Canım bir başka doktora daha görünsen, bazıları felaket tellalı gibi oluyor en ufak ihtimali büyütüyor, ikinci bir göz görse. Olmazsa fetal DNA ya da amniyosentez yaptırabilirsin. Sonuçta bu stresle doğuma kadar beklemek çok zor, en azından seni nelerin beklediğini bilirsin. İnşallah hiçbir sorun yokturkızlar hastaneden yeni geldim bebeğin suyu fazla çıktı perinatolojiye gönderdi beni doktor orda bebeğin böbreklerinde büyüme ve kalpte parlaklık gördü çok kötüyüm ya hiç beklemiyordum böyle şeyler detaylıda birşey görülmedi şimdi görüldü kafayı yemek üzereyim nifty testi önerdi yaptırıp yaptırmamak sana kalmış dedi eşim de yanaşmıyo o işe olursa olur Allah vergisi diyor aşırı kötüyüm
Bana ayrıntılı ultrason yaparken doktor söylemişti şimdi risk yok görünüyor ama bu olmayacağı anlamına gelmez ileri haftalarda da böbrek, kalp vs sorunlar gelişebilir , yaşamsal problemler oluşabilir o nedenle kontrollerinizi aksatmayın her şey oldu bitti mükemmel diye düşünmeyin demişti. Elimiz kolumuz bağlı Allah’a dua edebiliriz sadece. Allah’tan ileri tetkikler yapılabiliyor fetal DNA gibi bence yaptırın içiniz rahat edecek, güzel sonuçlar çıkacakbende 4 hafta önce detaylı yaptırdım herşey tertemiz çıktı şimdi suyu fazla çıkınca şüphelendi perinatoloğa gönderdi orda da bu sorunlar görüldü doktora dedim detaylıya geldim temiz çıktı diye bazen görünmüyor o haftalarda sonraki haftalarda da görülebilir dedi bende anlamadım eşim de çok tepkili o zaman niye çıkmadı da şimdi neden çıktı diye
Aa bende de adenom var hipofiz bezinde. prolaktin yüksekliği var. Ama bana doktorum hiç öyle bişeyden bahsetmedi. 5 mayısta randevum. Gittiğimde tekrar sorayım olmadı. Normal doğum istediğimi de söyledim halbuki.Kuzum sağlıkla gelsin de doğum yöntemi hikaye bendede Plesentan önde demiş doktorla görüştüğüm de 28 haftaya kadar yukarı çıkmasını bekleriz çıkmazsa sezeryan olabilir demişti. Fakat ben zaten sezeryan istediğim icin sorun etme dedi . Aslinda sezeryan isteme sebebim korku gibi görünse de beyinde adenom var benim prolaktin yüksekliğine bağlı oda normal doğum da kanamaya sebep olabiliyormuş onunda etkisi olabilir tabii. Bakalim bu kontrol de ne dicek
hepsi iyiydi ablacım ikili testte hiçbir şey çıkmadı yaşım 26 inşallah dediğin gibi bi sorun olmaz psikolojim bozuldu resmenCanım öncelikle sakin ol seni çok iyi anlıyorum.Benim bebeğim de de 22.haftada kalp parlaklığı görüldü.
Fakat doktorum şöyle bir açıklama yaptı Eğer ki yaşın daha genç olsaydı bu durum geçicidir diye sana söylemezdim bile.. Çünkü her 5 gebeden 2'sinde çıkıyor dedi yaşım 39.. şimdi Aminyo sentezi de önermiyorum dedi kan testi olan Fetal DNA 'yı yaptırabilirsin dedi.
Ben hemen o gün Genoksu aradım eve hemşire geldi ve kanımı aldı hafta sonları içinde 10 gün bekledik 6. iş günü sonuç çıktı şükür temizdi. Açıkçası için rahat etsin istiyorsan bence yaptır..
O gün hemen kendi doktoruma gittim o da hiçbir şey yaptırma birşey çıkmayacak dedi ama içim rahatlasın diyorsan Fetal DNA 'yı yaptır dedi Aminyo sentezi o da düşük riskinden dolayı önermedi.
Canım yaşın kaç ?
Lütfen içini ferah tut bebeğin ense kalınlığı, burun kökü, gelişimi iyiyse üzme kendini..
kromozom bozukluğuna bakıyorlar canım işte down varsa ondan kaynaklı olabilir dediNift testi sadece down sendromu için değil mi
inşallah canım bi doktora daha görüncem o da öyle derse yaptırırım büyük ihtimalle eşimin gönlü yok ama bakacam duruma göre artıkSen içini ferah tut insallah yoktur bir sıkıntı sen testı yaptırcan mı
bende şaşkınım ve çok üzgünüm canım doktor bazen ileriki haftalarda çıkıyor dedi anlamadım yani sivasa dönünce orda da bi gidicem başka doktora inşallah yoktur canım Allah razı olsun dua için hepimiz sağsalim alalım kucağımıza yavrularımızıCanım nasıl olur ? Detaylıda bile böyle bir şey söylenmemiş suan cok şaşkınım. Kesinlikle başka bir doktora daha git , inşallah gerçekliği yoktur. Dua edicem senin için
aşırı stres canım sabahtandır gözyaşlarımı tutamıyorum annemlerle zor konuşuyorum boğazım düğümleniyorKararı verecek olan sensin canım doktorlar ihtimalleri söylüyor. Çizeceğin yolu sen belirleyebilirsin . Şu ihtimal sözleri bile nasıl stres. Ama senin ikili testinde sorunsuz çıkmış. O zaman ölçümleri de yapılmıştır.
gidicem abla inşallah sorun olmaz bakalım hayırlısı. Nifty testini ne kadara yaptırdınız peki?Evet üstte ki arkadaşa katılıyorum Erkek bebeklerde daha sık görülüyor. Benim oğlumun da böbreklerinde sorun vardı fakat doktorlar bana bir şey söylememişti. Doğduktan sonra bezinde kristalleşmeler ve çok az kan gormustum sonra hemen sünnet önerdiler sünnetten sonra şükür düzelmişti.
Ve başka bir perinatoloğa daha gitmeni öneririm. Ben o hafta Nuri hocadan randevu alıp gitmiştim o mesela kalpteki parlaklığı görmemişti.
bi doktora daha gidicem ona göre ikna etmeye çalışcam inşallah birşey çıkmaz canım Allah büyüktür bakalım neler bekliyor biziÖnlem bizden takdir Allahtan neticede . Sen esini ikna etmeye çalış kuzum bence
evet görüncem canım bende çok şaşırdım ikili testte ve detaylıda birşey çıkmayıp 4 hafta sonra çıkması hepsinin üst üste gelmesi acaba su fazlalığından mı kaynaklanıyor iç organlarındaki sorunlar aklıma sadece o geliyoCanım bu kadar kısa sürede bana normal gelmedi. Detaylıda çıkardı diye düşünüyorum. Başka bir doktora mı görünsen
öyle yapcam canım şuan memleketteyim ailemin yanında diyarbakırda yaptırdım sivasa dönünce orda da bi görüncem inşallah dediğiniz gibi birşey yoktur yanlış görmüşlerdir veya doğuma kadar geçer inşallahCanım bir başka doktora daha görünsen, bazıları felaket tellalı gibi oluyor en ufak ihtimali büyütüyor, ikinci bir göz görse. Olmazsa fetal DNA ya da amniyosentez yaptırabilirsin. Sonuçta bu stresle doğuma kadar beklemek çok zor, en azından seni nelerin beklediğini bilirsin. İnşallah hiçbir sorun yoktur
Aynen canım Allah'a sığınıyorum bende Rabbim tüm hamilelerin yardımcısı olsun hayırlı sağlıklı hamilelikler doğumlar nasip etsinBana ayrıntılı ultrason yaparken doktor söylemişti şimdi risk yok görünüyor ama bu olmayacağı anlamına gelmez ileri haftalarda da böbrek, kalp vs sorunlar gelişebilir , yaşamsal problemler oluşabilir o nedenle kontrollerinizi aksatmayın her şey oldu bitti mükemmel diye düşünmeyin demişti. Elimiz kolumuz bağlı Allah’a dua edebiliriz sadece. Allah’tan ileri tetkikler yapılabiliyor fetal DNA gibi bence yaptırın içiniz rahat edecek, güzel sonuçlar çıkacak
Canım bence de başka bir doktora daha görün. inşallah hiç bir sorun yoktur.bende şaşkınım ve çok üzgünüm canım doktor bazen ileriki haftalarda çıkıyor dedi anlamadım yani sivasa dönünce orda da bi gidicem başka doktora inşallah yoktur canım Allah razı olsun dua için hepimiz sağsalim alalım kucağımıza yavrularımızı
İnşallah canım ya inşallah ilk çocukta yaptırmadım detaylı falan Allah'a bıraktım kafam çok rahattı yine yaptırmak istemedim ama doktor birşey çıkarsa müdahale ediliyo dedi ondan sonra yaptırmaya karar verdim ama şuan aşırı stresliyim bebek tekmeleyip duruyor tekmelerine sevinemiyorum bileCanım bence de başka bir doktora daha görün. inşallah hiç bir sorun yoktur.
Velbone diye bi ilac canim buyuk baya beyaz renkBu 400 mglık pastil gibi olanlardan mı canım magnezyumun?
tamam canım sorucam bi doktora. en ufak ilaç alımında kabızlık yaşıyorum. belki işe yarar çok sağolVelbone diye bi ilac canim buyuk baya beyaz renk
O tekmeler sana güç versin canım moral versin sen güçlü ol anne diyor sana resmen ben inaniyorum başka doktora gittiğinde ben niye canını sıkmışım diyeceksin dualarım seninleİnşallah canım ya inşallah ilk çocukta yaptırmadım detaylı falan Allah'a bıraktım kafam çok rahattı yine yaptırmak istemedim ama doktor birşey çıkarsa müdahale ediliyo dedi ondan sonra yaptırmaya karar verdim ama şuan aşırı stresliyim bebek tekmeleyip duruyor tekmelerine sevinemiyorum bile
İnşallah canım ya inşallah ilk çocukta yaptırmadım detaylı falan Allah'a bıraktım kafam çok rahattı yine yaptırmak istemedim ama doktor birşey çıkarsa müdahale ediliyo dedi ondan sonra yaptırmaya karar verdim ama şuan aşırı stresliyim bebek tekmeleyip duruyor tekmelerine sevinemiyorum bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?