2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
İstismar konusunda yazdım yazdım sildim. Bişey demiyorum hepimiz aynı duyguları paylaşıyoruz.

Erkek çocukları yetiştirme konusunda çok hassas olmalıyız.Ve tabiki ebeveynlerin rol model olması çok önemli.Çocuga kitap oku de kendin okuma.Tv yok de kendin dizi izle.Ev işlerine alışsın de baba ayakları uzatıp yatsın.Yok öyle bir dünya.Yaptigini yapıyor çocuklar söylediğini değil.İnsalllah hepimizde kız erkek farketmez çocuklarımızı hakkıyla yetistirebiliriz.Kızlarin da prenses modunda yetiştirilmesine karşıyım ben mesela.Hersey dengeli olmalı.Ay aman düşmesin,yorulmasın,sadece ders calissin vs diye tembel bir nesil yetişiyor kendi kendine bile yetemeyen.Kiz-erkek gerek çalışma hayatı gerek ev işleri gerek insan ilişkileri konusunda dengeli bir şekilde yetiştirilmeli.

Ataerkil bi toplumda işimiz zor ama mücadeleyi bırakmayacağız.Bana neler neler söylüyorlar çocuk gelişimci olduğum halde aklınız durur.Ama tabiki pes etmiyorum.Bu düzen değişmeli

Kızlar ya hamileler gunde 7 saatten fazla çalıştırılamazmış, yasaya göre erken çıkabilirmişiz yani

Ben bir buçuk saat fazla çalışmışım her gün
Biz bu haklarımızı nereden öğrenebiliriz acaba? İNternette hep eski makaleler var, her yıl bir şey değişiyor oysa

Mesela ücretli izin bittikten sonra belli süre yarım gün çalışıp tam maaş alma hakkımız varmış. Ben bunu da bilmiyordum, burdaki bir arkadaş söylemişti

Türkiye"deki haklar çok kısıtlı, daha da genişletilmeli hamileler ve yeni anneler için

kızlar 32. hafta çalışabilir raporunu tam olarak ne zaman veriyor doktorlar ?
bugün 31+3. günündeyim..
32+0 olunca mı veriyorlar ilk oğlumdan çok hatırlayamadım şimdi araya bayram da girecek..

Benim Cuma günleri yeni haftam başlıyor. Perş. gittim. Problem olur mu diye meraktaydım. Olmadı verdiler raporu. 31+6 iken.

Bunu yapan da 26 yaşında Bi kadın işte düşünebiliyor musun kızını nasıl yetiştircek oğlunu nasıl demek istediğim olarak bu kadınlar yapıyor ne yapıyorsa (linç yicem gibi du bakalım )
herşeyi bilmeli bir insan öyle değil mi kız olsun erkek olsun, doğru söylüyorsun bir toplumun yetişmesinde kadın çok önemli. linç yersen anca beraber kanca beraber :)) hadi bakam

Canım o iş şöyle haftada 45 saatten fazla çalıştırılamazsın cumartesi çalışıyorsan hafta içi erken çıkma hakkın var ama öğle araları mesaiden sayılmıyor onlar düşülüyor
Çocuğun okul çağına gelene kadar yarım maaş yarım sigorta çalışabiliyosun bazı kamu kuruluşlarında bu yok mesela bazılarında var çalıştığın kuruma bağlı

yarım gün çalışıp tam maaş almayı ben söylemiştim bi kere burda onu hatırlıyo olabilirsin canım
16 hafta ücretli iznin bittikten sonra hiç ücretsize çıkmadan çalışmaya başlarsan yararlanabiliyosun
haftalık 22.5 saat çalışman oluyo tam maaş alıyosun
ama bu sadece 1 ay geçerli
sonra normal çalışmana dönüyosun ama o zamanda günlük 2 saat süt izni hakkın oluyo
mesela ben günde 7 saat çalışıyorum 2 saat süt iznim 1 saatte yemek molamı kullanmadan çıkıyorum günde 4 saat çalışmış olucam

kızlar 32. hafta çalışabilir raporunu tam olarak ne zaman veriyor doktorlar ?
bugün 31+3. günündeyim..
32+0 olunca mı veriyorlar ilk oğlumdan çok hatırlayamadım şimdi araya bayram da girecek..
bana tam 32+0 da verdi kuzu bi gün önce gittim vermedi. ama bi arkadaşa vermiş bi gün evvel, sen sor nolur nolmaz

hofff en büyük derdim şu ara gerçekten gidip gitmemek konusunda çok kararsızdım

8 dedi canım 5 olduğu zaman doğum söz konusu olur suyu artırın dedi önceki haftalarda iyiydi hep
6 en alt sınırmıs .yavas yavas düşermiş 32.haftadan sonra zaten bana öyle geliyorki sezeryan olacagım su azalacak .cunku denen herseyı yaptım artmadı hiçbişekılde 3lt su sabah aksam havuc armut suyu 2hafta içtim ama yok.senin artar insallah

İnşallah canım dur bakalım bidahaki kontrolde biraz daha artmış olur belki senindeben o kadar su icemiyodum benim zaten sezeryan olacak bende deneyim bakalım havuc suyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…