- 30 Mayıs 2013
- 2.425
- 3.961
- 373
- 39
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #24.721
Bizde baba 1.80 boy 80 kilo ben su an 56 kilo normalde 46 idim
Ben baktim da tabloya 3 hafta onde o zaman benim bebek hayir yani anne babada minyon bu bebek kime cekti sekerden mi oldu acaba? Hayir solunum sistemi onemli bemce ya cok kiloya takilmayin sagliklisi bence 1 hafta ileri tam ve 1 hafta geri olmasi normal. mesela benimki tuaf suan 3 hafta onde olmasi.Paylaştığım tablo 40 haftada 3500 gösteriyor. Düşük falan göstermiyor yani haftalara göre kiloları. Bence gayet normal.
Bende Baby Center diye bir uygulama yüklü. Bugün 33. Hafta bitti, bana 'bebeğiniz 1800 gramın üstünde' diye mesaj yollamışGeç kaldın dedim ben de.
Bu sayfada, aşağıda yüklü olan hamilelik cetvelinde de 2 gün önce "bebeğiniz önümüzdeki 6-8 haftada şu anki kilosunu 2'ye katlayacak" diyordu. Bu haftalarda 2 kiloyu geçmemiş olması bile normal bütün bu uygulamaların yorumlarına göre.
Bu arada benim bir arkadaşım doğum yaptı dün, 4350 normal doğumİyice cesaret geliyor böyle doğumlar duyunca insana.
Ben baktim da tabloya 3 hafta onde o zaman benim bebek hayir yani anne babada minyon bu bebek kime cekti sekerden mi oldu acaba? Hayir solunum sistemi onemli bemce ya cok kiloya takilmayin sagliklisi bence 1 hafta ileri tam ve 1 hafta geri olmasi normal. mesela benimki tuaf suan 3 hafta onde olmasi.
Aynen canm haklisin bakalim kimlerin dogru cikacak ama cidden 1 hafta geriden gelenler biz ilerde olanlari gecebilir hicbir şey belli değil hem iri bebek sağlıklı bebektir anlayisi da yanlış. Bu isler gercekten belli olmuyot ya 2500 gram doguyor bebek kuveze girmiyor. 3800 ile bizim arkadasin bebegi hala kuvezde solunum destegi alıyor cigerleri ıslakmış hala. Yani hic kiloyu takipta morelimizi bozmayalim. Benim oğlum 7 yasinda 19 kilo. 3200 kilo dogdu. Valla ona kilo aldircam diye ne cektim ondan onemli olan dogumdan sonrasi ozellikle ek gidaya gecince tuaflasiyorlarYukarda da yazdım ya canım, uygulamalar hep geriden geliyor. 1800 gr'ın üstünde şu an diyor, benimki tam bir hafta önce 2032 gr'dı. Şu an 2100 olmuş olsa, ki geçmiştir, 300 gr fark ciddi fark. Hatta bu tabloya göre belki 300 gramın da üstünde bizim de fark.
Ben burda artık şöyle yorum yapıyorum, ultrason ölçümleri +/-200 veya 300 gr oynayabiliyor. Daha fazla bile oluyor baksana 2700 denen çocuk 3700 doğmuş. 1 kilo fark da çıkar mı canım bir bebekte?
En merak ettiğim konulardan biri de bu oldu. Bakalım kimin karındaki tahminleri ile doğum kiloları tutacak. Kimin doktoru daha iyi tahminde bulunacak. Hepsi doğunca çıkacak ortaya. Adı üstünde tahmin. Benim 4 kiloya yakın denen bebeği 2900 doğan tanıdığım var. İri bebek zor doğurursun derken çocuk 3 kilo bile doğmadı. Sana da iri iri derken belki tahminler yanılacak, ya da belki tahminlerden de yüksek doğacak, bunu anca doğunca göreceksin.
İnsan merak ediyor ama doktora sormadan duramıyoruz. :)
Gayette mümkün canm ben suan 57 kiloyum 60 ile doguma girerim diye dusunuyorum sekeri ekmegi kestin mi alamıyorsun istesende. Ben 51 ile hamile kaldim suan 57 yim. Sadece göbekten aldim gogusler bile sönmüş balon gibi sutum nasil olacak bilmiyorum. Ama kiloyu hic takma dogumdan sonra verirsin canm rahatlikla. En gec yazin veririz bol.yuruyus ile.Birde şuan 27+2 haftalık hamileyim 52 kilo ile hamile kaldım boyum 1.62 şuan tam 62 kiloyum bu gidişle 70le bitiricem galiba biraz keyfim kaçtı çünkü aynaya baktığımda alınan bir kilo göremiyorum büyüyen göbeğim dışında hamile olmasam max 54 55 olmuş olurdum bu görüntüde bu kilolar nerede ??? Son 3 ay çok daha fazla kilo alınıyor olması beni korkutuyor sizce 65 le bitirme ihtimalim var mı yediklerime dikkat ederek .. yani son 3 ay sadrce 1 er kilo almak munkun mudur ?sizlerde durum ne ?
Sonuclarin iyi canm masallahSelam kızlar bugün şeker yüklemesi yaptırdım ama doktora muayne olamadım c.tesi gitcem bana değerler normal gibi geldi yazayimda bilen varsa yorum yapabilir mi?merak ettim.
75gr glukoz yüklendi.
Açlık:86
Tokluk 1.saat:136
2.saat:109
Sağol canim desteğin için senin kaçıncı haftan? Şeker hiç kullanmıyorum çayda kahvede filan arada yaptığım tatlı kacamaklarim oluyor sadece ekmek sabah kahvaltıda yerim sadece ama hep açlık hissi gündüz değil akşamları nasıl bunu durdurcam bilmiyorum bugün akşam 8den sonra bi kase yoğurt yedim kesmedi üzerine elma yedim ve inan hala açımGayette mümkün canm ben suan 57 kiloyum 60 ile doguma girerim diye dusunuyorum sekeri ekmegi kestin mi alamıyorsun istesende. Ben 51 ile hamile kaldim suan 57 yim. Sadece göbekten aldim gogusler bile sönmüş balon gibi sutum nasil olacak bilmiyorum. Ama kiloyu hic takma dogumdan sonra verirsin canm rahatlikla. En gec yazin veririz bol.yuruyus ile.
Canım okudum Allah gönlüne göre versinAllah razı olsun canım çok teşekkür ederim okuyunca dönersen çok sevinirim
Günaydın şeker değerin gayet güzel geçmiş olsunSelam kızlar bugün şeker yüklemesi yaptırdım ama doktora muayne olamadım c.tesi gitcem bana değerler normal gibi geldi yazayimda bilen varsa yorum yapabilir mi?merak ettim.
75gr glukoz yüklendi.
Açlık:86
Tokluk 1.saat:136
2.saat:109
Canim akşam oğününü atlama senin aksam yedigin yatmadan onceki ara oğun olabilir ama benden tavsiye akşam 6 da aksam.yemek.olayini bitir sonra bi araogun yap kendini alıştır daha az ve saģlikli kilo alırsın inşallahSağol canim desteğin için senin kaçıncı haftan? Şeker hiç kullanmıyorum çayda kahvede filan arada yaptığım tatlı kacamaklarim oluyor sadece ekmek sabah kahvaltıda yerim sadece ama hep açlık hissi gündüz değil akşamları nasıl bunu durdurcam bilmiyorum bugün akşam 8den sonra bi kase yoğurt yedim kesmedi üzerine elma yedim ve inan hala açım
Canım mümkün ama her bünyenin kilo almasi farklı, o yuzden kiyaslama kimseyle dusun bak bir akrabam 26 kg aldi hamilelik boyunca doğuma 1 haftasi vardi kara kara düşünüyordu nasıl gidecek bu kilolar diye. Doğumdan tam 2 ay sonra eski kilosuna gelmişti. Eminim dahada zayıflamıştır. Sindi bebeginin senin beslenmene ihtiyaci var. Tabiki sekeri ve hamur isini çok abartma ama açlık hissin varsa tabikide ye bence. Emzirirken zaten çoğu insan kilonun nasıl gittigini anlamiyoruz diyor. Doğumdan sonra ağır seyler yemezsin sut yapacak şeyler ve bol bol su icersin kilo diye birsey kalmaz.Bak bende seker yüzünden yiyemiyorum. Aceba bebek besleniyor mu hep bir soru işareti. Son aylarda ay basi 2 kga kadar almak normalmiş bilgin olsun bu arada.Birde şuan 27+2 haftalık hamileyim 52 kilo ile hamile kaldım boyum 1.62 şuan tam 62 kiloyum bu gidişle 70le bitiricem galiba biraz keyfim kaçtı çünkü aynaya baktığımda alınan bir kilo göremiyorum büyüyen göbeğim dışında hamile olmasam max 54 55 olmuş olurdum bu görüntüde bu kilolar nerede ??? Son 3 ay çok daha fazla kilo alınıyor olması beni korkutuyor sizce 65 le bitirme ihtimalim var mı yediklerime dikkat ederek .. yani son 3 ay sadrce 1 er kilo almak munkun mudur ?sizlerde durum ne ?
Bende son 2 aydan korkuyorum bu zamana kadar iyi geldim avaba dedigin gibi 3 le bitirir miyim? Son aylar ya bebeğin en hizlj aldiği dönem bide annenin vücudunun odem yaptiği dönemGayette mümkün canm ben suan 57 kiloyum 60 ile doguma girerim diye dusunuyorum sekeri ekmegi kestin mi alamıyorsun istesende. Ben 51 ile hamile kaldim suan 57 yim. Sadece göbekten aldim gogusler bile sönmüş balon gibi sutum nasil olacak bilmiyorum. Ama kiloyu hic takma dogumdan sonra verirsin canm rahatlikla. En gec yazin veririz bol.yuruyus ile.
Canım senin bebek 1 hafta geri diyodun vitamin ilacı falan aliyordun démi aslında tamam şekerden dolayi yedigini kismak cok zor stresi bile yetiuodur Allah yardimciniz olsun da senin beslenme ideal olanı sen degil tamamen bebegine kilo olarak gidiyo bi de 1 hafta geriden gelmesi dr larin da onemsedigi bisey degil gec dollenme ya da ultrason hatası veriyor olabilirCanım mümkün ama her bünyenin kilo almasi farklı, o yuzden kiyaslama kimseyle dusun bak bir akrabam 26 kg aldi hamilelik boyunca doğuma 1 haftasi vardi kara kara düşünüyordu nasıl gidecek bu kilolar diye. Doğumdan tam 2 ay sonra eski kilosuna gelmişti. Eminim dahada zayıflamıştır. Sindi bebeginin senin beslenmene ihtiyaci var. Tabiki sekeri ve hamur isini çok abartma ama açlık hissin varsa tabikide ye bence. Emzirirken zaten çoğu insan kilonun nasıl gittigini anlamiyoruz diyor. Doğumdan sonra ağır seyler yemezsin sut yapacak şeyler ve bol bol su icersin kilo diye birsey kalmaz.Bak bende seker yüzünden yiyemiyorum. Aceba bebek besleniyor mu hep bir soru işareti. Son aylarda ay basi 2 kga kadar almak normalmiş bilgin olsun bu arada.
Amin inşallah ağzına yüreğine sağlık canım allah razı olsunCanım okudum Allah gönlüne göre versin
Kullaniyorum vitamini canim ekstra omega3 verdi onuda kullanıyorum. Orası öylede anne yüreği herhalde gene insan kendini suçluyor ister istemez. Dediğin gibi 1 hafta 1 sey değil ama ayda bir kontrole gittim için aceba alıyor mu diye soru işareti işte bir sonraki kontrole kadar.Canım senin bebek 1 hafta geri diyodun vitamin ilacı falan aliyordun démi aslında tamam şekerden dolayi yedigini kismak cok zor stresi bile yetiuodur Allah yardimciniz olsun da senin beslenme ideal olanı sen degil tamamen bebegine kilo olarak gidiyo bi de 1 hafta geriden gelmesi dr larin da onemsedigi bisey degil gec dollenme ya da ultrason hatası veriyor olabilir
Dediğin gibi yapmaya çalıştım canim dün akşam yemesinden sonra acıkınca yoğurt ve elma yedim ama sabahı zor ettim hemen kahvaltıya koştumCanim akşam oğününü atlama senin aksam yedigin yatmadan onceki ara oğun olabilir ama benden tavsiye akşam 6 da aksam.yemek.olayini bitir sonra bi araogun yap kendini alıştır daha az ve saģlikli kilo alırsın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?