sagol canim cumlemizinkine masallahMaşallah evladına canım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sagol canim cumlemizinkine masallahMaşallah evladına canım
Canım öyle bir durum yok rahat ol anne hep farklı bebekler için daha çok ten teması yapın bağlanma her dönem gerçekleşebilir ben ilk doğumda çok hastalandım eşim baktı hep bebeğe hiç kucağıma alamadım ama sorun olmadı olmaz daha çok küçükler annen bebeğe bak diye seni cesaretlendirmek istemiş benceArkadaşlar nasılsınız? Uzun zamandır giremiyorum, malum hepimizin bebekleri var artık..
Annelik nasıl gidiyor? Benimki sanki iyi değil gibi
Oğlum bugün tam 50 günlük oldu. Yaklaşık 45 gün kadar annem yanımızda kaldı. Bi türlü gitmesini istemedim. Baksanız yaşım 31, öğretmenim ama gelin görün ki bebeğimin önünde adeta ben bebek oldum. Çok korktum onu incitmekten, ona iyi bakamamaktan ve annemi asla bırakamadım. Artık son günlerde annem de “yeter artık, o senin çocuğun, ona bakabilirsin” dedi ve gitti. Şimdi gündüzleri gelip gidiyor.
Yalnız son bi kaç gündür dikkatimi çeken bi şey var; bebeğim sanki bana hiç bağlı değilBeni tanıyordur muhtemelen ama ne bileyim yani yanımda yatırmaya çalışıyorum mesela uyumuyor, uyutamıyorum.. Annem bile kalktı dün dedi ki “çocuk sana o kadar bağlı değil farkında mısın? Ben de kalınca sevgisi ikiye bölündü herhalde” Çok üzüldüm.. Belki annemi bu kadar uzun süre tutmak aramızda kurmamız gereken anne-oğul ilişkisini zedeledi.
Çok üzülüyorum, benim gibi olan var mı? Sizin bebekleriniz sizi tanıyor mu, ilişkiniz nasıl?
O zaman ailenin yakinina tasinn esin gidip gelsin evet mesafe uzak ama imkansiz degil benimde isimle evim arasi 1.5 saat hergun gidip geliyorum zor mu evet cok zor ama yapacak birseyimz yok ..ailenin de oyle dusunmesi cok sacma senn moralini neden bozuyorlar kiYok korkmak değil aslında korkmam kalırım tek de kaldım da zaten ama eşimin bitmek bilmeyen iş gezileri var Doğum yaptım eve geldim bebek kuvozde eşim Çorum’a gitti, gezileri ertelenemez yerine başkasını gönderemez durumda hani şey derler Ya iki eli kanda olsa bırakır gene gider oyle bişiy, ayrı yaşamak bana da zor çok özlerim onuailemden kimse gelmez herkes sen seçtin oraya gitmeyi gözüyle bakıyor Doğum yaptım ablam 2 gun kaldı sadece yanımda şey demiş orası çok sıkıcı boğuldum demiş bizimkiler mahalle kültürüne alışkınlar 40 yıldır aynı yerde oturuyorlar herkesi tanırlar bi balkona çıksalar 10 kişiye selam verirler oyle bi yer, ama burası kimse kimseyi tanımıyor
![]()
Keşke burada da oyle olsa apartmanınızda boş daire varsa talibim :)))Bizde bitmemis...1 daire haric herkes geldi
Biz zaten cok kalabaligiz sulale olarak hala dayi amca teyze hepsiyle samimi gorusuyoruz..
Insana ihtiyacim olsa komsumda olmaz kesin..simdi gerek duymuyorum ya bide onlar ekleniyo...
Boyle soyleyince annem kiziyo..soguksun ayip gunah vs diye ama..ayiracak zamanim yok onu anlatmaya calisiyorum.zaten calisiyorum.geri kalan zamanlarda ne gunumuz biter ne oturmamiz..bide komsularimla nasil goruseyim.eve zor geliyorum.
Simdi hepsi geldiler borclandim onlara bisey olsa gitmem lazim vakit ayirip..haksizmiyim![]()
Kesinlikle komşuluk çok gerekli şuan arasam eşim 15 dk da babamlar 1,5 saate falan burada olurlar ama bi komşunun kapısını çalmak 10 saniye, ayy üzüldüm kendime nasılda insana muhtacım benAilen yanında diye aynı şehirde diye bunları diyorsun ben kendi adıma gelsinler isterdim kimsemiz yok bu şehirde
Komşuluk bence güzel birşey ben severim komşuluk etmeyi
Sizi ben anladim haklisinz cok zor surekli evde olmak cevrende kimsenn olmamasi, istanbulda ben de oyle bir durumda yasiyordum esim sehir disina gitmsti ben de hafta sonu izinliydim kapimi kimse calmadi cok tuhaf hissetmistim olsem kokumdan anlayacaklar sanirim dedim...siz sosyal hayata baslayana kadar yani bebkelrimz buyuyp biraz daha rahat disarj cikana kadar mesela 6 -7 aylik olduklarinda yazin onlarla avm ye parka cikabilirz o zamana kadat ailenizde kalin orda rahatsaniz, hem bu donemde yalniz kalmazsinz sevdiklerinzle neseli gecirirsinz hafta sonlari esiniz yaniniza gelsin ya da sizi evinize gotursun beraber zaman gecirin yani en azindan bunu cok sık yapinEvlenene kadar çalıştım işim karşıdaydı mecbur bıraktım buraya taşınınca, evet onun işine yakınız işi ortamı iyi onu da anlamaya çalışıyorum ama sanki o beni anlamıyoraynen işten anında gelebiliyor sorun olmuyor geçen gün telefonda konuşurken bebişim de ağlıyordu kucağımda telefonu kapattık 10 dk sonra geldi niye geldin diyorum bebeğim ağlıyor diye geldim dedi böyle de rahatlığı var :)
Canım öyle bir durum yok rahat ol anne hep farklı bebekler için daha çok ten teması yapın bağlanma her dönem gerçekleşebilir ben ilk doğumda çok hastalandım eşim baktı hep bebeğe hiç kucağıma alamadım ama sorun olmadı olmaz daha çok küçükler annen bebeğe bak diye seni cesaretlendirmek istemiş bence
Her ay 1 hafta annemlerde kalıyorum mesela pzt günü gene gideceğim annemlere eşim Sivas a gidecek beni sonraki pazar alacak 6-7 gun kalıyorum her ay, geçen gün soğan gerekliydi evdekiler filizlenmiş kullanamadım, yemek yapmam gerek hava da yağmurlu bebekle çıkamam kaldım oyle akşam eşim gelene kadar bekledim yemek yapmadım :/ havaların ısınmasını dört gözle bekliyorumSizi ben anladim haklisinz cok zor surekli evde olmak cevrende kimsenn olmamasi, istanbulda ben de oyle bir durumda yasiyordum esim sehir disina gitmsti ben de hafta sonu izinliydim kapimi kimse calmadi cok tuhaf hissetmistim olsem kokumdan anlayacaklar sanirim dedim...siz sosyal hayata baslayana kadar yani bebkelrimz buyuyp biraz daha rahat disarj cikana kadar mesela 6 -7 aylik olduklarinda yazin onlarla avm ye parka cikabilirz o zamana kadat ailenizde kalin orda rahatsaniz, hem bu donemde yalniz kalmazsinz sevdiklerinzle neseli gecirirsinz hafta sonlari esiniz yaniniza gelsin ya da sizi evinize gotursun beraber zaman gecirin yani en azindan bunu cok sık yapin
Canımmm ne kadar annende baksa senin kokun başka anne kokusunu alır o sen merak etme :)Belki de ben fazla büyütüyorum, belki de hiç öyle bi şey yok.. Sanırım hala lohusa depresyonu olayından çıkamadım :)
Nedense kaygılandım işte. Yoksa kimse annenin yerini tutamaz, mümkün değil onu biliyorum.
Masallah siz kocaman olmusunuzEvet canım 2 aylık oluyor yarın :))
Üzülme canm bizimkilerde bilmiyor daha cok kucukler farkinda degiller kendini uzme ben sunu bunu yapmadim diye onunde allah nasip ederse uzun yillar var bol bol vakit gecirirsin oglunla bizimkide mızırdamaktan kim oldumuza bile bakmiyor kim gezdirirse annesi oArkadaşlar nasılsınız? Uzun zamandır giremiyorum, malum hepimizin bebekleri var artık..
Annelik nasıl gidiyor? Benimki sanki iyi değil gibi
Oğlum bugün tam 50 günlük oldu. Yaklaşık 45 gün kadar annem yanımızda kaldı. Bi türlü gitmesini istemedim. Baksanız yaşım 31, öğretmenim ama gelin görün ki bebeğimin önünde adeta ben bebek oldum. Çok korktum onu incitmekten, ona iyi bakamamaktan ve annemi asla bırakamadım. Artık son günlerde annem de “yeter artık, o senin çocuğun, ona bakabilirsin” dedi ve gitti. Şimdi gündüzleri gelip gidiyor.
Yalnız son bi kaç gündür dikkatimi çeken bi şey var; bebeğim sanki bana hiç bağlı değilBeni tanıyordur muhtemelen ama ne bileyim yani yanımda yatırmaya çalışıyorum mesela uyumuyor, uyutamıyorum.. Annem bile kalktı dün dedi ki “çocuk sana o kadar bağlı değil farkında mısın? Ben de kalınca sevgisi ikiye bölündü herhalde” Çok üzüldüm.. Belki annemi bu kadar uzun süre tutmak aramızda kurmamız gereken anne-oğul ilişkisini zedeledi.
Çok üzülüyorum, benim gibi olan var mı? Sizin bebekleriniz sizi tanıyor mu, ilişkiniz nasıl?
Yok kız erken doğdu ya benimki minik daha 2 aylık olduk ama 1 aylık bebek Kadar boyu kilosuMasallah siz kocaman olmusunuz
İnşaallah! Bugün ilk kez annem altını temizlerken bana bakarak ağladı :) Annem de fark etti. O bile yetti benim için yani..Canımmm ne kadar annende baksa senin kokun başka anne kokusunu alır o sen merak etme :)
Evet canim inek sütü alerjisi var ve bu kanda çıktı süreç daha uzun oluyormus boyle olunca bugun diyete başladım gercekten cok zor ne yemek istesem süt ürünleri hayvansal gıdalar oluyor o yuzden patatese bulgura devam senin oğlun büyük mü bu buyuyuncede mi devam ediyor kızıma sut yogurt hic veremiyecek miyim¿canım yani inek sütü alerjisi mi var ben de diyetteyiim deneme amaclı bu ay ? kanda sütü ilk kez duydum ilk oglumda da var inek sütü alerjisi 2. ayında tekrar test yapıcaz inş yoktur diyet zor sonrasında cocukların da diyet yapması zor inşallah cabık gecer arkadsım diyete dikkat et yoksa sürec uzuyor![]()
Üzülme canm bizimkilerde bilmiyor daha cok kucukler farkinda degiller kendini uzme ben sunu bunu yapmadim diye onunde allah nasip ederse uzun yillar var bol bol vakit gecirirsin oglunla bizimkide mızırdamaktan kim oldumuza bile bakmiyor kim gezdirirse annesi o)
Aslında annen de çok kalmış cidden 45 gun çok fazla olmuş sanki hani evine gidip gun aşırı uğraması daha iyi olurdu, ablam sadece 2 gun kaldı benim yanımda 3 gun anne bendim :)Doğru diyosun daha çok küçükler. Onlara da biraz zaman tanımak lazım. Ama işte insan sabırsızlanıyor ve endişe duyuyor. Gene de yalnız kaldığımızdan beri ilişkimiz farklı bi boyuta geçti onun farkındayım :)
evet canım öyle yalanıyor akanları:) bırakmam gerektıgı zamanlarda nasıl yapıcaz bakalımCanım benimki çok acıkınca biberondan başka bişey almıyor sakinleşince kaşık denemedim emzirmeye uğraşıyorum o zamanlarda ama doktor kaşıkla ver demişti biberonu bırakması için benim kızımın memeye yaptığını seninki biberona yapıyormuş ucundan sütü yalayıp bırakıyor![]()