2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Kızlar iyi akşamlar. Çok kötü gribim kimse yorum yapmadı :( önerebileceğiniz bişeyler varmı.

Ayrı bir sıkıntım daha var. 163 boyundayım 49 kilo ile hamile kadım. Hamilelikte toplam 7 kilo aldım. Kilo almayım diye yemek yemlemezdik yapmadım normal hayatıma devam ettim aynı yemek düzeni ile. 9 ay boyunca hiç kusmadım. Zaten hiç çok kilolu bir
İNsan olmadım. Doğum sonrası onbirinci günde tartıldığımda bütün kilolarım gitmişti. Daha sonra yarım kilo dün tartıldığımda da 2 kilo verdiğimi gördüm. Bügun 28 günlük anneyim. Dün Hamilelik öncesi kıyafetlerimi çıkardım taytlarımdan birini giydim eşim bacaklarımın Çok incelediğini söyledi aynaya baktım gerçekten çok incelmişti adeta kürdan gibi. Diğer pantolonlarımı giydim baya baya büyük oldular özellikle bacak kısımları. Çok saçma değilmi bütün kiloyu bacaktan vermek. Hatta Doğum sonrası hafif göbeğim bile var ama bacaklarım çok ince. Eşim demese belki farketmeyecektim. Kilo almak istiyorum çok moralim bozuldu. Çok çirkin görünüyorlar. Doktora gitmeliymiyim, gitsem hangi bölüme gitmeliyim sizin tavsiyeleriniz varmı kilo almak için. Hayır bide sütüm olsun diye yemek haricinde sürekli hoşaf incir hurma gibi tatlı şeyler yiyorum. Neden böyle oldu.

Canım biberonun kendi değil akış çok olduğu için bizim kızın ağzından akıyordu süt. Dr brownla o sıkıntıyı aştık. İçitiğini ağzında biriktirip püskürtüyordu halam kendi doğumdanda sezeryan sonrası hastanede enfeksiyon kaptı 1 hafta tekrar dikişleri açıp enfeksiyonu temizlediler hastanede yattı mecburen. Büyük kızı bu biberonla besledi 1 hafta. Hastaneden çıkıncaya meme reddi yaşamadı. Banada kendi önerdi bende memnun kaldım.
Bizimki kenardanda akıtıyor kapağı kapatmak için o kadar uğraşıyorum ki. inşallah benim kız beğenir onu birtane nuk var onu almıyor sadece bunu alıyor.

3,5 yaşında, yardım da ediyor kuzum .. kardeşine zarar da vermiyor, çiş kaka kaçırmaları, beşiğe yatmak istemesi felan çok normal tepkiler diyorlar, ama ben pek normal değilim aşırı tepki gösteriyorum. Bgn küçüğü bakıcıya bırakıp büyükle kahvaltıya gittim, oyun parkı da vardı restorantta, şükür ikimize de iyi geldi. Hatta küçüğe de iyi geldi galiba evde sakin kalmAk, keyfi yerinde :KK66:

Sik sik bunu tekrarlamalisiniz ♡

Kızlar iyi akşamlar. Çok kötü gribim kimse yorum yapmadı :KK43: önerebileceğiniz bişeyler varmı.

Ayrı bir sıkıntım daha var. 163 boyundayım 49 kilo ile hamile kadım. Hamilelikte toplam 7 kilo aldım. Kilo almayım diye yemek yemlemezdik yapmadım normal hayatıma devam ettim aynı yemek düzeni ile. 9 ay boyunca hiç kusmadım. Zaten hiç çok kilolu bir
İNsan olmadım. Doğum sonrası onbirinci günde tartıldığımda bütün kilolarım gitmişti. Daha sonra yarım kilo dün tartıldığımda da 2 kilo verdiğimi gördüm. Bügun 28 günlük anneyim. Dün Hamilelik öncesi kıyafetlerimi çıkardım taytlarımdan birini giydim eşim bacaklarımın Çok incelediğini söyledi aynaya baktım gerçekten çok incelmişti adeta kürdan gibi. Diğer pantolonlarımı giydim baya baya büyük oldular özellikle bacak kısımları. Çok saçma değilmi bütün kiloyu bacaktan vermek. Hatta Doğum sonrası hafif göbeğim bile var ama bacaklarım çok ince. Eşim demese belki farketmeyecektim. Kilo almak istiyorum çok moralim bozuldu. Çok çirkin görünüyorlar. Doktora gitmeliymiyim, gitsem hangi bölüme gitmeliyim sizin tavsiyeleriniz varmı kilo almak için. Hayır bide sütüm olsun diye yemek haricinde sürekli hoşaf incir hurma gibi tatlı şeyler yiyorum. Neden böyle oldu.
Canım grip için ıhlamur içebilirsin bence süt de yapıyormuş galiba bana içirmişlerdi.
Bende 12 kilo civarında aldım 2 kilosu falan kaldı ama benimde küçük bir göbeğim oluştu ve bacaklar eridi hatta benim yıllarca uğraşıp eritemediğim üst bacağımın içleri bile gitti. Bende nasıl olduğunu anlamadım. Dediğin gibi eski pantolonlarım bol geliyor eski kiloma düşmediğim halde. Diyetisyene gidebilirsin emzirdiğinide dikkate alarak kilo aldırıcı liste verebilir.

Canm bizim de 5. Gün kontrolünde aynı gün aynı kıyafetlerle tarttılar hem hastanede hem sağlık ocağında ikisi de dijitaldi, hastanedeki toplam kilodan 100 gr çıkardı kıyafet payı olarak, sağlık ocağındaki aynı kıyafet için 200 gr çıkardı. Sonunda ikisinin sonucu aynıydı hangisi doğru hala bilmiyorum çok tutarsızlar

Nasıl emin olucaz işte bilemiyorum. Kendimiz büyük dijital tartıda tartılıp sonra bebekle tartılsak doğru sonuç verir mi ki

Ya kizlar sanki benim bebekte dil bagi var gibi...dilinin altinda bi baglanti var emerken emiyor kilo alimi iyi. Boyle emiyor emiyor bazen emerken tam tutamiyor gibi oluyor. Ses cikior cuk cuk diye ama gogus ucum da küçük ondan da tam tutamiyor olabilir. Moralim bozuldu cocuk aglarken diline bakip duruyorum :/

Nasıl emin olucaz işte bilemiyorum. Kendimiz büyük dijital tartıda tartılıp sonra bebekle tartılsak doğru sonuç verir mi ki
O daha fenaa bizim çocuk 6 kiloya yakın çıktı evdeki tartıda ama imkansız tabi :KK48: O günden beri vazgeçtim kilosunu hesaplamaktan. Sen kendin farkediyorsundur büyüdüğünü önemli olan o bence. Ama hala içinde şüphe kalacaksa başka bi doktora daha git ya da önceki doktora böyle bir fark olduğunu söyle bakalım o ne diycek

Ya kizlar sanki benim bebekte dil bagi var gibi...dilinin altinda bi baglanti var emerken emiyor kilo alimi iyi. Boyle emiyor emiyor bazen emerken tam tutamiyor gibi oluyor. Ses cikior cuk cuk diye ama gogus ucum da küçük ondan da tam tutamiyor olabilir. Moralim bozuldu cocuk aglarken diline bakip duruyorum :/

Dil bağı olan bebeklerde emerken terleme emme güçlüğü olurmuş ama göğüs ucun küçükse tam tutamaz benim de ilk başta küçük oluyor emerken çeke çeke düzeltiyor :)

sünnete gec kalmışsınız bikaç gün huysuz olur erteleyebilirseniz küçük biraz toparlanınca yapın canım yardım edecek birisi vardır umarım ben büyük oğlumu 10 aylıkken yaptırdım ona bile pişman oldum geç oldu diye.küçüğü baharda yaptırmayı düşünüyoruz.
ben de nisanda düşünüyorum inş canım. Kolayca iyileşir inş bezin içinde hemen

Cogaldi demek sutun canim.miktari gunden gune degisiyor.cogaldiginda stokla..
Benim cok sukur en basindan beri cok..hep sagiyorum..yigenime iciriyorum... azalirsa filan en azindan kenarda dursun..
Yoksa yataga yorgana bosuna akmasin
yeğenin kç yaşında? Ne güzel süt annesi mi oldun. Benim çok yok şuan sağmalık , ama arada çıkıyor. Büyük oğluma versem içer mi ki? İçine nesquik koysam :))

Iyi aksamlar kizlar
Aylik kontrolunde uzamis sariligi olanlar bilirubin degerine baktirdi mi kac cikti degeri hatirladigim Pamuk Panda Pamuk Panda vardi
Bizim de var canim ama 10 gunluk kontrolde 8 e dusmustu. Aylik kontrolde gozlerinde kalmis dedi ama zaten dususe gecmisti diye sanirim yaptirmadi test.

Bizimki kenardanda akıtıyor kapağı kapatmak için o kadar uğraşıyorum ki. inşallah benim kız beğenir onu birtane nuk var onu almıyor sadece bunu alıyor.

Denemekte fayda var canım

Canım grip için ıhlamur içebilirsin bence süt de yapıyormuş galiba bana içirmişlerdi.
Bende 12 kilo civarında aldım 2 kilosu falan kaldı ama benimde küçük bir göbeğim oluştu ve bacaklar eridi hatta benim yıllarca uğraşıp eritemediğim üst bacağımın içleri bile gitti. Bende nasıl olduğunu anlamadım. Dediğin gibi eski pantolonlarım bol geliyor eski kiloma düşmediğim halde. Diyetisyene gidebilirsin emzirdiğinide dikkate alarak kilo aldırıcı liste verebilir.

Ihlamuru şimdi yaptım canım içeceğim bebeğime bulaşacak diye korkuyorum. Valla kilo kaybı ve bacak erimesi konusunda çok üzüldüm diyetisyen araştıracağım.

Iyi aksamlar kizlar
Aylik kontrolunde uzamis sariligi olanlar bilirubin degerine baktirdi mi kac cikti degeri hatirladigim Pamuk Panda Pamuk Panda vardi

Evet canım bizde de uzamış sarılık var bugün 38 günlüğüz. 4 gün 11 di 9. Gün 13 e çıktı bol bol emzir dedi. 3 hastalıkken kontrole gittik kilo alımı iyiydi. Vücudunda bitmiş gibi ama kafası vegözünde hala vardı sarılık. 1,5 aylıkken gel geçmemişse kan alıp enzimlere bakıcaz dedi. Kafası ve gözündeki baya azaldı gibi yada ben öyle görmek istiyorum bitsin istiyorum artık S Sevimlipanduf F Fobia ssoztrk ssoztrk Z zeLina da da uzamış sarılık var. Haftaya kontrolümüz var umarım geçer gider çok yoruldum iki saatte bir emzirmekten. Sizin değer kaç canım

Ihlamuru şimdi yaptım canım içeceğim bebeğime bulaşacak diye korkuyorum. Valla kilo kaybı ve bacak erimesi konusunda çok üzüldüm diyetisyen araştıracağım.

Evet canım bizde de uzamış sarılık var bugün 38 günlüğüz. 4 gün 11 di 9. Gün 13 e çıktı bol bol emzir dedi. 3 hastalıkken kontrole gittik kilo alımı iyiydi. Vücudunda bitmiş gibi ama kafası vegözünde hala vardı sarılık. 1,5 aylıkken gel geçmemişse kan alıp enzimlere bakıcaz dedi. Kafası ve gözündeki baya azaldı gibi yada ben öyle görmek istiyorum bitsin istiyorum artık S Sevimlipanduf F Fobia ssoztrk ssoztrk Z zeLina da da uzamış sarılık var. Haftaya kontrolümüz var umarım geçer gider çok yoruldum iki saatte bir emzirmekten. Sizin değer kaç canım
Canım bizim ki uzayan sarılık değildi geçti normal sürede. 2 haftadan fazla sürerse oluyormuş galiba uzayan sarılık.

Bizim 37. Gun 11 cikti ve dr a gostermedik yazdim cvp vermedi aklımı kemirip duruyor basim agridi artik takmaktan diger degerlerinede bakmış onlar normal gorunuyor cikanlar

ayy aynılar resmen, benimki de emzik emdi, bide diyoki ben bebekken nesini sevmedim bunun nasıl güzelmiş diyo :)) ben bgn evden çıktım büyükle, ikimize de çok iyi geldi. Tahammül sınırım da yikseldi resmen . Havalar düzelince daha sık çıkacağız hepimize iyi gelecek inş
bizimki de bikaç kez kardesinin emzğini taktı bak bebek oldum diyor :) inşallah canım ya onlar da biz de evde bunalıyoruz havalar ısınsın da az rahatlayalım

Bizim 37. Gun 11 cikti ve dr a gostermedik yazdim cvp vermedi aklımı kemirip duruyor basim agridi artik takmaktan diger degerlerinede bakmış onlar normal gorunuyor cikanlar
Degerler normalse anne sutu sariligidir deniliyor sanirim. Bizim doktor 17 olmadikca sıkıntı yok. 17de de fototerapi alir gene sıkıntı yok demisti. Takma kafana diyecegim de dogum yaptigimin ikinci günunden itibaren surekli sarilikla ugrasan biriyim ben de cok iyi anliyorum seni yani :KK43:

Degerler normalse anne sutu sariligidir deniliyor sanirim. Bizim doktor 17 olmadikca sıkıntı yok. 17de de fototerapi alir gene sıkıntı yok demisti. Takma kafana diyecegim de dogum yaptigimin ikinci günunden itibaren surekli sarilikla ugrasan biriyim ben de cok iyi anliyorum seni yani :KK43:
17 degeri dogunca mi gecerli, 1 aylikken mi
Gunlerine gorede degisiyor sanirim degerleri ya oglumda da aynisi oldu biliyorum ama icim bi tuhaf oldu ne biliyim

17 degeri dogunca mi gecerli, 1 aylikken mi
Gunlerine gorede degisiyor sanirim degerleri ya oglumda da aynisi oldu biliyorum ama icim bi tuhaf oldu ne biliyim
Benimki de başından beri var ama kuvozden çıkarken demediler sarılığını takip edeceğiz diye, yüzü ve gözlerinde var bariz anlaşılıyor da, 2. Ayımız bitti bizim doktora kontrole götürdüm 3 sefer de sağlık ocağına gittik 2 ayda her seferinde sarılık diyorlar ama ölçelim değeri demiyorlar yıka aydınlık yere yatır hep bu evde camların önüne yatırıyorum çocuğu ışık vursun güneş ışığı alsın diye tül perdeyi bile açıyorum geçmedi, çocuk emiyor da 2 ayda Doğum kilosunun iki katına ulaştık bilmiyorum ne zaman geçecek :(

Benimki de başından beri var ama kuvozden çıkarken demediler sarılığını takip edeceğiz diye, yüzü ve gözlerinde var bariz anlaşılıyor da, 2. Ayımız bitti bizim doktora kontrole götürdüm 3 sefer de sağlık ocağına gittik 2 ayda her seferinde sarılık diyorlar ama ölçelim değeri demiyorlar yıka aydınlık yere yatır hep bu evde camların önüne yatırıyorum çocuğu ışık vursun güneş ışığı alsın diye tül perdeyi bile açıyorum geçmedi, çocuk emiyor da 2 ayda Doğum kilosunun iki katına ulaştık bilmiyorum ne zaman geçecek :KK43:
Ya iste oglumdayken 4 aya kadar gecer demisti dr bunda da bakalim degerlerine diger tahlillere falan dedi zeynep kamildeki dr senin yonlendirgin ozeldeki dr a attim sonuclari cvp vermedi insallah anne sütü sariligdir idrar veremedik iste hep posetlere kaka yapti:)

Back
X