Cokkkkkkk teşekkür ederim yaklaşık 3 saattir internette araştırma yapıyorum fakat hiç bir bilgi edinemedim ve okudukça moralimi bozdu taki senin cevabına kadar peki yemem içmem gerekenler nedir doktoruma sordum sen hasimato hastalığı değilsin sadece gebelige bağlı o yüzden ilacını kullansan yeterli dedi fakat çevremde sürekli bunu ye şunu iç onu yeme kimi kırmızı lahana ye diyor kimi yeme diyor kimi tuz kullan iyot lazım sana kimi sakın kullanma yani kafam allak bullak
Endişelenmek çok doğal. Zihinsel gelişim çok önemli gebelikte. Ve insan herhangi bir ihmalde kendisini cok suçlu hissediyor.
Ama korkma senin suanki değerinde bebege kalıcı bir hasar verecek durum yok. Doktor da aynısını söyleyecektir.
Doktorunu dinle :))
Gerçekten yeme icmeyle pek ilgisi yok. Iyotlu tuz kullanman gerekiyo o kısmı doğru ama
Kara lahana için de, ben karadenizliyim çok tüketiriz. Karadenizde de çok sık rastlanan bir hastalik bu. Yani bununla ilgisi olduğunu duymuştum ama bilimsel gerçekliğini bilmiyorum
Folik asit açısından en zengin sebzelerden biri olduğu için yiyorum ben
Yok ben 10 gundur iciyorum 13 haftadan beri iciyorumŞimdiden başlayabilirim yani? Erken olur mu diye korktum da
Geçmiş olsun aynı dertten bende muzdaripim bazen okadaar şiddetli oluyorki ağrı herseferinde diyorum aha bu sefer kesin bisey oldu ama hep gaz sancısı hatta henüz 11 .haftalık olmama rağmen gaz yüzünden 4-5 aylık hamile gibi duruyorum toplu taşıma araçlarında ise yarıyorAkşama doğru apandisit bölgesinde bir ağrı oldu nefesim kesildi resmen eşimi aramamla adam soluğu evde aldı acile gittik apandisit gibi gözükse de aslında gaz sıkışması çıktıbebişim de iyiydi ama korkuttu bizi
Merhaba benimde troit 8. Haftada 3.42 çıktı bir ay ilaç kullandım 3 e düştü için rahat etmedi endokrine gittim kullandığım ilacı bide iyot verdi ilk 3 ay 2.5 altında olsa daha sağlıklı dedi 3 aydan sonra 3 normal bi sıkıntı olmaz yinede kullan 1 ay sonra kontrole gel 3 4 değerde bebeğe sıkıntı yaratmazmis için rahat etmiyorsa endeksine gitCokkkkkkk teşekkür ederim yaklaşık 3 saattir internette araştırma yapıyorum fakat hiç bir bilgi edinemedim ve okudukça moralimi bozdu taki senin cevabına kadar peki yemem içmem gerekenler nedir doktoruma sordum sen hasimato hastalığı değilsin sadece gebelige bağlı o yüzden ilacını kullansan yeterli dedi fakat çevremde sürekli bunu ye şunu iç onu yeme kimi kırmızı lahana ye diyor kimi yeme diyor kimi tuz kullan iyot lazım sana kimi sakın kullanma yani kafam allak bullak
Benim kuzeniminde 3 küsürlü fakat ilaca başlamasını gerek duymadı doktoru her doktor farklı galiba beni doktorum dahiliyeye yönlendirdi ilk kontrollerimi orda yaptım ilaca başlattı 3 hafta sonra gel dedi ben belki dusememistir diye bir hafta kala geldim boğazdan ultrasona girmemi istedi çok şükür nodul çıkmadı yarın tekrar gidicem dozu yukseltcez galiba bendemi iyot takviyesi istesem acaba çünkü iyot zihin gelişimi için çok önemli ve bizdede maalesef az miktardaMerhaba benimde troit 8. Haftada 3.42 çıktı bir ay ilaç kullandım 3 e düştü için rahat etmedi endokrine gittim kullandığım ilacı bide iyot verdi ilk 3 ay 2.5 altında olsa daha sağlıklı dedi 3 aydan sonra 3 normal bi sıkıntı olmaz yinede kullan 1 ay sonra kontrole gel 3 4 değerde bebeğe sıkıntı yaratmazmis için rahat etmiyorsa endeksine git
Benide doktorum ilk dahiliyeye yönlendirdi ben kendin gittim endokrine icim rahat etsin diye Doktor Bana da 3le baslanmax başka tahlilde yapmak lazımdı dedi ama baslamissin devam et iyotu ben emzirme donemindede tavsiye ediyorum dedi bilmiyorum icecegim bakalim hayırlısıBenim kuzeniminde 3 küsürlü fakat ilaca başlamasını gerek duymadı doktoru her doktor farklı galiba beni doktorum dahiliyeye yönlendirdi ilk kontrollerimi orda yaptım ilaca başlattı 3 hafta sonra gel dedi ben belki dusememistir diye bir hafta kala geldim boğazdan ultrasona girmemi istedi çok şükür nodul çıkmadı yarın tekrar gidicem dozu yukseltcez galiba bendemi iyot takviyesi istesem acaba çünkü iyot zihin gelişimi için çok önemli ve bizdede maalesef az miktarda
Git kavga et :) şaka bir yana kuzum baya karışık bır durum olmuş:) anı olarak kaldı sana işte hayırlısıyla gelsinler inşallahKızlar bugun basıma komedi filmlerini aratmayacak bir olay geldi. Doktora gıttık bebek için rutin. Cinsiyeti bize soylemesin kagıda yazın dedik. Doktor da tahminini yazdı. Kagıda hiç bakmadık kımseye de gostermedik. Parti malzemeleri satan bir dukkana gıttım kadına cinsiyet balonu sordum var dedi. İçine koyacak renkli pul kagıt vb bir şey yok kırtasıyeden alın koyalım dedı. Ben de kırtasıyeden bir mavi bir pempe grapon kagıdı aldım. Kagıdı kadına verdım.Cınsıyetın yazılı oldugu kagıdı da verdım. Kızsa pembe erkekse mavi koyarsınız dedim. Annemle dısarda beklıyoruz. Balonları sısırıp getırdıler. 2 tane aldım ki biri patlar soner falan ıkı tane olsun yedek dıye.Doktorun kağıdını istedim biz attık dediler size yazalım verelım bız nasılsa gorduk dedıler Kabul etmedim. Bız onu yırttık dedıler. Olsun parcasını verın dedım. Neyse bunlar copten cıkardı verdıler. Kagıt doktorun kagıdı emınım cunku kaygan bir kagıttı. Oradan tanıdım. Balonları aldık eve geldik giyindik suslendık hazırlandık. Balonun bırını patlattık pembe cıktı sevındık ettık.İkinci de dursun helyumlu falan kızımın hosuna gıttı oynar dedık. Neyse annemle eşim ısıga tutup bunda mavi var dediler. Ya yok dıyorum mavi var diye patlattılar bi baktık cıdden mavi çıktı. Biz şok tabi.Ama içindeki mavi benim aldığım mavi kagıt degıl baska mavi bir kagıt griye calıyor hatta. Neyse doktorun kagıdı buldum baktım erkek yazıyor.Sadece ucu yırtık yazı ortada. E şimdi ben ne halt edeyim siz soyleyin. Bu baloncu kadınlarla mı kavga edeyim aglayayım mı guleyım mı napayım.
Aynen canım anı anı olmasına da işte o kadar hazırlık yapmıstım. Yarın doktoru arayacağım ogrenırım ama o kadınlara da hakkımı helal etmıyorım resmen bıle bıle yapmıslar. Bir insan niye boyle bir şey yapar ki. Hayret bişey yaGit kavga et :) şaka bir yana kuzum baya karışık bır durum olmuş:) anı olarak kaldı sana işte hayırlısıyla gelsinler inşallah
Yoga. Birde gebelik kemeri diye birşey duydum ama hiç araştırmadım nasıl birşey bilmiyorumKızlar sırt ve bel ağrıları için yapılabilicek birşey ya da ilaç var mı?
Benim doktorum 21 şubatta çağırdı 17 haftalık oluyorum. Ben üniversite hastanesine gidiyorum, doktorum kendi bakacak, perinatolog.İyi akşamlar arkadaşlar uzun zamandır takip edemiyorum inşallah herkes iyidir :) Cinsiyet öğrenen herkesin hayırlı olsun bizede bir erkek geliyor inşallah.
Bir sorum var Ayrıntılı ultrason zamanı yaklaşıyor tam olarak kaçıncı haftada yaptırmalıyız ve nerelerde ne kadara yaptıracaksınız .Doğum paketi alanlar ayrıntılı usg dahilmi cevaplar için teşekkür ederim şimdiden
Gerçekten şaka gibi. Yarın ara da doktoru bir netleştir.Kızlar bugun basıma komedi filmlerini aratmayacak bir olay geldi. Doktora gıttık bebek için rutin. Cinsiyeti bize soylemesin kagıda yazın dedik. Doktor da tahminini yazdı. Kagıda hiç bakmadık kımseye de gostermedik. Parti malzemeleri satan bir dukkana gıttım kadına cinsiyet balonu sordum var dedi. İçine koyacak renkli pul kagıt vb bir şey yok kırtasıyeden alın koyalım dedı. Ben de kırtasıyeden bir mavi bir pempe grapon kagıdı aldım. Kagıdı kadına verdım.Cınsıyetın yazılı oldugu kagıdı da verdım. Kızsa pembe erkekse mavi koyarsınız dedim. Annemle dısarda beklıyoruz. Balonları sısırıp getırdıler. 2 tane aldım ki biri patlar soner falan ıkı tane olsun yedek dıye.Doktorun kağıdını istedim biz attık dediler size yazalım verelım bız nasılsa gorduk dedıler Kabul etmedim. Bız onu yırttık dedıler. Olsun parcasını verın dedım. Neyse bunlar copten cıkardı verdıler. Kagıt doktorun kagıdı emınım cunku kaygan bir kagıttı. Oradan tanıdım. Balonları aldık eve geldik giyindik suslendık hazırlandık. Balonun bırını patlattık pembe cıktı sevındık ettık.İkinci de dursun helyumlu falan kızımın hosuna gıttı oynar dedık. Neyse annemle eşim ısıga tutup bunda mavi var dediler. Ya yok dıyorum mavi var diye patlattılar bi baktık cıdden mavi çıktı. Biz şok tabi.Ama içindeki mavi benim aldığım mavi kagıt degıl baska mavi bir kagıt griye calıyor hatta. Neyse doktorun kagıdı buldum baktım erkek yazıyor.Sadece ucu yırtık yazı ortada. E şimdi ben ne halt edeyim siz soyleyin. Bu baloncu kadınlarla mı kavga edeyim aglayayım mı guleyım mı napayım.
Inan bende dedim olamaz cok kücük daha diye . Ama hissediyorsun. O an düsündüm gaz sancisi gibi degildi. Ama bir hareketlilk vardi icimde. Simdi 13+2 deyim. Afedersiniz yatakta beyime sirtindan sarilincs bir anda ürperdi. Tekmesini oda hissetti. Yani sayifim diyemem. 78 kilodum 160 boyla. Diger hamileliklerinde 5 aylikta anca anlamistim. Simdi bile icimde kibil kibil dönyor uyutmuyor beni. Sükür 12 sene sonra bu duyguyu tekrar yasadim. Rabbim her isteyene nasip etsin insallah.Nasıl bir şey. oluyor ya bir anlatır mısın
10.hafta mı küçücük şeyi nasıl hissedeceksın seğirme gibi falan mı
Bozma moralini canim. Onlarin densizligi. Sizinkide güzel bir heyecan olmus.Kızlar bugun basıma komedi filmlerini aratmayacak bir olay geldi. Doktora gıttık bebek için rutin. Cinsiyeti bize soylemesin kagıda yazın dedik. Doktor da tahminini yazdı. Kagıda hiç bakmadık kımseye de gostermedik. Parti malzemeleri satan bir dukkana gıttım kadına cinsiyet balonu sordum var dedi. İçine koyacak renkli pul kagıt vb bir şey yok kırtasıyeden alın koyalım dedı. Ben de kırtasıyeden bir mavi bir pempe grapon kagıdı aldım. Kagıdı kadına verdım.Cınsıyetın yazılı oldugu kagıdı da verdım. Kızsa pembe erkekse mavi koyarsınız dedim. Annemle dısarda beklıyoruz. Balonları sısırıp getırdıler. 2 tane aldım ki biri patlar soner falan ıkı tane olsun yedek dıye.Doktorun kağıdını istedim biz attık dediler size yazalım verelım bız nasılsa gorduk dedıler Kabul etmedim. Bız onu yırttık dedıler. Olsun parcasını verın dedım. Neyse bunlar copten cıkardı verdıler. Kagıt doktorun kagıdı emınım cunku kaygan bir kagıttı. Oradan tanıdım. Balonları aldık eve geldik giyindik suslendık hazırlandık. Balonun bırını patlattık pembe cıktı sevındık ettık.İkinci de dursun helyumlu falan kızımın hosuna gıttı oynar dedık. Neyse annemle eşim ısıga tutup bunda mavi var dediler. Ya yok dıyorum mavi var diye patlattılar bi baktık cıdden mavi çıktı. Biz şok tabi.Ama içindeki mavi benim aldığım mavi kagıt degıl baska mavi bir kagıt griye calıyor hatta. Neyse doktorun kagıdı buldum baktım erkek yazıyor.Sadece ucu yırtık yazı ortada. E şimdi ben ne halt edeyim siz soyleyin. Bu baloncu kadınlarla mı kavga edeyim aglayayım mı guleyım mı napayım.
Ben kızıma hamileyken kalçamda kemik batması gibi bişey oldu 21 gün hiç kesilmeden sürdü çok acı verdi yürüyemiyordum ve merdiven çıkarken ağlıyordum o dönemde araştırıp gebelik kemeri aldım çok işe yaradı korse gibi bişey bele takılıyor.Yoga. Birde gebelik kemeri diye birşey duydum ama hiç araştırmadım nasıl birşey bilmiyorum
Kusura bakma biraz güldüm ben.Kızlar bugun basıma komedi filmlerini aratmayacak bir olay geldi. Doktora gıttık bebek için rutin. Cinsiyeti bize soylemesin kagıda yazın dedik. Doktor da tahminini yazdı. Kagıda hiç bakmadık kımseye de gostermedik. Parti malzemeleri satan bir dukkana gıttım kadına cinsiyet balonu sordum var dedi. İçine koyacak renkli pul kagıt vb bir şey yok kırtasıyeden alın koyalım dedı. Ben de kırtasıyeden bir mavi bir pempe grapon kagıdı aldım. Kagıdı kadına verdım.Cınsıyetın yazılı oldugu kagıdı da verdım. Kızsa pembe erkekse mavi koyarsınız dedim. Annemle dısarda beklıyoruz. Balonları sısırıp getırdıler. 2 tane aldım ki biri patlar soner falan ıkı tane olsun yedek dıye.Doktorun kağıdını istedim biz attık dediler size yazalım verelım bız nasılsa gorduk dedıler Kabul etmedim. Bız onu yırttık dedıler. Olsun parcasını verın dedım. Neyse bunlar copten cıkardı verdıler. Kagıt doktorun kagıdı emınım cunku kaygan bir kagıttı. Oradan tanıdım. Balonları aldık eve geldik giyindik suslendık hazırlandık. Balonun bırını patlattık pembe cıktı sevındık ettık.İkinci de dursun helyumlu falan kızımın hosuna gıttı oynar dedık. Neyse annemle eşim ısıga tutup bunda mavi var dediler. Ya yok dıyorum mavi var diye patlattılar bi baktık cıdden mavi çıktı. Biz şok tabi.Ama içindeki mavi benim aldığım mavi kagıt degıl baska mavi bir kagıt griye calıyor hatta. Neyse doktorun kagıdı buldum baktım erkek yazıyor.Sadece ucu yırtık yazı ortada. E şimdi ben ne halt edeyim siz soyleyin. Bu baloncu kadınlarla mı kavga edeyim aglayayım mı guleyım mı napayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?