2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Biz de Mete düşünmüştük bekarken eşimin adı Oguz :)

Kızlar özellikle tecrübeli annişler bir farklı konu bebek küveti
Nerden ne almalıyız nasıl bişey almalıyız acaba ?
Aslında ilk bebeğim olacak ama 3 tane yeğenimi bebekken yengem korktuğu için hep ben yıkadım tecrübeli sayılırım:) en iyisi üstüne bez takılanlar böylece tek başına da yıkayabilirsin ama yardim eden biri olunca her türlüsü olur.

kızlar selam kontrole gittim bugun ssk okmeydanına veli beyin ekibinde ibrahim adında bir doktor muayene etti.Gerçekten daha önceki iki bayan doktordan hem daha nazik hem de bilgi vermede iyi idi.Ufaklık 6 cm olmus cinsiyet için makinelerin daha eski oldugunu , özel de daha kaliteli makinelerde bakılabileceğini izah etti.Burun kemiğini ve ense kalınlığına baktı hatta ufaklık gostermıyordu hareket için bayağı bekledi. İkili test için yönlendirdi.Çarşamba yeniden gidicem vitaminleri sormayı unutmusum onları da sorucam tabi..

Bu senin kararın tabi ama iyice düşündün mü? Kendin açından belki sknti görmüyorsun ama bebek açısından riskli bir durum

Her an bir şey gelişebilir ve müdahaleye ihtiyaç olabilir

Mesela bebek doğduğunda dogumhanede kontrolden geçiyor, görünüşte sağlıklı olsa da kalp ritmlerinde ya da böbrek fonksiyonlarında bir anormallik sezildiğinde takip altına alıyorlar gerekirse küveze giriyor birkaç saat içinde

Bu zamanda bu kadar imkan varken riske değer mi bilemedim

Bebek küveti ve file almanı tavsiye ederim. Bebeği fileye koyup kova ve maşraba yardımı ile yıkayacaksın:)). Hem bebek elinden kaymiyo, hem kirli suya degmiyo, hem iki elinle rahat rahat yikayabiliyorsun yani çok pratik oluyor

bebek küvetini ilk bebeğimde şeffaf renk aldık renkli özellikle tercih etmedim katkılı boyalı olduğu için kovası maşrafası da aynı şeffaf takım oldu şimdi nasip olursa kardeşine de kullanacağız.. size de bu şekilde tavsiye ederim en iyisi şeffaf tıkaçlı olanlardan almak.. onu haricinde bebek filesi de almıstık ilk zamanlar hep onu kullandık sonra küvetin içine geçirdik bebişi bende temmuz da bekliyorum cinsiyet belli değil merakla bekliyorum ilki erkek

Canım sevi bebe ve babyjem bakabilirsin ebebekte vs. var. File olarak köpüklü file tercih edebilirsin. Bızım kuvvet beyaz kova ve masrapası seffaf balıklı. Kuvveti giderli kuvvet secersen daha iyi olur. File olarak köpüklü tercih etmedim ben

bu arada normalde 13+2 olması gerekirken 12+4 gorunuyor sistemlerinde iyice takıldım resmen

Tam da bahsettiğin sebeplerden dolayı evde doğurmak istiyorum :) Bebek doğar doğmaz daha plasentadan bebeğe tüm kan geçmeden kordunun kesilmesi, bebeğin anneden kontroller için ayrılması, anneye sormadan serum takılması sormadan tedbir amaçlı antibiyotik verilmesi, bebeğe doğar doğmaz aşı yapılması.. Başka sebepler de var ama bunlar aklıma gelenler.

Bir doğumu illa doktorun yapması şart değil iyi tecrübeli bir ebe yeterli. Çoğu Avrupa ülkelerinde ebe yapar doğumu, tabi herşey normal ve anne ve bebek sağlıklı ise. Hollandada bebeklerin üçte biri evde doğar, orda çok yaygın. Bir ebe de ilk kontrolleri yapacak tecrübeye sahip, acil bir durumda da vakitlice hastaneye yollar zaten, benim ebem 25 yıldır ebe ve hiç öyle tehlikeli bir durum yaşamamış, arada hasteneye yolladıkları da oluyor tabi.
Bir bebeğin piskolojisi için evde doğmanin daha sağlıklı olduğunu iddia eden doktorlar var ve ben de buna inanıyorum. Iki çocuğum da evde doğdu, o sancılı halimle evden çıkıp arabaya binmek fln ayy hiç düşünemiyorum:) Tabi çoğu insan kendini hastanede daha güvende hissediyor ama ben evde daha rahatım. Ve inan evde doğurduktan sonra bir sonrakini hastanede doğuran tanımıyorum çünkü herkes o kadar memnun ki. Evde olmanın rahatlığı inan doğumu kolaylaştırıyor.
Tabi bu benim düşüncem. Ben normal doğumun büyük bir ameliyatmış gibi bu kadar müdahale gerektiren bir olay olduğunu düşünmüyorum dolayısıyla bir riske girdiğimi de düşünmüyorum, bir risk durumunda da zaten hastaneye yönlendirilirim. Aksine hastanede enfeksyon riski daha yüksek, kendi kendini kasmaktan yabancı bir yerde olmaktan kaynaklı rahmin kolay açılmama riski oluyor bazı annelerde.
Dediğim gibi bunu anlamayanı anlıyorum ama bu benim fikrim :)

Küvet filesi neredeyse hepsinde var canım benim sormak istediğim ayaklı ayaksız plastik mi katlanır mı

Evet bugün onlara baktım köpüklü file ye de 56 TL gibi bişey plastiklerden sanırım yeterli olur mu

Tşk ederim
Sağlıkla gelsin minişler inşallahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…