Kaç günlük canım? İyileşiyor demekkiNormal doğum yapan anneler dikişleirniz kaşınıyormu beni çok rahatsız ediyor
oy maşallah ya, yarın 1 aylık olcak daha 2 saat kesintisiz uyku görmedimBen de uyandırmıyorum genelde kendisi uyanıyor ama uzun bi ara emmediyse (örneğin 4-5 saat) ve hala uyuyorsa o zaman kendim uyandırıyorum. Zaten acıkmış oluyor direkt emiyor
şu 300 tl nin dışında bide 180 tl mi var? Nerden alcaz canım bjnları? Ben başvurmadım henüz ya180 tl süt paramı aldım. Eşim 300 tl için dilekçe de yazdı. Bizim şirket aylık bildirdiği için aylık devletin yatırması lazım canım şirkette doğum yapanlar aylık almışlar ptt den. Sorun şu ki ben hala almadım hastanenin raporu yanlış düzenlemesi yüzünden düzeltme yapıldı sanırım geç bildirildi canım çok sıkkın kredi ödemem var ve geciktirmek istemiyorum hala yatmadı o yuzden sordum
Bizde aynı evet gazdan diyo doktor beşikler kar etmiyo sen en azından 4 kisiymissin ben tek başıma eşim işten gelince yine beni istiyo esiminde faydası yok anliycagin dr 3 ay sabret diyo resmen hergun bittiğinde oh bugünde geçti diyorum ertesi gün herşey güzel olacakmış gibiBiz de üç gündür ikindi vakti saat 4 ten gece 11 e kadar nöbetteyiz. Evde 4 kişiyiz sırayla carsafta sallıyoruz yoksa asla durmuyor. İki beşiği var ikisi de sallanıyor ikisini de kabul etmiyor. Gaz mi bu ya bu derece yapar mi... Şaşkin ve yorgunum
Tamm daha ne kuzum bezler dolu kakada yapiliyor masallah kaka sayisida iyi rengide ayni bizimde yesil sari doyuyordur doymasa uyuyamaz acliktan bir uyur iki uyur sonrada kok sokturur kilo olcumundede anlicaksin aldigini icin rahat ederAynen canım ama duramıyoruz işte kaka rengi sarı bazen de yeşil günde 5-6 defa yapıyor her emzirmede (2,5-3 saat) bezini değiştiriyorum çiş yapmış oluyor
En iyisini yapmissin canum yokyok neden yobazlik olsun tanidik gelmez bu zamanda iyi gelmisler bende kardesimi evden yolladim annemler burda kaldi o nu teyzemlere attik hapsiriyor burnu akiyor kimse kusura bakmasin koskoca insani deviriyor grip el kadar bebegi hasta etmemeye gayret edelim bizede eziyet gaziyla bas edemiyoruz Hergun kalbimden dilimden geciriyorum allahm biizi hasta etme diye cok zor hastalik cekmek allah korusun hepimizi eslerimizide bulasmasin hicbisekildeAy yok ben demiyorum gel diyede..evde bos kalmiyor...apartmanda 13 daire var. 10 u geldi ..ben kimseyi tanimiyorum kimseye gitmem.akrabalarm cok zaten.apartmana firsat kalmiyor calistigim icinde ... ama kalkip geldiler. Ben mi yobazim anlamadim :)
Cocugu odadan cikarmadm valla..napim dedigin gbi kis vakti cogu kisi hasta..
Bizde aynı durumdayız dr gittim enfeksiyon falan olur diye dr gittigimizdede kalasını yapmıştı gördü bu enfeksiyon yeşilliği değil ve enfeksiyon üşütme olsa ateşde olur senin yedigin içtiğin etkiliyordur dediAynen canım ama duramıyoruz işte kaka rengi sarı bazen de yeşil günde 5-6 defa yapıyor her emzirmede (2,5-3 saat) bezini değiştiriyorum çiş yapmış oluyor
Uclari degil ki canım aciyan ozellikle geceye dogru damarlarim sizliyor,zonkluyor sanki
Şimdi hazırlayacağım 5 adet kuru incir 1 havuç 5 dk kaynatıp içiliyor canım ablam çok faydasını görmüş
Kaç günlük canım? İyileşiyor demekki
Benim 15 gün içinde düştü pek kaşıntı da olmadı
oy maşallah ya, yarın 1 aylık olcak daha 2 saat kesintisiz uyku görmedim
şu 300 tl nin dışında bide 180 tl mi var? Nerden alcaz canım bjnları? Ben başvurmadım henüz ya
Tesekkurler canım. Fotoğrafini aldımA anneveoglusu canım aşağıya mesajı kopyaladım denemeni tavsiye ederim ben bir haftadır kullanıyorum. İstersen hazır bitmiş halinin resminizde atabilirim
Kızlar günaydın tünaydın :) bebekte gaz problemini dün akşam çözdük aman nazar değmesin maşallah. 2 gündür kızım çok sıkıntı çekti. Halam geldi çok becerikli ve bilgilidir 4 çocuğu var hasta dahi olmamıştır çocukları. 2 yemek kaşığı kadar çörek otunu teflon tencerede kuru kuru kavurdu. Ciddi duman ve koku çıktı çörek otunun tadına baktığımda çıtır çıtırdı olmuş dedi. Ne yanık be çiğ gibi düşünün. Mermer havanda güzelce ezdi 2-3 kez elekten geçirdi elekten elediği kısımı cam kavanoza aldı. Üzerine hakiki zeytin yağı koydu ( aşağı yukarı çörek otunun 15 katı kadar düşünün). Güzelce karıştırdı sabah akşam bir çay kaşığı vereceksin dedi. Vermeden önce karıştırdık çörek otunun toz hali biraz dibe çökünce kızıma verdik. Bir saat sonra allahım bir rahat gaz çıkarttı hem alttan gem üstten nasıl rahatladı yavrum. Şuan bol bol gaz çıkartıyor. Denemek isteyen olursa tavsiye ederim. Birde kızımın dilinin üzeri beyazdı ben sütten olduğunu düşünüyordum bana göre pamukcuk yanaklarda olurdu meğer dili pamukçuk olmuş. Biraz karbonat üzerine sıcak su döktü ağız bezi ile dilini temizledi tertemiz oldu. Kızım ondan sonra daha güzel emmeye başladı, bide her emzirmeden önce göğüslerini de karbonatlı su ile sil dedi. Bir daha ağzı pamukcuk olmazmış. Pamukcuk hem hasta edermiş hemde emme kuvvetini azaltırmış. Karbonatlı suyu günlük yap kullan artanını at hergün yeniden yap dedi.
Çok sağol canım, sabah akşam 3 er tane şurup içiyorÇok geçmiş olsun canım nasil oldu yavrun
sağol canım, şu 180 için başvuru yapmıcaz demi direk gidip çekicez heralde. 300 lüğü internet üzerinden başvurabiliyor muyuz bi bilgin var mı?Canım bu süt arttırmak için değil mi?
Canım 180 tl SGK dan PTT ye yatmış.
300 tl için aile sosyal politikalar Müdürü başvurup alacaksın oda PTT ye yatıyor. Bunlar tek seferlik ödeme
Çalışıyorsa da 16 haftalık maaşın yine PTT yada hesap numaran varsa oraya yatıyor
Sut parasini devlet memurlari alamiyor diye biliyorum ben. Yani ben almadimKızlar şu süt ve doğum parasi ile ilgili bildiklerimi yazayım. Belki işine yarayan olur.
Bu iki para da bütün annelere veriliyor. Süt parası 180 lira. Bunun için SGK ya başvuru yapılıyor.Basvurudan 1 hafta sonra pttden alınabiliyor.
Doğum parası da 1. Çocuk için 300, 2. İçin 400, 3 ve sonrası için ise 600 lira. Bunun için de bulunduğunuz yerdeki aile bakanlığına başvuru yapılıyor. Süt parası için SGK ya gittiginizde oraya da danışabilirsiniz nereye gitmeniz gerektiğini. Onun için de bir tarih veriyorlar. O tarihten sonra pttden annenin alabileceğini söylüyorlar.
İnterneyten olmuyor diye biliyorum. Ben netten formunu indirip doldurup is yerime birakmistim. Onlar yolladi. Sende esinle falan yollayabilirsin belki kuzumÇok sağol canım, sabah akşam 3 er tane şurup içiyoröksürüğü çok fena. Yarın 5. Gün hala geçmezse kendi doktoruna götürcez , annemlerden döndük evimize .. uyku hiç yok geceleri, sabaha kadar 5-10 dk da bir uyanıyor ağlıyor öksürüyor tıkanıyor . Ruh gibi dolanıyoz eşimle.. sen nasılsın? Ömer nasıl oldu büyüdü mü annesi? Abinizin kıskançlığı ne alemde?
sağol canım, şu 180 için başvuru yapmıcaz demi direk gidip çekicez heralde. 300 lüğü internet üzerinden başvurabiliyor muyuz bi bilgin var mı?
Bende gece bir süre yüzüstü yatırdım dediğin gibi gaz çıktı ama buda riskli devamlı bakıyoruzA anneveoglusu canım bizde de gaz feci dün gece artık yüzüstü yatırdım ve çıkan gazı sayamadım.
Tabi bize gene uyku yok yüzüstü olunca birer saat nöbetlerle başını bekledik.
Gündüz uykusunu da yüzüstü koydum pıtır pıtır çıkıyor.
Hep kontrol etmek şartıyla dene istersen.
Ama gözünü ayırma bize dr 8.aydan önce yüzüstü yok dedi.
180 olan mı 300 olan mı canım? Bide işçi statüsü derken? Ben öğretmenim başvurayım mı??Canım tamam işte pttden alınan para aynı para sizde başvuru yaomisiisniz doğum parasını işçi statüsünde çalışan anneler alıyor
canım ürat kristali imiş, yeterli beslenememekten olurmuş. Susuz kalmaktan. İlk günler olmuştu bizde, doktor mama ver , 2-3 çay kaşığı su da ver dedi, zamanla geçti şükür. Sonra mamayı kestik ama ara ara su veriyorumBurda da yaşayan vardı sanırım bebeğimin bezinde turuncu renginde leke var netten baktım bebek doymadığından diyor ama emiyor 20 dk en az uykuya da dalıyor geçici durummuş ama bilemedim
eş de başvurabiliyormuş canım, sağolasınİnterneyten olmuyor diye biliyorum. Ben netten formunu indirip doldurup is yerime birakmistim. Onlar yolladi. Sende esinle falan yollayabilirsin belki kuzum
Çok sağol canım, sabah akşam 3 er tane şurup içiyoröksürüğü çok fena. Yarın 5. Gün hala geçmezse kendi doktoruna götürcez , annemlerden döndük evimize .. uyku hiç yok geceleri, sabaha kadar 5-10 dk da bir uyanıyor ağlıyor öksürüyor tıkanıyor . Ruh gibi dolanıyoz eşimle.. sen nasılsın? Ömer nasıl oldu büyüdü mü annesi? Abinizin kıskançlığı ne alemde?
sağol canım, şu 180 için başvuru yapmıcaz demi direk gidip çekicez heralde. 300 lüğü internet üzerinden başvurabiliyor muyuz bi bilgin var mı?
Tesekkurler canım. Fotoğrafini aldım
İlk çocuğa 300 ikinci 400 üçüncü 600 TL yatıyormus çalışan çalışmayan bütün annelere veriliyor canım bu para180 olan mı 300 olan mı canım? Bide işçi statüsü derken? Ben öğretmenim başvurayım mı??
canım ürat kristali imiş, yeterli beslenememekten olurmuş. Susuz kalmaktan. İlk günler olmuştu bizde, doktor mama ver , 2-3 çay kaşığı su da ver dedi, zamanla geçti şükür. Sonra mamayı kestik ama ara ara su veriyorum
Bizde aynı durumdayız dr gittim enfeksiyon falan olur diye dr gittigimizdede kalasını yapmıştı gördü bu enfeksiyon yeşilliği değil ve enfeksiyon üşütme olsa ateşde olur senin yedigin içtiğin etkiliyordur dedi
Kızlar şu süt ve doğum parasi ile ilgili bildiklerimi yazayım. Belki işine yarayan olur.
Bu iki para da bütün annelere veriliyor. Süt parası 180 lira. Bunun için SGK ya başvuru yapılıyor.Basvurudan 1 hafta sonra pttden alınabiliyor.
Doğum parası da 1. Çocuk için 300, 2. İçin 400, 3 ve sonrası için ise 600 lira. Bunun için de bulunduğunuz yerdeki aile bakanlığına başvuru yapılıyor. Süt parası için SGK ya gittiginizde oraya da danışabilirsiniz nereye gitmeniz gerektiğini. Onun için de bir tarih veriyorlar. O tarihten sonra pttden annenin alabileceğini söylüyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?