2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
a ben şimdi farkettım spiral taktırmışsın canıö acı oldu mu

ya bu spiral çok tartışılan bir konu dini açıdam cenini parçalıyor dıyen görüşler var sizler neler düşünüyorsunuz ben korkuyorum bu açıdan da. kesın bır güvence bılsem ben de isterdim
Benim o konuda bir fikrim yok ama caiz sanirim cogu kadin araştırıp taktiriyor cenin o varken tutunacak yer bulamiyor eger kayma yaparsa onla hamile kalan cok kadin var annemde buna dahil:))

canım korkma bazen bızde de böyle olyor 2gun boyunca ıkındı benım kızım da dğn kontrolümuz vardı. dr a her gidişt soruyorum o da alıştı artık büyüyor annesi dha kabız da olcak ek gıdaya geçişlerde hazırla kendını dedi. Geçmiş olsun

Benim o konuda bir fikrim yok ama caiz sanirim cogu kadin araştırıp taktiriyor cenin o varken tutunacak yer bulamiyor eger kayma yaparsa onla hamile kalan cok kadin var annemde buna dahil:))
yani benım annem de taktırmıs hep 4 cocuktan sonra ozellıkle tesadufı okumuştum elinde soiral ile dogan cocuklar bıle varmıs çok ürpertici:)

Bence de çok uzun

Aman canım dikkat et. Doktordan bilgi al daha büyük sıkıntı çıkarmasın spiral sağlığına dikkat et 2 tane meleğin var

Ya ne kadar doğru bilmiyorum ama herkesin fikrine saygı duyarım . Fakat kadınlar olarak zaten hassas bir vücuda sahibiz. Fazladan hormon yüklemek hap spiral iğne vs gibi mantıklı gelmiyor sonuçta vücudun işleyen bir sistemi var ve bunu değiştirmeye çalışıyoruz şimdi değilse bile ilerde başka sıkıntılar olabilir diye düşünüyorum. Ha çok sağlıklı yaşamıyorum tabi ki haddime değil karşımdakini karışmak sadece yorum benimki. Biz 7 yıllık evliyiz hamile kalmayı düşünene kadar geri çekilme ile korunduk, eşim prezervatif sevmiyor ve benimde sağlık problemlerinden dolayı hap iğne gibi hormonlu korunmaları kullanmam yasak. Böyle olmasa bile yinede kullanmazdım. Zaten bütün sıkıntıları biz çekiyoruz kocamın zevk-i için yinede korunmazdım çok istiyorsa kendi korunsun kafasındayım

Odasında gece lambası yakmayın diyorlar seratonin salgilanmali odası tam karanlık olmalı.

Yaa canım bilgi için teşekkür ederim korkar diye düşünüyordum. Ben 99 yılı depremini yaşadım o yüzden karanlıkta yatamazdım Fakat kızım için Işık’ları olduğunca azaltmıştım demek ki komple karartmam lazım

ya bu spiral çok tartışılan bir konu dini açıdam cenini parçalıyor dıyen görüşler var sizler neler düşünüyorsunuz ben korkuyorum bu açıdan da. kesın bır güvence bılsem ben de isterdim

Canim hamile kalmayi onluyor hamile kalinmadan cenin olusmaz ki parcalasin:)

Senin kendi korunma yontemlerine erkek haliyle ne karisiyormus ya ,prez.tamam ondan istedigin anladikta
Bu arada onun amaci kacirtip seni hamile bırakmak sana deyim ben sen bir yeter diyorsun ya :)

Bilmiyorum ama surp pirgic hastanesinde taktırdım. Doktorum çok bilgili bir doktor. Bana öyle diyince hiç sorgulamadim güvendiğim için tamam dedim. Hormonlu takamam dedi.

ben de başlarda ışık olayını çokçok az olarak turmuştum gece uykusunda uyanırsa yatagını görsun tanısın uykuya devam etsin diye. yenı yenı kapkaranlık yapıyorum karanlıkta büyüme hormonu salgılanırmıs evet. kendım de yatakodamda gunes gecırmeyen stor var kızımn odasına da ondan alıcam hıc ısıkta uyuyamam anasına ceksin

işte bunun aksini yazanlar olmuş arastırdıkca arastemaz olaydm dedm ben de anlam veremedım bana da oyle gelmıyor öyle bırseyolsa kürtajla esdeger olurdu üretılmezdi yani

Ben sağlıkla ilgili konularda bilimi baz alıyorum çünkü dinde zaten genel olarak korunmak da hoş karşılanan bişey değil bildiğim kadarıyla. Ama en iyi yöntem prezervatif oluyor sanırım yine, içerdeki ayarlarla oynamadığı için :)

Rica ederim canım. Çocuklarımızın sağlığı için birbirimize yardımcı olmalıyız.

Canim benim kiz bize hediye oldu kurban olurum boyle hediyeye o ayri ama iki cocuk arasinda bu kadar kisa yas araligi planladigim bir sey degildi. Dogum kontrol haplarini duzenli alamadigim icin hamile kaldim malesef unutuyordum bazen. Simdi tekrar hamile kalmaktan cok korktugum icin taktirdim. Yakin bir arkadasim var o taktirmis ve cok memnun oldugunu soylemisti. Bende o dusunceyle yani rahat olmak icin tamam dedim. Esim prezervatif sevmiyor diye vucuduna hormon salgilatan benim adil degil bu
Geri çekilme ile hamile kalan cok var bu arada sizi tebrik ediyorum 7 yil cok iyiymis 1

aynen canım peygamberımız zamanında gericekme yantemı varmıs azil denıyor buna böyle anlatılıyor. gonulıster hıc korunmayalım ama yanı 2. bile düşüneemıyrm benn ☺

Canım bazı doktorlar yumurtanın döllenmesini engelliyor diyor bazılarıda döllenemiş yumurtanın tutunmasını engelliyor diyor onlarında kafası karışık:) dini olarakta 1. Durum caiz 2. Durum caiz olmuyormuş... kesin bir bilgi yok gibi nasıl olduğu konusunda @Kartanesii8892

Bilmiyorum ama surp pirgic hastanesinde taktırdım. Doktorum çok bilgili bir doktor. Bana öyle diyince hiç sorgulamadim güvendiğim için tamam dedim. Hormonlu takamam dedi.

Ben 2 hamileligimde ve dogumumda doktor yuzu gormedim valla bu ebelerede bu kadar guvenilir mi simdi canim sikildi
Bana sordular ne kadar emzirmeyi dusunuyosun diye 2 yil dedim.
Emzirmeye engel mi bu diye sordum hormonlu diye hayir dediler cunku bunda pregtestorunmu ne oyle bir hormon sadece salgilaniyor vucut hamileymis gibi algiliyor kismen diye acikladilar buda emzirmeye engel olan bir hormon degilmis.
Ben buraya yazacagim eger cikartirsam cikarana kadar ki surede sut miktarim azaldimi diye

önce benim kendimi karanlıkta uyumaya alıştırmam lazım anlaşılan neyse artık başa gelen çekilir yapacak biley yok canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…