı şükür inşallah benim yeme içmemle alakalıdır

Süt parasını biz almadık eşim memur olduğu için maaşına çocuk parası olarak yatacakmış sadece doğum parası alabiliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…