2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Ben daha hiç AVM ya da mağaza gezemedim bel ağrısından. Yattığım zaman olmuyor ama azcik dolaninca kendimi çok rahatsız hissediyorum. Hep internetten bakıp fikir edinebiliyorum. Evet dediğin gibi son aylara kalmadan işin bana düşecek tertip düzen kısımlarını bende halletmek istiyorum. En evvela odasını bı yapalım da diğerleri daha kolay gibi sanki. Yani kolay olmasa da en azından her ihtimale karşı onları eşim de yapabilir. Allah'ın izniyle her şey gönlüne göre olur merak etme tatlı telaş tatlı panikler bunlar. Ben yalnızca sağlık konusunda panik oluyorum. Acaba bişey mi oldu bugün neden hareket etmedi falan diye. Onun dışında o benim kucağımda bı olsun da Allah'ın izniyle yatağı olmasa nolur göğsümde uyuturum diyorum :))

benim dr da sağlık ocagının yaptığı testlere güvenmiyorum diyordu. ama ben yaptırcam bir bakalım sonucta neden yanlış olsun ki test testtir
Sağlık ocağında cmv idi sanirim igm olan pozitif cikmis. Ozeldeki doktorum hemen tekrar istedi ama yaşadığım korkuyu anlatamam. Çok karşılaşıyorum bu tür hatalarla dedi. Ben kendi adıma bir daha saglik ocağında kan vermem heralde.

Ben daha hareket falan hissetmiyorum hiç doktor 18-19. haftada belki, en net 20. hafta dedi. Ama içim rahat niyeyse önceki gibi panik olma durumlarım yok sağlık konusunda. Sanki her şey yerli yerine oturmuş tek eksiğimiz eşyalarımız odamızmış gibi geliyo inşallah içime doğuyodur, inşallah Allah kimseye korktuğu şeyleri yaşatmaz. Ben de ilk defa cumartesi günü çıktım, pierre cardin marka oda takımı beğendim internette fiyatları yok genelde stok da yok görünüyor. 2 mağazada gördüm fiyatı 3000-3.200 civarıydı. Caploonba'ya baktık bir de çok övülen bir marka internette, o da güzeldi. Pierre cardin kaldı aklımda opale white oda takımı, başka markalar da vardı gözle görülür biçimde iyi gibi geldi kalitesi gerçi malzeme kalitesinden pek anlamam. Bakalım evet çok güzel heyecanlar rüyamda hep bebekler görüyorum o kadar tatlı bi duygu kiiii :)

Merhaba kızlar. Ortalık biraz karışmış, Meylen ceza almış sanırım. Uzuldum açıkçası. Yakında tekrar aramıza döner insallah

Lohusa depresyonu coook uzun geçmiş olan bir anne olarak söylüyorum. Ilk hamileliğini yasayanlar, lütfen bebek olunca hayatınızın değişeceğini şimdiden kabullenin. O bir robot degil, istediğiniz kadar okuyun bilin. Kurallara motomot uyamayacak, onu programlayamazsiniz. Her konuda bilgi sahibi olun ama bildiklrrinizi uygulayamadiginizda kendinizi kotu hissetmeyib. Bu çok çok çok normal.

Özellikle ilk dört ay hicbir düzen kuramadığınız icin kendinizi yetersiz hissedebilirsiniz. Ama unutmayın ki bu bebekler dünyamıza yeni yeni alışıyor ve bu süreçte düzen kurmak çok kolay degil, çoğu kez imkansız

Herşey zamanla düzene oturuyor, her aile kendi rotasını çiziyor merak etmeyin. Annelik zaman geçtikçe güzelleşen bir şey. :)

Aminn aminn canım inşallah . İyi olduğunu hissediyorsan emin ol iyidir zaten :) bizde hediyeler işleri biraz karistiedi şunu biz alacaz bunu biz alacaz hatıra olsun diyor aile bireyleri dolayısıyla oda nasıl olacak valla hiç bir fikrim yok :)) ama model noktasında az çok fikir oluşturdum. Evim de tüm mobilyalarım beyaz bebek odasında da beyaz almayı düşünüyorum ki belki ilerde bı de kızım olur :)) ama odanın duvarlarını mavi beyaz yapicaz:) boya noktasını sonra da halledebiliriz diyerekten :) benim baktığım takımlar 2.500 civarı falandi senin ki daha yüksek fiyatliymis.

Kızlar vitaminlere baslamadan önce kan verirken tiroide baktırdınızmı gebeliğin basında 6tüp kan alırken bakmıslardı tiroide .istedilermi tekrardan sizlerden?

Çok bilmişlik yapmış gibi algılanmasın lütfen.

Benim yaşadığım duygu karmaşasını siz yaşamayın diye şimdiden uyarıyorum çok bilmisligimden degil

Doğumlarımız gerçekleştikten sonra da destek oluruz birbirimize muhakkak. Yanı insallah :)

Kızlar vitaminlere baslamadan önce kan verirken tiroide baktırdınızmı gebeliğin basında 6tüp kan alırken bakmıslardı tiroide .istedilermi tekrardan sizlerden?
Yok canım en başta ne yapildiysa o sonra bı daha yapılmadı bana da. Bı aksilik olsa vücut belirti verir diye düşünüyorum acaba yanlış mı düşünüyorum :))

Yok canım en başta ne yapildiysa o sonra bı daha yapılmadı bana da. Bı aksilik olsa vücut belirti verir diye düşünüyorum acaba yanlış mı düşünüyorum :))
Ben bugun özele gittim bana kan verdinmi dedi en basta verdim dedim tiroidine baktır dedi acaba en basta tiroide baktırdım demedim diyemi böyle dedi yoksa buaralar bıda baktırmak gerekıyormu dıye merak ettim bende sıkıntı olsa dediğin gbi birşeyler olurdu haklısın :)

Bu arada ben de bugün kontrole gittim. Bebek iyi çok sukur, bayağı büyümüş .

Ama tabi ben çok kilo kaybettiğim için ve beslenemedigim icin vitamin degerlerim cok düşmüş . Vitamin ilaçları da kullanamıyorum çok kusturuyolar . yemek desen yavaş yavaş yemeye başladım. Allah hayr versin inşallah düzelir bu durumlar

Gezdiğimiz mağazalarda en uygun belis doğa oda takımı 2600dü fiyatı. 2600ün altında hiç fiyat görmedim onun da gardrobu bana biraz küçük geldi. Büyüyen beşikli takım mı bakıyorsun? Okuduğum kullanıcı yorumlarında büyüyen beşiği bazaya çevirirken elimizde kaldı gibi şeyler okuduğum için tedirginim aslında internette 1500e bile var ama iyi mi kötü mü hiçbi fikrim yok işte. Ben de beyaz oda takımı, perde-halı gri ya da krem olabilir yıldız ya da bulut desenli var internette güzel duruyor. Ya da mavi olabilir bilmiyorum. Daha çok beşiğin içinde kullanılan dekoratif yastıkları ve çerçeve minik tabloları falan renkli alırım diye düşünüyorum :)

Bı de ikinci dogumunu yapacak arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Sabah sol alt karnimda iki defa aşağı yukarı üçer saniye arayla o kadar acayip bişey oldu ki yarım acılı. Bu haftada tekme hissetmek mümkün mü yoksa yer mi değiştirdi yoksa başka bişey mi ? Bunu google a nasıl yazıp aratabilirim onu da bilemiyorum ama 18. Haftada tekme hissetmek mümkün yazmış bir yer emin olamadım.

Evet ilk tetkiklerden sonra 12 hafta dolunca tekrar istiyorlar tiroid testi . Ama ilk 3 ay sıkıntılı oluyormuş tsh

Kızlar, tiroid gebelikte çok çok çok önemli. Asla ihmale gelmez. Bebeğin beyin gelişimi için bilhassa çok kritik bir hormon

Ben 17 senedir tiroid ilacı kullanıyorum. Bu konuda kitap yazarım heralde :))

Hiç tiroid probleminiz olmasa bile gebelikte oluşabilir ve sizin ruhunuz bile duymaz. Cunku belirtileri hamilelik belirtilerine benzer (halsizlik, kilo alimi, uyku hali vs. Bunlar tsh yuksekliginin belirtisi. ) Her ay mutlaka tiroid değerlerine baktırmalısınız. Doktorunuza hatırlatın.

Tsh değeri gebelikte 1,5-2,5 arasında olması gerekiyor
Normal zamanda 5 e kadar çıkabilir ama gebelikte 2,5 değerini geçince tedavi başlıyor

Tedavisi ise çok çok basit. Küçücük bir tiroid hormon takviyesi, bebeğe ve size hic bir zararı yok

O zaman yarın ilk iş sağlık ocağına bı gideyim ben. Tecrübeli sözü dinleyeyim.

Tekme olma ihtimali var. Suda yüzerken kafa atmış da olabilir. Acılı tekmeler bana çok olurdu ilk gebeligimde. Ama ileriki haftalarda vücut bu vuruşlara alışıyor, ilk zamanlardaki kadar etkilemiyor

Tekme olma ihtimali var. Suda yüzerken kafa atmış da olabilir. Acılı tekmeler bana çok olurdu ilk gebeligimde. Ama ileriki haftalarda vücut bu vuruşlara alışıyor, ilk zamanlardaki kadar etkilemiyor
Elimdeki çay bardağı masaya düştü ben ne olduğunu anlayamadan bı daha oldu. Sonra tekme olabilir mi dedim annemde olur diyince bu defa aglayacak gibi oldum. Annem bana çekmiş hamileliginin her detayı diyor ama ne bileyim :) Allah'a bin şükür ..

Canım 18. Haftada tekme de olqbilir ama okadar acıtır mı bilemedim. Benim arada şöyle oluyordu ani bıcak batması gibi tabiriyle. Bu da rahimin büyümesiyle alakalı diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…