2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bende henuz catlak olusmadi, olmaz da insallah.

Su ana kadar ayri ayri Hindistan cevizi yagi, gul yagi, lavanta yagi, menekse yagi, kakao yagi kullandim. Dustan hemen sonra suruyordum. Bir de bu kremi kullanmistim, memnun kalmistim. Hem dokusundan hem de kokusundan. Dun fark ettim ki bir kutu daha varmis, tasinma telasina kutulardan birine ativermisim. Yeniden bunu kullanacagim. Esim almisti bu kremi, kutu uzerinde 85 TL fiyat var, ama Trendyol’da epey uygun gorunuyor fiyati. Ben de anlamadim benimki mi kaziklandi yoksa Trendyol’dakiler orijinal mi degil?

Cok güzel güle güle giysin pasa. Bende boyle borsey dusunuyorum ama karar veremedim sadece tulum yaptırıcam sen ne kadara yaptırdım.
Teşekkür ederiz
10lı hastane çıkışı seti benimki canım, indirimde şuan 130 ₺
Ama 3lü-5li böyle setleri de vardı. Şimdi baktım üçlü set fiyatı da 60 TL imiş canım.

Amin canım hepimize inşallah jammybaby_tr bebekannedünyası humabebe evsenbebe bunlar instagramda bunlardan aldım ben çoğu eşyasını

humabebe sitesinde çok güzel şeyler gördüm, ama cesaret edemiyorum almaya. Siz memnun kaldınız mı aldıklarınızdan ? %100 pamukmu acaba ?

Bisey olmaz dimi insallah kizlar ya simdi kimse bisey yazmayınca tedirgin oldum

Bisey olmaz dimi insallah kizlar ya simdi kimse bisey yazmayınca tedirgin oldum
Yok kuzum bir şeycik olmaz soru babında sorduğunu anlamadığım için birşey yazmamıştım. Merak etme olabilecekleri en güvenli yerdeler onlar

Yok kuzum bir şeycik olmaz soru babında sorduğunu anlamadığım için birşey yazmamıştım. Merak etme olabilecekleri en güvenli yerdeler onlar
Olmaz kuzum, melekler koruyor onlari.

Ah iyiki varsiniz dogduktan sonra bi tık rahatliycam ama dogana kadar boyle sürecek benim pimpiriklilik. Aslında dustukten saniye sonra bile agri olmadı ama iste annelik=delilik, surekli endise

Ah iyiki varsiniz dogduktan sonra bi tık rahatliycam ama dogana kadar boyle sürecek benim pimpiriklilik. Aslında dustukten saniye sonra bile agri olmadı ama iste annelik=delilik, surekli endise
Ben de senin gibiyim çok pinpirikliyimdir. Ama burada hep iyi şeyler konuşuluyor ve iyi düşününce iyi oluyor. Gönlünü ferah tut olmaz Allah ‘ın izniyle merak etme . Şimdi rahatça uyu

Ben de senin gibiyim çok pinpirikliyimdir. Ama burada hep iyi şeyler konuşuluyor ve iyi düşününce iyi oluyor. Gönlünü ferah tut olmaz Allah ‘ın izniyle merak etme . Şimdi rahatça uyu
İnsallah canim Allah hepimizin yavrusunu korusun

Buğün hiç girmedim kk ne. Yeni gördüm msjınızı. Bu konu hakkında cvp verdiğiniz için teşekkür ediyorum öncelikle.
Gecen hafta sonu başladı. Normalde günde 2 defa birbirlerini kovalarlar oyun oynarlar evde. Ama hiç böyle tıslama ve dayak olayı yaşamamıştık. 5 yıldır aynı evde oturuyoruz ve hiçbir eşyamız da değişmedi. Evde çok nadir tartışırız eşimle ve öyle uzun da sürmez. Kim haksızsa bilir ve karşı tarafın sakinleşmesini bekler. Konuşur sorunu çözeriz. Böyle sakin bir aile yapımız var. Pamuk yani yavru olan 4 yaşında. Annemiz nazlı ise 5 yaşında. Pamuk gulyabanidir yapı gereği. Tek başına oturmayı yatmayı sever canı isterse gelir bize kendini sevdirir. Sessiz ve sakin bir kedidir. Nazlı da tam bir anaçtır aslında. Gün içinde milyon kere eşimi beni ve pamugu yoklar evin içinde. Hepimizle vakit geçirmeyi sever. Yavrusu 1 yaşına geldiğinde sütü gelse emzirmeye devam edecekti oderece. Gün içinde yavrusuna sarılır okşar yalar sevgi ve şevkat doluydu aslında. Eve o kadar alışkınlar ki biz tatile gittiğimizde nazlı ve pamuğu 10 günlüğüne tanıdığımızın evine bıraktık 2 gün yemek yememişler. Tatili yarıda bırakıp eve geldik. Sonraki yıllarda tatile gittiğimizde kızlarım evde kaldı. Anahtar bıraktık tanıdıklara mamalarını sularını kontrol ettiler. Hatta onlarla oynasınlar diye bir kaç saat onlarla vakit geçirdiler. O zamanlarda bile böyle sıkıntı yaşamadık. Dün ve Buğün önceki günlere göre biraz daha azaldı sanki. Ama yinede pamuk kıpırdayınca nazlı kafayı dikiyor gözlerini açıyor. Pamuk bir hareket daha yapsa üzerine atlayacak pozisyonda. O durumda ya ben ya eşim kim görüyorsa hayır kızım otur yerine. Sen annesin öyle şeyler yapma evladına diye dikkatini dağıtmaya çalışıyoruz. Bazen dağılıyor dikkati bazen de hiç dinlemiyor bizi.

Kedilerde yavruluk olayı sütten kesince bitiyor. O yüzden 4 yaşındaki bir kedinin annesi olarak görmüyor kendini. Yavrusunu hırpalıyor olayı değil öncelikle.
Aslında sizden çıkan bir sesi kastetmedim sorarken, mesela kediler evde birlikte yatıyorlarken evin dışından paat diye bir ses geldi ve o anlık korkuyla birbirlerine girebilirler. Yani siniri başka birine aktarmayı kediler sıklıkla yaparlar. Siz kızarsanız kediye, size vurmaz ama gidip evdeki diğer hayvanı dövebilir.
Bu korku ve kavgayı birbirine bağdaştırdıklarında oluyor bu durum. Bir anda tüm dengeler değişiyor.
Bu durumlarda onların önceki hallerini unutup sanki birbirine yabancı iki kedi moduna geçmelisiniz. Eğer öyle yapmazsanız birine karşı suçlayıcı oluyorsunuz çünkü ister istemez. İlk etapta odaları vs ayırın. Yavaş yavaş birbirlerine yaklaştırmalısınız. Arada kedilerin geçemeyeceği ama birbirlerini görebileceği bir paravan olması gerekiyor. Paravanın dibine kadar gelip saldırma yoksa o zaman aynı ortama tekrar sokmalısınız.
Aşağı yukarı 15 gün sürer bu süreç artı eksi 5 gün diyelim.
Sonra yine eski ponçik hallerine geri dönerler.

Anladım. Hatırladığım kadarıyla öyle bir ses de olmadı ama yinede bilemicem. İnternetten çok araştırdık ama bizim durumda olan bir yazı bulamadık. Hep aileye sonradan katılan kedilerin birbirine alıştırma süreci ile ilgili yazılar var. Okuduğumuz kadarıyla bizimkilere durumu uydurmaya çalıştık. Mamalarını sularını ve kumlarını ayırın demişler. Sonra birbirlerinin kokularını unutsunlar . Zaman geçtikten sonra birbirlerinin tabaklarından mamalarını yemeye başladıklarında Kokularına alışacaklar ve kavgaları bitecek yazmışlar.
Pamuk 1 haftadır masanın altında sandalyenin üstünde bizde onun mamasını ve suyunu masanın altına koyduk. Masaya şeffaf paravan yapalım aynı odanın içinde o zaman olurmu. Maması kumu suyu da orada zaten. Başka sizin söylediklerinize göre ne yapabiliriz diye düşünüyorum.

Tam öyle olmaz çünkü aynı evin içinde kediler birbirinin kokusunu alır, kumu ayırınca kokuyu unutmak diye bişey söz konusu değil.
Kedilerin evde özgür dolaşabileceği ama birbirlerinin alanlarına geçemeyeceği bir şey lazım.
Masanın altını kapatsanız bile masaya gelene kadar zaten tırsarak ya da tetikte hareket ediyor olacak. İlk başta güvenli bir ortam oluşturup birbirlerine zorlama olmadan yaklaşmaları lazım.
Hazırlar mı değiller mi anlamak için paravanın her iki tarafına çok yakın olacak şekilde mama kapları konuyor, ikisi de tereddüt etmeden mama kabından mama yiyorsa oldu bu iş, kaldıralım engelleri diyorsunuz.

çok sevimli ♥
Ben yavrulatamadım bile biliyor musun? içimde öyle bir sevgi vardı ki kedi doğum videolarına baktım dedim bu halde göremem ben bu kızı,dayanamam Nasıl etkilendiysem artık Öylelikle kısırlaştırdık geçen yıl. Ara ara pişman oluyorum keşke bir kere yavrulatsaydık diye ama Zaten dışarıda yeterince yuvasız yavru var bir de niye benim kedim üresin ki diye vicdan rahatlatıyorum
Sorunu bilemiyorum o yüzden canım :/

Sizin açınızdan bakıncada siz haklısınız. Bizde kısırlaştırmak istedik ama sonra eşimle ne olursa olsun annelik duygusunu mutlaka yaşamalı. Bu duyguyu elinden almaya hakkımız yok dedik. Çok zor doğum yaptı 2 3 defa veterinere götürdük en son evinizde güvende kasın 2 3 saat içinde doğum gerçekleşmezse sezeryan yapalım dedi. Sezeryan olmuşken de kısırlaştırma amaliyatını yaptırırız dedik. Böylelikle 2 defa amaliyat olmamış olur dedik ama normal doğum yaptı. O gün hala gözümün önünde çok ama çok acı çekti kuzum. Bizde sonra kıyamadık kısırlaştıramadık. Öyle kaldı. Yavrusuda doğal olarak kısır değil. Onuda yaptırmadık.

Hmm anladım.
Yanlış öğreniyoruz bazı şeyleri Malesef. Zorlu süreci atlattık gibi şuanda zaten. Biraz görmezden geliyoruz buaralar. O zaman mama kaplarını mı birleştirelim şimdi.

Hmm anladım.
Yanlış öğreniyoruz bazı şeyleri Malesef. Zorlu süreci atlattık gibi şuanda zaten. Biraz görmezden geliyoruz buaralar. O zaman mama kaplarını mı birleştirelim şimdi.
Hayır. Şu an her kediye " diğerinin geçemeyeceği" bir alan yaratmanız gerekiyor. Bunu da araya paravan koyarak yapabilirsiniz sadece.
Paravanın kalkıp kalkmayacağına karar verirken birbirine yakın mama kabı kullanılıyor. Her kedi kendi bölgesinde mama yiyor.
Mama kabı= o harfi
Paravan= l harfi olursa
o l o şeklinde bir besleme alanı olmalı. Kediler burada rahatsa paravan kalkar.
Ama öncesinde birbirlerini görüp rahat yemek yiyemeyebilirler, bu nedenle ilk ayırmada mama kapları birbirlerinden uzak yerde olmalı. Yavaş yavaş yaklaştırılmalı.

Canım bu krem kolojen içerikli yararlı bir krem ..Trendyolda taklit ürünler olabiliyormuş satıcıdan kaynaklı.Mümkün olduğunca bu tarz şeyleri eczaneden almak daha sağlıklı

Canım bu krem kolojen içerikli yararlı bir krem ..Trendyolda taklit ürünler olabiliyormuş satıcıdan kaynaklı.Mümkün olduğunca bu tarz şeyleri eczaneden almak daha sağlıklı

İlk kutudan epey memnun kalmistim canim. Esime sordum, malum turizmci gezenti oldugu icin hangi ilin hangi cicegi meshursa orada ozel yapim yaptiriyor yaglari da. Yazdigim yaglarin kimini İsparta’da kimini baska yerde yaptirtmis. Kremi hangi sehirden aldigini hatirlamiyor ama.

Trendyol’dan ablama hediye parfum almistim. Barkod sorguladigimda sahte urun cikmisti canim. Onun icin parfumeriden tekrar almak zorunda kalmistim. Acikcasi oradan alip da memnun kaldigim bir sey olmadi. Fiyati da uygun gibi gorunuyor ama cok daha ucuzuna denk geliyorsun evin civarinda insan bozuluyor.

Aynen canım ben de 2 defa alışveriş yaptım bir daha düşünmüyorum. En güzeli bilindik markaların siteleri ya da görerek beğenerek almak.
Parfümle ilgili çok şikayet duymuştum..Aslinda sistemleri çok iyi fakat satıcılarını iyi seçmeliler .
Zaten marka parfüm kullanan orjinal fiyatını iyi bilir sahtekarlığa ne gerek var .

Kullandığın yağlara bayıldım. Ben hiçbir şey kullanmıyorum oğlumda olduğu gibi yine harita gibi çatlayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…