2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
canım şuan böyle şeyler için çok erken, ek gıda gibi. Alerjisi felan olur allah korusun. Sen karbonatlı suya pamuklu mendili daldır, sil dilini ağzının içini, sonra da 1 çay kaşığı su ver yada emzir. Hemen geçer Allah’ın izniyle. Her gün yapabilirsin

Cesaret edemem zaten şimdilik ılık suyla temizledim karbonatla da yapacağım geçer inşallah dilinde hiçbir şey yok sadece yanak kısımlarında bir de dudakta

Canım benim de böyleydi ama o ittikçe ben verdim alıyor şimdi tutamadığı için de sabırları yok basıyor çığlığı :)) aldığı an 20 dk tutuyorum aktif emiyor. Tutma şekli de önemli netten videolar izledim hep tavsiye ederim :KK66:
Tutuşta sıkıntı yok canim gogsude tamamen aliyor kahveyerini bu memeyi cekistiriyor oraya buraya agliyor tekmeliyor cildiriyor:-)

Merhaba kızlar. Benim bebeğimin sol gözü çapaklanıyor. 10 günü geçti. Önce hafifler gibi oldu geçer diye düşündük ama hala geçmedi. Çocuk doktoruna mı yoksa göz doktoruna mı götürsem. Başına gelen var mı?

Merhaba kızlar. Benim bebeğimin sol gözü çapaklanıyor. 10 günü geçti. Önce hafifler gibi oldu geçer diye düşündük ama hala geçmedi. Çocuk doktoruna mı yoksa göz doktoruna mı götürsem. Başına gelen var mı?
Canım bana doktorum tobsin isimli bir damla yazmıştı, bebeğin gözü çapaklanırsa gözüne damlat diye. İlk doğduğunda da hemşireler bu damladan damlatmışlardı. Ama bence sen yine de doktoruna danış.

Benim kizimda oldu bu capaklanma. Eve gelen ebe steril suyu steril pamukla islatip gozun disindan icine dogru silmemi soyledi. Ve de serce parmagi sterilize edip goz pinarina masaj yapmami soyledi. Ve de sutumu damlatmami. Bunlari yaptigim halde 2 gun icinde gecmezse pediartini aramami soyledi gozu icin damla yazarmis. 3 gun sonra gecti bunlari yapinca.

Canim ben de gunduzleri babynest inde yanimda salonda yatiriyorum, aksam saat 22.00 civari yatak odasina goturuyorum. Kendimce belki gece gunduz kavramini anlar diye:)
Emme suresinin azalmasi artik cene kaslari guclendigi icin daha etkili emebildigi icin hemen doyuyordur belki.
3. Sorunla ilgili hic bi bilgim yok acikcasi yeni duyuyorum:)
Sutun kalitesi ile ilgili de farkli gorusler okudum hep. Besleyici, vitaminli seyler yiyin sut yaglansin diyen de var. Afrikadaki anneler bile cocugunu emzirebiliyor doyuruyor diyen var. Ama ben yine de kuru kayisidir,eriktir yemeye calisiorum

Hımm iyi bari uyku konusunu bende öyle yapıyorum canım. Afrika’daki annelerde emziriyor doğru bir düşünce. Biz fazla pimpirikliyiz sanırım :)) bende çenesi güçlendi diye düşündüm de emin olamadım :)

3•soruna cevap :))
Emerken ağzında birikiyor olabilir. Karın karına emzirmeye dikkat et. Tam sana dönsün bebeğin
Benimki de emdiği sütü bir kaç defa çıkardı. Gaz sancısından yapıyor olabilir. Oğlumun çok gazı var.
Yediklerine dikkat etmelisin. Ben sütüm gazlı olmasın diye kimyonlu su içiyorum
Sütümün kalitesi arttırmak için. Solar brewer yets b12 içiyorum. Bol bol dereotu yiyorum. Hipp natal çay içiyorum
Ve bütün bunlara rağmen bazen göğsüm sünger gibi kalıyo :))

Canım teşekkür ediyorum bilgi için. Dediğin şeye bende bakayım bi.

Doktordan geldik, 3 gün gecikmeyle aşımızı da olduk. İyi maşallah 5750 gr 58 cm olmuş dedi. Büyük oğlum da ilk aylar hep persentil olarak 90 lardaydı, bgn ona da baktılar 50 Lere düşmüş, sonradan zayıflıyor benim bebeler

Maşallah bebeğine canım. Persentil nedir

Selam Kizlar
bizde bugun 1 aylik asimizi olduk 1100g almis 5 cm uzamis kizim cok şükür

Maşallah bebeğine canım

Ya su bile vermiyoruz diye korkuyorum başka bişey vermeye :KK43: ben hamileyken gynoferon kullanıyordum sonra sağlık ocağında vegaferon verdiler de daha başlamadm 1 haftadır kan ilacı kullanmıyorum bugün başlıycam ama gynoferon kabızlık yapmıyordu hamileyken şimdi bu vega yapar mı bilmiyorum burda birisi benle aynı durumdaydı vega çok kötü demişti. Sen ne kullanıyorsun canm? Bide imom latte ye başladm ben bazen yemek yemeyi bile unutuyorum çünkü
Evet bizim kadin dogm doktorda imom verdi istersen benim Kullandigim kan ilacini al kullan kadindogumcu vermisti hicbi sekilde yan etki cocukta yada kendimde gormedim kanimda 12 kusurlarda aslimda kan ilacina bile gerek yok ama ilk ucay kullanilacak dedi doktor maltofer

Selam canım bizde de oldu. Çözüm ne biliyor musun. Anne sütü:)
Temiz pamuğa kendi sütünden al ve temizle. Ayrıca göz pınarlarına küçük parmak ucu ile yuvarlak masaj yap. Bir kaç güne geçer
Sebebi şu. Yenidoğanlarda bazılarında göz pınarları tıkalı oluyor. O yüzden çapaklanma olur
Ama annelerimize sorarsan derler ki emzirirken göğsün bebeğin gözüne gelmiştir :))

Söylediğimi yap. Sonra teşekkür edersin :))

Kızlar çok kötüyüm, kime anlatsam bilemedim :KK43:
Bgn komşuya çıktık, gayet iyi idi herşey. Eve inme zamanı gelince oğlum inmek istemedi, 3,5 yaşında bu arada. Bebekle kapıda bekliyorum o ikna olmuyor, sonra bebek ağlamaya başladı kapı da soğuk, zar zor büyüğü ikna ettim terliğini giyerken biraz vurdum, sonra asansörde, sinirimi alamadım eve gelince de. yatacaksın yerine diyorum, diğeri bu arada çığlık çığlığa, bu ağlıyor biyandan. Sinirimden yastığı yumrukladım, saçımı yoldum tekrar oğluma vurdum. Cinnet geçirdim galiba bazı şeyleri hatırlamıyorum bile. Çocuk benim korkumdan yatağa nasıl girdi anlatamam. Sonra dua ede ede kendimi sakinleştirdim, saatlerdir ağlıyorum, özür diledim okşayarak uyuttum kuzum hemen affetti ama ben kendimi affedemiyorum. Bukadar basit bişeyde nasıl bukadar patladım bilmiyorum. Saçının teline dahi kıyamazken 2. Oğlum olalı 1. Ye karşı okadar sabırsızım ki üvey anne gibi hissediyorum sonrasında kendimi... ben anne olmayı haketmiyorum diyorum, hele de böyle uslu bi çocuğun annesi olmayı. Nankörüm ben :KK43:( ve bu 1 ayda 2-3 kez oldu. Neyapacağımı bilmiyorum :KK43:( ve en acısı ağlarken , yarın nenem gelsin seni ona söylicem dedi, düşünün Annesini bakıcısına şikayet edecek, yani o bile daha iyi davranıyor demekki benden :KK43:(
Ayniseyleri eltimde yasadi cnm ikinci olunca ilkine bagirip kiziyordu sonra pismanlik normal bi durum uykusuzluk yorgunluk biz birtanesinin hakindan gelemiyoruz sen ikitaneyle ugrasiyorsun kendini kotu hissetme birazdaha sakin olmaya calis insan gozu dondumu naptini bilmiyor bende ilk zamanlar sinirim tepemde geziyordum cunku acemiyim gunluk yarim saat uykuyla duruyordum artik gozum acik ruya goruyordum cocuk delilerngibi kivrandigindan istemsizce sinirim tavan yapiyordu

Bizim bebekler aynı şeyleri yaşıyor sanırım bizimki de sürekli emmek istiyor. Uyuduktan yarım saat bi saat sonra uyanıp tekrar eldivenlerini emmeye başlıyor. Sütün yetmiyor heralde dedim ben de sürekli süt arttırıcı şekilde besleniyorum ama ı ıh bana mısın demiyor :KK43:
Ben gece iki kere iki olcek mama veriyorum kuzum
Hic yememe dikkat etmiyorum ya cogu zaman kek biskuvi atistiriyorum

Şimdiki bebeklerde mi bilmiyorum ama hareketler maşallah boylarından büyük :))
Bazen o agliyor ben guluyorum saban gibi cocuk hareketleri komik geliyor buyumuste kuculmus aimdi bazi anneler bana kizacak aksam portakali agzina tutum nasil emiyor cekince kaşlarini catti kiziyor agliyo :-) bi saat agzin kenarini yalandi okadar komiktiki onu isteyisi :-))

İyi akşamlar hanımlar...
Kızıma bir Dr. Hanım buldum . Evime yakın, ilk defa gittik ve memnun kaldım şükürler olsun ki .
Göz muayenesini gereksiz buldu:dua:
İsterseniz 3.ncü ayı dolsun öyle yaptırın dedi, bir de 3 yaşında bir göz muayenesi yapılırmış.
Kilosunu çok buldu ama ya:110:
Gazını çıkarabiliyor kızım ama yine de damla önerdi. Uyurken kızım başını çok geri veriyor, eşim bu durumu sordu. Nefes alamıyor olabilir dedi, burun spreyi önerdi.
Sütünü emzirdikten sonra sağ dedi . Ama o süt bebeğin hakkı, onu da bebeğine ver dedi. Bunu nasıl yapacam ki. Emmek istediği zaman sütü olursa eğer , dolaptakini nasıl verecem ne ara verecem yani .
Kalça Usg İçin haftaya dedi .
3.ncü ayında kalbine bakılacak tekrardan kuzumun ya. İnşallah herşey yolunda gider. :dua:
Ayrıca kızımın gece uykusu için çok iyi dedi. Artık yeni doğan değil. 40 ını doldurdu mu bırak geceleri uyusun, yalnız yine de 5 saati geçirme dedi.
Özel bölgesi için gazı alınmış zeytin yağı önerdi...
Vücudunda isilik başlangıcı mevcut. Üşütmesin derken şu olana bak ya :işsiz:

Son düzenleme:
Back
X