sabırsızlanıyoruz ondan heraldeBenimde öyle canım ya 2 gün üst üste hissettim sonra tık yok çok sert hareketleri hissediyoz anca heralde 20. Haftadan sonra daha net olurmuş ilk gebelikde
kızılcığın zararı olmaz sanırım bende idrar yolu iltihabında hemen yaban mersinine yapışıyorum hem yiyorum hemde kaynar suya atıp suyunu içiyorum doktora sordum meyvelerden yana çok abartılmadığı sürece sıkıntı olmaz benceAraştırmıştım sıkıntı olmuyo. Ama sen de araştır tabi başka etkileri var mı bilmiyorum
Maşallah Allahım bağışlasınKızım olucak canım nasip olursa
Aminnn Allahım hepsini korusun sağlıkla bize gelsinler
ayy kızlarımız çoğalıyor bakalım sonuç ne olucak. İnşllah sağlıkla kavuş prensesine annesiMaşallah Allahım bağışlasınbiz de kısmetse prenses bekliyouz
Benim bebeğinde karnı büyük cıktı biraz ama doktor hiç bişey söylemedi düzenli gittiğim doktor değildi zaten. Ablamla gitmiştim muayeneye o da doktor zaten, kendisi dedi senin şekerini bi ölçelim diye. Seker bebeğin gelişimini çok etkiliyor ve biraz daha büyüyünce anneyi de, mutlaka şeker yüklemesi yapılması lazım bence.Yuzde 80 kiz diyodu doktor ama bugun erkek oldugunu ogrendim.Biraz uzulmek degil ama gozumden yas geldi biliyorum saglikli olmasi herseyden onemli belki kizanlar olur ama icim biraz burulmadi desem yalan olur.kendimi baya kaptirmisim cunku.kiz bebekli hayaller kurmustum.erken soylemeseydi keske.onun disinda benim baya onden gidiyomus karni biraz genis cikti.ya sende seker olabilir yada buyuk ihtimal iri bi bebek olacak 4 kg civari dogabilir dedi.Halbuki daha yarim kilo falan anca aldim.Hem hic kilo almayip hem bebegin iri olmasi cok rastlamadigim bisey dedi doktor ama iri bi bebek aileden dolayi dedi.Bu arada ben muayenehaneye gidiyorum doktorum perinatolog o yuzden ayriyetten bi ucret almiyor her seferinde farkli bi organini kontrol ediyor haftasi gore.bana boyle acikladi.bende durumlar boyle
Yaptırmayacaksan kesinlikle şekeri tamamen kesmen lazım. Yoksa bebek için tehlikeli. Ben de yaptırmayacağım , şekeri keseceğim inşallahBen Canan Karataycilardanim geçen gün bı videosunu izledim ve yükleme yaptirmamaya karar verdim:)
Canım herkese söylüyorum sanada söylim derin bi kaba buzu doldur üstüne su koy ellerini bileklerine kadar sok dayanamicağın noktaya gelene kadar soğuktan kesilir gibi olana kadar beklet bunu 5-6 kez tekrarla ağrın 1 saate kalmaz geçicek görüceksinKızlar bugün başım çok ağrıyor hayatım boyunca başım hiç bu kadar ağrımadı
Ama şunu unutmamalı sadece şekeri kesmekle iş bitmiyor, meyve şekerde çok zararlı abartmadan yemek lazım yada karbonhidratta etkiliyor yani tek başına şekeri kesmek yetmiyor daha dengeli beslenmek lazım. Birde canan kararayın evt güzel açıklamaları var ama şeker yüklemesi konusundaki sözleri yüzünden ceza aldı ve kısa süreli meslekten men edildi. Kadın doğumcularin çoğu bu konuda ciddi açıklamaları var ve sonuçlarının anne ve bebeği için kötü olabileceğini söylüyorlar yani iyi araştırıp karar vermek lazım. Sadece bir doktorun peşine takılmamak lazım bence.Yaptırmayacaksan kesinlikle şekeri tamamen kesmen lazım. Yoksa bebek için tehlikeli. Ben de yaptırmayacağım , şekeri keseceğim inşallah
Kesinlikle katılıyorum ve bilimsel çalışmalar var doktorların hepsi cani olamaz küçücük bedene zarar gelsin istemezler. O şekerin bebeğe etkisi belki yaptırmamanın etkisinden çok çok daha azdır. O yüzden yaptırma taraftarıyım.Ama şunu unutmamalı sadece şekeri kesmekle iş bitmiyor, meyve şekerde çok zararlı abartmadan yemek lazım yada karbonhidratta etkiliyor yani tek başına şekeri kesmek yetmiyor daha dengeli beslenmek lazım. Birde canan kararayın evt güzel açıklamaları var ama şeker yüklemesi konusundaki sözleri yüzünden ceza aldı ve kısa süreli meslekten men edildi. Kadın doğumcularin çoğu bu konuda ciddi açıklamaları var ve sonuçlarının anne ve bebeği için kötü olabileceğini söylüyorlar yani iyi araştırıp karar vermek lazım. Sadece bir doktorun peşine takılmamak lazım bence.
Kolay gelsin :):) Müdürüm benden yana oldu zaten :):) Saat 14'de daha büyük çapta bir toplantı var :):)benimde gün sonunda toplantım var bakalım, amaaannn üzme kendini valla olan sana oluyor.
Benim de hafta sonu çok sakinlerdi neredeyse hiç hissetmedim, 2 gündür karşılıklı salsa yapıyorlar galiba :):)kızlar merhaba. bende 18+3 teyim bugün. 2 gün öncesine kadar bebeğimin hareketlerini, dönüşlerini hissediyordum karnımda. 2 gündür bebeğimden hiç ses seda yok. perşembe günü kontrolümüz var. ama perşembeye kadar sabredemiyorum galiba. sizin bebişlerinizdeki hareketler nasıl ? hissedebiliyor musunuz ?
Kesinlikle katılıyorum ve bilimsel çalışmalar var doktorların hepsi cani olamaz küçücük bedene zarar gelsin istemezler. O şekerin bebeğe etkisi belki yaptırmamanın etkisinden çok çok daha azdır. O yüzden yaptırma taraftarıyım.
Kızlar Canan Karatay dikkat ederseniz ölçüm yapılmasın demiyor. Sadece yöntemi yanlış bulduğundan bahsediyor. Aynı ölçüm bir kan testi ile de yapılabilirken şeker vermeye gerek yok diyor. Ben ölçüm yaptiricam dediği şekilde ama yükleme yaptirmiycam sadece. Bana böylesi daha makul geldi.
ikili yaptırmayan var mı aramızda?
Doğrudur canım Allah korktuklarimizdan korusun ben doktoruma güveniyorum eminim hepimiz bebeklerimiz için en doğru olanı tercih etmek istiyoruz.Daha biraz önce bir bayanın tecrübesini okudum, 3 farklı yerde asmde devlette ve özelde açlık tokluk şekerine baktirmis hep normal seviyelerde cıkmış, sonra doktora gittiğinde bebeğin gelisiminin 3 hafta ileride olduğunu söylemiş ve hemen şeker yüklemesi yapmasını istemiş ve sonuç yüksek cıkmış, hemen diyete başlamış. Yanı o ölçümlerde insanı yanılabiliyor malesef.
Kesinlikle canım katiliyorum yani ilerde belki kızım da olur ama asla böyle bi cümle kuramam. Şimdi okuldan geldim boynuma atladı annecim seni çok özledim diye öyle tatlıydı ki cinsiyet de neymişBen de allah biliyor hep kız çocuğum olsun istedim içimden ama dualarımda hep sağlıklısı neyse o olsun dedim. Ne olursa olsun cinsiyeti zaten aşık olucaz. Yani Ben de kız evlat başka olur diyenleri anlamıyorum hatta ayıp gbi geliyor dile öyle getirmek. Evladın ayrımı olmaz. Ha kızı süslersin narindir, erkek de biraz büyüsün annesini koruyup kollar, annesine aşık olur. Hepsinin yeri ayrı. Kızım da olsa asla kız çocuğunun yeri ayrı demem, bana boş boğazlık geliyor.
kızlar merhaba. bende 18+3 teyim bugün. 2 gün öncesine kadar bebeğimin hareketlerini, dönüşlerini hissediyordum karnımda. 2 gündür bebeğimden hiç ses seda yok. perşembe günü kontrolümüz var. ama perşembeye kadar sabredemiyorum galiba. sizin bebişlerinizdeki hareketler nasıl ? hissedebiliyor musunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?