Herkeze merhaba aile hekimliginde gebe kaydı oluşturma zorunluluğu varmış biliyormuydunuz???Bugün aradılar sağlık bakanlığından bilgilerime ulaşmışlar ve aşılarımı aile hekimi takip edip asiya çağıracaklarmis.arayan hemşirede çok tatlı biriydi özeli bırakıp takiplerimi oraya mi yaptırsam diye düşünmedim degil
Evet duymuştum ama daha yaptırmadım ben. En kısa zamanda gideceğim. Tetanos aşısı yapıyorlarmış sanırım. 4 veya 5. aydaydı galiba ilki. Tam hatırlayamadım.
Fazla net degil ama isaret yesil alandaysa risk az diye biliyorum benimki oyleydi ve dr cok guzel hic bi sıkıntı yok dedi insallah dr unda boyle soyler canimm
Evet duymuştum ama daha yaptırmadım ben. En kısa zamanda gideceğim. Tetanos aşısı yapıyorlarmış sanırım. 4 veya 5. aydaydı galiba ilki. Tam hatırlayamadım.
Çokkkk sevindimmm. İnşallah hepimizin iyi çıkar stres yaşamayız. Nasıl mutlu oldum. Cevremde hep kötü çıkanlar, sonra bundan dolayı yaptırma diyenler vardı. Biz de 4 gün sonra alacağız inşallah sonuç iyi olur. :)
Yani kotu ciksa bile yapacak bir sey yok diye kendimi hazirlamistim. Yasim 35 ustu olsa zaten direk riskli cikiyor nifty test yaptirirdim. Ins senin de iyi cikar cnm guzel haberlerini bekliyorum.
Herkeze merhaba aile hekimliginde gebe kaydı oluşturma zorunluluğu varmış biliyormuydunuz???Bugün aradılar sağlık bakanlığından bilgilerime ulaşmışlar ve aşılarımı aile hekimi takip edip asiya çağıracaklarmis.arayan hemşirede çok tatlı biriydi özeli bırakıp takiplerimi oraya mi yaptırsam diye düşünmedim degil
Evet bni de aradılar telde yarim saate yakin konuştuk hemsireyle. Bilgilerimi aldi ve gebelikle ilgili genel bilgilendirmelerde bulundu. 16.haftam dolunca 3.doz tetanoz asisi icin cagirdi. Ilk 2 sini onceden olmustum bn.
bende sürekli iletişim hakindeyim aile hekimliğimle , 8 ağustos da çağırdı beni bir daha , hatta baya bilgi verdi konustuk egzersiz falan gösterecekmiş bana yardımcı olacakmıs hatta dedı kı istediğin zaman gelip kalp atısını dınleyebilirz dedi aklına takıldıka gel dedi
Yani kotu ciksa bile yapacak bir sey yok diye kendimi hazirlamistim. Yasim 35 ustu olsa zaten direk riskli cikiyor nifty test yaptirirdim. Ins senin de iyi cikar cnm guzel haberlerini bekliyorum.
Normalde bugun kontrolum vardi ama oglum rahatsizlaninca onu doktora goturdum benimki kaldi,dizanteriden suphelendik ama neyseki doktor simdilik bisey yok dedi,ultrasona bakarken oglumjn at nali bobrek yani iki bobregin birlesim yerlerinin ayri degil de nerdeyse bitisik gibi oldugunu ogrendim sok oldum dogumsal anomaliymis ne hamileyken ayrintili ultrasonda ne bunca zaman doktora ultrasona girdi kimse bisey demedi sorun olmayabilirmis ama sonradan sıkıntı yasayanlar da oluyormus cok canim sıkıldı ya ne dogumda ne bunca kontrolde kimse bisey demedi var mi cevrenizde hic bu tarz sorun yasayanlar 10 binde 1 bi durummus (insallah sorun cikarmaz yavruma
Kaldıramam gıbı ama genel anestesı pek olmuyormus artık oyle yazdılar :) arada ozele gıdıyorum bende dr den cok memnunum anlatımı falan cok guzel ama tehlıkelı bısey oldu mu veya erken dogum falan oldumu gıtyıgım dr bakmıyormuş dogurtmuyormuş dırek baska hastaneye gıdıyormuşsun artık
Normalde bugun kontrolum vardi ama oglum rahatsizlaninca onu doktora goturdum benimki kaldi,dizanteriden suphelendik ama neyseki doktor simdilik bisey yok dedi,ultrasona bakarken oglumjn at nali bobrek yani iki bobregin birlesim yerlerinin ayri degil de nerdeyse bitisik gibi oldugunu ogrendim sok oldum dogumsal anomaliymis ne hamileyken ayrintili ultrasonda ne bunca zaman doktora ultrasona girdi kimse bisey demedi sorun olmayabilirmis ama sonradan sıkıntı yasayanlar da oluyormus cok canim sıkıldı ya ne dogumda ne bunca kontrolde kimse bisey demedi var mi cevrenizde hic bu tarz sorun yasayanlar 10 binde 1 bi durummus (insallah sorun cikarmaz yavruma
Özelde yaptım canım ikisi de aynı hastane ve dr.da oldu. Bu defa da özelde yapacağım. Artık sezeryan doğumları hep belden aşağı yapıyorlar tabii annenin durumu da önemli. Kimisi hiç dayanamam deyip genel anestezi istiyor ama o güzelliği yaşamak apayrı bir şey.
Çok geçmiş olsun canım benim kız kardeşimin böbrekten iki yol çıktı idrar kesesine bir tane oluyormuş sanırım bunun doğumdan önce anne karnında olduğunu söylediler ameliyat ile ikinci yol iptal edildi
Ben ilk hamileliğimde de 12. haftayı doldurduktan sonra gitmiştim. Kız demişti sonra erkek dedi. Bu hamileliğimde de 12 yi bitirdikten sonra gittim. Cinsiyet tahmininde bulundu. Ama cinsiyet için çok acele etme bence canım.