- 29 Temmuz 2018
- 2.050
- 4.345
- 133
Ebelerde alttan kesi atiyorlarmi. Bu doktorlar kesisiz normal doğum yaptirmiyor. Yurtdışında bu oran çok dusukmus gerekli durumda yapılıyormuş. Türkiyede hemen keseyim işim çabuk bitsin kafasındalar. Geri kalmış ülkelerle kesi oranlarımız aynı. Suda doğumda kesmiyorlar sadece oda uzanamiyordur oraya.
♡♡ Ben spiral icin gittigimde ebeler sevistinizmi diye sordular bi iki kere iste dedim korundunuz mu peki geri cekilmeyle deyince suan hamile olabilirsin bunu biliyosun dimi dediler ben bayilacaktim su mu getirdilermasallah size :) simdi yine mi ayni yontem
sünnet olan var mı? biz dün sünnet olduk 31ocak doğumluyuz.
Ben de canım Hayalim hep sarışın bır bebişti hatta buraya bıle yazdım hep ruyamda sapsarı maviş bi bebek göruyorum dıye hamıleyken tam da kzıımı görmuşum ama bizim kız maviş oldu eşimle ben yeşiliz o anneannesıne teyzesine cektı sanırım. mavi göz sevmezdim hıc sımdı kızım sevdırdıevet evet 1 çocuk hiç çocuk dıyorlar katılıyorum yasamadan ablamlardan görüyorum yeşilimsi ise bence kalabılr boyle henelde mavıye dönuk olanlar degısır dıye bılıyorum bizimki hepten belirdi bi maşallahını alalım ❤
Açıkcası Doğumdan sonra hiç birlikte olmadık canımKendimi hazır hissetmiyorum. Yakın zamanda tekrar döneriz sanırım yoksa eşim isyan edecek. Yine aynı şekilde korunmaya devam edeceğiz. Hedefimde bir çocuk daha var 2. Senemde kalmak istiyorum nasip olursa o yüzden korunma olayını çok takmıyorum kafama. Yaşım geçmeden sağlığım elveriyorken yapayım aradan çıksın istiyorum. İkinci çocuktan sonrada tıp ilerlemezse eşim daha sağlam korunur sanırım
Maşallh canım allah damatlığını da göstersin inşallah
Bilmiyorum ki canım. Taktiktan sonra oturmusmu diye kontrol etmesi gerekirdi.ys oturmadi kayma olduysa. Benim doktor onbesgun sonra tekrar çağırdı baktı kaymamis yerinde tamamdır dedi.Kuzum bana kontrol icin 6 hafta sonrasina randevu verdiler ultrasonla bakacaklar ama hiç iliski yasak vs de Demediler 1 hafta kadar korunun sonra korunmayi birakin o 1 hafta icinde elime bir suru prezervatif tutusturdular. Niye bu kadar farkli burasi :/ yerine iyi oturmamissa 6 haftada insan zaten hamile kalir
Biz alerjinin o boyutunu çok şükür yaşamadık. Aklı erdiğinde geçmişti. Ama biz de meme/ biberon reddini yani beslenme reddini yaşadık bebekken. O da çok çok çok zor. Resmen bebeğin aç yaşıyor. İki yudum süt icirebilmek için kaç saat ugrastigimi bilirim ağlaya ağlaya.İnşallah canım.
Ya bana da o saçma geliyor. Bir doktorun videosuna denk geldim. Sadece inek sütüne alerjisi olup olmadığı gözlemlenmeli önce diyor. Genelde yumurtaya ve dana etine de alerji olabiliyor deniyor ama belki de yok. Zaten süt tüketmeyerek vücudun ihtiyacını kısıtlarken bir de yoktan yere alerji olmayan bir gıdayı aylarca tüketmemekte var yani. O yüzden sadece süt ve süt ürünlerinden başlamasını doğru buldum ben.
Aynen canım tek üzüldüğüm o inan. Kendim için hiç endişelenmiyorum ama büyüyüp aklı erince istediğini yiyemeyince çok zor olur. Yine de çok şükür halimize. Elhamdülillah geçici olduğunu biliyoruz.
Evet düzensiz yırtık olacagina biz keselim diyorlarmış. Ama herkeste yırtık oluşacak diye bir kural yok. Annemde hiç yok meselaBana ilkinde kesi attilar ikincisinde atmadilar ama ufak yirtigim oldu. Hos burada doguma cok eski usul yaklasiyorlar kesi atmalarina bile sasiriyorum :) kesi olmasa da yirtik oluyor iste yine dikis oluyor
Bu aşı yeni menenjit b aşısı takvime yeni girdicanım menenjit neden bukadar erken. oluyor mu bu ayas da bana dr 7 ve 13. ay da dedı
geçmil olsun şimdiden canım.inşallah kolayca atlatır bebişinBu aşı yeni menenjit b aşısı takvime yeni girdi
bexsero yapıldı
ahahha bunu herkes dıyor ben ıstemıyor değilim sağol teyzesi ❤Allaha emanet eşimin reklam işleri yapan eski bi öğrencisi var abi dıyor ajansa yazdırsana yazın. Kociş bak bı dızıde fln oynatırlarsa güzel olur dıyorum ben kızımı göndermem nazar olur dıyorAyy ben bunu yerim ya miss turkey 2038 guzeli olacakmasallah masallah ne guzel bir bebek. Biraz buyusun reklamlarda oynatin bu guzrlligi :)
Sağol canımŞimdiden geçmiş olsun canım
Evet canım doğum kontrol hapları tümör yapabiliyor.Kizlar ben hormonlu spiral taktirdigimi soylemistim dun. Bugun tam 1 hafta oldu. Iki uc gundur siskinligim var karnım sert ve sis. Adet olmayi bekliyordum ama bugun sadece bir kac damla geldi. Acaba mirena nin yan etkisimi diye baktim. 3 ile 6 ay sonrasina kadar siskinlik yapiyormus. Gecen yilin bir haberine gorede fransa da kadinlar mirenaya( hormonlu spiral) karsi protesto yapmislar yan etkileri gizleniyor diye. Yorgunluk sinirlilik gibi etkileri oluyormus ve gercekten 1 haftadir kendimi cok yorgun hissediyorum ama ben bunu kan degerlerimin dusmesine bagladim.
Bana hic bu yan etkilerinden bahsetmediler gidip ebeleri rezil edesim var cunku bu siskinlik agrida veriyor. Cikartacagim sanirim spirali
Ya en iyi korunma yontemi prezarvatif gercekten. Burada yerel kanallarda bir ara dogum kontrol haplarinin kanser yaptigiyla alakalı programlar yapiliyordu ondan korktum.
teşekkürler Allah hepımızın yavrularının bahtını güzel kılsın.inşallah canım ela göz de çok guzel❤ sağlıklı baksınlar da. bir dahaki kontrol 1yasında olur dedı ben yaparım dedı göz dr.u arkadasımız. gecen yıne baktı haftasonu elinde ışıkla. her yakaladığımızda muayene ettiriyorum kızımıMaşallah çok güzel. Sizde herkes renkli gözlü, sarışın, renkli gözlü olması sürpriz olmamıştır. Bizim babamız ve iki dedemizde renkli gözlü. Oğlumun gözleri ela inşallah değişmez :)
Bende yaptırmak istiyorum. Nasıl hissediyormu kesiyi. Bakımı rahatmi. Okadar işin içinde kaldı erteleye erteleyesünnet olan var mı? biz dün sünnet olduk 31ocak doğumluyuz.
Bana bakırlı takıldı anlatmıştım sanaKizlar ben hormonlu spiral taktirdigimi soylemistim dun. Bugun tam 1 hafta oldu. Iki uc gundur siskinligim var karnım sert ve sis. Adet olmayi bekliyordum ama bugun sadece bir kac damla geldi. Acaba mirena nin yan etkisimi diye baktim. 3 ile 6 ay sonrasina kadar siskinlik yapiyormus. Gecen yilin bir haberine gorede fransa da kadinlar mirenaya( hormonlu spiral) karsi protesto yapmislar yan etkileri gizleniyor diye. Yorgunluk sinirlilik gibi etkileri oluyormus ve gercekten 1 haftadir kendimi cok yorgun hissediyorum ama ben bunu kan degerlerimin dusmesine bagladim.
Bana hic bu yan etkilerinden bahsetmediler gidip ebeleri rezil edesim var cunku bu siskinlik agrida veriyor. Cikartacagim sanirim spirali
Ya en iyi korunma yontemi prezarvatif gercekten. Burada yerel kanallarda bir ara dogum kontrol haplarinin kanser yaptigiyla alakalı programlar yapiliyordu ondan korktum.
Benimde ayni hastanede dogum yaptigim bir arkadasima kesi atmamislar yirtigida olmadi herhalde gerekli gorurlerse atiyorlarEvet düzensiz yırtık olacagina biz keselim diyorlarmış. Ama herkeste yırtık oluşacak diye bir kural yok. Annemde hiç yok mesela
Hangi hastanede acaba. Mahsuru olmazsa sorabilirmiyim. İstanbuldami.Benimde ayni hastanede dogum yaptigim bir arkadasima kesi atmamislar yirtigida olmadi herhalde gerekli gorurlerse atiyorlar
Tavsiye eden arkadasima sordum bende oyle yan etkileri olmadi dedi sadece beli agrimis biraz. Tabi kisilere gore farkeder ama yan etki olasiligini goze almak lazimBana bakırlı takıldı anlatmıştım sana
hormonlu için vücutta ödem ve kilo artışı yapabiliyor demişti dr
En nihayetinde az da olsa hormon bırakıyor dedi ben istememiştim
yorgunluk sinirlilik bilmiyorum
Yok canim ben tr de degilim isvicre de yaptim dogumlarimi buradayim benHangi hastanede acaba. Mahsuru olmazsa sorabilirmiyim. İstanbuldami.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?