40ın çıktı mı canım senin? Biz yarın 1 aylık oluyoruz, hala hafif lekelerim geliyorBen deee oldum
3yaşında oglum da aynı ne zaman bebekle ilgilensem emzirsem ya acıkır ya çişi gelir ya bişey tutturur bebek uyur gider besiği sallar bagırır bu ara ony öğrenmiş çıglık atıyor o kıskanmasın aman etkilenmesin diye bebeği yanında dahi sevemiyoruz sürekli seviyorum diye bebişi sıkıştırıyor bebeksi hareketler bluzumun üstünden süt emer gibi yapıo vs hele gece uyanıp yanıma geldiyse yandım bebek uyanınca o da uyanıyor bırak kardeşi ben sana sarılcam dio aglıyor öbürü de süt diye kendini yırtıyor delirmemek elde degil sabırla sakince uyarıyoruz konuşuyorız ama yok Allah bizlere sabır güç versinÖzelliklikle iki çocuklu anneler yardımınıza ihtiyacım var.Cogunuz ilk haftaları atlattınız umarım düzene girmiş ve bu sıkıntıyla baş etmenin yolunu bulmuşsunuzdur. Oğlum bir ay sonra 4 yaşını dolduracak. Onun için çok üzülüyorum. Burda bir arkadaş yazmıştı bir arkadaşının çocuğuna kardeş yaptığı için pişman olduğundan bahsetmişti. Ona nasıl bunu yaptım diyo demişti. Ben böyle düşünmüyorum ama çok çok üzgünüm. Nasıl davranmalıyım ona bilmiyorum. Kardeşini seviyor gibi görünüyor ' kuzum tatlım sen çok guzelsin vb. ' diye seviyor. Sarılıp öpüyor yanağını okşuyor. Ama bunları hep dişlerini sıkarak yapyor( bu hareketleri bana hamileyken yapıyordu meğer o kıskançlık sinyalini bana o zaman vermis ama ben anlayamamışım) eve kimsenin gelmesini istemiyor. Annem yardım için kaldı bir hafta. ' artık git kendimiz kalalım ' dedi anneme. Çok hircinlasti. İstediği olmazsa bağırıp ağlıyor. Bebek zaten çok uyumuyor uyuttugum zaman da gidip öpüyo yanağını sikip uyandırıyor. Sonra bebek uyanmış diyo. Birşey dememek onu ekstra üzmemek için çok zor tutuyorum kendimi ama çok bunaldım. Yemeğimi kendim yemicem diyor. iki gecedir yanımıza geliyor uyanıp. Ne yapicam bilmiyorum
masallah canim allah esirgesinHanimlar bugun bizim 1 aylik kontrolumuz vardi. Ben bugun asi olacak kizim diye bekliyordum, burada hep oyle okudum. Ama 2 aylik ilk asilari oluyor, sonra dusununce oglumda 2 aylikti ilk asisinda, buradan dolayi kafam karisti :)
Ben pediatrin soyledigi bilgileri burada paylasmak istedim.
Oda derecesi kac olmali en ideal diye sordum.
20 iyi dedi. Bizim 23 dedim, cok fazla dedi.
18 aslinda ideal olan, en fazla 20 olmali dedi.
Odada ilik bir hava olmali, sicak bebekler icin hic iyi degil, sicaktan olen bebekler biliyorum dedi. Oglum 20 aylik, daha buyuk bebekler icinde mi gecerli bu dedim, evet dedi.
Giyimide bizimkinden bir kat fazla olmali , yani oda soyle, biz bir pijama takimi giyiyorsak bebegin icine bir tane zibin giydirip uyku tulumuna koymaliymisiz.
Tulumun kalin olmasi iyi olur dedi, hareketsiz kaldiklari icin cabuk usurler.
Battaniye onermedi.
Haftada 3 kere yikamak yeterli dedi. Direk sampuani vucuduna surmek yerine, suya damlatip o suyla apis aralarini iyice silmek gerekiyor diye ekledi.
Kizimin gelisimi guzel, 57 cm 5020 gram olmus,sadece anne sutuyle besleniyor.
valla esim yardım ediyor neyse yoksa yatılı daha zor ciddi mi seviyosun ya 2 çocukla napıcan yatılı misafiri be şu misafir faslı geçse artıkYatılı misafir en sevdiğim
Sıcak havada razıyım :)
ben ilk oğlumda 1 yasından 1 ay önce olmuştum yani 11 ay sonra o yüzden hiç beklemiyorum şimdi deHanimlar regl oldunuz mu?
Ben oldum bile. Iyi herhalde dimi erken olmak
Ahhhh hadi yaaa Allahım korusun yavrularımızı ay sağıp vermek en doğrusu sanırım gece olunca uykulu uykulu da sağmak üşendiriyor insanı ama yapack birşey yokaynı sorun bızde de var lıkır lıkır hep azonce canımdan can gıttı öyle bır tıkandı ki yavrum hıcbukadae korkmamıstım heyecan yapıp hızlı emıyor ztn son gunlerde cok olmya basladı hemen kaldırıyorum sırtına vuruyrm bıde alnını yukarı dogru cekıyorum ama yok mu hıcbır formulü korkuyorum emzırırken. bır de benm abım.bebekken buyuzden ölumden donmus hastanede kurtarmısşar hep o aklıma gelıyor kotu oluyorum cok
Derece olcer var ama oyle dijitalli falan degil normal sayiyla cubuklulardan kacsa kac onemli degil sicaklik ben sogukta duramiyorum birde dogumdan sonra sanki benimde gazım var surekli bu ameliyatla ilgili bir durummuki sende durumlar nasilBen bi külotlu çorap citcitli body üstünede tulum yada takım giydiriyorum bide çorap bitane daha gün icin de havalara göre yelek giydiriyorum bazen emerken uyursa vs üstüne bi battaniye atıyorum kindakli durmuyo zaten artık eldiveni de 1. haftadan bıraktım canım oda için ayrı bi derece ölçerin var mi onla bak istersen eğer kombinin odalardaki isi düzeyiyse aynı olmayabilir yani onu 27 yaparsın ama o içeriyi 27 derece yapmaz
En nefret ettigim sey yatili misafir ne yatagi ne yastigi bitiyor eziyetten baska birsey degil kahvaltida aksam yemegine kadar hazirla zor cok zorvalla esim yardım ediyor neyse yoksa yatılı daha zor ciddi mi seviyosun ya 2 çocukla napıcan yatılı misafiri be şu misafir faslı geçse artık
Canim mrb bizim bebislerin dogum gunu ayni biz bugun asimizi olduk benim bebisim 3 kilo doğmuştu 1 hafta sonra topuk kanı icin gittiğimizde 2 800olmustu bugün 3. 700 cikti ancak kat kat giydirmistim 200 düştüler 3.500 kilo 50 cm bas cevresi kucuk dedi 33 cm kilosu icinde ne cok iyi ne cok kötü dedi yani 700 gr almis oluyor ama galiba benim sutum cok sulu yoksa 1 kilo almis olsaydi daha iyiydi cok kucuk görünüyor bebegim gozumeHanimlar bugun bizim 1 aylik kontrolumuz vardi. Ben bugun asi olacak kizim diye bekliyordum, burada hep oyle okudum. Ama 2 aylik ilk asilari oluyor, sonra dusununce oglumda 2 aylikti ilk asisinda, buradan dolayi kafam karisti :)
Ben pediatrin soyledigi bilgileri burada paylasmak istedim.
Oda derecesi kac olmali en ideal diye sordum.
20 iyi dedi. Bizim 23 dedim, cok fazla dedi.
18 aslinda ideal olan, en fazla 20 olmali dedi.
Odada ilik bir hava olmali, sicak bebekler icin hic iyi degil, sicaktan olen bebekler biliyorum dedi. Oglum 20 aylik, daha buyuk bebekler icinde mi gecerli bu dedim, evet dedi.
Giyimide bizimkinden bir kat fazla olmali , yani oda soyle, biz bir pijama takimi giyiyorsak bebegin icine bir tane zibin giydirip uyku tulumuna koymaliymisiz.
Tulumun kalin olmasi iyi olur dedi, hareketsiz kaldiklari icin cabuk usurler.
Battaniye onermedi.
Haftada 3 kere yikamak yeterli dedi. Direk sampuani vucuduna surmek yerine, suya damlatip o suyla apis aralarini iyice silmek gerekiyor diye ekledi.
Kizimin gelisimi guzel, 57 cm 5020 gram olmus,sadece anne sutuyle besleniyor.
Canim benim kizimda 3 bucuk yasinda ayni sorunlar bendede var seni cok iyi anliyorum ve benimki içine kapandı hic yanima gelmez oldu benim bebisde hep aglayan bir bebis hep kucakda hala da bak emziriyorum yatagina birakinca agliyor kucakta uyuyor o yuzden kizimla ilgilenemiyorum aslinda ilgilendigim zamanlar cok iyi beraberken bana ben senin tek bebeginim diyor ama Eslem kardesimizde var diyorum onu götür karnina koy büyüsün hala cikart diyor yani anlayacağın kiskanclik bitmiyor bitmiyecek gibi ben havalarin duzelmesini bekliyorum o zaman kizlarimida alirim birlikte parklarda dolastiririm benim kiz parkı cok seviyor eşimde işten dolayi pek cikartamiyor ama dedigim gibi onunla zaman gecirmek iyi olacak gibime geliyorÖzelliklikle iki çocuklu anneler yardımınıza ihtiyacım var.Cogunuz ilk haftaları atlattınız umarım düzene girmiş ve bu sıkıntıyla baş etmenin yolunu bulmuşsunuzdur. Oğlum bir ay sonra 4 yaşını dolduracak. Onun için çok üzülüyorum. Burda bir arkadaş yazmıştı bir arkadaşının çocuğuna kardeş yaptığı için pişman olduğundan bahsetmişti. Ona nasıl bunu yaptım diyo demişti. Ben böyle düşünmüyorum ama çok çok üzgünüm. Nasıl davranmalıyım ona bilmiyorum. Kardeşini seviyor gibi görünüyor ' kuzum tatlım sen çok guzelsin vb. ' diye seviyor. Sarılıp öpüyor yanağını okşuyor. Ama bunları hep dişlerini sıkarak yapyor( bu hareketleri bana hamileyken yapıyordu meğer o kıskançlık sinyalini bana o zaman vermis ama ben anlayamamışım) eve kimsenin gelmesini istemiyor. Annem yardım için kaldı bir hafta. ' artık git kendimiz kalalım ' dedi anneme. Çok hircinlasti. İstediği olmazsa bağırıp ağlıyor. Bebek zaten çok uyumuyor uyuttugum zaman da gidip öpüyo yanağını sikip uyandırıyor. Sonra bebek uyanmış diyo. Birşey dememek onu ekstra üzmemek için çok zor tutuyorum kendimi ama çok bunaldım. Yemeğimi kendim yemicem diyor. iki gecedir yanımıza geliyor uyanıp. Ne yapicam bilmiyorum
Doğum sonrası kilolarınız için ne yapıyorsunuz arkadaşlar ? Ben bir an önce kurtulmak istiyorum ama bebişimi de etkilemek istemiyorum
Saol canim :)İnternete dogum parasi formu dedigimde cikmisti kuzum
Ay yok ne sevecem yatılı misafir. Sana da gelenler kısa tutsun süreyivalla esim yardım ediyor neyse yoksa yatılı daha zor ciddi mi seviyosun ya 2 çocukla napıcan yatılı misafiri be şu misafir faslı geçse artık
ben ilk oğlumda 1 yasından 1 ay önce olmuştum yani 11 ay sonra o yüzden hiç beklemiyorum şimdi de
Canim mrb bizim bebislerin dogum gunu ayni biz bugun asimizi olduk benim bebisim 3 kilo doğmuştu 1 hafta sonra topuk kanı icin gittiğimizde 2 800olmustu bugün 3. 700 cikti ancak kat kat giydirmistim 200 düştüler 3.500 kilo 50 cm bas cevresi kucuk dedi 33 cm kilosu icinde ne cok iyi ne cok kötü dedi yani 700 gr almis oluyor ama galiba benim sutum cok sulu yoksa 1 kilo almis olsaydi daha iyiydi cok kucuk görünüyor bebegim gozume
Ben küçük çengel iğnenin arka tarafıyla alıyorum rahat oluyorKizlar bebegimin burnunda kurumus sumukler var nasil temizleyebilirim onlari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?