- 3 Aralık 2019
- 4.306
- 17.089
- 258
tatlicincap Bende de şu 1 aydir her gun akıntı oluyor. Bazen camasirimin nemli oldugumu bende goruyorum ama terledigini dusunuyorum cunku gunluk ped kullaniyorum. Yani akintinin rengi yesil olup agir kokmadigi surece sorun olmuyor diye biliyorum. Bazen beyaz bazen bej oluyor rengi hatta sari oldugu zamanlarda oldu. Su tuketimim gunde ortalama 2.5 litre. su tükettigim icin degisiklik gosteriyor uzerinde cok durmuyorum ben guzellikler. Yesil ve agir kokulu olursa soylerim doktora.
Miyom olayini bilmiyorum tatlim. Normalde cok asiri su da icmeyin diyorlar ama senin ozel bi durumun varsa bir sure takip et. Surekli hale geliyorda doktoruna bi danis. Bende nemlenme ve akinti surekli oldugu icin garipsemiyorum.Sagol canim. Bende de aliskanlik gunluk ped kullaniyorum, her tuvalette degistiriyorum. Ama terleme durumuyla ilk kez karsilastim. Minimum 4 litre, geceyle birlikte 5 litre su iciyorum ben de. Fakat dun gece hic tuvalete kalmamisim, derin uyumusum. Acaba gece icmedigim icin mi oldu diye dusundum simdi. Miyomdan dolayi 24 saat su icmem gerekiyor, geceleri iki saatte bir kalkip su iciyorum.
Hangi ilde yasiyordunuz bilmiyorum Nomu baska tercih yapabilcegin bi yer var mi? Detayli ultrason cok önemli bence baska yer sansin varsa bi bakmalısın ama hastanelere gitmekte riskMerhaba kızlar.
Az önce hastaneden aradılar detaylı ultrason randevumu iptal ettiklerini söylediler. (Haftayaydı.)
Mevcut durumlardan ötürü.
İkinci bir talimata kadar randevu almayacaklarmış.
Şuana kadar tarama testlerini yaptırmadım bu ultrasonu çok önemsiyordum.
Acaba vardır bir hayır deyip yaptırmayayım mı yoksa özel hastaneler bakar mı, araştırayım mı?
Siz ne düşünüyorsunuz? Ne yapmalı?
Hangi ilde yasiyordunuz bilmiyorum Nomu baska tercih yapabilcegin bi yer var mi? Detayli ultrason cok önemli bence baska yer sansin varsa bi bakmalısın ama hastanelere gitmekte riskne yapcaz bilmiyorum tam kac haftaliksin? 24+0 a kadar zaman var
Miyom olayini bilmiyorum tatlim. Normalde cok asiri su da icmeyin diyorlar ama senin ozel bi durumun varsa bir sure takip et. Surekli hale geliyorda doktoruna bi danis. Bende nemlenme ve akinti surekli oldugu icin garipsemiyorum.
3 hafta daha sansin varmis insallah o zamana kadar bayagi hafiflerde bu durumlar yaptirabilirsin canimBence de en önemlisi buydu
Buna güvenip tarama testlerini yapmamıştım.
Trabzon üniversite iptal etti.
Bundan başka Rize imkanım var ama o da verir mi randevu bilmiyorum.
Hoş bu riskli ortamda gitmeli miyim onu da bilmiyorum çok karmaşığım..
20+5 teyim şuan..
3 hafta daha sansin varmis insallah o zamana kadar bayagi hafiflerde bu durumlar yaptirabilirsin canimCok onemli bi ultrason gidemezsem uzulucem bende. Bi yandan gitmekte risk.
Riskli gebeliklerde veya gerekli durumlarda yapiliyormus diye biliyorum ben abla. Veya sadece bi organi incelemek icin 24+ lardan sonrki haftalarda yine bakmak mümkünmüş ama en ideal zaman 19-23 hafta diye biliyorumnomunomuchua
Aklima takilan bir sey var, simdi bana 3 kez detayli usg yapilacak ya, ilki yapildi. İkincisi 23. Hafta kismetse, bir de 33. Hafta.
Yani 24. Haftadan sonra yapilmama gerekcesi ne olabilir ki? Bana 33. Haftada da yapilacak?
Ay canımmm. Maşallah miniğime..Gebelik oncesi 3 litre icerdim zaten. Su miktarini perinatologum yukseltti ve 24 saate yaydi. Miyom, normalde bebege gidecek kani kendine cekilmp kendini besleyen, buyuten ve bebegi gelistirmeyen bir seymis. Kani bebege yonlendirmenin tek yolu da su icmekmis. İlk bebegimi mesela yine 3 litrede kalmistim, miyom sunger gibi kani kendine cekip bebege gondertmemisti diye kaybetmistim.
Benim icin 14 hafta cok kritikti. Bebegin olcusu miyomdan buyuk olana kadar yuksek riskim vardi. Allah’a sukur miyom (ki 2 adet buyuk miyom) bu surecte buyumedi, ustelik bebegim kani kendine cekip miyomu besletmedi diye miyomlar kireclenme gibi beyazlasmaya basladi. Minik oglum benim savasci cikti anasinin kanini miyoma biramadi.durum devam ederse doktora soracagim. ☺
nomunomuchua
Aklima takilan bir sey var, simdi bana 3 kez detayli usg yapilacak ya, ilki yapildi. İkincisi 23. Hafta kismetse, bir de 33. Hafta.
Yani 24. Haftadan sonra yapilmama gerekcesi ne olabilir ki? Bana 33. Haftada da yapilacak?
Aynen öyle ben diyecektim enfeksiyon başlangıcıda olabilir,benim diğer hamileliklerimde de oluyordu erken haftalarda hatta bunda da oldu geçen hafta ter gibi ıslaktı ama suyun gelme olayını bildiğim için emin oldum,Benim beyaz akıntım çoğaldı bu ara tekrardan ama o olunca niyeyse huzurlu oluyorumİnanir misin, agrilar buraya yazdiktan sonra hafifledi. Akinti dedigim sey devam ediyor ama. Hayirlisiyla vaktinde doguralim bebelerimizi. Kulliyen panik olup cikacagiz yoksa.
Oyle yapayim canim, sagolasin.
17 haftalikken sivisi azaldigi icin bebegini kaybeden arkadasim geldi aklima onu aradim. Alakasi yokmus. Oncesinde muhakkak vok hafif de olsa pembemsi kanama oluyormus ara ara. Sonra birden icinde balon patlamasi gibi bir sey olmus ve o an sicak bir sivi akabinde de kirmizi kan akmis bacaklarindan. İnternetten de arastirdim, geneli kanamasi olanlarda ortaya cikmis. Rabbim hepimizin evlatlarini bagislasin.
Evet canim, ter gibi bir sey. İnsallh dedigin gibi bir sey bendeki de. Amniyon degilmis ama, onu ogrendim en azindan. Bir iki gun takip edeyim, olmadi sirkeli suyla taharet alayim, belki enfeksiyon baslangicidir.
3 defa mı yapılıyormuş?
Hiç bilmiyordum.
Benim ilk gebelik pek fikrim yok bu konularda.
Yapmasam çok aklımda kalacak ama eşim yapmayanlar varmış mikrop yuvası oralar boşver diyor
Aynen öyle ben diyecektim enfeksiyon başlangıcıda olabilir,benim diğer hamileliklerimde de oluyordu erken haftalarda hatta bunda da oldu geçen hafta ter gibi ıslaktı ama suyun gelme olayını bildiğim için emin oldum,Benim beyaz akıntım çoğaldı bu ara tekrardan ama o olunca niyeyse huzurlu oluyorumgöbeğimde yine kıntı şeklinde gerilme gibi ağrı var sanırım bu sebepten yarın bana yakın olan devlet hastanesine gidicem,ters bi durum yoksa rahatlarım bari
Ay canımmm. Maşallah miniğime..
Hepimiz saglikla alalim kucaklarimiza bebeklerimizi dilerim.
Evet özel durumundan oldugunu tahmin etmistim. 5 lt baya cok cunku. Yarisina geldik sayilir. Şurda Agustosa ne kaldi
33. Haftada yapılan da farklı sorunlar gözlemleniyor olabilir.nomunomuchua
33. Haftada yapılan da farklı sorunlar gözlemleniyor olabilir.
19-24 arasındakinde kalp kalp odacıklsrı fln bakılıyor.
Mide ve bağırsak gözleniyor. 24. Haftadan sonra brbek büyüdüğü için sanırım organlaron içini görmek zorlaşabiliyor. 19 öncesindede organlar minik olduğu için tam gelişim tamamlanmamış oluyor.
Bence yeterli olur canım zaten bol suda içiyorsunDetayli izah icin sagolasin canim. Enfeksiyon icin sirkeli su yeterli olur mu?
İnsallah sorun yoktur, guzel haberler alirsin.
Bence yeterli olur canım zaten bol suda içiyorsunşu an uzandım eşimi bekliyorum erken gelirse gidicez mecbur kaldım belimden kasığıma ağrı şiddetlendi ve bulantım var şu an iyi hissetmiyorum inş her şey yolundadır
Hanimlar,
Dun aksamdan beri garip haller oluyor demistim ya, korkmaya basladim. İslanma hissediyorum, pede gelen bir sey yok. Cok afedersiniz tuvalet kagidiyla sildigimde bir nemlenme oluyor. Kokusu yok. Gozle gorunen bir akinti yok.
Daha once rahim genislemesine yordugum agrilar su an daha kuvvetli. Surekli degil, ritmik de degil. Dayanilmayacak gibi de degil. Ozellikle kalkarken kitleniyorum resmen, hemen dogrulamiyorum. Kalp atisim sanki daha hizli geliyor.
Digerleri neyse de akinti durumuna anlam veremedim. Akinti da denmez, nemlenme. Plesanta sivisi boyle bir sey mi oluyor acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?