2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
canım ya yüzünde döküntü de olduysa üzülerek söylüyorum alerji olma riski yüksek çok saçma ya nasıl bi aleeji doktoru sana yol gösteremiyor bize liste vermişti doktor.atıyorum sen süt içmedin ama bi paket bisküvi yedin çikolata yedin diyetin boşa gider inşallah iyi bi dıktor bulursun seni dogru yönlendirecek bana da yaz canım sonucu

Bakalım yarın Dr. Ne diyecek. Göz muayenesi için nisanda gidecektik zaten,erken oldu böylelikle.
Evet canım eşim almıştı, çikolata.

Hastaliktan sonra ise usuttugu icindir canim kakada kan vs varmi diyede dikat et bizimki full yesil yapiyordu allaha sukur temi geldi sonuclar
Kan yok cok sukur ki bende ona bakiyorum annemde usuttugu içindirolur bisey olmaz diyo ama oksuruyoda gln endise bssiyo beni mslesef asi olcaz cuma burdaki ebelere sorucam bakiim ne dicekler

Uyuymuyor mu tum guncanim
En uzun uykumuz 20 dk ydı bugün toplam 2 saat etmemiştir, uyulmadığı zamanlarda kendi kendine dursa ben gene illa uyusun demiyorum ama sürekli ağlayan ve kucakt durmak gezmek isteyen bir bebek, ben emzirip bıraktım eşim uyuttu şimdi ben duşa girdim ve İnan şuan yorgunluktan uyuyamıyorum ayak tabanlarım acıyor artık

Yarin 2 ay asimiz var kizlar cok uzgunum suan cok cani yanicak kiziminaglamasina dayanamiyorum du bakalim nolcak szn asilar kac tane vuruldu ates oldu mu naptiniz

verdiğin bilgiler için teşekkürler Ama şu yüzde 15'i nasıl bileceğiz o tuhaf geldi bana
Sorma canim ya her bez acisimda aklima geliyor. Yuzde on beeesss, yuzde on beeees diye bakiniyorum artik baska bir sıkıntı yok gibi diye oluruna biraktim
Yarin 2 ay asimiz var kizlar cok uzgunum suan cok cani yanicak kiziminaglamasina dayanamiyorum du bakalim nolcak szn asilar kac tane vuruldu ates oldu mu naptiniz
Bizim cuma günü oldu canim. Bir adet sol koluna, bir adet sag bacaga, bir adet sol bacaga...eve gelince agri,ates olmadi ama cok halsizdi. Uyuyordu kalkinca elini kolunu kaldircak hali yoktu. Sabah 9 .30 da oldu asiyi aksam 18 civari halsizligi geçti.

Kanguru marka modelini yazabilir msiniz ? Icinde rabat edecegi kanguru modeli arastiriyorum

yarın eşimin sınıfı ile pıknıkteyiz kızımla biz de. hava 21° olcak sabah 10dan 16 ua dek orada olucaz. alyanın sadece burnu tıkalıydı hafıfledı bişey olmaz değil mi çok ıyı gıydırcem şapka eldıvem flm da takıcam. uyudugunda da arabada uyutcaz ısıtıp. bebek arabasnı da alıcaz ogrencıler orda oyalar ben dınlenırım artık:). bakacak cok kısı olcak ınsallah kızım durur değişiklik olur bıze

Benim kızımda da alerji var. Alerji sadece süt ürünlerine olmuyor maalesef. Günlük tutacaksın. Bugun şunları yedim bebek huzursuz kakada mukus oldu gibi. Ben öyle yaptım. Kızımın inek sütüne kesinlikle alerjisi vardı. Belirtiler de bunu gösteriyordu. 2 kez kaka tahlili yapıldı ama gaitada kana rastlanmadı. Benim kızın cevize ve fındığa da biraz alerisi var. Çok huzursuz ediyor mukuslu kakası artıyordu. Yalnız huzursuzluk süt alerjisinde de oluyur okey ama senin bebeğin kolikte olabilir. Benim kız kolik o yuzden bazen ayırt edemiyordum. Gaz ilacı kullanınca daha net anladım alerji yapan şeyleri. ( bu arada tam olarak ne yaşadınız tam bilmiyorum gaitada kan çıktı mı hangi belirtiler vardı vs) Bir de 1 yaşına gelmeden maalesef alerjş testlerinin sonuç vermediğini doktorumuz söylemişti. Bide yüzde ciddi kızarıklıklar gaitada kan vs rastlamıyorsanız bu konuyu çok takmayın. Süt ürünleri, çilek, kivi, ceviz, fıstık gibi ürünler listesi hazırlayın bunları bir süre tüketmeyin. Gazı varsa gaz ilacı kullanın. Bu arada mukus varsa bebekte belirlş miktardaki mukus anne sütünden kaynaklı olur demişti doktorumuz endişe etme yani her yediğin alerji yapmıyor. Benim kızda genelde mukus oluyordu ama bigün yanlıslıkla unuttum peynirli poaca yedim. Kocaman kocaman mukuslu kaka yapmıstı :))) Bir de yumurta da alerji yapabiliyormuş ben denedim yapmadı her gün yumurta yiyorum.

Canım benim kızım da bi ara emdi falan sonra tamamen bıraktı biberonla devam ettik. Sonra biberon reddi oldu. Meğer regl olcakmışım.. reglden 2 gün önce başladı reglimin 2. Gününden sonra düzeldi. Doktorlar yok diyorlar ama bence sütün tadı değişiyor regl döneminde. Netten araştırdım bu yaşadığım durumu çoğu kişi yaşamış. Belki sende regl olacaksındır

Kızlar 40 gün lohusa kanamam sürdü ara ara kesildi azaldı yoğunlaştı buraya kadar herşey normal. 40ımdan sonraki 15. Gün regl oldum 7 gün sürdü. Bu da tamam erken regl olunabilir. Aradan 14 gün geçti kanamam başladı sabahtan. Hafif kanama ama kırmızı hatta pıhtı şeklinde. Doğum yapalı 74gün oldu

Yüzüstü uyumak derken uyuyor kucağımda öyle koyuyorum yüzüstü dizlerini de iyice karnına itiyorum canım evi minimum 40dk gezersem dalıyor ancak Güneş kucakta dolaşarak dalmıyor mu bu sırada benim pış pış demekten dilim damağım kuruyor:)
Bizimki de bebek arabası sevmedi gözleri fal taşı gibi açılıyor dışarıda max 10dk sonra da ağlamaya başlıyor
Ablasının tam tersi büyük kızım anakucağında apartmandan çıkmadan uyurdu:)

Bizim 10-12 gun oluyor cnm regl de olmadim sutun tadida yerinde yutmadim ana dilimle kontrol ettim bir sorun yok bu arada mamads icmiyor yani vizimki meme ve biberon reddetti

Bana bebeginin yuzundeki puturtuyu ozelden atsana bizdede var ama kuru ciltli oldugu icin sampuan sabun dokunmus cosmet atomia kullaniyoruz genelde kizarikliklar banyodan sonra daha cok olusuyor belki seninde oyle birseydir
Tamamdır canım yarın günışığında çeker atarım bizim yeni çıkmaya başladı bu kızarıklıklar
Sağol canım inşallah. Belki iki haftadır boşuna paraliyorum dedikleri şeyleri tuketmiyorum ama sorun başka besini tuketmemde demek ki. Bu kızarıklıklar da yeni başladı , kulak arkasında da oluyor . Artik daha ne olsun ki alerji demek için. Alerji doktoru yol gosterseydi belki ilerlemezdi bu kadar
Günlük mantıklı canım tutucam bende aklımda tutmaya çalışıyorum da yorucu oluyor .bizde kakada kan geliyor bazen ama ilk başlardaki kadar çok görmüyorum .geçen cumartesi çok huzursuz oldu zaten kanda geldi . İshali var birde geçmiyor bir türlü , yeşil geliyor birde
Ben doktor doğru düzgün yonlendirmedigi için diyette hata yapıyorum muhtemelen çünkü iki doktora gittim ikisi de . Süt ürünleri yeme sadece dediler. Yumurtayı da ben kendim kestim hergun yediğim için belki dokunuyordu diye.
Mukuslu kaka da çok oluyor ama artık bir kaç gündür sıvı yapıyor hep mukustan anlayabilirsem neyin dokundugunu, inşallah cozerim kısa sürede ağrıdan eziyet çekiyor yavrucuğum
Bizimki kolik değil bence canım ağrıları ağlamaları yeni başladı, meme reddi falan hep benzer zamana geldi. Karnı ağrıyor sanki ondma ağlıyor hep. Karnı tok altı temiz olsa bile mizmizlaniyor ağlaması bile sakin durudgu zaman çok az

Aslında evde hep bebek arabasında yatıyor uyuyor puset bebek arabasında takılı ama dışarı çıkınca kendini güvende hissetmemiş de olabilir gerçi akşamları 7-9 arası ağlamaları tavan yapıyor tam o saatte olduğu içinde olabilir, piş piş demekten valla benimde İmanım gevredi bazen telefondan açıyorum piş piş beraber uyuyoruz :)) güneşin Ya anlamıyorum ama uyku korkusu var sanırım nasıl bişiy anlamadık çok uykusu var hani belli ama gözlerini kapatıyor 5 saniye falan tamam sakinledi diyoruz hemen ardından sanki hiç o gözlerini kapatan uyumak isteyen o değilmiş gibi kocaman açıyor gözlerini, gündüzleri yanında sürekli beni arıyor yarım göz uyuyor, hep okuyorum korkuyor diye ama hala ayni

Günaydın sevgili anneler Bizim bugün 2.ay aşılarımız olacak. İnşAllah kazasız belasız atlatırız. Zaten kuzucum hasta öksürüyor vs. Umarım daha da tetiklemez 1.ay aşısında tek aşı olmasına rağmen ağlamaktan katılmıştı.. inşAllah bunları daha hafif atlatırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…