2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Çok iyi yapmışsın canım imkanin varsa ben 15 tek bir kadın alıyorum evi dip bucak temizliyor banyo WC filan o bile iyi geliyor

15 günde 1 bile ne kadar iyi geliyor di mi? :)
Ben zaten haftada 1 gün alıyorum evlendiğimden beri, hamileliğimde 2’ye çıkarmıştım, bebekten sonra 3 oldu artık. Allah razı olsun kadından, her işimi yapıyor..

Çok güzel özetlemişdin canım benim bebeğim de bugün Tam 60 günlük oldu bır aydır gecelerı uyandırmıyorum bazen 5saat uyuyor aralıksız geceleri uyku prob yasamadım ılk gunden beri ama çevreden cok yersız söylemler gelıyor buyudukce uyumayacak gb.. Aksıne daha çok uyuyacak sonucta bi düzen oturttuk en başından onemlı olan bebegın verdiği sinyalleri anlAmak

Kesinlikle, en başından düzen oturtmak çok çok önemli. Biz akşamları bi yere gittiğimizde bile, eğer eve geç dönersek bebeğin uyku saati kaçtığı için gece çok huzursuzluk çıkarıyor. Gittiğimiz yerden en geç 22.00 gibi kalkıyoruz ki bebeğin rutini bozulmasın. Ne yapalım, bi süre bebeklerimize göre yaşayacağız artık..

Benim indirdigim program cok fazla vakit almiyor, gun gectikce arttiriyor zamani ama yine gun icine sikistirilir :spor: anne yardimi harika bir olay ♡ varsa dizi tavsiyen alabilirim:KK76:
Aa hangi program o ben 1-2 tane denemiştim hamilelikten önce de çok istikrarlı devam etmedim :)) dizi olarak peaky blinders ı yeni bitirdim çok güzeldi şimdi russian doll a başladm fena değil o da :) sen ne izliyorsun

Bu kartlar ne zaman kullanılmaya başlıyorki yada ilk oyuncaklar falan.. ben tecrübesiz bi anneyimde..:)
F Fobia
İlk önce şu ayağa ele takılan ziller varya hayvanlı yumuşak onlardan takıyorum ben 1 aylıkken 2 aylıkken oyun halısına koyuyorum 6 aya kadar oyun halısı idare ediyor oturmaya başlayınca elinde tutabileceği otururken oynanacak yumuşak kitaplar oyuncaklar genellikle zilli ve sesli tercih ediyorum sonra zaten emekleyince o kendi mutfak dolaplarını karıştırıp oyuncak buluyor =)

Prematüreyse o zaman emzirme konusunda yorum yapamam.. Doktorunu dinlemen en doğrusu olur.

Uzayan sarılığı varsa senin sütün de yağlı olabilir; bebeğinin kilo alımı nasıl?
Benim bebeğimde de uzayan sarılık vardı, gelen giden gören “bu çocuk sapsarı, bunda sarılık var” diyordu. Gerçekten artık bıktırmışlardı. Evet, sarılığı vardı, doktoru da “var ama çok yüksek değil, zamanla geçer” demişti. 1 ayı falan çoktan bitirmişti ama sarılığı bi türlü düşmemişti. En sonunda kan tahlili verdik; sonuç 11 çıktı. Doktoru bi ilaç verdi; artık yeşil reçeteyle satılan ama doktorun hastalarının kullanıp geri kalanını onlardan aldığı, bizim gibi uzayan sarılığı olan bebeklere verdiği bi ilaç; Luminaletten. Bize “Bunu kullanın 1 haftada bitecek sarılığı” dedi. İlacı çok kullanmak istemedik, ilaç özünde bebeklerde epilepsi nöbetini baskılayan bi ilaç. Eskiden hep sarılık için verirlermiş bu ilacı ama artık uzayan sarılığı kendi haline bırakmışlar. 4 doktora sordum; 3’ü “hiçbir zararı-yan etkisi yok” dedi, sadece 1 tanesi “vermeyin ne gerek var kendi kendine geçer” dedi. Eşimle aramızda konuşup-tartışıp ilacı vermeye karar verdik ve 1 haftada sarılık pufff :)
Doktorlar bana “Sütün çok yağlı olduğu için, bebeğin karaciğerinden sarılığı süzmekte zorlanıyor. Bu da bebeğin sarılığını uzatıyor. İlaç kullanarak 1 haftada da geçirebilirsin, kullanmak istemezsen eğer 3-4 ayda kendiliğinden geçer” dedi. O kadar uzamasına da gönlümüz razı olmadığı için ilacı verdik artık.
35. Haftalık doğdu Kilo alımımız iyi gibi sanki 2450 den 4850 olduk 2. Ayda, ilaç da demiyorlar yıkayıp yıkayıp emzirecekmişim sürekli zAten emiyor ama geçmiyor sarılığı,

Aa hangi program o ben 1-2 tane denemiştim hamilelikten önce de çok istikrarlı devam etmedim :)) dizi olarak peaky blinders ı yeni bitirdim çok güzeldi şimdi russian doll a başladm fena değil o da :) sen ne izliyorsun

Squats trainer adi, ilk dun yaptim 30 snde ne yaparsan dedi :D Ben hic bu dizileri duymadim cook uzak kaldim oysa en cok sevdigim seydi amerikan dizileri izlemek :( Ben breaking bad e bakiyorum :)

İlk önce şu ayağa ele takılan ziller varya hayvanlı yumuşak onlardan takıyorum ben 1 aylıkken 2 aylıkken oyun halısına koyuyorum 6 aya kadar oyun halısı idare ediyor oturmaya başlayınca elinde tutabileceği otururken oynanacak yumuşak kitaplar oyuncaklar genellikle zilli ve sesli tercih ediyorum sonra zaten emekleyince o kendi mutfak dolaplarını karıştırıp oyuncak buluyor =)
Ya bende aldım o çıngıraklı çorap ve bileklik ama sesi çok az çıkıyor çocuğun dikkatini çekmiyır tv açıkken Ya da eşimle konuşuyorken duyulmuyor bile sesi

Sağol canım o zaman ben bilekliklerle halılara bakayım yarından sonra 40mız çıkıyor şimdilik yeter herhalde.. bu durumda mutfak dolaplarının alt çekmecelerinide oyuncak dolabı yapmakta fayda var gibi:)))

Kızlar bebeğinizin arada sizi emmek istemediği oluyor mu?

Bebekler gazdan da bazen emmek istemezler mi?

Üç dört gündür oğlum arada emmek istemiyor ve hiç uyumuyor.gunduzleri çok fena sadece carsafta sallamakla duruyor gece bir nebze daha rahatız.
Çok uzuluyorum hem emmemesine hem ağlamasına...
Dun aksam benimki de ayniydi. Ne meme ne emzik gaz olunca istemeyebilirlermis :(
Bebeğim dün tam 2 aylık oldu, prematüre bir bebek normalde doktorumuz 3 saate çıkaralım gündüz emmesini diyecekti ama prematüre olduğu için bu ay da 2 saatte bir emmeye devam edilecek geceleri 3 saatte bir, uzayan sarılığımız var bi türlü geçmiyor ölçülmedi bi kan alınıp falan ama yüzü sarı her gören bu bebeğin sarılığı var diyor o kadar bariz,geçen ay sağlık ocağında her gün yıkayıp bol ışık alan bir yere yatırın dedi her gün yıkamadım üşür diye ama gun aşırı yıkadım geçmemiş dün gene sağlık ocağında sarı dediler, sütüm bebeğime yetecek kadar var 50-60 cc çıkıyor hatta akşam 10 emzirmesine bazen sütüm yetmiyordu bebeğim kuvozdeyken sağıp buzluda attığım sütlerden veriyordum ama şimdi 2-3 gündür sütüm kendiliğinden boşalıyor, sağdıktan sonra aynı göğsü emziriyorım bi daha tamamen boşalsın diye, Bizde rutin oluşturmaya çalışıyoruz 10-11 arası uykuya geçiş rutinlerimiz, geceleri geniş Aralık kuruyorum saatimi atıyorum 3 te emmesi gerekiyorsa bebeğimin ben 4 e kuruyorum saatimi eğer bebek uyanmasa 4 te kalkıp ben uyandırıyorum
Benimkinde de var ya uzamis sarilik. Cumartesi günü 45 günlük oluyor. Testleri yapilacak anne sutu sariligi mi yoksa baska bir seyden mi kaynaklaniyor diye. Gece 2 saatte bir demisti doktorum bana artik ben uzatiyorum 2 buçuk 3 saate yazik çocuk 2 saatte uyanmiyor ki...1 aydir duzenli duzenli cokca emzirdim gene gozler sari artik bari huzuru kacmasin çocuğun:/
Nerden aldın canım güle güle kullanın
Hepsiburadadan siparis ettim canim. Screenshot_20190221-144418_Chrome.webp
Bu kartlar ne zaman kullanılmaya başlıyorki yada ilk oyuncaklar falan.. ben tecrübesiz bi anneyimde..:)
F Fobia
Ben ilk haftadan beri babynestinde yanina koyuyorum. Siyah beyaz goruyormus dediklerine gore dikkatini cekiyor bakiyor ole tabi keyifliyse. Uyarici kartlar diyorlar beyni aktiflestiriyormus denilene gore de bilemedim :)

Dun aksam benimki de ayniydi. Ne meme ne emzik gaz olunca istemeyebilirlermis :KK43:

Benimkinde de var ya uzamis sarilik. Cumartesi günü 45 günlük oluyor. Testleri yapilacak anne sutu sariligi mi yoksa baska bir seyden mi kaynaklaniyor diye. Gece 2 saatte bir demisti doktorum bana artik ben uzatiyorum 2 buçuk 3 saate yazik çocuk 2 saatte uyanmiyor ki...1 aydir duzenli duzenli cokca emzirdim gene gozler sari artik bari huzuru kacmasin çocuğun:/

Hepsiburadadan siparis ettim canim.Eki Görüntüle 2237826

Ben ilk haftadan beri babynestinde yanina koyuyorum. Siyah beyaz goruyormus dediklerine gore dikkatini cekiyor bakiyor ole tabi keyifliyse. Uyarici kartlar diyorlar beyni aktiflestiriyormus denilene gore de bilemedim :)
O kadar sinir oluyorum ki sarılığına geçmiyor hele her görenin ayy çok sarı bu çocuk doktora götürün demesi YÖK biz sarı seviyoruz götürmedik doktora diyesim geliyor sanki keyfimden sararttım çocuğu emiyor deli gibi çişli bezlerimizde dolu ama atamıyor yavrucak:(

Ya bende aldım o çıngıraklı çorap ve bileklik ama sesi çok az çıkıyor çocuğun dikkatini çekmiyır tv açıkken Ya da eşimle konuşuyorken duyulmuyor bile sesi
Ben tv izlemiyorum canım gündüzleri ev sessiz oluyor akşamları kızım oğlum oldukça gürültü yapıyorlar eşimle bağıra çağıra konuşuyoruz ki birbirimizi duyalım =) zarar vermesin diye elyaf içine koyuyorlar ya zilleri ondan az duyuluyor canım

Sağol canım o zaman ben bilekliklerle halılara bakayım yarından sonra 40mız çıkıyor şimdilik yeter herhalde.. bu durumda mutfak dolaplarının alt çekmecelerinide oyuncak dolabı yapmakta fayda var gibi:)))
Direk oyun halısı al canım birde pusete asılacak oyuncak al ki dışarda sıkılmasın

35. Haftalık doğdu Kilo alımımız iyi gibi sanki 2450 den 4850 olduk 2. Ayda, ilaç da demiyorlar yıkayıp yıkayıp emzirecekmişim sürekli zAten emiyor ama geçmiyor sarılığı,

Ee Maşaallah işte, senin sütün de yarıyor demek ki :)
Sütün de az değil bence, az olsa gece dolup taşmaz. Bol bol emzirmeye devam :)

Squats trainer adi, ilk dun yaptim 30 snde ne yaparsan dedi :KK70: Ben hic bu dizileri duymadim cook uzak kaldim oysa en cok sevdigim seydi amerikan dizileri izlemek :KK43: Ben breaking bad e bakiyorum :)
Oo 30 saniyeyse iyiymiş günde 30 saniyemi spora ayırabilirim sanırım :KK70:breaking bed i ben de yazin izlemistim o da guzel gercekten :)

Doğum sonrası (sezaryen) bende kalan kuru bir öksürük var, boğazım gıcık yapmış gibi hissediyorum sürekli. Anestezi etkisidir falan diyorlar ama aynı şeyi yaşayan var mı neyin nesidir anlamadım..
Gecmis olsun, Ben de dogumdan sonra cok oksurdum benimki normal dogumdu ama dogumhanede tir tir titremistim.. lohusalikta vucut zayif dusuyormus ya belki zamanla iyilesirsin. benimki dogumdan 3 hafta sonra gecmisti. Bir de bazen baska bisey de oksuruge sebep oluyor ben doktora gittigimde sinuzitten dolayi geniz akintisi oldugunu oksuruge de onun sebep oldugunu soylemisti doktor. Sinuziti kurutunca hepsi gecti

Canim biz de ilk yegende ozenip ozenip bir suru oyuncak almistik. Cocuk hic biriyle oynamadi pet sise icine makarna koymustuk ses cikarsin diye onunla oynadi hep digerlerinin yuzune bakmadi. Esim o yuzden oyuncak almam aynisindan yapcam bizimkine de diyor :))

Back
X