2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Aksini iddia etmedim sanada bir çikisim olmadi ben uyamadigimi soyledim gercekten dikiş yerlerim bile agriyor icerisi hafif isisi dussun doktorlarada saygim var ben uyduruyorlar demiyorum herkesin söyledigi rakam bunlar ama cocugu o ortama alistirmam icin once benim durmam lazim ne yazikki bademciklerlede problemim var surekli bogaz enfeksiyonuyla karsiyayim isinamiyorum bu sicakliktabile ayakta patik terlik zor isiniyorum bizide o ortamda buyutselerdi bizde oyle yetistirirdik

Usuyunce gazlaniyo hemencik bizimkide..
Cok sicak iyi degil tabi ama
.24 25 ideal gibi

Çok sıcakta bakteriler ürediği için tavsiye edilmiyor zaten 27 derecede terliyor bizimki saçlar su gibi oluyor 25 te gayet rahat ediyor gözlemlerime göre :)

Doğrudur cnm benim ilk bebişim gözlemlerime göre 27 çok sıcak geliyor zaten terliyor bizimki 24 25 te ayakları elleri falan sıcak oluyor

çok yüksek değilmi dereceleriniz kuzum öyle alışmışsınız demekki benim genelde 23 ile 24.5 arası o civarlarda tutuyorum
Keske bende durabilsem ablam geldi inanirmisin usudu evde bu sicakta bizim
Kanlarimiz dusuk degil ama zayifliktanmi bilmiyorum yag yok yada vucutta isitamiyoruz annem hep der seni ısıtmak icin 40 derece olmasi lazim hava diye dusurduk sicakligi cocuk el ayak buz mosmor olmus birde ikitane ayakli alt bir corap var ona ragmen tabani mosmor du esimde icerisi soguk dedi derece yukseltti eve mobilyaci gelince kapi acik kalmisti sicaklik dusmus biraz cocukta ishal gibi oldu hemen belli etti elin ayaginin soguklugu icerisi sicakya ben cocugu kundaklayip almiyorum
Kucaga oyle battaniyesiz kucakliyorum bilmiyorum sizler nasil aliyorsunuzda bi kat ust iki kat alt gitdiriyorum

Iste bak suan ayni seyi soyluyoruz, Sen mersin'de yasiyordun degil mi? Sicak bir sehir. Belki annende seni bebekten hep sardi sende oyle alistin, simdi cok cabuk usuyorsun. Bunyen hassaslasti. O yuzden kendini referans almamani tavsiye ederim sicaklik konusunda. Sen biraz daha kalin giyinebilirsin oda isisini dusurup.
Ben burada guvendigim pediatrlarin, doktorlarin bilgisini paylasiyorum. Hepimizin bebeklerinin iyiligi icin.
Herkes kendi bebeginin iyiligini herkesten cok dusunur tabi ama bazen yanlis bildigimiz seyler oluyor, burada paylasim yapip birbirimizden birseyler ogreniyoruz burayi bu yuzden seviyorum.
Tabi nihayetinde herkes icine sineni yapsin, Ben sadece kendi goruslerimi ve bugun pediatrin soylediklerini paylastim.
Cikismak olarak algilamadim, sende oyle anladiysan kusura bakma. Yazdigimiz icin bir duygu olmuyor icinde ama yanlis anlamiyorum asla.

Bende aynı giydiriyorum canım uyanınca yelek giydirip kundaklamıyorum ama bizim ev 22-24 arası değişiyor sadece yıkarken ısıtıcıyı açıp 26 falan yapıyoruz. 1 aydır hastada olmadı giyinirken falanda üşümedi. Bünyeyle alakalı bnce herkesin ısınması bunun standart değeri yok doktorlarda ortalama değer söylüyor ama herkes ve her bebek aynı değil senin bebeğin üşüyorsa ona göre önlem alacaksın mesela geçenlerde bir yere gittik 27 derece falandı ortam benim bebeğim ter içinde kaldı ama seninki o sıcaklıkta rahat ediyorsa öyle ayarlamalısın. Bende eli ayağı soğuk olsa titrese falan çıkartırım o derecelere.

Öyle anneler nasıl rahat oturur hiç anlamamışımdır . Ben yanımdan bile ayıramam herhalde ev sahibini rahatdız etmesin diye...
Dusuncesiz ya da vurdumduymaz oluyorlar herhalde
.hem.kendilerine hem esyaya zarar gelcek diye benim aklim.gidiyo.
Onlar kipirdamiyor bile... cocugunu takip eden sisst dur aman diyen az kisi var..

Ben de iki kat ust, bir kat patikli alt, ustune corap giydiriyorum. Kendim kisa kollu durabiliorum evde , ev sicak ama battaniyesiz yeleksiz kucakliorum çocuğu ayni senin gibi

Ben de iki kat ust, bir kat patikli alt, ustune corap giydiriyorum. Kendim kisa kollu durabiliorum evde , ev sicak ama battaniyesiz yeleksiz kucakliorum çocuğu ayni senin gibi
27 diyince aaa cok sicak gibi geliyor ama oyle bayacak bi sicaklik gercekten yok usumeden oturabilirsin cocuk uyandi sunu giyain suna sarayim gibi de yapmiyoruM terlemice sekilde battaniye ortuyorum hatta cocuk sallamak icin yere oturdugumda bobreklere dogru insan sogugu hissediyor

Özelliklikle iki çocuklu anneler yardımınıza ihtiyacım var.Cogunuz ilk haftaları atlattınız umarım düzene girmiş ve bu sıkıntıyla baş etmenin yolunu bulmuşsunuzdur. Oğlum bir ay sonra 4 yaşını dolduracak. Onun için çok üzülüyorum. Burda bir arkadaş yazmıştı bir arkadaşının çocuğuna kardeş yaptığı için pişman olduğundan bahsetmişti. Ona nasıl bunu yaptım diyo demişti. Ben böyle düşünmüyorum ama çok çok üzgünüm. Nasıl davranmalıyım ona bilmiyorum. Kardeşini seviyor gibi görünüyor ' kuzum tatlım sen çok guzelsin vb. ' diye seviyor. Sarılıp öpüyor yanağını okşuyor. Ama bunları hep dişlerini sıkarak yapyor( bu hareketleri bana hamileyken yapıyordu meğer o kıskançlık sinyalini bana o zaman vermis ama ben anlayamamışım) eve kimsenin gelmesini istemiyor. Annem yardım için kaldı bir hafta. ' artık git kendimiz kalalım ' dedi anneme. Çok hircinlasti. İstediği olmazsa bağırıp ağlıyor. Bebek zaten çok uyumuyor uyuttugum zaman da gidip öpüyo yanağını sikip uyandırıyor. Sonra bebek uyanmış diyo. Birşey dememek onu ekstra üzmemek için çok zor tutuyorum kendimi ama çok bunaldım. Yemeğimi kendim yemicem diyor. iki gecedir yanımıza geliyor uyanıp. Ne yapicam bilmiyorum

Seni cok iyi anliyorum. 2 kucuk cocuklu annelerin en azindan en kucugu 1 yasina gelene kadar kendilerini unutmalari gerekiyor. Kendimede zaman ayirayim beklentimi 0 a indirdim Ben, dus alsam kafi:)) gececek canim, cok cabuk buyuyecekler.
Yaaa sende miii sen benim umut kapimdin sayende gaza geliyordum. Beklenti içine girince mutsuz oluyorum onun için bende beklentileri minimumda tutuyorum

Ooo maşallah küçük hanima.
Bizim kontrol de yrn. Ben de aşı olacak diye düşünüyordum

Bizim oda 21 derece. 23 derece olduğu zaman oglumda Kızımda huzursuz oluyorlar. Antalya da yaz bebeleri klimalı odada yaşıyor

Ve yaninda birşeyler hazırlayıp gideceksin az oturacaksin
Ben misafir seviyorum iki insan görüyorum havam değişiyor. Tek sorun gelen insanların konuşmasından büyük olan etkileniyor ve huyu değişiyor.

Mesela biz oğluma sessiz ol bebek uyuyor, oyuncagi atma gurultu yapıyor kardeşin uyanıyor fln demiyoruz. 28 ay bebesi bunları bilmiyordu. Gelen misafirler sürekli oğluma bu tarz uyarıda bulunuyor. Bu uyarıları anlayıp uygulamak için küçük ama kardeşi kıskandıgi zaman bunları yaparak uyandirabilecegini öğrenecek kadar büyük. Uyuttugum çocuğu gürültü yaparak uyandirnayi öğrendi ve günlerim ufaklıgi uyutmaya çalışmakla geçiyor

Biz 25 derece tutuyorduk evi ama hataydayız zaten çok soğuk olmuyor eşimle ben 25te fenalık geçirdiğimiz için artık 23-24 yetiyor. Çocuğa da bir patikli alt içine çorap üstüne de bir kat giydiriyorum bir de penye battaniyeyle sarıyorum yatağından çıkartırken birden soğuk olmasın diye. Bi sıkıntı yaşamadık çok şükür P Puddingmuf T tanem-tane20

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…