2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Tamam canim sagolasin. Baska bir seye de baktirmam gerekir mi ki?

Allah’a sukur
Dun aksamdan beri halsizim. Hafif bas donmem var. Mizmizligim uzerimde yani. Ustune bu gidiklanmalar olunca sorun mu var acaba diye korkuyordum yalan yok.
Sen yine genel iste istersen onlar bilir hamilelere yapılması gerekeni bunara bende yaptırmak istiyorum ama kendi doktorum gerek yok diyince vazgeçtim,için rahat olsun gittikçe dahada hissedeceksin

Günaydın bu arada kuzular❤❤

Bebişlerimiz sağlıkla hareket etsin bugün
İnşallhArkadaşlarda yazmış o yüzden yazmamıştım benimde evde kedilerim vardı,en son kedimi kaybedince ve alerjim artınca bir daha ve sokamadım ama 10larca kesim var bahçemdeki kurulukta bakıyorum,kedi köpekten ziyade yediklerimizede dikkat edersek sorun olmazmış ki zaten dikkat ediyormuşsunİçin rahat olsun

Mtad canım Filiz Hanıma ne zaman randevun var detaylı için Bülent Beyde kararlısın di mi,Ada Tıp ta erteleme olayı var mı bu ara,Eğitimdeki detaylıdan vazgeçtin mi,çok sordum di mi

Hanimlar,

Dun aksamdan beri garip haller oluyor demistim ya, korkmaya basladim. İslanma hissediyorum, pede gelen bir sey yok. Cok afedersiniz tuvalet kagidiyla sildigimde bir nemlenme oluyor. Kokusu yok. Gozle gorunen bir akinti yok.

Daha once rahim genislemesine yordugum agrilar su an daha kuvvetli. Surekli degil, ritmik de degil. Dayanilmayacak gibi de degil. Ozellikle kalkarken kitleniyorum resmen, hemen dogrulamiyorum. Kalp atisim sanki daha hizli geliyor.

Digerleri neyse de akinti durumuna anlam veremedim. Akinti da denmez, nemlenme. Plesanta sivisi boyle bir sey mi oluyor acaba?

Aaaa bu şekilde olmayacak mı bugün gideceğimiz?
Sizinki renkli olabilir. Bilmiyorum. Turkiye'de 12 haftalik da bile 4d udltrasona girilebiliemis. Burada farkli isliyor. Detayli ultrason dedigi anomoly ultrason ve 2D. 4Dye girmek istiyorum dedi, 30. haftadan sonra randevu alabilirsiniz dedi.

Daha tecrubeliler daha iyi bilir ama bana her sey normal gorunfu. Akinti zaten oluyor. En azindan bende hep oluyor. Dediginiz gibi hep islaklik hissediyorum. Ped kullanmayi sevmedigim icin gunde defalarca ic camasiri degistiriyorum bu his yuzunden. Bu hafta benim de kasiklarimda ani hareketlerde agri oluyor. Yavas hareket etmeye calisiyorum. Bence bir seyiniz yoktur. Normal geliyor kulaga. Rahatsizliginizin geçmesini diliyorum.

Tesekkur ederim. Evde kalmaktan surekli kendimi dinler oldum. Baskalarina stres yapma dedigim seyleri kendim yapar oldum diyorum, sonra icimdeki ses “yok bu durum ciddi” deyip kafami bulandiriyor.

Akinti bende de var. Hep vardi ama bazi gunler daha az bazen daha cok. Kokusu, rengi yoksa normaldir bence.
Agri ara ara oluyor. Bir anda kalkiyorsam mesela. Daha yavas hareket etmeye calisoyorum, geciyor. Ben de olan seyler her gun olmuyor. Mesela 2 gun agri hissediyorsam sonraki gun bir sey kalmiyor. Ya da bebegi 2 gun net hissediyorum ama sonra 1 gun hareket yok gibi. Normal oldugunu dusunup rahatlamaya calisiyorum

Mtad canım Filiz Hanıma ne zaman randevun var detaylı için Bülent Beyde kararlısın di mi,Ada Tıp ta erteleme olayı var mı bu ara,Eğitimdeki detaylıdan vazgeçtin mi,çok sordum di mi
Valla canımm. 3 martta gitmiştim 1 ay sonra gel demişti.
Pazartesiye bir randevu alacam bakalım filiz ne diyecek inş erteleme yoktur. Varsada nasip yani Allaha emanetler bir sıkıntı olur ise normal ultrasondada belli olurdu heralde diyip içimi rahatlatıp ssğlıklıdır demekten başka çare yok.
Özelde detaylıyı yaptırırsam , bide doğumevine gitmem ya . Kendi kontrolüme bile korka korka gidicem
Hoş doğumevinde sadece gebe ve bebek oluyor ama gitmem sanırım kesin konışmayım

Bende 13martta gitmiştim banada 1ay sonra gel Bülent Beyden sıra alalım demişti,2-3hafta sonra giderim,dediğin gibi ana sağlıkta genelde bebek ve hamileler var ama çocuklarda oluyor ve onları götüren büyüklersen yinede gitme,ben geçenlerde az daha buraya gidecektim ama eşim hiç istemiyor çok zorunda kalırsam giderim çünkü alacağımız tedbir ileride de bebeğimiz için,2-3hafta nasıl dayanırım bilmiyorum

tatlicincap
Bende çok sık oldu abla ilk gebeliğimde akıntı diil su idi sanki kokusuz ıslak su yani. Doktoruma söylediğimde önemsememiş ve normal demişti. Bende üstünde durmadım hatta bir ara acaba terliyor mu orası diyordum. Ama amniyon sıvısı mıdır değil mi bilmiyorum sadece doktorum önemsemrmişti hiç hatta normal demiş alttan bile bakmamıştı

tatlicincap Bende de şu 1 aydir her gun akıntı oluyor. Bazen camasirimin nemli oldugumu bende goruyorum ama terledigini dusunuyorum cunku gunluk ped kullaniyorum. Yani akintinin rengi yesil olup agir kokmadigi surece sorun olmuyor diye biliyorum. Bazen beyaz bazen bej oluyor rengi hatta sari oldugu zamanlarda oldu. Su tuketimim gunde ortalama 2.5 litre. su tükettigim icin degisiklik gosteriyor uzerinde cok durmuyorum ben guzellikler. Yesil ve agir kokulu olursa soylerim doktora.

Canım doktoruna yazdın mı aynen? Yani o renksiz nemlenme arada ben de de oluyor..Ağrı da oluyor ben biraz gaz sancısına da bağlıyorum.Ayaklarnda mutlaka çorabın olsun,sıcak tut kendini.

Sen içini ferah tut ama Doktoruna bir sor bakalım..

İnanir misin, agrilar buraya yazdiktan sonra hafifledi. Akinti dedigim sey devam ediyor ama. Hayirlisiyla vaktinde doguralim bebelerimizi. Kulliyen panik olup cikacagiz yoksa.

Ablacim burdan okudugum kadariyla degisiyomus sen bi ararsin hemsireni ona göre gidersin

Oyle yapayim canim, sagolasin.

tatlicincap abla akıntı bende de oluyor arada ama Allah korusun amniyon sıvısı vs midir ayrimi nasil olur bilmiyorum belki bilen kizlar vardir

17 haftalikken sivisi azaldigi icin bebegini kaybeden arkadasim geldi aklima onu aradim. Alakasi yokmus. Oncesinde muhakkak vok hafif de olsa pembemsi kanama oluyormus ara ara. Sonra birden icinde balon patlamasi gibi bir sey olmus ve o an sicak bir sivi akabinde de kirmizi kan akmis bacaklarindan. İnternetten de arastirdim, geneli kanamasi olanlarda ortaya cikmis. Rabbim hepimizin evlatlarini bagislasin.

Evet canim, ter gibi bir sey. İnsallh dedigin gibi bir sey bendeki de. Amniyon degilmis ama, onu ogrendim en azindan. Bir iki gun takip edeyim, olmadi sirkeli suyla taharet alayim, belki enfeksiyon baslangicidir.

Merhaba kızlar.
Az önce hastaneden aradılar detaylı ultrason randevumu iptal ettiklerini söylediler. (Haftayaydı.)
Mevcut durumlardan ötürü.
İkinci bir talimata kadar randevu almayacaklarmış.
Şuana kadar tarama testlerini yaptırmadım bu ultrasonu çok önemsiyordum.
Acaba vardır bir hayır deyip yaptırmayayım mı yoksa özel hastaneler bakar mı, araştırayım mı?
Siz ne düşünüyorsunuz? Ne yapmalı?

Canim yazmadim henuz. Ama su an kendimi iyi hissediyorum. Esim masaj yapti, sonra hafif bir egzersiz yaptirdi kontrollu. 10. Hafta gibi Nemlenme dedigimin daha yogunu hatta mayonez gibi bir akintiya bile normal demisti. Hatta kanama isterse kirmizi olsun renk onemli degil. Yarim kofte buyuklugunde parca gelmedikce problem yok demisti. Yarin da devam ederse sorarim diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…