2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293

Sagol canim. Bende de aliskanlik gunluk ped kullaniyorum, her tuvalette degistiriyorum. Ama terleme durumuyla ilk kez karsilastim. Minimum 4 litre, geceyle birlikte 5 litre su iciyorum ben de. Fakat dun gece hic tuvalete kalmamisim, derin uyumusum. Acaba gece icmedigim icin mi oldu diye dusundum simdi. Miyomdan dolayi 24 saat su icmem gerekiyor, geceleri iki saatte bir kalkip su iciyorum.

Miyom olayini bilmiyorum tatlim. Normalde cok asiri su da icmeyin diyorlar ama senin ozel bi durumun varsa bir sure takip et. Surekli hale geliyorda doktoruna bi danis. Bende nemlenme ve akinti surekli oldugu icin garipsemiyorum.

Hangi ilde yasiyordunuz bilmiyorum Nomu baska tercih yapabilcegin bi yer var mi? Detayli ultrason cok önemli bence baska yer sansin varsa bi bakmalısın ama hastanelere gitmekte risk ne yapcaz bilmiyorum tam kac haftaliksin? 24+0 a kadar zaman var

Bence de en önemlisi buydu
Buna güvenip tarama testlerini yapmamıştım.
Trabzon üniversite iptal etti.
Bundan başka Rize imkanım var ama o da verir mi randevu bilmiyorum.
Hoş bu riskli ortamda gitmeli miyim onu da bilmiyorum çok karmaşığım..
20+5 teyim şuan..

Miyom olayini bilmiyorum tatlim. Normalde cok asiri su da icmeyin diyorlar ama senin ozel bi durumun varsa bir sure takip et. Surekli hale geliyorda doktoruna bi danis. Bende nemlenme ve akinti surekli oldugu icin garipsemiyorum.

Gebelik oncesi 3 litre icerdim zaten. Su miktarini perinatologum yukseltti ve 24 saate yaydi. Miyom, normalde bebege gidecek kani kendine cekilmp kendini besleyen, buyuten ve bebegi gelistirmeyen bir seymis. Kani bebege yonlendirmenin tek yolu da su icmekmis. İlk bebegimi mesela yine 3 litrede kalmistim, miyom sunger gibi kani kendine cekip bebege gondertmemisti diye kaybetmistim.

Benim icin 14 hafta cok kritikti. Bebegin olcusu miyomdan buyuk olana kadar yuksek riskim vardi. Allah’a sukur miyom (ki 2 adet buyuk miyom) bu surecte buyumedi, ustelik bebegim kani kendine cekip miyomu besletmedi diye miyomlar kireclenme gibi beyazlasmaya basladi. Minik oglum benim savasci cikti anasinin kanini miyoma biramadi. durum devam ederse doktora soracagim.

3 hafta daha sansin varmis insallah o zamana kadar bayagi hafiflerde bu durumlar yaptirabilirsin canim Cok onemli bi ultrason gidemezsem uzulucem bende. Bi yandan gitmekte risk.

3 hafta daha sansin varmis insallah o zamana kadar bayagi hafiflerde bu durumlar yaptirabilirsin canim Cok onemli bi ultrason gidemezsem uzulucem bende. Bi yandan gitmekte risk.

nomunomuchua

Aklima takilan bir sey var, simdi bana 3 kez detayli usg yapilacak ya, ilki yapildi. İkincisi 23. Hafta kismetse, bir de 33. Hafta.

Yani 24. Haftadan sonra yapilmama gerekcesi ne olabilir ki? Bana 33. Haftada da yapilacak?

Riskli gebeliklerde veya gerekli durumlarda yapiliyormus diye biliyorum ben abla. Veya sadece bi organi incelemek icin 24+ lardan sonrki haftalarda yine bakmak mümkünmüş ama en ideal zaman 19-23 hafta diye biliyorum

Ay canımmm. Maşallah miniğime..
Hepimiz saglikla alalim kucaklarimiza bebeklerimizi dilerim.
Evet özel durumundan oldugunu tahmin etmistim. 5 lt baya cok cunku. Yarisina geldik sayilir. Şurda Agustosa ne kaldi

nomunomuchua

Aklima takilan bir sey var, simdi bana 3 kez detayli usg yapilacak ya, ilki yapildi. İkincisi 23. Hafta kismetse, bir de 33. Hafta.

Yani 24. Haftadan sonra yapilmama gerekcesi ne olabilir ki? Bana 33. Haftada da yapilacak?

3 defa mı yapılıyormuş?
Hiç bilmiyordum.
Benim ilk gebelik pek fikrim yok bu konularda.
Yapmasam çok aklımda kalacak ama eşim yapmayanlar varmış mikrop yuvası oralar boşver diyor

Aynen öyle ben diyecektim enfeksiyon başlangıcıda olabilir,benim diğer hamileliklerimde de oluyordu erken haftalarda hatta bunda da oldu geçen hafta ter gibi ıslaktı ama suyun gelme olayını bildiğim için emin oldum,Benim beyaz akıntım çoğaldı bu ara tekrardan ama o olunca niyeyse huzurlu oluyorumgöbeğimde yine kıntı şeklinde gerilme gibi ağrı var sanırım bu sebepten yarın bana yakın olan devlet hastanesine gidicem,ters bi durum yoksa rahatlarım bari

3 defa mı yapılıyormuş?
Hiç bilmiyordum.
Benim ilk gebelik pek fikrim yok bu konularda.
Yapmasam çok aklımda kalacak ama eşim yapmayanlar varmış mikrop yuvası oralar boşver diyor

Canim ben Acibadem’e gidiyorum. Soyle bir aciklamalari var. Yuksek risk oldugum icin bende 3, sizde 2 defaymis.

Eklentiler

• 249F7324-C038-417A-A328-FED3781A4D6A.webp
    57 KB · Görüntüleme: 41

Detayli izah icin sagolasin canim. Enfeksiyon icin sirkeli su yeterli olur mu?

İnsallah sorun yoktur, guzel haberler alirsin.

Ay canımmm. Maşallah miniğime..
Hepimiz saglikla alalim kucaklarimiza bebeklerimizi dilerim.
Evet özel durumundan oldugunu tahmin etmistim. 5 lt baya cok cunku. Yarisina geldik sayilir. Şurda Agustosa ne kaldi

Cogumuz yariladi bile. Tatli ama bir o kadar da endiseli bir seruven icindeyiz. Amin, insallah canim.

33. Haftada yapılan da farklı sorunlar gözlemleniyor olabilir.
19-24 arasındakinde kalp kalp odacıklsrı fln bakılıyor.
Mide ve bağırsak gözleniyor. 24. Haftadan sonra brbek büyüdüğü için sanırım organlaron içini görmek zorlaşabiliyor. 19 öncesindede organlar minik olduğu için tam gelişim tamamlanmamış oluyor.

Sagolasin fistigim. 13. Hafta da kalp, kalp odaciklarina bakilmis bende. Simdi rapora bakiyorum da 4 odacik: Normal, cift cikis: Normal yaziyor raporda.

Hayirlisiyla atlatalim su sureci. İptal olan arkadaslarin da umarim en kisa zamanda gonullerine gore detayli usg’leri yapilir.

Kızlar ya perinatolog dan aradılar doktor altan cebecinin asistani yarin randevum vardı diyor doktorumuz yasli gruba girdiği için iceri sizden başkasını alamayız dediler böylede icime sinmiyor ne zamandır bekliyoruz eşimle bugünü başka iyi doktor onerisi olan varmi ? Arayıp bilgi alirim en azindan eşimi alan biyer olursa oraya gideriz olmadı

Detayli izah icin sagolasin canim. Enfeksiyon icin sirkeli su yeterli olur mu?

İnsallah sorun yoktur, guzel haberler alirsin.
Bence yeterli olur canım zaten bol suda içiyorsunşu an uzandım eşimi bekliyorum erken gelirse gidicez mecbur kaldım belimden kasığıma ağrı şiddetlendi ve bulantım var şu an iyi hissetmiyorum inş her şey yolundadır

Hadi ya... Bugun bende de bulanti oldu, mide suyunu cikardim, sonra biraz cikolata yedim gecti bende canim. İnsallah esin gelmeden gecer de evde kalirsin canim. Cok gecmis olsun.

Bendede bi ara oldi abla hatta dedim sıvı sızıntısı mı oluyor acaba diye korkmuştum bi kac gun devam edip kesilmisti sonra iki kez yasadim onu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…