Bu kadar bariz zararlı olan bişeye nasıl izin veriyolar üretime satışa peki ya bende buna kılımKızlar uzun yıllardır deterjan sektöründe çalışan, (hem de baya iyi markalarda), arkadaşlarımın söylediği şey yumuşatıcıyı hayatınızdan çıkarmanız.. Yumuşatıcı sadece 90 derecede çözülüyormuş. Onun harici mutlaka giysilerde kalıntı bırakıyormuş. Astım, cilt kusurları, alerjen yavaş yavaş ortaya çıkabilirmiş. Ben 5 yıldır evime sokmuyorum ve çevremde ki herkese söylüyorum. Çamaşırlarım da yumuşatıcı kullanmadığım halde yumuşacık ve mis gibi kokuyor. Sıvı deterjan az miktarda kullanıyorum. Lütfen bebeklerin kıyafetlerinde yumuşatıcı kullanmayın
Ne bileyim hayatım ya. İnan markette bile, birini alırken gördüğümde anlatıyorum almayın diye. Deterjancılar kesecek beni yolda yakalarlarsa :)Bu kadar bariz zararlı olan bişeye nasıl izin veriyolar üretime satışa peki ya bende buna kılım
Anladım canım olsun senin daha zamanın var yaparsın. Ben ilk zamanlar kanama düşük tehlikesi falan geçirdiğimden biraz da erken davrandımBen daha hiç birsey almadım nerdeyse...üç takımı beş bodysi var sadece alışverişe de henüz çıkamam...en azından mayısın bitmesi lazım...eşim askerden döndü eski işine devam edemedi başka bir ise girdi maaşı görmeden eldekini harcayamam
Maşallah taş bir anne daha
Maşallah canım çok güzelsiniz
Hey maşallah gözümüz seksi görsün bee
Ne artı 17 si?
Hani artı hani 17
Aynı durumdayım ben de...şimdiye kadar hep ayy çok büyük ikiz olmasın vs diyorlar... onca cihaz 6 aydır bisey duymadı görmedi bizim millet anlayacak..dün ben de hep aşağıda hissettim bir iki kişiden de duydum karnın aşağı inmiş diyebi de test vs olmadığından zaten vakit geçmiyor artik...kıyafetleri ne zaman yıkayıp uyumuyoruz arada? Çantaları kaçıncı haftada hazır edicez
Banada doğum yakın heralde yok bilmem kimin karnı benden daha küçükmüş...doğuma girecekmiş vıdı vıdı...sanki göbek kontrolü bizim elimizde
ay bu kadınlarda tüm zorlukları kendileri çekti sanıyor. Onlar doktorsuz hekimsiz doğuruyorlardı elbette çok zor ama bizde bilgi kirliliği içinde yüzüyoruz bizim yaşadıklarımızda onlarınki kadar zor sadece açı farkı var.Dün hastanede asansöre bindim.Ayagim acıyordu uff falan dedim.Hiç tanimadigim bi teyze ay görende doğuracaksin zanneder karnın çok yukarıda kaç aylıksın dedi.7 aylık dedim.Zira şimdiki hamileler çok nazlı diyor.
İyi de hamilelikten dolayı oflamadım ki ayağımda sıkıntı var.Hamilelikten de olabilir ne derdim olduğunu nerden bileceksiniz dedim bön bön baktı kaldı.
Amin canım inşallahbebeğimde bir sıkıntı yoktu gelişimi hep önde girmişti, 24lü haftalardan sonra ödemim başlamıştı aşırı ödemim vardı, sonra tansiyonum da çıktı, doktor idrarda protein yok diye preeklempsi teşhisi koymadı ama anlık idrar baktı hep 24 saatlik bakmadı, tansiyon ilacı kullanıodum haftada bir kontrol, 33+5de gittiğimde tansiyon takibi verdi 3*1 alfemet ilaçla, 34+5 de kontole gittim haftada 4 kilo alımı tğm hafta en düşğk 14/9 ve 17/12lere çıkan tansiyon takibiyle gittim bebekde o hafta sadeve 50gr almıştı gelişimi durmuştu, dooplerla vaktılar damarda direnç çıktı, doktor çıkıyodu ama son randevuyu almıştım cumaydı, pazartesi günü 24 saatlik idrar ver protein çıkarsa alalım dedi küvöze girmez girsede en fazla 3 gğn dedi, 2450di kilosu,kontrolden sonra pazar günü plesanta dekolman geçirdim, aşırı kanamayla hastaneye gittim ambulanstan indiğim sıra şoka girmişim kanamadan bebeğimi karnımda kaybettim, teşhis şiddetli preeklempsi ve buna bağlı plesanta dekolman, benimde hayati riskim çoktu tüm komplikaayonlar oldu ilk önce hellp sendoemu geçirdim en son dic e girdim, bi süre yoğun bakımdaydım ama büyük şansım ameliyatım en yakın hastanede oldu çok iyi doktora denk geldim ve pzr günüydü ben hastaneye gidene kdr yetişmiş, rahmimim alınmaması ve hayatta kalmam mucize gibi konuştular, sonrada durumum ağırlaşınca gittiğim haatanedeki doktorda çok ilgilendi devamındada iltihap sorunlarım fln oldu şimdi o doktorla devam ediyorum. Bu rahatsızlıklar tüm gebelerin yaşama ihtimali olan şeyler ama doktor doktorlğunu yapmayınca sonuç bu oldu malesef. İkincisi düşük olan sıradan bir durum dedi doktor muhtemelen kromozomsaal anomalisi vardı.
Ne nazı niyazi hepimizin sorunları var valla şekeri tansiyonu ağrıları nazlık bir durumumuz kalmadı keşke sapa sağlam olaydık da naz yapaydık:)) onlara sizde eskiden domuz gibiymişiniz diyesim geliyor:)) eski insanlar kadar sağlıklı değiliz malesef o yüzden onlar hep bi abartı naz var sanıyorlarDün hastanede asansöre bindim.Ayagim acıyordu uff falan dedim.Hiç tanimadigim bi teyze ay görende doğuracaksin zanneder karnın çok yukarıda kaç aylıksın dedi.7 aylık dedim.Zira şimdiki hamileler çok nazlı diyor.
İyi de hamilelikten dolayı oflamadım ki ayağımda sıkıntı var.Hamilelikten de olabilir ne derdim olduğunu nerden bileceksiniz dedim bön bön baktı kaldı.
Kızlar uzun yıllardır deterjan sektöründe çalışan, (hem de baya iyi markalarda), arkadaşlarımın söylediği şey yumuşatıcıyı hayatınızdan çıkarmanız.. Yumuşatıcı sadece 90 derecede çözülüyormuş. Onun harici mutlaka giysilerde kalıntı bırakıyormuş. Astım, cilt kusurları, alerjen yavaş yavaş ortaya çıkabilirmiş. Ben 5 yıldır evime sokmuyorum ve çevremde ki herkese söylüyorum. Çamaşırlarım da yumuşatıcı kullanmadığım halde yumuşacık ve mis gibi kokuyor. Sıvı deterjan az miktarda kullanıyorum. Lütfen bebeklerin kıyafetlerinde yumuşatıcı kullanmayın
Ne nazı niyazi hepimizin sorunları var valla şekeri tansiyonu ağrıları nazlık bir durumumuz kalmadı keşke sapa sağlam olaydık da naz yapaydık:)) onlara sizde eskiden domuz gibiymişiniz diyesim geliyor:)) eski insanlar kadar sağlıklı değiliz malesef o yüzden onlar hep bi abartı naz var sanıyorlar
Kıskanıyorlar:) çünkü onlara göre pek nazlıyızYani herşeyi geçtim hiç tanımadığın hamile insanın neden canını sıkmaya çalışıyorsun.Insan olan neren ağrıyor kızım yardıma ihtiyacın var mı der.Ama nerdeeee
Işte her meslekte olduğu gibi mesleğini layıkıyla yapan var. Yapmayan var, deli gibi maaş alıp yakınırken sıkıntı yok ama iş birilerinin hayatı söz konusu olduğunda dahi piyasada yoksan kusura bakma o parayı zerre haketmedigin gibi doktorluğu da haketmiyorsun. Zaten herkes işini düzgün yapsa problem olmaz ama böyle hassas meslekleri mümkünse gerçekten seven yapsın ben her zaman böyle söylüyorum.Amin canım inşallahbebeğimde bir sıkıntı yoktu gelişimi hep önde girmişti, 24lü haftalardan sonra ödemim başlamıştı aşırı ödemim vardı, sonra tansiyonum da çıktı, doktor idrarda protein yok diye preeklempsi teşhisi koymadı ama anlık idrar baktı hep 24 saatlik bakmadı, tansiyon ilacı kullanıodum haftada bir kontrol, 33+5de gittiğimde tansiyon takibi verdi 3*1 alfemet ilaçla, 34+5 de kontole gittim haftada 4 kilo alımı tğm hafta en düşğk 14/9 ve 17/12lere çıkan tansiyon takibiyle gittim bebekde o hafta sadeve 50gr almıştı gelişimi durmuştu, dooplerla vaktılar damarda direnç çıktı, doktor çıkıyodu ama son randevuyu almıştım cumaydı, pazartesi günü 24 saatlik idrar ver protein çıkarsa alalım dedi küvöze girmez girsede en fazla 3 gğn dedi, 2450di kilosu,kontrolden sonra pazar günü plesanta dekolman geçirdim, aşırı kanamayla hastaneye gittim ambulanstan indiğim sıra şoka girmişim kanamadan bebeğimi karnımda kaybettim, teşhis şiddetli preeklempsi ve buna bağlı plesanta dekolman, benimde hayati riskim çoktu tüm komplikaayonlar oldu ilk önce hellp sendoemu geçirdim en son dic e girdim, bi süre yoğun bakımdaydım ama büyük şansım ameliyatım en yakın hastanede oldu çok iyi doktora denk geldim ve pzr günüydü ben hastaneye gidene kdr yetişmiş, rahmimim alınmaması ve hayatta kalmam mucize gibi konuştular, sonrada durumum ağırlaşınca gittiğim haatanedeki doktorda çok ilgilendi devamındada iltihap sorunlarım fln oldu şimdi o doktorla devam ediyorum. Bu rahatsızlıklar tüm gebelerin yaşama ihtimali olan şeyler ama doktor doktorlğunu yapmayınca sonuç bu oldu malesef. İkincisi düşük olan sıradan bir durum dedi doktor muhtemelen kromozomsaal anomalisi vardı.
ay bu kadınlarda tüm zorlukları kendileri çekti sanıyor. Onlar doktorsuz hekimsiz doğuruyorlardı elbette çok zor ama bizde bilgi kirliliği içinde yüzüyoruz bizim yaşadıklarımızda onlarınki kadar zor sadece açı farkı var.
Kıskanıyorlar:) çünkü onlara göre pek nazlıyız
Valla canım bilmiyorum inan ki gidince öğrenicemAy nazar ettik kıza hastanesi ucuz diye resmen
Şimdiki nasıl meylen
İyi yaptın boşver bende ilkinde değiştim üçincü rand da da doğurttu beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?