- 17 Ocak 2018
- 10.307
- 9.812
- 248
a ben şimdi farkettım spiral taktırmışsın canıö acı oldu muBende emziriyorum bir sorun olmaz dediler hatta bana takan ebe bilgi veren ebe degildi niye hormonlu taktiriyosun emziriyosun dedi bende sorun olmaz dediler dedim aa tamam o zaman dedi. Simdilik bir sorun olmadi sutum var ama kizim 2 kere cok agladi nedensiz acaba tadi falan mi degisti :/
Benim o konuda bir fikrim yok ama caiz sanirim cogu kadin araştırıp taktiriyor cenin o varken tutunacak yer bulamiyor eger kayma yaparsa onla hamile kalan cok kadin var annemde buna dahil:))ya bu spiral çok tartışılan bir konu dini açıdam cenini parçalıyor dıyen görüşler var sizler neler düşünüyorsunuz ben korkuyorum bu açıdan da. kesın bır güvence bılsem ben de isterdim
canım korkma bazen bızde de böyle olyor 2gun boyunca ıkındı benım kızım da dğn kontrolümuz vardı. dr a her gidişt soruyorum o da alıştı artık büyüyor annesi dha kabız da olcak ek gıdaya geçişlerde hazırla kendını dedi. Geçmiş olsunArkadaşlar bebeğim hergun kakasını yapıyor ama çok zorlanıyor kizariyor bazen iki üç saat ara ara ikiniyor. Kakasını yapınca rahatliyor. Acaba bir sorun varmıdır. Her bebek mı böyle. Doktora gitmeli mi yım. İlk dogdugunda onbeş gün az az yapıyordu sonradan böyle zorlanmaya başladı.
yani benım annem de taktırmıs hep 4 cocuktan sonra ozellıkleBenim o konuda bir fikrim yok ama caiz sanirim cogu kadin araştırıp taktiriyor cenin o varken tutunacak yer bulamiyor eger kayma yaparsa onla hamile kalan cok kadin var annemde buna dahil:))
Bence de çok uzunIlk 6 ay beklenen yan etkilermis :/ bana sadece ilk reglin biraz daha yoğun ve agrili olabilir cunku vucut yabanci bir cisim oldugunu algiladigi icin atmaya calisiyor ta ki alisana kadar oda uzun surmez diye bilgi verdiler.
Ilk 6 ay yanetki icin cok uzun bir sure ama
Kizlar ben hormonlu spiral taktirdigimi soylemistim dun. Bugun tam 1 hafta oldu. Iki uc gundur siskinligim var karnım sert ve sis. Adet olmayi bekliyordum ama bugun sadece bir kac damla geldi. Acaba mirena nin yan etkisimi diye baktim. 3 ile 6 ay sonrasina kadar siskinlik yapiyormus. Gecen yilin bir haberine gorede fransa da kadinlar mirenaya( hormonlu spiral) karsi protesto yapmislar yan etkileri gizleniyor diye. Yorgunluk sinirlilik gibi etkileri oluyormus ve gercekten 1 haftadir kendimi cok yorgun hissediyorum ama ben bunu kan degerlerimin dusmesine bagladim.
Bana hic bu yan etkilerinden bahsetmediler gidip ebeleri rezil edesim var cunku bu siskinlik agrida veriyor. Cikartacagim sanirim spirali
Ya en iyi korunma yontemi prezarvatif gercekten. Burada yerel kanallarda bir ara dogum kontrol haplarinin kanser yaptigiyla alakalı programlar yapiliyordu ondan korktum.
Odasında gece lambası yakmayın diyorlar seratonin salgilanmali odası tam karanlık olmalı.
ya bu spiral çok tartışılan bir konu dini açıdam cenini parçalıyor dıyen görüşler var sizler neler düşünüyorsunuz ben korkuyorum bu açıdan da. kesın bır güvence bılsem ben de isterdim
Senin kendi korunma yontemlerine erkek haliyle ne karisiyormus ya ,prez.tamam ondan istedigin anladiktacanım vallahı benım eşim de asla dıyor prez. e halbukı yenı evlıyken kullanılıyordu. cocuk yapma asamasında sogudular glbgecen ki korkumdan sonra ozaman dedim unut yani iğne derim hayır der spiral derim hayır der. napcam şaştm gerıcekme ile de ablam hamıle kaldı istemeden
Bilmiyorum ama surp pirgic hastanesinde taktırdım. Doktorum çok bilgili bir doktor. Bana öyle diyince hiç sorgulamadim güvendiğim için tamam dedim. Hormonlu takamam dedi.Bende emziriyorum bir sorun olmaz dediler hatta bana takan ebe bilgi veren ebe degildi niye hormonlu taktiriyosun emziriyosun dedi bende sorun olmaz dediler dedim aa tamam o zaman dedi. Simdilik bir sorun olmadi sutum var ama kizim 2 kere cok agladi nedensiz acaba tadi falan mi degisti :/
ben de başlarda ışık olayını çokçok az olarak turmuştum gece uykusunda uyanırsa yatagını görsun tanısın uykuya devam etsin diye. yenı yenı kapkaranlık yapıyorum karanlıkta büyüme hormonu salgılanırmıs evet. kendım de yatakodamda gunes gecırmeyen stor var kızımn odasına da ondan alıcam hıc ısıkta uyuyamam anasına ceksinYaa canım bilgi için teşekkür ederim korkar diye düşünüyordum. Ben 99 yılı depremini yaşadım o yüzden karanlıkta yatamazdım Fakat kızım için Işık’ları olduğunca azaltmıştım demek ki komple karartmam lazım
işte bunun aksini yazanlar olmuş arastırdıkca arastemaz olaydm dedmCanim hamile kalmayi onluyor hamile kalinmadan cenin olusmaz ki parcalasin:)
Ben sağlıkla ilgili konularda bilimi baz alıyorum çünkü dinde zaten genel olarak korunmak da hoş karşılanan bişey değil bildiğim kadarıyla. Ama en iyi yöntem prezervatif oluyor sanırım yine, içerdeki ayarlarla oynamadığı için :)ya bu spiral çok tartışılan bir konu dini açıdam cenini parçalıyor dıyen görüşler var sizler neler düşünüyorsunuz ben korkuyorum bu açıdan da. kesın bır güvence bılsem ben de isterdim
Rica ederim canım. Çocuklarımızın sağlığı için birbirimize yardımcı olmalıyız.Aman canım dikkat et. Doktordan bilgi al daha büyük sıkıntı çıkarmasın spiral sağlığına dikkat et 2 tane meleğin var
Ya ne kadar doğru bilmiyorum ama herkesin fikrine saygı duyarım . Fakat kadınlar olarak zaten hassas bir vücuda sahibiz. Fazladan hormon yüklemek hap spiral iğne vs gibi mantıklı gelmiyorsonuçta vücudun işleyen bir sistemi var ve bunu değiştirmeye çalışıyoruz şimdi değilse bile ilerde başka sıkıntılar olabilir diye düşünüyorum. Ha çok sağlıklı yaşamıyorum tabi ki haddime değil karşımdakini karışmak sadece yorum benimki. Biz 7 yıllık evliyiz hamile kalmayı düşünene kadar geri çekilme ile korunduk, eşim prezervatif sevmiyor ve benimde sağlık problemlerinden dolayı hap iğne gibi hormonlu korunmaları kullanmam yasak. Böyle olmasa bile yinede kullanmazdım. Zaten bütün sıkıntıları biz çekiyoruz kocamın zevk-i için yinede korunmazdım çok istiyorsa kendi korunsun kafasındayım
Yaa canım bilgi için teşekkür ederim korkar diye düşünüyordum. Ben 99 yılı depremini yaşadım o yüzden karanlıkta yatamazdım Fakat kızım için Işık’ları olduğunca azaltmıştım demek ki komple karartmam lazım
Gülücük yanlış olmuş. Emojileri tam ayarlayamiyorumRica ederim canım. Çocuklarımızın sağlığı için birbirimize yardımcı olmalıyız.
Aman canım dikkat et. Doktordan bilgi al daha büyük sıkıntı çıkarmasın spiral sağlığına dikkat et 2 tane meleğin var
Ya ne kadar doğru bilmiyorum ama herkesin fikrine saygı duyarım . Fakat kadınlar olarak zaten hassas bir vücuda sahibiz. Fazladan hormon yüklemek hap spiral iğne vs gibi mantıklı gelmiyorsonuçta vücudun işleyen bir sistemi var ve bunu değiştirmeye çalışıyoruz şimdi değilse bile ilerde başka sıkıntılar olabilir diye düşünüyorum. Ha çok sağlıklı yaşamıyorum tabi ki haddime değil karşımdakini karışmak sadece yorum benimki. Biz 7 yıllık evliyiz hamile kalmayı düşünene kadar geri çekilme ile korunduk, eşim prezervatif sevmiyor ve benimde sağlık problemlerinden dolayı hap iğne gibi hormonlu korunmaları kullanmam yasak. Böyle olmasa bile yinede kullanmazdım. Zaten bütün sıkıntıları biz çekiyoruz kocamın zevk-i için yinede korunmazdım çok istiyorsa kendi korunsun kafasındayım
Yaa canım bilgi için teşekkür ederim korkar diye düşünüyordum. Ben 99 yılı depremini yaşadım o yüzden karanlıkta yatamazdım Fakat kızım için Işık’ları olduğunca azaltmıştım demek ki komple karartmam lazım
aynen canım peygamberımız zamanında gericekme yantemı varmıs azil denıyor buna böyle anlatılıyor. gonulıster hıc korunmayalım ama yanı 2. bile düşüneemıyrm benn ☺Ben sağlıkla ilgili konularda bilimi baz alıyorum çünkü dinde zaten genel olarak korunmak da hoş karşılanan bişey değil bildiğim kadarıyla. Ama en iyi yöntem prezervatif oluyor sanırım yine, içerdeki ayarlarla oynamadığı için :)
Canım bazı doktorlar yumurtanın döllenmesini engelliyor diyor bazılarıda döllenemiş yumurtanın tutunmasını engelliyor diyor onlarında kafası karışık:) dini olarakta 1. Durum caiz 2. Durum caiz olmuyormuş... kesin bir bilgi yok gibi nasıl olduğu konusunda @Kartanesii8892Canim hamile kalmayi onluyor hamile kalinmadan cenin olusmaz ki parcalasin:)
Bilmiyorum ama surp pirgic hastanesinde taktırdım. Doktorum çok bilgili bir doktor. Bana öyle diyince hiç sorgulamadim güvendiğim için tamam dedim. Hormonlu takamam dedi.
ben de başlarda ışık olayını çokçok az olarak turmuştum gece uykusunda uyanırsa yatagını görsun tanısın uykuya devam etsin diye. yenı yenı kapkaranlık yapıyorum karanlıkta büyüme hormonu salgılanırmıs evet. kendım de yatakodamda gunes gecırmeyen stor var kızımn odasına da ondan alıcam hıc ısıkta uyuyamam anasına ceksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?