Ben oğlumda Sebamed kullandım bu bebegimed de Sebamed aldımBende de durum aynı canım. Ama 1 2 kişi hariç kimse de cevap vermedi
Rabbim yardımcın olsun canım kolay ji doğum olsun sağ salim kavuş bebisine inşallah.Kızlar bugün kontrolüm vardı.doktor hastaneye gönderiyor.cok az bi açılma ve sanci varmış güya ben panik yaptığım için stresten doğum başlayamıyormuş. Hastanede vaginal bi gel uygulanacakmis ve bu doğum olmasını kolaylastirabilirmis. Suni sancı mi diye sordum.yok dedi.
Hiç duymusmuydunuz nasıl birsey
Bende çok takıntılı değilim bu konuda canım ya deterjan ve yumuşatıcı dalinKardeşlerimi Dalin le yikardik biz hep sampuanindan çamaşır deterjanina kulak çöpüne varıncaya kadar her şeyini yine Dalin aldım ben canım. Hiç yorum da okumadım arastirmadim kafamı yormadim. Dalin candır :))
Canım hayırlısı nasılsa öyle olsun inşallah hakkında sağlıkla kavuşKızlar bugün kontrolüm vardı.doktor hastaneye gönderiyor.cok az bi açılma ve sanci varmış güya ben panik yaptığım için stresten doğum başlayamıyormuş. Hastanede vaginal bi gel uygulanacakmis ve bu doğum olmasını kolaylastirabilirmis. Suni sancı mi diye sordum.yok dedi.
Verirler ya o kuruduktan sonra defalarca kullanılıyo bulması zor cidden umreden hacdan gelmesi lazım bence verirler iste kullan nolcak sankiaçıkçası kapandimi bilmiyorum sormadim . Bi iki yere sordum yok dediler gene soracagim olmadı ama burda bulamayacağım sanırım . Bulursam yeni alayim bulamazsam bi sorayim gerçi verecekler mi onu da bilmiyorum da
Minnoş Bi bebekEvet canim cok sukur kavustuk 2615 kg dogdu minnosum darisi bekleyen arkadaslarimiza hayirlisiyla kavusmak cok guzel
Bende öyle kuzum. İki üç aylık olunca da şimdikinden daha serbest davranmayı planlıyorum. Bağışıklık kazanması açısından. Eskilerin var bildiği diyorum bı kaç gündür hep başka başka olaylardan ötürü :)) mesela süt olsun besleyici olsun diye iki gün üst üste akşamları başka meyve yemeden sadece muz yedim. İki gece de bebegimin uykusu biraz huzursuzdu. Dedim acaba gazı mi var. Çünkü çok şükür doğduğundan beri kendi kendine çıkarıyor gazını alttan da üstten de ben hiç ugrasmadim. Annemi aradım anne muz sütten geçip gaz yapıyor olabilir mi diye. Annemde muz kabızlık yapar ama gaz yapmaz sanmıyorum hem yapsa bile eskiler herşeyi yiyin için derlerdi sen yemeye devam et bı kaç gün rahatsız olsa da alışır dedi. 3. Günde yedim o gece rahatça uyudu artık gaz yapmadı. Yani bence de aşırı sakınmak korumak pek doğru değil. İki sefer sarılık için doktora götürdüm ve göz capaklanmasi için normal deyip gönderdiler özel hastaneden. Gözlerini çaylı pamukla silip ağzına da birer damla günlük pekmez vermeye başlayınca sarılığı da geçti gözleri de tabi arkasından zemzem de icirdim :))) ya bence kesin kurallara bağlı kalmak her zaman her ihtiyaca her duruma uygun değil. Bazen kendi aklını da dinlemek gerekBende çok takıntılı değilim bu konuda canım ya deterjan ve yumuşatıcı dalin
3 tane şampuan var şuan sebamed baby me dalin
Sonuçta bu çocukları sürekli organik yedirecek giydirerk yetiştiremicez ki
Alerji yapmaması yeterli
Senoş sen kaç yaşındasın ya masallah sana bilgili pozitif anne idolümsünBende öyle kuzum. İki üç aylık olunca da şimdikinden daha serbest davranmayı planlıyorum. Bağışıklık kazanması açısından. Eskilerin var bildiği diyorum bı kaç gündür hep başka başka olaylardan ötürü :)) mesela süt olsun besleyici olsun diye iki gün üst üste akşamları başka meyve yemeden sadece muz yedim. İki gece de bebegimin uykusu biraz huzursuzdu. Dedim acaba gazı mi var. Çünkü çok şükür doğduğundan beri kendi kendine çıkarıyor gazını alttan da üstten de ben hiç ugrasmadim. Annemi aradım anne muz sütten geçip gaz yapıyor olabilir mi diye. Annemde muz kabızlık yapar ama gaz yapmaz sanmıyorum hem yapsa bile eskiler herşeyi yiyin için derlerdi sen yemeye devam et bı kaç gün rahatsız olsa da alışır dedi. 3. Günde yedim o gece rahatça uyudu artık gaz yapmadı. Yani bence de aşırı sakınmak korumak pek doğru değil. İki sefer sarılık için doktora götürdüm ve göz capaklanmasi için normal deyip gönderdiler özel hastaneden. Gözlerini çaylı pamukla silip ağzına da birer damla günlük pekmez vermeye başlayınca sarılığı da geçti gözleri de tabi arkasından zemzem de icirdim :))) ya bence kesin kurallara bağlı kalmak her zaman her ihtiyaca her duruma uygun değil. Bazen kendi aklını da dinlemek gerek
Valla aynen katılıyorum bu şeye benziyo hani memesi yere düşse ilk başlarda saatlerce kaynatıyoruz Sonra çocuk biraz büyüyünce parkta kum yiyo elindeki meyveyi yere düşürüp yiyo umursamamaya başlıyorsun bırak yesin bırak yapsın moduna geçiyorsun o kadar çok korumacı olunca sakınan göze çöp batar gibime geliyoBende öyle kuzum. İki üç aylık olunca da şimdikinden daha serbest davranmayı planlıyorum. Bağışıklık kazanması açısından. Eskilerin var bildiği diyorum bı kaç gündür hep başka başka olaylardan ötürü :)) mesela süt olsun besleyici olsun diye iki gün üst üste akşamları başka meyve yemeden sadece muz yedim. İki gece de bebegimin uykusu biraz huzursuzdu. Dedim acaba gazı mi var. Çünkü çok şükür doğduğundan beri kendi kendine çıkarıyor gazını alttan da üstten de ben hiç ugrasmadim. Annemi aradım anne muz sütten geçip gaz yapıyor olabilir mi diye. Annemde muz kabızlık yapar ama gaz yapmaz sanmıyorum hem yapsa bile eskiler herşeyi yiyin için derlerdi sen yemeye devam et bı kaç gün rahatsız olsa da alışır dedi. 3. Günde yedim o gece rahatça uyudu artık gaz yapmadı. Yani bence de aşırı sakınmak korumak pek doğru değil. İki sefer sarılık için doktora götürdüm ve göz capaklanmasi için normal deyip gönderdiler özel hastaneden. Gözlerini çaylı pamukla silip ağzına da birer damla günlük pekmez vermeye başlayınca sarılığı da geçti gözleri de tabi arkasından zemzem de icirdim :))) ya bence kesin kurallara bağlı kalmak her zaman her ihtiyaca her duruma uygun değil. Bazen kendi aklını da dinlemek gerek
dikiş ağrılarımdan oturup kalkamıyorumKesinlikle katılıyorum canım iki doğumunda kolay olduğunu düşünmüyorum açıkçası sonuçta kapalı ameliyatta 2 delik açıldı diye günlerce yatıyorlar ama konu sezaryen olunca ameliyat olarak görmüyorlar
Birinde sancı çekiyorsun belki ertesi güne üçüncü güne bişey kalmıyor diğerinde o an bişey anlamıyorsun ama sonrasında acısını yaşıyorsun
Ne güzel anlattın kız valla maşallahBende öyle kuzum. İki üç aylık olunca da şimdikinden daha serbest davranmayı planlıyorum. Bağışıklık kazanması açısından. Eskilerin var bildiği diyorum bı kaç gündür hep başka başka olaylardan ötürü :)) mesela süt olsun besleyici olsun diye iki gün üst üste akşamları başka meyve yemeden sadece muz yedim. İki gece de bebegimin uykusu biraz huzursuzdu. Dedim acaba gazı mi var. Çünkü çok şükür doğduğundan beri kendi kendine çıkarıyor gazını alttan da üstten de ben hiç ugrasmadim. Annemi aradım anne muz sütten geçip gaz yapıyor olabilir mi diye. Annemde muz kabızlık yapar ama gaz yapmaz sanmıyorum hem yapsa bile eskiler herşeyi yiyin için derlerdi sen yemeye devam et bı kaç gün rahatsız olsa da alışır dedi. 3. Günde yedim o gece rahatça uyudu artık gaz yapmadı. Yani bence de aşırı sakınmak korumak pek doğru değil. İki sefer sarılık için doktora götürdüm ve göz capaklanmasi için normal deyip gönderdiler özel hastaneden. Gözlerini çaylı pamukla silip ağzına da birer damla günlük pekmez vermeye başlayınca sarılığı da geçti gözleri de tabi arkasından zemzem de icirdim :))) ya bence kesin kurallara bağlı kalmak her zaman her ihtiyaca her duruma uygun değil. Bazen kendi aklını da dinlemek gerek
Canım çok geçmiş olsun hemencik toplan inaşlllah annemde Ağustost doğum yaptı ince Bi şalla belini sarmıştık biraz sıkarak hareket kabiliyeti daha artmıştı donunu kendin eğilerek çekmeye çalışma tuvalete gittiğinde biri çeksin indirsin ilk 5 gün sıkıntı sonra zaten hafifliyosundikiş ağrılarımdan oturup kalkamıyorum
yatamıyorum
dönemiyorum yatakta sabit kalıyorum
bebeğimi bile kucağıma zorla alıyorum
ne kadar sürer ne zaman geçer bilenler bi el atsın
bide karnım gaz dolu gurul gurul tuvaletede çıkamıyorum duphalac verdi doktor oda fayda etmedi yarın kontrolde yine lavman yaparlar kesin
Gaspas diye bi ilaç var doktoruna sorar mısın canımdikiş ağrılarımdan oturup kalkamıyorum
yatamıyorum
dönemiyorum yatakta sabit kalıyorum
bebeğimi bile kucağıma zorla alıyorum
ne kadar sürer ne zaman geçer bilenler bi el atsın
bide karnım gaz dolu gurul gurul tuvaletede çıkamıyorum duphalac verdi doktor oda fayda etmedi yarın kontrolde yine lavman yaparlar kesin
Bende çok şampuan yapmayı düşünmüyorum iki günde Bi duru su geçiricem sadece isilik olmasın ferahlasın diyeHanımlar benim gibi ilk dönem çocuğu sadece su ile yıkayıp zeytinyağı kullanan yok mu yaa. O bebek ne kadar pis olabilir ki, siz bilirsiniz de ben çok gerek duymadım yaa..
Sadece aktardan doğal sabun aldım gerekirse poposunu falan yıkamak için (hani bezi taşar eder üst baş batarsa) yoksa yüzüne saçlarına fln ilk haftalar hiç sabun kullanmamayı düşünüyorum, yok mu başka sucular burda :)
Alt almaya da bebek temizleme pamuğu oluyor hani makyaj temizleme pamuğunun büyüğü oluyor ya. onları ıslatıp silince hem kimyasal kullanmamış oluyorsunuz hem de daha güzel temizliyor popoyu :) yani bence ıslak mendilden daha etkili bir ürün.
Kalça çıkığı için her iki bebekte de ikinci ay dolunca çağrılmıştık biz doktora yani 2 aydan sonra onun ultrasonu yapıldı. Sizde bir aylıkken mi yapıldı?Bir de kızlar gerçi doğumda bahsederler ama ben yine de soyleyim. 5. Gün topuk kanı ve sarılık dan sonra bir ayı doğunca genel bir kontrole goturmeniz gerek. İşitme testi kalça cikikligi kafa boy ve kilo ölçüsü vesaire gibi. Bişey den suphelenmeseniz bile gidin kontrol ettirin. Bebeğiniz durmadiginda boşa evham yapmazsiniz hiç değilse. Ben hiç bişey den suphelenmedigim halde çit sesine uyandığını bildiğim halde yine de erken doğdu diye tüm testlere götürdüm. En önemlisi de kalça cikikligi tabi. Ultrasonla bakıyorlar bebeği korkutup ağlatacak bı durumd a yok. İşitme testinde de öyle.
Canım inşallah bir avazda kurtarsın rabbim kolay bir Doğum olsun sağlıkla kavuşunKızlar bugün kontrolüm vardı.doktor hastaneye gönderiyor.cok az bi açılma ve sanci varmış güya ben panik yaptığım için stresten doğum başlayamıyormuş. Hastanede vaginal bi gel uygulanacakmis ve bu doğum olmasını kolaylastirabilirmis. Suni sancı mi diye sordum.yok dedi.
Kesinlikle canım o ıkınma hissiyle tuvaletimi yaparım da utanırım mı diye düşünüyorsun, mis gibi tertemiz doğur lavman can yakmıyor sonuçtaO zaman yapmak avantaj saklicak canım en azından daha rahat hissediceksem kendimi yaptırırım
Ya ben de bir türlü karar veremedim tecrübeliler aydınlatsın bizi. Tam birine karar veriyorum sonra kötü yorumlar okuyorum vazgeçiyorum.
Mustela çok göz yakıyormuş diyorlar ya
kafkasyaninozkizi Kurumus-Maskara kızlar ben şampuan olarak helalles aldım, bebek yağı freiöl aldım. Loston almadım. İkisini de henüz kullanmadım bir yorumum yok ama temiz içerikliler o sebeple tercih ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?