2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Yani çok sabırlısın valla ben olsam gidip alırdım eczaneden kullanırdım herhalde.. Çok uzun sürdü iyi sabrettim. Anasın sen ana :)
Ya evdede antibiyotik vardı kullansam kullanırım da yinede dedim şimdi çocuğa zarar vermim bekliyim geçer az diyolar vs ama yok yani geçmedi
Aynen anayız biz ana

Benimde 18+6 şuan, ilk gebeligimde aynen bu zamanlarda daha net hissediyordum, ama bu sefer çok az hareket var hala net değil gibi doktor plesantam ön alt tarafta olduğunu söyledi belki ondandır diyorum bende

Benimde riskli gebelik olduğu için 17+6 da gittim detayliya çoğu şeye baktı bir sorun yok dedi ama hala küçük olduğu için bazı yerler tam.belli olmuyor dedi 21.haftaya yeniden randevu verdi. Korkulan birşey olduğunu sanmıyorum, hangi zamanda neresi daha iyi gözüktüğünü iyi bildikleri için ona gore çağırıyorlar yeniden.

Valla benim de çok hoşuma gitti böyle olması saçlarım sanki düzenli keratin bakımı yaptiriyormuşçasina parlak ve çok hızlı üzüyor bebislerin sadece sıkıntıları yok faydaları da var

Kullandığımız demir ilaçları saçlarımızı güçlendiriyor. Doğum sonrası ise maalesef dökülme oluyor.

Saf zeytinyağı ve bir iki pişik önleyici kullandım ben de..
Zeytinyağını her alt değişiminde koruyucu gibi kullandık. Şükür pişik problemi olmadı.

Bence de emzirmek en kolayı.. Benimkiler de emzik ve biberon almadı. Devam sütüne geçince 15 ay sonra kıza verdim.
Her zaman steril bi yöntem oldu emzirmek. İlerde kullanırım diye buzdolabına attığım süte bile ihtiyaç kalmadı.
Emzirmek başlıbaşına ayrı bi çaba istiyor. Birini almak istememişti kızım. Pes etmeden ilk önce onu deneye deneye aldı sonunda.
Tabii ki her bebek aynı değil.
Umarım bu bebek de emme problemi yaşatmaz..

Son düzenleme:
Burun aspiratörü dışında burun damlasına da gerek var mı? Pişik kremi ve bbek yağı farklı şeyler mi
Burun aspiratorunun içinden normalde damlalar çıkıyor ama ayriyettende alabilirsiniz çünkü serum fizyolojik dökmeden kullanmazsınız aspiratoru, ben kızıma daha ilk haftasında kullanmıştım çünkü tıkanmıştı burnu ve burun tıkalı olunca emmesi çok zor oluyor, pişik kremi daha çok pişik olunca yada olmadanda sürebilirsiniz her zaman koruma amaçlı az miktarlarda. Bebek yagi ise ben daha çok banyodan sonra sürüyordum ve masaj yapıyordum vücuduna. Ikisi baya farklı şeyler yani :) bebeğinizin vücudu kuru olabilir o zamanda iyi oluyor yagi kullanmak.

Ben annemin ve kendi buzlugumu doldurmustum sutle. Ama buzluktan cıkan sutte lipaz enzimi fazla oluyor ve tadı degısık oluyor bu yuzden kızım emmek istemedi onu.İnan elimden geleni yaptım emmedi deyip mama da verebılırdım vermedim cok zor oldu ama bu hamileliğimin 3.ayı bitene kadar sagdım.Ondan sonra agrım sancım olunca bıraktım. Daha da sagarım agrım olmasa cunku anne sutu altından bile kıymetli.

Bakıyorum alışverişler falankendimi zor tutuyorum ..
32.haftadan sonra yapmayı düşünüyorum
Hepsini birden alırım böyle kafam karışır

Kızlar bu seti almak istiyorum yeni doğan seti. Sizce nasil? Bilgisi olan var mi? Yorumlar çok iyi genelde hu set hakkinda
Hiç kullanmayadabilirsiniz bebeğimiz biberon sevmezse ziyan olabilir, önce bir tane almak daha mantıklı olur bence. Marka olarak güzel tabi bende kızımda kullandım memnundum ama her cocuk sevmiyor, benim kızımda ilk zamanlar kullanmadı sevmedi o zaman başka biberon kullandık biraz daha büyüdükten sonra bunlara geçtik.

Ya kızlar bu saat oldu daha oturamadım inanın. Bu tempoya nasıl kilo alıyorum şaştım kaldım. Ve durmadan yiyorum. Pofffffff daha yarın için yemek yapılacak kızımı yatırmam lazım

Ya kızlar bu saat oldu daha oturamadım inanın. Bu tempoya nasıl kilo alıyorum şaştım kaldım. Ve durmadan yiyorum. Pofffffff daha yarın için yemek yapılacak kızımı yatırmam lazım
Valla benim de bir aylık misafirler var yatılı iki gündür pek yemeğe falan bakmadım doğrusu ama içimde canavar var sanki hep açım

Burun aspiratörü dışında burun damlasına da gerek var mı? Pişik kremi ve bbek yağı farklı şeyler mi
Evet farklı, pişik önleyici krem ayrı pişik kremi bile ayrı. Bebe yağı genelde duştan sonra madajda kullanılıyor. Pişik önleyici altını açıp temizledikten sonra kullanılıyor. Pişik kremi ise kızarıp pişik oluştuğu zaman kullanılıyor. Aslında en önemlisi bence her altını açtığımızda yıkamak ve 5 dk havalandırmak. Tabi ne kadar mümkün soru işareti.
Canım ben mustela 4 lu set olarak sipariş ettim , pişik kremi, vücut losyonu, şampuanı ve bebek masaj yağı var içinde
bende ilk 1 yaş için mustela düşünüyorum
Kızlar bir de bu göğüs kalkanını gümüş olanlardan mı alacaksınız. Yoksa aventin plastik olanını mı
Gümüş kapağı hiçdenemedim ama kalkan işe yaramıştı. Önemli olan sürtünmenin olmamasıki ucu tahriş olmasın. Zaten yaralarda genelde bebek emmeye başladığı 1 aylık dönemde alışana kadar oluyormuş. Burdan biri yazmıştı önemli olan çocuğun tüm ağzı ike memeyi kavraması,

Tanesini 15 liraya aldım canım
Çok iyi Fırat’ı canım gerçekten. Bu markanın bulaşık makinesi deterjanını kullanıyorum oda güzel
Valla benim de bir aylık misafirler var yatılı iki gündür pek yemeğe falan bakmadım doğrusu ama içimde canavar var sanki hep açım
Bende iki haftadır öyleyim canım ya sürekli yemek istiyorum
Anladım canım sağolasın. Gümüş olanlar çok pahalı zaten de avent indirimde falan denk gelirse alayım bari. Benim göğüslerin şimdiden acıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…