2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Hic birsey vermedi.bu aralar galiba adet donemi benim.bilmiyorum hala geliyo damla damla arada
bı yakınımız soyledi o mesela 9ay boyunca tam adet gunlerinde kanaması olmus 2cocugunda da.
dr un hıc bıse vermemesi de enteresan vardır bı bıldgı. ultrasonda kanama alanı olup olmadgna bakıyolar olmadıgını gorup vermemıstır belki

Bazı doktorlar vermıyor. Progestanın kanıtlanmış bir etkisi yok diyorlar.Plasebo etkisi sanırım.Vucut zaten bu hormonu salgılıyor ve o ılactaki miktar devede kulakmış. Doktorlardan duydum ben de.

Maşallah:) Emziren var mı merak edıyorum ama sızınkı buyukmus. Ikı kadın dogum y emzırebilirsin dedi bir tanesi hemen bugun demiyorum ama artık bırakman gerek dedi kafam karıstı.
Ben 20 ay emzirdim şükür ama bildiğim kadarıyla hamilelikle ilgili sıkıntılı bir durum olmadığı sürece emzirilebilir diye biliyorum. Sadece bazılarında tadda değişiklik olduğu icin bebek emmek istemeyebiliyormus. Ama baya iyi beslenmeniz lazım hemn hamilelik hem emzirme vücut depolarını baya bitirir. O kadar süt yoğurt peynir tükettiğim halde oğlumda bir dışımı kaybettim.

Evet bakti ultrasondan dunden onceki aksam.dunde aradim bekleyelim dedi.ultrasonda bir sorun gormedi bisey vermedi bu yuzden.bende enteresan su zamana kadar ilk defa boyle bisey oldu kanama yani

15-16 haftalarda geçer inşallah. Yani tüm gebelik boyunca bulantı yaşayan varmış ama çok nadir bir durum inşallah değildir öyle.

Kaynınvalidem 3 hamileliğinde de 9 ay çekmiş, eltim de öyle inşallah ben de öyle olmam

Yani blr umut 12. Haftayı bekledik şimdi de 16. Haftada geçer diyorlar :) gebeliğin sonunu bulmayız inşallah

İnşallah valla korkuyorum öyle olurum diye.

Gözün aydın inşallah sonucu da tertemiz çıkar. Tam olarak kaç günlükken gittin? Benim bebeğimin burun kemiği için
nasal bone:bilinmiyor yazıyordu usg sonucunda, aynı doktora soramamıştım ben de başka doktora sorduğumda olabiliyor öyle şeyler her zaman net verilmeyebilir gibi bi şeyler dedi ama normal mi bu durum anlamadım. Ense kalınlığı 0.9 mm, crl 51 mm çıkmıştı, 11+5'te gitmiştim.

Kızlar lohusa pijama takımı almayı planlıyorum da emzirmeye uygun düğmeli üstü olan, bi de sabahlığı olan. Kullanışlı oluyor mu yoksa başka bi öneriniz var mı? Bi de kaç tane almalıyım hastane için? Doğum öncesi gecelik doğum sonrası için pijama takımı önerildiğini okumuştum bi yerde. Mantıklı mı öyle almak?

ben bi tane şık şıkıdım alıcam tacı macı sabahlıklı dantelli foto çekilmek için diğerini penye düğmeli alıcam hastane için yeterli olur diye düşünüyorum doğum sonrası içinde iki tane beli yüksek (sezeryan mı normal mi olcağını bilmediğimiz için dikiş yerine gelmesin beli diye) penye pijama alıcam sadece alt üstüne zaten tshirt sıfır kol gider yaz olduğu için

Ben haftalarca pijama aramıştım Ankara'da

Evet bakti ultrasondan dunden onceki aksam.dunde aradim bekleyelim dedi.ultrasonda bir sorun gormedi bisey vermedi bu yuzden.bende enteresan su zamana kadar ilk defa boyle bisey oldu kanama yani
Bende de lekelenme olmuştu dr usg dr kanama alanı vs. bir sey görmediği icin iir sey vermedi

Hastane icin ben iki tane lohusa geceliği almıştım. Biri önden dugmeli, digeri daha böyle foto cekimi icin havali olandan onunda gizli emzirme cebi vardı, pijama ev için uygun bence hastanede alttan muayene durumu oluyor dogum sonrasi gecelik o yüzden daha kullanışlı idi. Sezeryan icin bilemiyorum ama pijamanin lastiğinin dikis yerine denk gelme durumu vs.olabilir o yüzden gecelik mutlaka hastane cantanizda bulunsun

Yaniniza mutlaka kazak şal vs alın derim yaz bile olsa dogumda kan kaybi oluyor usuyorsunuz benim oglum Ağustos dogumlu ama ayaklarim buz gibi üşmüştüm

Set olarak satılanlar var. Yani içinde bir gecelik bir sabahlık bir alt bir de ust oluyor. Ama ben altlı ustlu olanlardan rahat bir şey tercih ettım. Fotograf çekimi içinde gecelik sabahlık daha suslu bir seydi:)

Forumda biraz okudum da "2 pijama takımı götürdüm biri muayenede battı, biri de doğumdan sonra battı" demiş yıllaaar önce bi arkadaş. Sonuçta kanama durumumuzu da bilmiyoruz, fazladan götürmek mantıklı mı acaba Fotoğraf çektirmek için alacağım ayrı ama lohusa pijama setleri de pek çirkin yaa. Bi de ben çok fazla üşürüm ve yazın ortası bile olsa doğumdan sonra üşürsün diyorlar o yüzden kısa kollu falan giyemem sanırım, uzun kollu düğmeli penye alayım 2 tane, 1 tane de fotoğraflık alayım tamam bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…