2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
40 iniz hayirli olsun canimm 40 in cikinca melek annenin kulagina seslenir dermis ki simdi tertemizsin hayatina gunahsiz tertemiz olarak basla deyip belini sivazlarmis gidermis 40 gun boyunca lohusa annenin iki omuzundan melek ayrilmazmis annelik kutsal diye bosuna dememisler
Bu bilginin kaynağı nedir acaba?

Canım reflü yatağı deneyebilirsin bizde fark yarattı

Yok canım bende senin gibi düşünüyordum bigün sağdım emdijten sonra 60 cc geldi ve yumuşaktı göğüslerim, sabahları benimde sert dolgun oluyor

Canım Bursa’da mı yaşıyorsun. Acıbadem’de hangi doktora gidiyordun. Bende Acıbadem’de bir doktora gitmek istiyorum muayene ücreti nedir :))

canım süt kanalların geniş olduğu için akarmış sütünün çok olduğunu göstermezmiş. Senin yerinde olsam sağıp saklardım ziyan olmasın diye

Geçici bir.durum mu peki sağmaz mıyım bir damlası değerli ;)

Hanımlar iyi geceler. Bende 3 Ocak'ta Doğum yaptım. Konuşmalara pek katılma fırsatım olmasada takip ediyorum. Görüyorum ki annelerde genel bir sütüm yetmiyor bebeğim aç kalıyor korkusu var ve sonucu hep mama vermeye kadar gidiyor. Benimde ilk çocuğum ve emzirmeye alıştırana kadar çok uğraştım. Banada kaç kere sütün yetmiyor diyenler oldu takmadım sonuç sadece anne sütüyle ayda 1,6 kg. Böyle tiplere fırsat vermeyin sütüm yetiyor diye düşünün sürekli
Hayirli olsun canım:) benim annem her seyi sut yetmiyora bagliyor ya...
- çocuk gece agladi karnini cekiyordu anne
- sutun sulu mu acaba yetmiyor belki de arada mama versen

-napsin iste 1 saat olcak bakiniyor boncuk boncuk
- sutun mu yetmiyor acaba mama ver

- bu çocuğun gözleri hala hafif sari sutun yetmiyor galiba mama mi versen :D

Gercekten mi? Ay suan gercekten mutlu oldum. Çünkü ben bayağı endiselenmistim. Yalniz şöyle birsey var elbise farkını çıkarmadı ebe. 200 gr cikariliyor dediler bana evdekiler. Öyle hesaplayinca telas yapmistim. Reflu yatağını deneyeceğim kusma sorunu için insallah işe yarar.
Deli misin demek istiyorum sana musadenle:) masallah cok iyi kilo almis. Kiyafetleri zaten incecik, ilk 10 gun kilo bile almamalari normal sayiliyor odem sonrasi verdikleri kiloda sabit kalinmasida olasiliklar arasinda. Senin bebegin cok guzel kilo almis, son 10 gunde yani ayini doldurana kadar daha hizli kilo alir. 750 gram almis 20 gun icin, gun basina 37 gram almis oluyor ortalamasi 30 gram oysa. Ki hemen kilo almaya basladiginida sanmiyorum, ilk bir kac gun verir. Cok iyi gidiyor, kusmamasi icin yataginin altina kucuk bir yastik olabilirsin ya da emzirdikten sonra biraz gogsunde dik olarak tutabilirsin.

Ben hepatit aşısını yaptırdım daha dün. 2.ay aşısı içinde gün verdi. Hatta aşının biri boşa gitti 2.yi hazırlayıp vurdu hemen
Yaaa sağol canım. Bunlar nasıl böyle bir şey söylüyor anlamadım :( başka yerleri araştırayım. Hastane vurur umarım bi sorayım

Pamuk Panda Pamuk Panda canım ben Eskişehir’deyim. Muayene ücreti 195 tl. Ama farklı şehirlerdeki Acıbademlerde farklı fiyat olabiliyormuş diye duymuştum. Sen yine de ordakine sor bence

Kızlar deli dehşet ishalim oyle böyle değil :( dün sabah kahvaltısından sonra hiç bişiy yemedim, reflor diye ishal kesici bir ilaç içtim dün akşam(hamilelikte vermişlerdi)Bugün daha gitmedim wc ye ishal olarak ama lanet bir karın ağrısıyla kıvranıyorum, eşim de işe gitti bebekle yalnızım napcam bilmiyorum sütüm de yok gitti su bile içsem ishal olarak çıkıyor çünkü :( bebeğe geçecek diye çok korkuyorum

Hayirli olsun canım:) benim annem her seyi sut yetmiyora bagliyor ya...
- çocuk gece agladi karnini cekiyordu anne
- sutun sulu mu acaba yetmiyor belki de arada mama versen

-napsin iste 1 saat olcak bakiniyor boncuk boncuk
- sutun mu yetmiyor acaba mama ver

- bu çocuğun gözleri hala hafif sari sutun yetmiyor galiba mama mi versen :KK70:
Annemle kaynanam da öyle ben bilirim aç olsa diyorum susuyorlar

Bana sanki göğüslerim boşmuş gibi geliyor, bütün gündür emilmekten sündüler iyice yumuşacık oldular. Emzikle sakinleşti şimdilik ama gece daha uzun :KK43:

Benimkiler hep yumusak taa ki kizim emmeye baslayana kadar, sonra sut geliyor normalde hissedilir aslinda bebek emdiginde sut geldigini, Sen hissediyor musun

Gercekten mi? Ay suan gercekten mutlu oldum. Çünkü ben bayağı endiselenmistim. Yalniz şöyle birsey var elbise farkını çıkarmadı ebe. 200 gr cikariliyor dediler bana evdekiler. Öyle hesaplayinca telas yapmistim. Reflu yatağını deneyeceğim kusma sorunu için insallah işe yarar.

200 gram dahi olsa kiyafetler ki bence degildir ama oyle hesaplasak yine gunluk ortalama almasini gereken kiloyu almis oluyor icin rahat olsun :)

Günaydın kızlar. Bugün doktoruma kontrole gittim. Kan tahlili yapılmıştı. Trombositler yüksek çıkmış yani kan pıhtılaşması varmış. Bir ay boyunca bebe aspirini iç dedi. Bebe aspirini kullanan var mı? Ya da böyle pıhtılaşma sorunu olan. Ben kan sulandırıcılardan korkuyorum yaa

Merhaba Ocak anneleri,

Ben Şubat annelerindenim, önerinize ihtiyacım var.

2 Şubat cumartesi günü sezaryen ile doğum yaptım, sütüm başta az az geldi ama hala doğru düzgün gelmiyor dolayısıyla emziremiyorum :KK43:
dün taburcu olup eve geldik, hemen sıcak su ile uzun bir duş aldım, humana still çay içiyorum dünden beri, komposto her gün içiyorum, tahin helvası yiyorum ve bol su içiyorum ama maalesef hala sütüm gelmedi.
Elimle sağınca şeffaf süt bazen geliyor bazen o bile gelmiyor. Hastanede mamaya başladık mecburen, arada göğüsler uyarılsın diye emzirmeye çalışıyorum veya sağmaya çalışıyorum.
Kızım çok iştahlı ama süt olmayınca çekip çekip ağlıyor çook üzülüyorum, sarılıktan korktuğum için mama veriyorum.

Moralim çok bozuk, belki sizlerde de bu sorunu yaşayan ve çözen arkadaşlar vardır diye önerilerinizi size de danışmak istedim.

yap canım ben de yaptım gecen çok iyi geldı şükür taksıt vs olmadan hallettık bebekle ilgili herseyı sıra kendıme geldı:) tabı netten yaptım benngezerek alısverıs pek sevmıyorum ya okadar alıstım kı yakında ekmegı netten alıcam hahahah:)
:-) oda guzel ben gore gore almaliyim secici biriyim kotu bi ozellik ama esimde ayni ben gibi cok inceler birde tekstilci olunca maldanda anliyor az uz birseyler begenmiyor

Merhaba Ocak anneleri,

2 Şubat cumartesi günü sezaryen ile doğum yaptım, sütüm başta az az geldi ama hala doğru düzgün gelmiyor dolayısıyla emziremiyorum :KK43:
dün taburcu olup eve geldik, hemen sıcak su ile uzun bir duş aldım, humana still çay içiyorum dünden beri, komposto her gün içiyorum, tahin helvası yiyorum ve bol su içiyorum ama maalesef hala sütüm gelmedi.
Elimle sağınca şeffaf süt bazen geliyor bazen o bile gelmiyor. Hastanede mamaya başladık mecburen, arada göğüsler uyarılsın diye emzirmeye çalışıyorum veya sağmaya çalışıyorum.
Kızım çok iştahlı ama süt olmayınca çekip çekip ağlıyor çook üzülüyorum, sarılıktan korktuğum için mama veriyorum.

Moralim çok bozuk, belki sizlerde de bu sorunu yaşayan ve çözen arkadaşlar vardır diye önerilerinizi size de danışmak istedim.

Ya ne diyim bilmiyorum ki. O kadar okumus etmis doktor hemsire ebe var, kimse zaten sutun gelmesinin 3-4 gun surdugunu soylemiyor mu. Bunu bu forumda cok okudum, dogum yaptim sutum yok mamaya basladik diye. Ilk gunler kolestrum gelir, oda azdir ama bebek icin yeterlidir. Bebegi beslemek icin gelecek olan sut daha gec gelir. Bebek ac kalmaz ilk gunler, zaten ilk bir iki gun icin vucudunda ona yeterli olacak kaynakla dogar. Ki midesi ilk dogdugu gun 1 cay kasigi ile dogacak kadar kucuktur.
Simdi Sen sutum gelmedi diye hemen mamaya baslayip emzirmiyorsun ya, Sen emzirmedikce memelerin sut uretimini azaltacak. Sende sutum az diye daha cok mama vereceksin, daha cok mama verdikce daha az emzireceksin, sutun daha az emzirdigin icin hep azalacak. Cunku ne kadar sik emzirirsen o kadar sutun olur, ne kadar az emzirirsende o kadar az.
Kendini bu kisirdonguye sokma.
Sarilik neredeyse her bebekte goruluyor ve en guzel tedaviside isik disinda anne sutudur.
Bebeginin sarilik degerini bilmiyorum, belki sutun gelmesini beklemeden beslenmesini gerektirecek kadar dusuktur, mecburen vermissindir o zaman anlarim ama emzirememeni yine anlayamam.
Mama versende once emzirmelisin ki memeler uyarilsin.

Kansızlık durumun nasıl canım havalar da aşırı soğuk değil artık güneşli hep
Gebelikten once 13-tu canm benim kanim hep iyiydi ana el ayak buz hatta surekli bogazlarim inthaplanirdi oyuzden sicak tutmam lazim kendimi suan bilmiyorum kanim nekadar ama esim aksam salonda yatti gunluk orda oturuyoruz birtane yumusak battaniyeyle yatti iki kat yapmis usudum diyordu bence evin sicakli gayet suan iyi ama ucbes kisi oldumu iceride asiri sicak oluyor biz iki kisi oldumuz icin sicaklik iyi geliyor icerisi 27 derece gosteriyor

Kizlar biliyor musunz bilmiyorum ama simdi aklima geldi paylasayim dedim, bebekler dogduktan itibaren 28 gun boyunca butun hastanelerde ucretsiz bakiliyor, biz medicale gitmistik bilmiyordum ordaki kiz soyledi sadece 15 tl katilim payi aliyorlar, daha sonra baska bir medicale gittigmzde muayene ucreti istediler biz de ilk 28 gun ucretsiz degil miydi dedik kiz hemen aa pardon ben kac gunluk oldugunu gormemisim dedi

Kızlar utanıyorum ama Doğum sonrası ilişki deneyen var mı?:olamaz: 47 günlük olduk biz, deneyelim dedik ama olmuyor yapamadım ben canım çok acıdı bıraktık, evliliğin ilk zamanlarına döndük diye korkuyorum vajinusmusun kıyısından dönmüştüm :KK43:
Bugün 32 gün oldu doğum yapali. 2 gün önce denemek istedik sorun olmadı canım. Hiç zorlanmadim. Hamileligin 6. ayindan beri de yapmamistik. Korkuyordum aslında sanki dikişler açılacak gibi geliyordu. Normal doğum yaptim. Düştü halbuki dikişler. Psikolojik bir durum bence.

Merhaba Ocak anneleri,

Canım mama vermeye devam et ben sarılık yaptım maalesef kızımı. Stres yapmamaya çalış bol bol dinlen fırsat buldukça uyu. Uyku çok süt yapıyor. Özellikle kayısı ve üzüm hoşafı iç. 1 bardak rezene çayı iç. 2 litre şade su iç. Ben kuru incir ve hurma da yiyorum benim üzüntüden olan sütüm gitti 2 gün hiç gelmedi desem yeridir. Ama bunları yiyip içerek toparladım. Bide aç kalma 6 öğün yemek ye. Hayırlı olsun bebişin

Back
X