- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Yalnız çatı demiyorum ki. Rahim ağzı uzunluğu diyorum..Rahim ağzı olayı doğumda değişebilen mucizevi bişey. Şu an dar görmesinin o yüzden bi anlamı yok. Ilk gebeligimde kalp atisi icin vajinal muayeneden sonra bebegimi kaybetmistim. Doktor istese bile musade etmem sanirim.
O olur sorun değil. Vajinal olmasin
Cihazı birden yerlestirdi. Asla unutmuyorum o kadar kaba davrandi ki. Inan tatlim sartlandirmayla alakasi yok. : (Vajinadan bakmakla degildir ama canim.kendini oyle sartlandirma bnm arkadasimin dusuk tehlikesi vardi doguma kadar alttan muayne oldu bende 8 haftam bitene kdr alttan bakıldı 9.haftada karina geçtik
Bilmiyorum yaYalnız çatı demiyorum ki. Rahim ağzı uzunluğu diyorum..
Bakılması gerekli (bence). Rahim ağzı kısalığı tespit edilmediği zaman erken doğuma sebebiyet verebiliyor. Açıklık olup doğum erken olabilir vs. Ya da belli bir mm altına düştüğünde ek önlem ve tedbirler alınıyor. Mm cinsinden bakmanın tek yoluda vajinal ultrason.
Müsade edip etmemek tabi size kalmış ama doğru bilip ona göre karar vermek daha önemli.
Devlet hastanesi miydi ?Cihazı birden yerlestirdi. Asla unutmuyorum o kadar kaba davrandi ki. Inan tatlim sartlandirmayla alakasi yok. : (
Cihazı birden yerlestirdi. Asla unutmuyorum o kadar kaba davrandi ki. Inan tatlim sartlandirmayla alakasi yok. : (
Napcaz biz bu tospağalarla ya böyle.
Yok Özel hastaneydi. Cok kotu bir deneyimdi.Eğer
Devlet hastanesi miydi ?
Benimde başıma geldi çünkü Allah o kadına ne beddualar ettim asistan doktordu bide.
Ama kendi doktorumda hiç öyle sıkıntı yaşamadım.
Oyy Minnoş ya,benim doktor da ilk defa geçen hafta renkli baktı,foto aldı ama eli yuzundeydi,on ikinci hafta da ense burun ölçümü için gittiğimde de eliyle yüzünü kapatmıştı, doktor burun kemiğine bakamamistiBenimkisi ilk defa yapti ama hemen çekti detaylida renkli veriyorlar diye cok istedim yuz pozları ama sadece bitaneyi doktor zorla aldi ordada somurtuyorbidada vermedi poz kafasını gomdu beynine bile.okdr zor baktiki doktor ultrosanda karnimi salliyor kafasini duzeltsin diye o bana tekme atiyor doktor salladikca baya ugrastirdi adami allahin lazı
İşin kader kısmi tabii ki öyle. Ama yine de o kadar dusuncesiz davranmasi gerekmiyordu. Nasibi yokmus fasulyemin.Yicek lokmasi olmadigi zaman birseyler sebep oluyor daha doğrusu biz oyle goruyoruz
Kızlar detaylıda vajinal muayene oluyor mu?
Hımm miyom durumu degistirebilir tabi. Ben bu hamileliğimde hic vajinal muayene olmadim. Ondan da gerildim galiba.Benim doktorum yapiyor. Hatta bende her muayenede vajinal kontrol de var miyomdan dolayi.
Benim de şimdiye kadar alttan bakilmadi,ultrasyonla rahim ağzına falan bakti doktorum, ama çoğu kisiye alttan bakılmışYok banada bakilmadi vajinadan sadce ult biraz agsa indiriyor oda rahim uzunlugu ne alemde diye okdr
Gerilecek bir şey yok aslında ben bir çok kez vajinal usg yaptırdım kasılmalarım çok olduğu için rahim ağzı sık sık ölçüldü. Hiç korkulacak birşey değil. Kondom+kayganlaştıcı sürüyorlar zaten. Birde sadece vajina girişinden tutuyor aleti. İçeri girmiyor bileBilmiyorum yaÇok gerildim.
Akıllı tahta aldık biz o biraz oyaliyor bak. 1 metre boyunda ayakli akıllı tahta. Bide magnetler aldik resim yapabilcegimiz. BİRaz oyalıyorNapcaz biz bu tospağalarla ya böyle.
Ayy evet bende yazı tahtası almalıyım zaten iyi oldu bana hatırlattığın.Akıllı tahta aldık biz o biraz oyaliyor bak. 1 metre boyunda ayakli akıllı tahta. Bide magnetler aldik resim yapabilcegimiz. BİRaz oyalıyor
Hımm miyom durumu degistirebilir tabi. Ben bu hamileliğimde hic vajinal muayene olmadim. Ondan da gerildim galiba.
Gerekli olduğuna inanirsam musade edebilirim belki. O eski deneyimimde cok ilerlettigi icin cihazi sanirim ondan boyle oldum. Giriste tutsaydi oyle olmazdi. Tesekkur ederim tatlim. Iyi geldi bilmek ^_^❤Gerilecek bir şey yok aslında ben bir çok kez vajinal usg yaptırdım kasılmalarım çok olduğu için rahim ağzı sık sık ölçüldü. Hiç korkulacak birşey değil. Kondom+kayganlaştıcı sürüyorlar zaten. Birde sadece vajina girişinden tutuyor aleti. İçeri girmiyor bile
Ama şöyle birşey var istemiyorum derseniz zaten doktor ısrar etmez. Bir de dediğim gibi rutin bir uygulama değil zaten ancak doktora göre değişiyordur muhakkak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?