- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Boyaları nasıl aldın ben baktimda anlamadım birde acaba zamanla boyasi geçer mi fazla ömrü olmazsa yazık emeklemekleriizeBeratBatuhanMeva ben malzemeleri alalı kaç oldu bilmiyorum hiç elim değmedi. Kızlarım ısrarıyla bitirdim şimdi de pano için zorluyorlar
@adventurestarts benim de hep sağda. Yerleşti oraya arada bi itekliyo falan ama yok diğer tarafa geçmiyo
Bnm çıkmadı 1 hafta 10 gun kadar ilerde aşağı yukarı. Ayrıca şekerin şekerli şeyler yemele de ilgisi olduğunu zannetmiyorum brz da genetik yiyip içmek illa ki etkiliyodur ama çıksa bnm cikardi. Hamur işi pilav makarna vs, hani Dr larin şeker çıkınca kısıtlandığı şeyleri hergun tuketiyorum nerdeyse. Tatlıya çok duskunumdur hergun cikolata ve dondurma yerim mutlaka hep oyleyim ama bnm olmazsa olmazımdir nerdeyse yemek aramam ama.onlar olacakBebegi bir iki hafta onde gidenlerden aranizda sekeri cikan oldu mu peki?
Icimi rahatlattin. Persembe ogrenicem ben de. Bebegin kucuk diyolardi cok uzuluyodum. Kendime soz verdim bu bebegi buyutucem ben diye. Cok yedim sanirim bebegim 2 hafta buyuk gorunuyor. 3 ayri doktordan nasihat yedim. Ailede seker yok. Benim de hic seker sorunum olmadi simdiye bak. Sekerin olabilir bebegin buyuk gitmesi iyi degil diyolar.Bnm çıkmadı 1 hafta 10 gun kadar ilerde aşağı yukarı. Ayrıca şekerin şekerli şeyler yemele de ilgisi olduğunu zannetmiyorum brz da genetik yiyip içmek illa ki etkiliyodur ama çıksa bnm cikardi. Hamur işi pilav makarna vs, hani Dr larin şeker çıkınca kısıtlandığı şeyleri hergun tuketiyorum nerdeyse. Tatlıya çok duskunumdur hergun cikolata ve dondurma yerim mutlaka hep oyleyim ama bnm olmazsa olmazımdir nerdeyse yemek aramam ama.onlar olacakailede şeker yok desende çıktı 80 inden snra eşim tarafinda var herşeyin de incigina cincigina dikkat ederler, gebelikte acaba olur mu diyordm çocuktan kaynaklı çıkmadı bise
Icimi rahatlattin. Persembe ogrenicem ben de. Bebegin kucuk diyolardi cok uzuluyodum. Kendime soz verdim bu bebegi buyutucem ben diye. Cok yedim sanirim bebegim 2 hafta buyuk gorunuyor. 3 ayri doktordan nasihat yedim. Ailede seker yok. Benim de hic seker sorunum olmadi simdiye bak. Sekerin olabilir bebegin buyuk gitmesi iyi degil diyolar.
Bişey olmaz cnm hatta son haftalarda geriye bile dusebiliyorlar. 1 hafta hiç önemli değil ölçüme cihaza göre değişiyor zaten başka Dr a gitsen gününde çıkacak belki. 2-3 hafta ondeyse ona bişe diyemem şekerden mi kaynaklanır başka.biseyden mi ama Dr lar genelde.abartiyor çoğu zaman. Yok 12 kilo al yok sakın geçme, kadın 30 kilo almış kendi de bebegi de sağlıklı hicbi sorun yok sanane kaç kilo alırsa alır :)))Icimi rahatlattin. Persembe ogrenicem ben de. Bebegin kucuk diyolardi cok uzuluyodum. Kendime soz verdim bu bebegi buyutucem ben diye. Cok yedim sanirim bebegim 2 hafta buyuk gorunuyor. 3 ayri doktordan nasihat yedim. Ailede seker yok. Benim de hic seker sorunum olmadi simdiye bak. Sekerin olabilir bebegin buyuk gitmesi iyi degil diyolar.
Guldurdun beni. Afiyet olsun. Ama aklinda olsun narin fazlasi gebelikte genisleyen damarlari daha da genisletiyomus. Fazlasini onermiyolar. Gerci hicbir seyin fazlasini onermiyolar. Ben Martin 2. yarisi karantinaya kadar muthis dikkat ediyordum ama bi ay disari cikmayinca kilo aldim, bebis de kilo aldi ve cokolata da yemeye basladim. Sanirim ondan birden buyuyuverdi bebegim. Kadin da sordu sen kac kilo dogmustun genetik olabilir diye. Dedim 2 kilo. 7 aylik dogdugumdan kucukmusum. Belki 9 ay kalsam iri bi bebek olabilirdim sonunda. Bilemiyorum ki. Babasi buyukmus dedim. Bu durumda babasi onemli degil. Senin dogdugun kiloyla baglantili dedi.Bebeğin büyük olması birazda genetik. Oğlum da 2 hafta ileriden giderdi birde ilk hamilelik hiç beslenme o bu dikkat etme yoktu . Suyum da fazlaydı ama şeker çıkmadı. Doktor şeker çıkmayınca genetik demek ki dedi iriliği. Ama son ay durdu mesela 3420 gram doğdu. Hatta 3000 kilo civarıydı ben 1 hafta sürekli nar yemiştim çocuk yine artışa geçtiydi doktor 1 haftada ne yedin demişti
Guldurdun beni. Afiyet olsun. Ama aklinda olsun narin fazlasi gebelikte genisleyen damarlari daha da genisletiyomus. Fazlasini onermiyolar. Gerci hicbir seyin fazlasini onermiyolar. Ben Martin 2. yarisi karantinaya kadar muthis dikkat ediyordum ama bi ay disari cikmayinca kilo aldim, bebis de kilo aldi ve cokolata da yemeye basladim. Sanirim ondan birden buyuyuverdi bebegim. Kadin da sordu sen kac kilo dogmustun genetik olabilir diye. Dedim 2 kilo. 7 aylik dogdugumdan kucukmusum. Belki 9 ay kalsam iri bi bebek olabilirdim sonunda. Bilemiyorum ki. Babasi buyukmus dedim. Bu durumda babasi onemli degil. Senin dogdugun kiloyla baglantili dedi.
Toplamda 10 kilo almana ragmen mi dedi oyle?Ya bak mesela ben o zaman 10 kilo almıştım doktorum ona bile çok fazla demiştiki 26. Haftadan sonra erken doğum riskim var diye yatmıştım 3 ay düşük riski sonra plesanta previa falan derken hareketsiz geçti ve 10 kilonun nesi fazla ya bu karantina çok etkiledi ben karantinaya kadar 1 kilo almıştım sadece şimdi üstüne 7 kilo aldım 2 ayda yemekten sonra ne yesem diye oturup düşünüyordum neyse ki 1 haftadır o durum geçti artık durakladı o psikolojinin vermiş olduğu bir durum . Normal şeyler yaşamıyoruz vücutta normal davranmıyor. Ya birde bu olay hep devam ediyor doğunca da çocuk bu ay fazla almış e bunun 500 gram alması lazımdı 400 almış buna mama verelim . Belli bir alt üst sınır var birde ortalama olan eğer o ortalamada degilsen doktor da takan türse yandın hep fazla eksik muhabbeti inşallah şekerden değildir ama benim burada gördüğüm haftalar günler ileri zaten e bu bebeklerde makina baskısı değil ki hepsi aynı gram da olsun . Herkesin genetiği beslenmesi ayrı ama çocuk için beklenen ortalama tablo aynı bunu baz almak
Toplamda 10 kilo almana ragmen mi dedi oyle?Normal bir zamandan gecmiyoruz kesinlikle. 3. Dunya savasi ama savas virusle diye dusunuyorum. Sanirim benim ustume normalde de sisman gebe kaldim diye gidiyolar. Dusununce sisman da olsam saglikliyimdir. Ablam da sisman gebeydi. Gece kalkip nutella kasinlasayan cinstendi. O mutemadiyen doymuyordu. Ne sekeri vardi ne bi sey. 7 kilo aldim toplamda. Bebek de 2 hafta ileri olunca oyle senaryo yazdilar ki lokmami sayiyorum. Ben bilsem doktoru bu kadar dert etmem ama gercekten dedikleri kadar ciddi bi durum mudur diye dert eder oldum. Sekerim cikmazsa rahatlicam.
İyi akşamlar bayanlar
Bi sorum vardı sizlere kasılmalarınız ne alemde çok oluyomu
Bir yere toplanıpda orası şişiyorsa ve nefes kesiyorsa kasılma dır cnm benimde bugün baya oldu saymadım ama akşamda magnezyum içtim biraz rahatladım şükürYa benim oluyor ama saymadım hani ne kadar sık olduğunu. Birde ben bi yere toplanmaya kasilmayi karıştırıyorum . Oğlum da bu yuzden çok doktora gitmiştim nst icinbi kere acile gittiğim de doktor su iç bol bol çünkü buraya gelip seni yatırsak da vereceğimiz şey o demişti ama öyle şancı boyutunda sık gelen kasilmalarda farklı tabi ki . Şuan su icmeye dikkat ediyorum pozisyon değiştirip vajinal hareket yapmadıkça bir şikayetim yok oyuzden kasılma mi bir yere toplanma mi ona çok dikkat etmedim
Bir yere toplanıpda orası şişiyorsa ve nefes kesiyorsa kasılma dır cnm benimde bugün baya oldu saymadım ama akşamda magnezyum içtim biraz rahatladım şükür
Benim kasilmam olmuyor. Nasil bi sey oldugunu da bilmiyorum. Bazen bir yerde bir sertlik oluyo, yarenin yazdigi gibi bebek oraya yogunlasiyo gibi geliyor. Oysa eger nadiren oluyor.İyi akşamlar bayanlar
Bi sorum vardı sizlere kasılmalarınız ne alemde çok oluyomu
Kasılma olsa bu nedir diye bakarsın cnmBenim kasilmam olmuyor. Nasil bi sey oldugunu da bilmiyorum. Bazen bir yerde bir sertlik oluyo, yarenin yazdigi gibi bebek oraya yogunlasiyo gibi geliyor. Oysa eger nadiren oluyor.
Benimde sizinle aynı çıktı kilosu şekerden hemen şüphelendi doktor ama anne uzun bana uzun boylu ırsi olabilir dedi ama bana hemen şekeri karbonhidratı kes demedi şekerin sonucunu bekledik ve iyi cıkınca kilo alımına yinede dikkat et dendi. Sen yaptırmadın mı şeker yüklemesiSize şeker testinden bahsettiler mi? Bebek iri diye diyetinizi değiştirmenizi söylediler mi? Benim 26'da 1110 çıktı ve şekerden şüphelendiler. Bana epey ağır konuştular, ne yiyorsun, ne yiyorsan yeme. ekmeği kesiyosun hemen, tatlı yemiyosun falan diye. 2 gündür ekmek yemiyorum. aç kalmayaya çalışıyorum ama mütemadiyen açım. ne yiyeceğimi şaşırdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?