Diyetle halledebileceğimize inanıyor sanırım doktorum. Bir hafta ölçeceğim düzenli bakalım canım. İnşallah kontrol altında tutarız da uğraşmayız.Canım ben de bunu anlamıyorum. Açlık benim 74. Normal. Senin de 68, normal. Bunun üzerine üç günlük bir ara verilip 100 mg yükleme yapılması gerekiyor. Her doktor da bu şekilde öneriyor (50 mg yükleme için konuşuyorum tabii). Kilo durumunu ve aile geçmişini bilmiyorum ama bana bu şekilde geçmezse hemen insüline başlayacağız filan çok yanlış geliyor.
İlginç cidden. 50 mg ile tanı koyulamıyor çünkü. Bu sadece "şüphe" olarak geçiyor. Başka kan testleri de yaptırması gerekirdi. Ama doktor tabii vardır bir bildiği diye düşünüyorumDiyetle halledebileceğimize inanıyor sanırım doktorum. Bir hafta ölçeceğim düzenli bakalım canım. İnşallah kontrol altında tutarız da uğraşmayız.
çok teşekkür ederim canlarım çok mutluyum Safra kesesi göründü aynı zamanda şekerim de çıkmadı sizi çok seviyorum inşallah sizde çok güzel haberlerle gelirsiniz. Maya mila tatlım dua ettiğini için Çok teşekkür ederim sana da Allah razı olsun. Yazanlarda Çok sağ olsun inşallah.
Doğrusu diyetisyenin verdiği diyete pekte gerek yokmuş beslenme düzenimi bana yeniden vermiş olduOff ne kadar yorucu ve yıpratıcı... Cidden geçmiş olsun. Ben de cuma bu yollardan geçeceğim büyük ihtimalle test sonuçlarına göre. Umarım 1 hafta sonra biraz daha düzene girmiş olur. Aslında bizimle alakalı değilmiş sorun. Yeme düzeni vs bunlar ikinci etken kalıyor. Plasenta ve hormonlardan kaynaklı bir durum. Tabii biraz stres yaratıyor..
Çok geçmiş olsun cnm, Benimde benzer durum, 75 lik yüklemede, açlık 90 yüklemeden sonra 1 saat 182, 2 saat 140, bugun endoktrindeydim 1 haftalık bende ölçüm yapacağım ama sabah, öğle akşam, açlık,1 saat tokluk 2. saat tokluk şeklinde en sonda yatmadan hemen önce yani günde 10 defa, şeker ölçüm cihazı aldırdılar ,parmaklar kevgire dönecek bu gidişleMerhaba canım, bende bugün şeker yüklemesine girdim açlık 68 çıktı ancak tokluk 50 mg 193 çıktı çok yüksek dedi doktorum. Diyetisyene yönlendirdi. 1 hafta çizelge hazırlayacağım günde 4 kere ölçüm yapacağım. Açlık, sabah kahvaltısından 1, öğle yemeğinden 1, akşam yemeğinden 1 saat sonra ölçüp not alacağım. Önleyemezsek insüline başlayacağız dedi doktor.
Ama ablam 2 .ayında düzenli adet olmaya başladı. Ya değişiyor kişiden kişiye ya da ablam emzirmeye ek mamada veriyordu ondan belkide bilemicem.
Merhaba canım, bende bugün şeker yüklemesine girdim açlık 68 çıktı ancak tokluk 50 mg 193 çıktı çok yüksek dedi doktorum. Diyetisyene yönlendirdi. 1 hafta çizelge hazırlayacağım günde 4 kere ölçüm yapacağım. Açlık, sabah kahvaltısından 1, öğle yemeğinden 1, akşam yemeğinden 1 saat sonra ölçüp not alacağım. Önleyemezsek insüline başlayacağız dedi doktor.
Çok geçmiş olsun cnm, Benimde benzer durum, 75 lik yüklemede, açlık 90 yüklemeden sonra 1 saat 182, 2 saat 140, bugun endoktrindeydim 1 haftalık bende ölçüm yapacağım ama sabah, öğle akşam, açlık,1 saat tokluk 2. saat tokluk şeklinde en sonda yatmadan hemen önce yani günde 10 defa, şeker ölçüm cihazı aldırdılar ,parmaklar kevgire dönecek bu gidişleSizin farklı vermiş doktorunuz günde 4 defa. bana da aynısı söylendi eğer çarşamba gününe kadar açlık 60-90 arası, 1. saat tokluk 140 altı , 2. saat tokluk 120 altı çıkmazsa insilüne başlanır dedi. Bir an önce düzeltiriz umarım şekeri.
Evde pinekliyorum valla duvarlar bana ben duvarlara takılıyoruztaşındım allaha şükür iyiki diyorum valla cok temiz ve sıcacık yeni evim ❤ sen nasılsın
kizlar tup bebekle hamile kaldim norml dogum surem agustos simdi 27.haftamdayim bu haftaya kadar hicbi sorun yasamadim bi kac gundur kasilma yasiyodum bugun alttan muayane edildm ve rahim incelmesi var dogarsa yasamaz dedi direk bni cok tedirgin etti bi anda yuzume syleyince soramadim bile isoptin ve ventolin verdi rahim gevsetmek icinmis ama icim.icimi yiyo bu arada 1100 kilo 27.haftaya yeni basladim ama baya arastordim daha erken daha zayif dogupta sapasaglam olan bir suru melek var sorum su yani 44 ken 38 e dusmus dedi rahim inceligi cok mu tedirgin olmaliyim adam akilli bi aciklama yapmadi ya
Saçmalamış... 3.8 neredeyse 4 ben kaç hafta önce gittimde öyle idi. Bı problem de görmedi Dr. 1 kiloyu geçtiyse yaşama ihtinali çok yüksek 1.5 sa kesin gözüyle bakılıyor 28-29 haftadan snrasi çok çok rahat yaşıyor yani. 600 Gr doğup yaşayan boliyorum hatta, okumustum. Ben erken doğmuşum 1800 Gr 31 hafta civarı sanırım. Kuvez böle yokmus bulundugjnuz yerde 30 yıl öncesi... Yasamaz ölür zaten demişler direk anneme pamukara.sarip sarmalarmis o kadar küçültün diyir...bnde erken doğanlarda erken doğum riski oluşur diye bişey okumuştum ilk kızımda çok korkuyordum erken doğacak vs diye oyuzden arastrmsitim prematüre bebekkeri o dönem.icini rahat tut, hepimizinki zamanında doğsun ama 28 haftayı dolduranlar brz daha rahat nefes alsınlar artk...kizlar tup bebekle hamile kaldim norml dogum surem agustos simdi 27.haftamdayim bu haftaya kadar hicbi sorun yasamadim bi kac gundur kasilma yasiyodum bugun alttan muayane edildm ve rahim incelmesi var dogarsa yasamaz dedi direk bni cok tedirgin etti bi anda yuzume syleyince soramadim bile isoptin ve ventolin verdi rahim gevsetmek icinmis ama icim.icimi yiyo bu arada 1100 kilo 27.haftaya yeni basladim ama baya arastordim daha erken daha zayif dogupta sapasaglam olan bir suru melek var sorum su yani 44 ken 38 e dusmus dedi rahim inceligi cok mu tedirgin olmaliyim adam akilli bi aciklama yapmadi ya
Haftamız itibariyle attık bundan sonra yavaş yavaş hazırlık kasılmaların olması çok doğal ve yine haftamıza göre rahim ağzı uzunluğunun ilk ayladakine göre incelmesi aşırı olağan birşey..kizlar tup bebekle hamile kaldim norml dogum surem agustos simdi 27.haftamdayim bu haftaya kadar hicbi sorun yasamadim bi kac gundur kasilma yasiyodum bugun alttan muayane edildm ve rahim incelmesi var dogarsa yasamaz dedi direk bni cok tedirgin etti bi anda yuzume syleyince soramadim bile isoptin ve ventolin verdi rahim gevsetmek icinmis ama icim.icimi yiyo bu arada 1100 kilo 27.haftaya yeni basladim ama baya arastordim daha erken daha zayif dogupta sapasaglam olan bir suru melek var sorum su yani 44 ken 38 e dusmus dedi rahim inceligi cok mu tedirgin olmaliyim adam akilli bi aciklama yapmadi ya
iyiyim canım şükürevinin içine sinmesine çok sevindim. ben de oda takımı almayacaktım ama sanırım alacağım. ev çok küçük olmayacak böyle iyice dağılacak sanırım. şimdi içim de bir pır pır oldu valla
Rahim inceligi bence burda bizim cok bilebilecegimiz bisey degil Allah yardimcin olsun insallah baska bi doktora daha gorunsen? Veya doktoruna mesaj at sor bence.kizlar tup bebekle hamile kaldim norml dogum surem agustos simdi 27.haftamdayim bu haftaya kadar hicbi sorun yasamadim bi kac gundur kasilma yasiyodum bugun alttan muayane edildm ve rahim incelmesi var dogarsa yasamaz dedi direk bni cok tedirgin etti bi anda yuzume syleyince soramadim bile isoptin ve ventolin verdi rahim gevsetmek icinmis ama icim.icimi yiyo bu arada 1100 kilo 27.haftaya yeni basladim ama baya arastordim daha erken daha zayif dogupta sapasaglam olan bir suru melek var sorum su yani 44 ken 38 e dusmus dedi rahim inceligi cok mu tedirgin olmaliyim adam akilli bi aciklama yapmadi ya
Çok geçmiş olsun canım. İnşallah kontrol altına alırız ve mutlulukla tamamlarız sürecimiziÇok geçmiş olsun cnm, Benimde benzer durum, 75 lik yüklemede, açlık 90 yüklemeden sonra 1 saat 182, 2 saat 140, bugun endoktrindeydim 1 haftalık bende ölçüm yapacağım ama sabah, öğle akşam, açlık,1 saat tokluk 2. saat tokluk şeklinde en sonda yatmadan hemen önce yani günde 10 defa, şeker ölçüm cihazı aldırdılar ,parmaklar kevgire dönecek bu gidişleSizin farklı vermiş doktorunuz günde 4 defa. bana da aynısı söylendi eğer çarşamba gününe kadar açlık 60-90 arası, 1. saat tokluk 140 altı , 2. saat tokluk 120 altı çıkmazsa insilüne başlanır dedi. Bir an önce düzeltiriz umarım şekeri.
benim iş yerindeki arakadaşım elektronik alacaksan kesinlikle pilli olanlara güvenme diyordu. ikinci hamileliğiydi ve çok deneyimlenmişti sağma kısmında :) pillerin performansı çok düşükmüş, o yüzden elektriğe takılanları öneriyordu.Kızlar merhaba, bu süt sağma pompası ile ilgili birkaçımız yorum yazmış. Ben de tam bu konuyu araştırıyordum. Hedefim tabiki memeden alması. Ama eger alamazsa veya bir sıkıntı vs olursa kullanayım diye almalımıyım ? Sütü bir memeden emdiğinde diger memeyide boşaltmak için gerekir diye duydum. Veya fazla süt oluştu, sağıp buzdolabında saklamak iyi olmazmı ? Yani alınması gerekli diye düşünüyorum, ama bilemiyorum. almadan süreci tamamlayabilen oluyormu ?
Birde hastaneden kiralanıyor deniliyor. Hastanede nasıl kiralanıyor ? Neden satın alınmıyorda kiralanıyor ? Daha mı ucuz oluyorki ? Veya kiralanan pompanın farklı bir özelliğimi var ?.
elektrikli daha kolay gibi geliyor ama yorumlara baktım performansı kötü deniliyor, belli bir süre sonra çalışmıyor demişler
deneyimliler vardır aramızda ne dersiniz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?