2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Tetanoz 2. Dozu yaptırdım bugun kolum da bır agrı var ilkinde olmamıştı

Diyetle halledebileceğimize inanıyor sanırım doktorum. Bir hafta ölçeceğim düzenli bakalım canım. İnşallah kontrol altında tutarız da uğraşmayız.

Diyetle halledebileceğimize inanıyor sanırım doktorum. Bir hafta ölçeceğim düzenli bakalım canım. İnşallah kontrol altında tutarız da uğraşmayız.
İlginç cidden. 50 mg ile tanı koyulamıyor çünkü. Bu sadece "şüphe" olarak geçiyor. Başka kan testleri de yaptırması gerekirdi. Ama doktor tabii vardır bir bildiği diye düşünüyorum Sen de haberdar et canım durumundan. Ben de Cuma test sonuçlarını yazarım buraya. Kısa sürede hallolur inşallah

canım benim çok sevindim ohhh sağ salim alalım hepimiz kucağımıza inşallaaaah

Doğrusu diyetisyenin verdiği diyete pekte gerek yokmuş beslenme düzenimi bana yeniden vermiş oldu ama yine de harfiyen uyuyorum. Evet yorucu bir süreç gerçekten ve yıpratıyorda. Bir hafta daha yıpratacak gibi duruyor ne çıkacak acaba endişesi çok kötü. Birde o diyabetik eğitim hemşiresi azcık gözümü korkuttu şekerin nelere yol açabileceğini anlatınca, ben tüm tedbirlerimi alıp elimden geleni yapayım da içim biraz daha rahat olur. Umarım sizinde cuma günü güzel geçer, güzel sonuçlar alırsınız.

Çok geçmiş olsun cnm, Benimde benzer durum, 75 lik yüklemede, açlık 90 yüklemeden sonra 1 saat 182, 2 saat 140, bugun endoktrindeydim 1 haftalık bende ölçüm yapacağım ama sabah, öğle akşam, açlık,1 saat tokluk 2. saat tokluk şeklinde en sonda yatmadan hemen önce yani günde 10 defa, şeker ölçüm cihazı aldırdılar ,parmaklar kevgire dönecek bu gidişle Sizin farklı vermiş doktorunuz günde 4 defa. bana da aynısı söylendi eğer çarşamba gününe kadar açlık 60-90 arası, 1. saat tokluk 140 altı , 2. saat tokluk 120 altı çıkmazsa insilüne başlanır dedi. Bir an önce düzeltiriz umarım şekeri.

Ama ablam 2 .ayında düzenli adet olmaya başladı. Ya değişiyor kişiden kişiye ya da ablam emzirmeye ek mamada veriyordu ondan belkide bilemicem.

Arkadasim daha gecen hafta adet oldu oglu 11 aylik kuzenimde 10.ayinda felan oldu

doktor bence seni korkutmak için biraz da öyle demiş ya bence, benim arkadaşımda da çıkmış, hiç doğru düzgün diyet de yapamadım falan dedi, daha 2 gün önce bu muhabbeti yaptık hatta benim ölçümüm yapılırken. Tabi ki asla önemseme falan demiyorum, bende de çıksa diyetimi kontrolümü ihmal etmezdim de, insülin tedavisi falan öyle zırt diye olmaz yahu.

allah allah ay umarım düşer de uğraşmazsınız böyle bir daha

kizlar tup bebekle hamile kaldim norml dogum surem agustos simdi 27.haftamdayim bu haftaya kadar hicbi sorun yasamadim bi kac gundur kasilma yasiyodum bugun alttan muayane edildm ve rahim incelmesi var dogarsa yasamaz dedi direk bni cok tedirgin etti bi anda yuzume syleyince soramadim bile isoptin ve ventolin verdi rahim gevsetmek icinmis ama icim.icimi yiyo bu arada 1100 kilo 27.haftaya yeni basladim ama baya arastordim daha erken daha zayif dogupta sapasaglam olan bir suru melek var sorum su yani 44 ken 38 e dusmus dedi rahim inceligi cok mu tedirgin olmaliyim adam akilli bi aciklama yapmadi ya

Evde pinekliyorum valla duvarlar bana ben duvarlara takılıyoruz taşındım allaha şükür iyiki diyorum valla cok temiz ve sıcacık yeni evim ❤ sen nasılsın

iyiyim canım şükür evinin içine sinmesine çok sevindim. ben de oda takımı almayacaktım ama sanırım alacağım. ev çok küçük olmayacak böyle iyice dağılacak sanırım. şimdi içim de bir pır pır oldu valla

canım inan hiç bilmiyorum, umarım burada bilen ve senin içini rahatlatacak arkadaşların vardır. neden adam akıllı açıklama yapmadı ki onu anlamadım. insan böyle bir şeyi söyleyip nasıl öylece bırakır anlayamıyorum. eğer devlete gidiyorsan başka bir doktora daha mı gözüksen acaba?

Saçmalamış... 3.8 neredeyse 4 ben kaç hafta önce gittimde öyle idi. Bı problem de görmedi Dr. 1 kiloyu geçtiyse yaşama ihtinali çok yüksek 1.5 sa kesin gözüyle bakılıyor 28-29 haftadan snrasi çok çok rahat yaşıyor yani. 600 Gr doğup yaşayan boliyorum hatta, okumustum. Ben erken doğmuşum 1800 Gr 31 hafta civarı sanırım. Kuvez böle yokmus bulundugjnuz yerde 30 yıl öncesi... Yasamaz ölür zaten demişler direk anneme pamukara.sarip sarmalarmis o kadar küçültün diyir...bnde erken doğanlarda erken doğum riski oluşur diye bişey okumuştum ilk kızımda çok korkuyordum erken doğacak vs diye oyuzden arastrmsitim prematüre bebekkeri o dönem.icini rahat tut, hepimizinki zamanında doğsun ama 28 haftayı dolduranlar brz daha rahat nefes alsınlar artk...

Haftamız itibariyle attık bundan sonra yavaş yavaş hazırlık kasılmaların olması çok doğal ve yine haftamıza göre rahim ağzı uzunluğunun ilk ayladakine göre incelmesi aşırı olağan birşey..
Bebeklerimiz kilo alıyor rahim büyüyor vs.
38 mm çok çok iyi bir değer. Asıl risk 25 mm altı.
Benim 21+5 te aynı değerde idi rahim ağzı uzunluğum.
Boşuna korkutmuş açıkçası bence. Ve ayrıca 2-3 cm açıklıkla bile haftalarca doğumu başlamayan var.. Benim ilk hamileliğim sürekli kasılmalarla geçti ve erken doğum yapmadım.Sormak istediğin başka birşey olursa sorabilirsin.

Hayırlısı olsun çileğe bakmani oneririm oda yapicaksan fiyatlar ciddi indirim yapmislar yaptirmis olmasaydim ordan kesin alirdim cok guzel surekli odasins girip girip bakiyorum

Rahim inceligi bence burda bizim cok bilebilecegimiz bisey degil Allah yardimcin olsun insallah baska bi doktora daha gorunsen? Veya doktoruna mesaj at sor bence.

cok cok tesekkur ededim kizlae zaten tup bebek merkezim ozel oraya gidiyroum konusma tipleri oyle ama yine ayni yerdeki diger doktora sordugumda rahatlatti beni biraz daha evet kasilmalarim var ama ilaclar iyi gelir dedi zaten 5 gun snra gelirsn istersn bnde bakarim dedi ki kesinlikle onu istiycem yani aciklama yapmadigi gibi bi de bana dogarsa yasamaz dedi direk zaten zaro zor bu haftaya gelmisim yuzume karsi gercektn cok vicdansiz davrandi sizlerde cok rahatlattiniz bni kizlar saolun.

Çok geçmiş olsun canım. İnşallah kontrol altına alırız ve mutlulukla tamamlarız sürecimizi Hepimizin bebişleri için sağlık diliyorum

Kızlar merhaba, bu süt sağma pompası ile ilgili birkaçımız yorum yazmış. Ben de tam bu konuyu araştırıyordum. Hedefim tabiki memeden alması. Ama eger alamazsa veya bir sıkıntı vs olursa kullanayım diye almalımıyım ? Sütü bir memeden emdiğinde diger memeyide boşaltmak için gerekir diye duydum. Veya fazla süt oluştu, sağıp buzdolabında saklamak iyi olmazmı ? Yani alınması gerekli diye düşünüyorum, ama bilemiyorum. almadan süreci tamamlayabilen oluyormu ?

Birde hastaneden kiralanıyor deniliyor. Hastanede nasıl kiralanıyor ? Neden satın alınmıyorda kiralanıyor ? Daha mı ucuz oluyorki ? Veya kiralanan pompanın farklı bir özelliğimi var ?.

elektrikli daha kolay gibi geliyor ama yorumlara baktım performansı kötü deniliyor, belli bir süre sonra çalışmıyor demişler

deneyimliler vardır aramızda ne dersiniz :)

benim iş yerindeki arakadaşım elektronik alacaksan kesinlikle pilli olanlara güvenme diyordu. ikinci hamileliğiydi ve çok deneyimlenmişti sağma kısmında :) pillerin performansı çok düşükmüş, o yüzden elektriğe takılanları öneriyordu.

başka bir arkadaşım da 3 aylık oldu bebişi.. elektronik almasına rağmen istediği performansı vermemiş, hastaneden kiralamış çok mutluyum dedi... ben de bekliyorum biraz... şu an pusetlere sardım :) bu sonraki aşama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…