2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Hımm park beşik olayı vardı sana mı hediye gelmişti yanlış hatırlıyor da olabilirim 🙈onu odaya alabilirsin belki
Yok kız bana hediye gelmedi şimdi olmasa da 2 ay sonra elbet geçecek yani bir yerde alışması lazım ilerisi için düşünüyorum çevremdeki örnekler kötü ya bilinçaltıma işlemiş😁 ablama sordum bana dedi ilk uykusu 6 saat sürüyor sonrakilerde sık uyanması normal aslında dedi atak haftasında olduğu için meme ister dedi Ben bu gece yine odamda yatıracağım Bir gün Odamda bir gün kendi odasında farkı gözlemleyim😇

en ıdeal zaman normalde 4,6 ay arasıymıs benim de düşüncem bu yönde uzmanlara da guvenıuorum yegenlerşmden de göruyorum cok zorlandılar buyuyünce. örnegı cok belkı bızım zorlamma olmayacak bunu bılemem ama odasına alışması kendıne aıt alanda olması gerek sonucta yanımda da yatagmda degıl ayrı kendı yatagında ve aramızda 3 metre var besıkle ha 3 ha 10m bısey degısmez.. kendı odasında yatagı kocaman daha rahat hareket acısından bu da etken. Papatyamaviss Papatyamaviss in dediği gb herley yerlı yerınde olmalı bana göre de eşimle aramızda yatmamalı adem güneşe ben de karsıyım canım. ve eşler ayrılıyor genelde anne bebek baglanması yatakla olmaz ben de kızımla baglıyım. ama kendı uyumayı ogrenmeli sırada da uyku egıtımı olacak.
Anlıyorum. Sadece Adem Güneş’in değil (ki bir çok konuda saçmaladığını düşünüyorum) üzerinde bilimsel çalışmalar yapılmış, kitaplar yazılmış bir konu güvenli bağlanma. Güvenli bağlanan çocuk güvenli ayrılır, bağımsızlaşır görüşüne ben de katılıyorum. Bi kızım var, 2 yaşına kadar aynı odada yattık sonra odasına geçti ve hiç zorlanmadık. Eşimle olan ilişkime de olumsuz bi etkisi olmadı hem de gece git-gel zorlanmadım. Eminim tersi örnekler de vardır, benim deneyimim böyle. İç güdülerim ve okuduklarım beni böyle yönlendirdi, fikir olur diye paylaşmak istedim. Umarım siz de en kolay şekilde tamamlarsınız süreci.

günaydın hanımlar :) Bebişler nasıl umarım herşey yolundadır.
4.ay aşısında anne sütü alan erkek bebişlerin boy ve kilosuna da baktılar mı
Artış 1 ay içinde ne kadar olmuş max ve min merak ettim paylaşabilirmisiniz .
Paşam bu arada 5 ocak doğumlu

28 Aralık doğumlu oğlum 600 Dr aldı bu ay 6300 Gr 65 cm kuzu
Senin paşa ne kadar kilo almış boyu kilosu nedir

Henuz daha gitmedik biz canim 11 ocak doğumlu oglum persentil tablosuna bakabilirsun ama fikir olur

en ıdeal zaman normalde 4,6 ay arasıymıs benim de düşüncem bu yönde uzmanlara da guvenıuorum yegenlerşmden de göruyorum cok zorlandılar buyuyünce. örnegı cok belkı bızım zorlamma olmayacak bunu bılemem ama odasına alışması kendıne aıt alanda olması gerek sonucta yanımda da yatagmda degıl ayrı kendı yatagında ve aramızda 3 metre var besıkle ha 3 ha 10m bısey degısmez.. kendı odasında yatagı kocaman daha rahat hareket acısından bu da etken. Papatyamaviss Papatyamaviss in dediği gb herley yerlı yerınde olmalı bana göre de eşimle aramızda yatmamalı adem güneşe ben de karsıyım canım. ve eşler ayrılıyor genelde anne bebek baglanması yatakla olmaz ben de kızımla baglıyım. ama kendı uyumayı ogrenmeli sırada da uyku egıtımı olacak.
kuzum bu da aklıma geldı ama alya cpk mutlı gulerek uyanıyor sbahları da cibınlıgını ızlıyor kıkırdıyor aglama olsa ztn asla dayanamazdıö dun gece ılkkez cok sık uyandı ona kafam takıldı. kızım ıcın erkense tabılı gerı alırım 1,2 ay daha gözlemleyecegm. ama 6ayı gecmesı tarafı degılım ayrı oda ıcın. belkı besıgım sepet besij olmasa daha da otelerdım . kızım dönuyor aşırı rahatsz. bide hık dsiese duuuyorum telsızden hatta normal sesınden dsha seslı cıktıgı ıcın daha cabk uyandırıo
Sen birazdaha izle alyayi one gore karar ver bnce herkesin dusuncesi farkli bebegi farkli sonucta

Anlıyorum. Sadece Adem Güneş’in değil (ki bir çok konuda saçmaladığını düşünüyorum) üzerinde bilimsel çalışmalar yapılmış, kitaplar yazılmış bir konu güvenli bağlanma. Güvenli bağlanan çocuk güvenli ayrılır, bağımsızlaşır görüşüne ben de katılıyorum. Bi kızım var, 2 yaşına kadar aynı odada yattık sonra odasına geçti ve hiç zorlanmadık. Eşimle olan ilişkime de olumsuz bi etkisi olmadı hem de gece git-gel zorlanmadım. Eminim tersi örnekler de vardır, benim deneyimim böyle. İç güdülerim ve okuduklarım beni böyle yönlendirdi, fikir olur diye paylaşmak istedim. Umarım siz de en kolay şekilde tamamlarsınız süreci.
Çocuk kendi odasında yatsın kendi kendine uyumayı öğrensin diye odalar ayrılıyor ama malesef anneler çocukların odasında yatmaya başlıyor. Niye çünkü bebek emiyor, çünkü dis çıkarıyor, çünkü o bir bebek daha ve yalnız kalamiyor, çünkü anneyi özlüyor, çünkü anne bebeği özlüyor merak ediyor. Anne de en sonunda git gel yapmıyor oraya taşınıyor :)

inşallah maşallah sıze her bebek farklı gercekten. Güvenli baglanma nın sadece uyku ıle olmadıgı goruşundeyım tabıkı şu var odasında aglasaydı ben zaten henuz yatıramazdım orda uykuya daldı 6saat aralıksız uyudu sonralarnda 2sa bı uyandı ve tekrr daldı 5dkda 12saatı o odada gectı uyudu mutlu ds uyandı. belki dun geceye has belkı de yattıgı yatak farkından benı ısrarla ozlemıs olsa ılk 6saat aralıksız uyumazdı dıye düşünüyorum. aksi olsa kıyamazdım ınsallah sorunsuz gecerız hepımız bu sureclerden

Çocuk kendi odasında yatsın kendi kendine uyumayı öğrensin diye odalar ayrılıyor ama malesef anneler çocukların odasında yatmaya başlıyor. Niye çünkü bebek emiyor, çünkü dis çıkarıyor, çünkü o bir bebek daha ve yalnız kalamiyor, çünkü anneyi özlüyor, çünkü anne bebeği özlüyor merak ediyor. Anne de en sonunda git gel yapmıyor oraya taşınıyor :)
aynennn katılıyorum canım

Azönce eşimle konustukk gece bınadakıler uyumuyormuş ses oluyor sahura dek dedı ve sabah da mukabeleye gıdıyorlarmıs herkes patküt vuruyor kapılarını ondan uyanmıs olabılır dedi. odası yakon evmızın kapısına tüm sesler gelıyor odaya. düşününce mantıklı oabılır dedım aksam sessız olyor cınku herkes asagda amcada.. sonra teravıh derken sessız bına ama sabah 5e dek gürültülüüü

ben oraya tasınmıayı düşünmuyorum canım yatak da koymadım oraya nadir zamanlarda yanıma alırım bunda sıkıntı yok onemlı olan odasını bılmesi benım ıcın orda yatmam yani

inşallah maşallah sıze her bebek farklı gercekten. Güvenli baglanma nın sadece uyku ıle olmadıgı goruşundeyım tabıkı şu var odasında aglasaydı ben zaten henuz yatıramazdım orda uykuya daldı 6saat aralıksız uyudu sonralarnda 2sa bı uyandı ve tekrr daldı 5dkda 12saatı o odada gectı uyudu mutlu ds uyandı. belki dun geceye has belkı de yattıgı yatak farkından benı ısrarla ozlemıs olsa ılk 6saat aralıksız uyumazdı dıye düşünüyorum. aksi olsa kıyamazdım ınsallah sorunsuz gecerız hepımız bu sureclerden
İlk geceden bir tepki vereceğini ben de sanmıyorum denk gelmiş olabilir, süreç bu etkileri de daha uzun vadede anlaşılır. Bu arada bağlanma tabi ki sadece odayla olmaz haklısınız, bütünün bi parçası.

@Kartanesii8892 canım ben ilk kızım da 4.ayda gündüz uykusunda 6.5 ayda gece uykusunda odasına geçirdim. Gündüz orda 2.5 ay yatınca alıştı baya gece geçişi sorun olmadı
Biz türkler çoğu seyde oldugu gb bunu da abartıyoruz benim.görüşüme göre. dış ülkelerde yaşayanlar da anne baba ama bebek dogdugu andan ıtıbaren ayrı odalarda yatmaya başlıyor yapılan arastırmaları okuugumda da göruyorum bı cok farkı. sen de cok ıyi yapmıssın canım masallah. kızım odasına alıstı epey 2aydır orda vakıt geciryrz gunduzlerı de orda uyuyordu

Ya bu konuda herkesin gorusu cok farkli gorus ortak gibi gorunsede herbebege gore farkli sekilleniyo, bunlar zaten hep olucak hasta olucak 2 3 gun dis cikaricak belirli bi zaman huysuzlugu olacak, herkesinde cocuk odalarinda benim gibi yatagi yokki tasinabilsin 😃 bbegin ihtiyaci varsa 1 2 gun onla kalmak tabikide gerekir, hic bi anne bebegi ona muhtacken birakmaz bence odasinda sirf yatsin diye bence tamamen icgudusel gidiyor bu olay , bunun emzirmesi var vs gece zaten 2 kez besleniyo bebek, komsum kiziyla birlikte yatiyor komsum valla mahremiyet kalmadi gogisler acik gece bi ona bi buna agizndan birakmiyo bile keske odasi olsaydi dedi bana bu sekilde oldumu o emme degil zaten farkli bi boyuta giriyor 😃 beslenmek adina olan zaten gecede 1 2 dir ki ilerledikce yas bu oluyo , ayrica mama ilevesleyen annelerimz var gece her seferinde kalkiyolar mama yapiyolar bidaha odaya geliyorlar yani oyle yada boylr zaten hep ayaktasin annelik geregi 😂 bosuna cennet ayaklarimiz altinda degil ya hos bemce her iki turlude zorluklari muhakkak vardir ama ozellikle istisnai durumlarda her sekilde zorlaniliyo yaninda yatmis besiginde yatmis zaten o donemler atlatilinca bebek temelinde ne varsa ona dogru dönüşsagliyo, emziremeyen annelere de diyolar sizin bağınız bizim gibi emzirenler le ayniolamaz vs diye bence bida boyle bisey , aradaki bag sadece agni odada yatmakla olmaz.ben her zaman derim mutlu anne mutlu bebek demektir diye anne mutsuz huzirsuz bitkin oldumu gece birlikte yatsa nolur gunicinde onunla verimli vakot geciremedikce fallann filann 😃 simdi boyle dusunuyorum buyudkce oglum ne tepkiler verir bilinmez ben yine ona gore davranirim icsel duygularimla

Back
X