- 4 Kasım 2013
- 2.663
- 3.828
- 133
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #14.521
canm türkçe konuşsaymış baya iyi şeyler anlatıyor galiba :) ya ben o sarılık tan iki çocğumda da çektim ilkte hastanede yattık ikinci de de uzatmalı olarak baya sürdü,doktora söyelsek te biraz geç kesse kordunu yaparmı acaba
Burdan izleyebilirsiniz kizlar.
Gozun aydin canm ilk bebegin mi? Allah sag salim kucagina almayi nasip etsin oglusunu inşallah. Bende buhaftaici ogluma cinsiyet partisi yapicam ikinci oglusum geliyor Allah izin verirse.annelerimizde uzakta oldugu icin onlara da vatsaptan aticaz videoyu.arefe günü kontrolümüz vardı önce oğluşumuzu görerek bayrama başladığımız için çok mutluyuz bizkafatasını , uyluk kemiğimi ve karın çevresini ölçtü doktorumuz . bebeğimizin boyu 10 cm kilosuda 122 grammış
doktor cinsiyetiniz %100 erkek artık söyleyebilirsiniz dedi ve o gün telefonlar susmadı ama biz kimseye söylemedik bayramın ilk günü söyleyeceğiz dedik
bir de idrar tahlilimde vajinal enfeksiyon çıktı şuan fitil kullanıyorum cuma günü tekrar idrar vericem , 4 eylülde de kontrolümüz var inşAllah geçer kızlar dua eder misiniz ?
bayram sabahı önce kayınvalidemlere gittik mavi balonla girdik biz içeriye ama hemen anlamadılar onlar kız bekliyorlardı .
akşamına da bizimkiler anneannemlerde toplanıcaklar diye bizde oraya gittik.. biz eve girerken ben balonu içeriye doğru fırlattım herkes sevinçten çığlık attı bizi tebrik ettilerçok güzeldi herşey ..
bir süredir foruma giremediğim için kimseyi takip edemedim herkes öğrendi mi cinsiyetleri ? kızlarımız da belli olmuş sanırım
maşallah gözünüz aydın canm,enfeksiyon da geçer inşallah bende ilk hamileliğimde kullanmıştım fitil bir tanede gece yatmadan önce içilen tek dozluk toz vermişti geçiyor ilaç kullanınca bana ozaman doktor iç çamaşırını ütüleyip giy demişti geçene kadar sende yap istersenarefe günü kontrolümüz vardı önce oğluşumuzu görerek bayrama başladığımız için çok mutluyuz bizkafatasını , uyluk kemiğimi ve karın çevresini ölçtü doktorumuz . bebeğimizin boyu 10 cm kilosuda 122 grammış
doktor cinsiyetiniz %100 erkek artık söyleyebilirsiniz dedi ve o gün telefonlar susmadı ama biz kimseye söylemedik bayramın ilk günü söyleyeceğiz dedik
bir de idrar tahlilimde vajinal enfeksiyon çıktı şuan fitil kullanıyorum cuma günü tekrar idrar vericem , 4 eylülde de kontrolümüz var inşAllah geçer kızlar dua eder misiniz ?
bayram sabahı önce kayınvalidemlere gittik mavi balonla girdik biz içeriye ama hemen anlamadılar onlar kız bekliyorlardı .
akşamına da bizimkiler anneannemlerde toplanıcaklar diye bizde oraya gittik.. biz eve girerken ben balonu içeriye doğru fırlattım herkes sevinçten çığlık attı bizi tebrik ettilerçok güzeldi herşey ..
bir süredir foruma giremediğim için kimseyi takip edemedim herkes öğrendi mi cinsiyetleri ? kızlarımız da belli olmuş sanırım
Yaaa hayırlı olsun canım çok sevindim ne güzel olmuş sürprizarefe günü kontrolümüz vardı önce oğluşumuzu görerek bayrama başladığımız için çok mutluyuz bizkafatasını , uyluk kemiğimi ve karın çevresini ölçtü doktorumuz . bebeğimizin boyu 10 cm kilosuda 122 grammış
Selam canım iyiyiz çok şükür sen nasılsın ikili tarama temiz çıkınca doktorum gerek görmediSelam kızlar uzun zamandır girmiyorum foruma umarım herkes iyidir.3tarama testi yaptırmayı düşünüyor musunuz?
Yapiyorlarmiş canım ben de dr umla konusmayi düşünüyorum ten tene temas ve gec kordon kesilme istiycem bakalım ne diycekcanm türkçe konuşsaymış baya iyi şeyler anlatıyor galiba :) ya ben o sarılık tan iki çocğumda da çektim ilkte hastanede yattık ikinci de de uzatmalı olarak baya sürdü,doktora söyelsek te biraz geç kesse kordunu yaparmı acaba
Hoşgeldin canım benim ikili normal çıktı doktor digerlerini yaptirmaya gerek yok dedi yaptirmiyicam galibaSelam kızlar uzun zamandır girmiyorum foruma umarım herkes iyidir.3tarama testi yaptırmayı düşünüyor musunuz?
Ahh canim yaaAy nasıl mutlu oldum beni zayıf hayal ettiğine :))) yani balık etliden biraz daha iriceyim :)) ama benim tüm kilom basen ve popodaydıgöbeğim yoktu şimdi biraz var ama drdiğin gibi tamamen gaz benimki bence . 7-8 cm’lik bebiş ne kdar şişircek göbüşü:)
canm türkçe konuşsaymış baya iyi şeyler anlatıyor galiba :) ya ben o sarılık tan iki çocğumda da çektim ilkte hastanede yattık ikinci de de uzatmalı olarak baya sürdü,doktora söyelsek te biraz geç kesse kordunu yaparmı acaba
Ben ilk bebeğimde son ay her gün hurma yedim faydasını da gördüm bir de arkadaşlar emzirirken elinize bir şişe alın bebek emerken eş zamanlı su süt kefir sıvı tüketin bu ebe tavsiyesidir benim maşallah akardı sütüm, bulgur pilavı ıhlamur dereotu da vazgeçilmezimiz inş faydası sizlere de olurNe yapabiliriz peki kizim bir hafta hastanede yatti sarılıktan çiğ çiğ karnabahar yiyordum sut yapsın die gaz problemi yoktu bebeğimin onceden yatırım yapmak iyi olur tabiki ama neler yapabiliriz
Benim ki 5.günde yükseldi sarılık ilk bas normaldi ama artar demisti doktor dediğin gibi de yukseldi sık sık da emziriyordumda yada ben emzirdim sanıyorum cok sert olmuştu göğüslerim belki ememedi kuzum ama sagip da verdim olacak oluyorsa oluyor demekki ama bunda olmasini istemiyorum bebeğimi hastabede birakip gelmek cok kotu olmuştu Rabbim hic bir anneye yasatmasinAy hadi insaallah canim, umut verdin bana valla.
Canim gidicrm diyincr cok uzulmustum, simfi gorunce sevindim. Iyi ki geldin.
Meme basim cok hassas benim, cok sizliyor dokunulmuyor. Dogumdan sonraki sizlama gibi sanki. Hic kilo almadim -4.5 kilodayim ben su an.
Insaallah canim ya. Dunden beri kusmalar bulantilar cok fenayim. Bi bitsin gitsin artik hayirlisiyla offff...
Benim kizim da karnimda cok asiri hareketliydi, ama dogduktan sonra gayet sakin, uykuyu seven, akilli uslu bir bebek oldu.
Sutu artiran en onemli sey uyku, su ve emzirmek. Ama dogum sonrasi yenidoganda olusan sariligin en buyuk nedeni bebegin kordonunun erken kesilmesi. Bunla ilgili bir videonun linkini ekleyim de herkes izlesin.
Hurma yi son ayda bende cok tükettim hem açılmayı kolaylaştırıyor hem sut e yardimci dereotu rezene karnabahar ıhlamur cay içmiyor yerine ya ıhlamur yada rezene iciyordum bide petibor bisküvi var ya oda bende cok ise yaradı yerdim biskuviyi ya susartirdi suyu cok ictigimden bilmiyorum baya fark ediyordu o zaman gelsin de denemelerimizi paylasiriz insallahBen ilk bebeğimde son ay her gün hurma yedim faydasını da gördüm bir de arkadaşlar emzirirken elinize bir şişe alın bebek emerken eş zamanlı su süt kefir sıvı tüketin bu ebe tavsiyesidir benim maşallah akardı sütüm, bulgur pilavı ıhlamur dereotu da vazgeçilmezimiz inş faydası sizlere de olur
Doğar doğmaz kucagima alıp emzirmek istemistim ayy hayatımın en guzell anıydı melegim simdi büyüdü de abla oluyor :*Yapiyorlarmiş canım ben de dr umla konusmayi düşünüyorum ten tene temas ve gec kordon kesilme istiycem bakalım ne diycek
Amin csnım benim kızımda hiç sütüm gelmemişti yavrum hiç anne sütü alamadan büyüdü inşallsh bunda gelirHamileyken bilmem ama doğumdan sonra en çok arttıran su ve gece emzirmek 20 gün kadar yemek yiyememistim sadece içiyordum sutum okadar çoktu ki sagıp sagıp döküyorduk 1 göğüs pedi değil 2 tane üst üste koyardım yinede üstüme akardi okadari çile duamizi güzel edelim bebeğim doyacak kadar olsun yeter
Yani doktorun bana dediği 2 çay ve 1 fincan kahve tabi o kahveyi filtre olabilir nescafe olabilir demişti onların kafein oranı daha yüksek olduğu için çayı minimum düzeyde tutmuş bence. Hatta kahve içmiyorsan çay çoğaltılabilir b2nceHadi yaa 2 çay mı küçük bardakta mıbenim bazı günler 5 i buluyor
benimde sol ayakta geceleri uyutmayan agrim oluyor ama gebe kalmadan önce de agridigi icin doktora hic sormadim.ama senin gebelikten once böyle bir sikayetin yoksa bence doktoruna danis cnmArkadaşlar bende 16 haftalık hamileyim tek sol ayağım şişiyor uyuşuyor doktora gitmedim ama çok endişeleniyorum aynı sorunu yaşayan varmı yada bilgisi olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?