- 25 Şubat 2020
- 1.456
- 1.301
- 133
- 46
merhaba bunu nerden aldınız, çok şirin gözüküyor :)Ebebek siparişim geldi kızlar.
File tam oldu aşırı sevindim. Küçük kalır diye tereddütteydim ama olmadı. Uğraşmak istemiyordum hiç iade vs ile. Benim gibi A101’den vs 50 lt küvet alanlara duyulur.
Babyjem köpük file, hatta iki takma yeri varmış hem küçük hem büyük küvetlere uygunEbebekte indirimdeydi en son hala devam ediyor mu bilmiyorum ama. Ay allahım minicik şeyler nasıl mutlu ediyor
Ah canım yapmakızlar hastaneden yeni geldim bebeğin suyu fazla çıktı perinatolojiye gönderdi beni doktor orda bebeğin böbreklerinde büyüme ve kalpte parlaklık gördü çok kötüyüm ya hiç beklemiyordum böyle şeyler detaylıda birşey görülmedi şimdi görüldü kafayı yemek üzereyim nifty testi önerdi yaptırıp yaptırmamak sana kalmış dedi eşim de yanaşmıyo o işe olursa olur Allah vergisi diyor aşırı kötüyüm
Canım sıkıntı yapma herşey tabi ki Allah'tan . Fakat yinede bi test yaptırıp içinizi rahatlatmaniz gerekiyor diye düşünüyorum. Inşallah iyidir bebeğimiz Allah şafi ismiyle şifa versin inşallahkızlar hastaneden yeni geldim bebeğin suyu fazla çıktı perinatolojiye gönderdi beni doktor orda bebeğin böbreklerinde büyüme ve kalpte parlaklık gördü çok kötüyüm ya hiç beklemiyordum böyle şeyler detaylıda birşey görülmedi şimdi görüldü kafayı yemek üzereyim nifty testi önerdi yaptırıp yaptırmamak sana kalmış dedi eşim de yanaşmıyo o işe olursa olur Allah vergisi diyor aşırı kötüyüm
Ebebek ...merhaba bunu nerden aldınız, çok şirin gözüküyor :)
Bu test olaylarını hıc anlamıyorum ben iki kere detaylı ultrason yaptırmak zorunda kalmıştım bana down sendromu olabılır dıye test önerdiler ben baska doktor a gittim orda hıc bir şey cıkmadı baska bir doktora da git bence tek doktor İle karar verme derımkızlar hastaneden yeni geldim bebeğin suyu fazla çıktı perinatolojiye gönderdi beni doktor orda bebeğin böbreklerinde büyüme ve kalpte parlaklık gördü çok kötüyüm ya hiç beklemiyordum böyle şeyler detaylıda birşey görülmedi şimdi görüldü kafayı yemek üzereyim nifty testi önerdi yaptırıp yaptırmamak sana kalmış dedi eşim de yanaşmıyo o işe olursa olur Allah vergisi diyor aşırı kötüyüm
kızlar hastaneden yeni geldim bebeğin suyu fazla çıktı perinatolojiye gönderdi beni doktor orda bebeğin böbreklerinde büyüme ve kalpte parlaklık gördü çok kötüyüm ya hiç beklemiyordum böyle şeyler detaylıda birşey görülmedi şimdi görüldü kafayı yemek üzereyim nifty testi önerdi yaptırıp yaptırmamak sana kalmış dedi eşim de yanaşmıyo o işe olursa olur Allah vergisi diyor aşırı kötüyüm
Annem de böbreklerindeki büyüme su fazlalığından olabilir sudan dolayı böbrekleri şişmiştir belki diyor. Ahh canım bilmiyorum ya çok kötü oldum duyunca eşim de üstüme gelince öyle saçma sapanAh canım yapma
Şimdi ilk Böbrekte büyümenin dereceleri var. Çoğu kendiliğinden geçiyor bir sorun olmuyor bizzat prof ağzından dinledim bunları. Ankaradayken doktorun başka bir hastayla konuşmalarına şahit olmuştum. Eğer doğduğunda müdahale edilecek seviyedeyse çocuk cerrahı duruma el atıyormuş. Bana bebeğini aldır yaşamaz diyen Prof başka bir hastaya aynen bunları demişti.. Su fazlalığı da şeker varsa vs olabiliyor. Bakıldı mı? Belki sadece sebebi odur? Benimde ilk hamileliğimde zaman zaman suyum fazla çıkıyordu tek eksisi bunun erken Doğumu tetiklemesi daha doğrusu su kesesinin erken açılma ihtimali, ama çok düşük. Ben erken doğum yaptım mı? Hayır yapmadım. Doğumum sezaryen ile oldu 39+0 da.
Diğer bir konu kalpte bağırsakta vs görülebilen parlaklıklar..ulasimiz bak korka korka fetal DNA yaptırdı, ne kadar üzdüler ama tertemiz sonuç geldi. Üzme kendini. Git bakalım başka bir doktora aynılarını söyleyecek mi sana? Her doktorun tarzının farklı olduğunu unutmamak gerek.
İkinci bir doktorun da görüşü aynı ise o zaman imkan varsa fetal DNA yaptırırıp yol haritanı çizersin canım. İmkan yoksa amniyosentez veya kordosentez yaptırırsın artık bu haftalarda hangisi uygunsa.
zaten bu testlerin yapılmasının amacı bir sorun varsa önceden tedbirini alabilmek.
Kendimden örnek vereyim. Bebeğimde ki herni sorunu anlaşılmasaydı ben olduğum yerde doğum yapmış olsaydım belki bebeğim doğduğu gibi hayatını kaybedecekti. Ama ben ne yaptım. Doğumumu planladım, doktorlarımı ayarladım. Önlem aldım her durum için. İçim rahattı.
Sıkma canını canım ben inanıyorum her şey yolunda sadece kötü birkaç tesadüf Yanyana gelmiş
aminn canım cümlemizinkine inşallahCanım sıkıntı yapma herşey tabi ki Allah'tan . Fakat yinede bi test yaptırıp içinizi rahatlatmaniz gerekiyor diye düşünüyorum. Inşallah iyidir bebeğimiz Allah şafi ismiyle şifa versin inşallah
Canım öncelikle sakin ol seni çok iyi anlıyorum.Benim bebeğim de de 22.haftada kalp parlaklığı görüldü.kızlar hastaneden yeni geldim bebeğin suyu fazla çıktı perinatolojiye gönderdi beni doktor orda bebeğin böbreklerinde büyüme ve kalpte parlaklık gördü çok kötüyüm ya hiç beklemiyordum böyle şeyler detaylıda birşey görülmedi şimdi görüldü kafayı yemek üzereyim nifty testi önerdi yaptırıp yaptırmamak sana kalmış dedi eşim de yanaşmıyo o işe olursa olur Allah vergisi diyor aşırı kötüyüm
bende 4 hafta önce detaylı yaptırdım herşey tertemiz çıktı şimdi suyu fazla çıkınca şüphelendi perinatoloğa gönderdi orda da bu sorunlar görüldü doktora dedim detaylıya geldim temiz çıktı diye bazen görünmüyor o haftalarda sonraki haftalarda da görülebilir dedi bende anlamadım eşim de çok tepkili o zaman niye çıkmadı da şimdi neden çıktı diyeBu test olaylarını hıc anlamıyorum ben iki kere detaylı ultrason yaptırmak zorunda kalmıştım bana down sendromu olabılır dıye test önerdiler ben baska doktor a gittim orda hıc bir şey cıkmadı baska bir doktora da git bence tek doktor İle karar verme derım
İnsallah kendılığinden düzelen bir şeydir sıkma canını Rabbim şifa versin bebeginizi saglıklı kucağına alırsın inşallah
aminn canım cümlemizinkine inşallahbende hiçbir şeyi umursamadım şimdiye kadar üçlü testi falan varsa da Allah'tan deyip geçtim hala öyle düşünüyorum ama insan yine de kötü oluyor müdahele edileceğini bile bile yaptırmamak da ne biliyim işte eşime laf anlatamıyorum beni daha çok geriyor
canım bana da down olabilir dedi ikili testi yaptırdım temiz çıktı dedim detaylı temiz çıktı dedim o zaman nifty testi yaptırmanı öneririm dediKuzum dediğin 2 şeyde bende cıktı su fazlalığı ve kalpte parlaklık. Doktor bunların down da görülme riskini anlattı. Ben ikili testleri de yatırmamıştım . Su fazlalığında birde şekerden şüpheleniyorlar şeker yüklemem sorunsuz çıkmıştı. Bizde bu 2 secenekte sorun çıkarmadı. Arkadaşımın da böbrekte büyüme vardı onda genelde erkek bebeklerde görülür demişlerdi doğuma kadar ve sonrasında takip ediyorlar normale donus olmazsa da mudahele edilebiliyor .
Sen içini ferah tut insallah yoktur bir sıkıntı sen testı yaptırcan mıbende 4 hafta önce detaylı yaptırdım herşey tertemiz çıktı şimdi suyu fazla çıkınca şüphelendi perinatoloğa gönderdi orda da bu sorunlar görüldü doktora dedim detaylıya geldim temiz çıktı diye bazen görünmüyor o haftalarda sonraki haftalarda da görülebilir dedi bende anlamadım eşim de çok tepkili o zaman niye çıkmadı da şimdi neden çıktı diye
Canım nasıl olur ? Detaylıda bile böyle bir şey söylenmemiş suan cok şaşkınım. Kesinlikle başka bir doktora daha git , inşallah gerçekliği yoktur. Dua edicem senin içinkızlar hastaneden yeni geldim bebeğin suyu fazla çıktı perinatolojiye gönderdi beni doktor orda bebeğin böbreklerinde büyüme ve kalpte parlaklık gördü çok kötüyüm ya hiç beklemiyordum böyle şeyler detaylıda birşey görülmedi şimdi görüldü kafayı yemek üzereyim nifty testi önerdi yaptırıp yaptırmamak sana kalmış dedi eşim de yanaşmıyo o işe olursa olur Allah vergisi diyor aşırı kötüyüm
canım bana da down olabilir dedi ikili testi yaptırdım temiz çıktı dedim detaylı temiz çıktı dedim o zaman nifty testi yaptırmanı öneririm dedievet su fazlalığı şekerden olabilirmiş yarın sabah yaptırcam onu bakalım hayırlısı Allah büyüktür
Evet üstte ki arkadaşa katılıyorum Erkek bebeklerde daha sık görülüyor. Benim oğlumun da böbreklerinde sorun vardı fakat doktorlar bana bir şey söylememişti. Doğduktan sonra bezinde kristalleşmeler ve çok az kan gormustum sonra hemen sünnet önerdiler sünnetten sonra şükür düzelmişti.Annem de böbreklerindeki büyüme su fazlalığından olabilir sudan dolayı böbrekleri şişmiştir belki diyor. Ahh canım bilmiyorum ya çok kötü oldum duyunca eşim de üstüme gelince öyle saçma sapanşeker testini de yarın yaptırcam canım doktor da şeker varsa su fazlalığı olur dedi bakalım inşallah bi sorun olmaz sivasa gidince de bi görüncem ona göre nifty testi yaptırırım artık
70 tane genetik rahatsızlığa bakıyorlar canımNift testi sadece down sendromu için değil mi
Yok canım sadece down değil kromozomal anomaliye bakıyorNift testi sadece down sendromu için değil mi
Önlem bizden takdir Allahtan neticede . Sen esini ikna etmeye çalış kuzum benceaminn canım cümlemizinkine inşallahbende hiçbir şeyi umursamadım şimdiye kadar üçlü testi falan varsa da Allah'tan deyip geçtim hala öyle düşünüyorum ama insan yine de kötü oluyor müdahele edileceğini bile bile yaptırmamak da ne biliyim işte eşime laf anlatamıyorum beni daha çok geriyor
Canım bu kadar kısa sürede bana normal gelmedi. Detaylıda çıkardı diye düşünüyorum. Başka bir doktora mı görünsenkızlar hastaneden yeni geldim bebeğin suyu fazla çıktı perinatolojiye gönderdi beni doktor orda bebeğin böbreklerinde büyüme ve kalpte parlaklık gördü çok kötüyüm ya hiç beklemiyordum böyle şeyler detaylıda birşey görülmedi şimdi görüldü kafayı yemek üzereyim nifty testi önerdi yaptırıp yaptırmamak sana kalmış dedi eşim de yanaşmıyo o işe olursa olur Allah vergisi diyor aşırı kötüyüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?