Aslında ilk 6 ay hiçbir sey kullanmayan anneler de var senin dediğin gibi. Benim ilk bebeğim egzamalı kuru ciltli olduğu için mecbur kullandık nemlendirici. Yoksa cildi pul pul kırmızı dökülüyordu. 1 yaşına kadar sadece su e bebekte satılan kare pamuk ve su ile altını temizledik. Cok mecbur kalınca dışarıda filan islak mendil kullandik..Hanımlar benim gibi ilk dönem çocuğu sadece su ile yıkayıp zeytinyağı kullanan yok mu yaa. O bebek ne kadar pis olabilir ki, siz bilirsiniz de ben çok gerek duymadım yaa..
Sadece aktardan doğal sabun aldım gerekirse poposunu falan yıkamak için (hani bezi taşar eder üst baş batarsa) yoksa yüzüne saçlarına fln ilk haftalar hiç sabun kullanmamayı düşünüyorum, yok mu başka sucular burda :)
Alt almaya da bebek temizleme pamuğu oluyor hani makyaj temizleme pamuğunun büyüğü oluyor ya. onları ıslatıp silince hem kimyasal kullanmamış oluyorsunuz hem de daha güzel temizliyor popoyu :) yani bence ıslak mendilden daha etkili bir ürün.
Canım bizim 12.günğmüz bugun daha bugun iyiyim inanırmısın.ayaga kalkarken destek al yürü bol bol .dikişlerini kuru tut.herkese bunu dıyorumyaptılar canım içiyorum ama yok yani anlamadım
Ben hala sabun kullanmıyorum. Tabi sırf su değil ama dalin sampuanla yıkıyorum. Lif falan değil elimle. Popoyu da her turlu ıslak mendili denedim iyisine rastlamadım. En dogrusu bebek temızlemr pamugu.Bir sure sonra pamuk temızlemıyor.O zaman da ıslak mendil alıp yıkayıp kullanıyorum.Hanımlar benim gibi ilk dönem çocuğu sadece su ile yıkayıp zeytinyağı kullanan yok mu yaa. O bebek ne kadar pis olabilir ki, siz bilirsiniz de ben çok gerek duymadım yaa..
Sadece aktardan doğal sabun aldım gerekirse poposunu falan yıkamak için (hani bezi taşar eder üst baş batarsa) yoksa yüzüne saçlarına fln ilk haftalar hiç sabun kullanmamayı düşünüyorum, yok mu başka sucular burda :)
Alt almaya da bebek temizleme pamuğu oluyor hani makyaj temizleme pamuğunun büyüğü oluyor ya. onları ıslatıp silince hem kimyasal kullanmamış oluyorsunuz hem de daha güzel temizliyor popoyu :) yani bence ıslak mendilden daha etkili bir ürün.
Evet o kare pamuklar çok iyi oluyor güzel de siliyor bence.Aslında ilk 6 ay hiçbir sey kullanmayan anneler de var senin dediğin gibi. Benim ilk bebeğim egzamalı kuru ciltli olduğu için mecbur kullandık nemlendirici. Yoksa cildi pul pul kırmızı dökülüyordu. 1 yaşına kadar sadece su e bebekte satılan kare pamuk ve su ile altını temizledik. Cok mecbur kalınca dışarıda filan islak mendil kullandik..
Ben de pamuğu daha keşfetmeden önce ıslak mendilin paketini komple açıp hepsini birden suyla yıkıyordum köpüğü çıkana kadar, onları bir saklama kabına koyup öyle kullanıyordum:)Ben hala sabun kullanmıyorum. Tabi sırf su değil ama dalin sampuanla yıkıyorum. Lif falan değil elimle. Popoyu da her turlu ıslak mendili denedim iyisine rastlamadım. En dogrusu bebek temızlemr pamugu.Bir sure sonra pamuk temızlemıyor.O zaman da ıslak mendil alıp yıkayıp kullanıyorum.
Seni kaçırma hissi mahfediyo beni direk kaçırma olayı mahfediyo kız daha aklıma gelmeden donuma akıyo don değiştirmekten bi hal oldum kegel egzersizi yapayım diyorum tut bırak yapcam güya tuttum sanıyom meğer bitmiş yani orda kas mas kalmamış nene şeyinden halliceBu çiş olayı kendini aştı 15 dakika da bir tuvaletteyim sürekli kaçırma hissi mahfediyo beni ya
Ben mustela aldım canımKızlar, losyon ve şampuan ne aldınız yeni doğan için? Hangi markanın hangi ürünü? Fotoğraf atabilir misiniz
Allah seni yaaaa hiç gülesim yoktuSeni kaçırma hissi mahfediyo beni direk kaçırma olayı mahfediyo kız daha aklıma gelmeden donuma akıyo don değiştirmekten bi hal oldum kegel egzersizi yapayım diyorum tut bırak yapcam güya tuttum sanıyom meğer bitmiş yani orda kas mas kalmamış nene şeyinden hallice
Doğumdada mıçarsak tamamdırAllah seni yaaaa hiç gülesim yoktu
Daha neler görücez bu hamilelikte vallahi ya bacaksızlar yüzünden altımıza da ediyoruz
Yok canim cok sukur yanimda bebegim kiyafet premature iyiki almisim tam oldu uzerineYukarda prematüre yazısını görünce küveze girdi sandım canım.. yanında sağlıklı olmasına çok sevindim.. süt kanallarının açılması kaynaması için bol su iç,yürüyüşü yap hastanede sütün çabuk iner, bi de doktor izin verince gün içinde ılık duş al çok iyi oluyor..
Gözünüz aydın olsun, yanında olmasına da cok sevindim. Sağlıkla mutlulukla büyütün ins.
Minnoş Bi bebek
Canım gözünaydın Allahım sağlıkla güzellikle büyütmeyi nasip etsin ömrü güzel olsun
Cok teşekkür ederiz kizlar opuyorumSaglıkla buyut miniğini canım :)
Gözün aydın canımEvet canim cok sukur kavustuk 2615 kg dogdu minnosum darisi bekleyen arkadaslarimiza hayirlisiyla kavusmak cok guzel
Tesekkurler canim sagolasin insallah zamaninda senin minnoslarda gelsin hayirlisiylaGözün aydın canımsana da geçmiş olsun
ağrı kesici minoset verdi canım ama hiç faydası olmadıKuzum dikiş agrisi mi yoksa karnında hamlama gibi bı ağrı mi ? Karıştırıyor olabilir misin çünkü dikiş yerinde his kaybı oluyor orada sinirler kesildiği için.karnindaki hamlama gibi bı agriysa o bende hala bile ara ara oluyor. Doktorun verdiği ağrı kesiciler bende aşırı iştah kaybı yaptığı için ben ilk hafta kullanmayı bıraktım hemen alttan bı fitil verdi voltaren adı. Çok fayda ediyor ağrılara ama istahini etkiliyor yani bende oldu en azından. Onu bı dene çok rahatlatır.
Haftan gelmiş canım ishal ve kusma doğum belirtisi olabiliyor tetikde olmakda fayda varBu sabah 6 da yazdıktan sonra gelen ishal ve kusma beni bitirdi. Bütün enerjim resmen gittiçareyi öğleden sonra gidip serum almakta buldum. Benim gibi olan var mı? Enfeksiyon vs çıkmadı bu arada
12 gün müCanım bizim 12.günğmüz bugun daha bugun iyiyim inanırmısın.ayaga kalkarken destek al yürü bol bol .dikişlerini kuru tut.herkese bunu dıyorumBen cok cektimde
O iki üç hafta sürüyor canım ama şöyle düşün dikişle alakalı değil. Bebeği tasidigin için karnındaki bereler. Yani korkulcak bişey yok nasılsa dikiş yeri değil diye düşünüp psikolojik olarak daha rahat hareket ettim ben.ağrı kesici minoset verdi canım ama hiç faydası olmadı
yarın kontrole çağırdı bi gideyim bakayım ne dicek
hamlama gibi oturup kalkarken kasılıyo böyle bıçak saplanır gibi ağrıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?