Bnm henüz başlamadı kasılmaların 27-28 haftalarda başlıyor heralde aşağı yukarı diğer hamileliklerimde öyle oldu. 30 lardan snrasi fena. Magnezyum takviyesi alın ve icebiliyorsaniz soda icin, ben hic içemiyorum mesela ama magnezyum yazdırdım Dr a elimde bulunsun die bgn yarın başlar kasılmalar diye düşünüyorum. Yorulmak da etkiliyor
Bende şeker hamilelikten önce de vardı şeker ilacı kullanıyorum zaten bebeğim de 1 hafta önden gidiyormuş ama benim kilom falan normal çıkıyor sadece 4 kilo aldım bi sıkıntı yok çok şükür şekerle ilgili
Doktor da bebeğin iriliği genetik dedi benim ailemde eşimin ailesi de biraz iridir ben ve eşimde öyleyiz maşallah bende çok takıyordum kafama şeker den dolayı mi bebek iri acaba diye ama doktorum içimi rahatlattı.
Doktor da bebeğin iriliği genetik dedi benim ailemde eşimin ailesi de biraz iridir ben ve eşimde öyleyiz maşallah bende çok takıyordum kafama şeker den dolayı mi bebek iri acaba diye ama doktorum içimi rahatlattı.
Kızım iri bebekti. Bende de gebelik şekerşnden süphelnmişlerdi. Şükür ki çıkmamştı. Bizede genetik dedi sizden biri iri bebek miydi dedi doktor. Ben 40 haftalık 2600 doğmuşum, eşim 34 haftalık 2800 Yani erken doğmasa iri bebek olacakmış. Sanırım o nedenle öyle oldu
google haticenin cicileri puset yapımı yazarsan tek tek anlatıyor .ben ilk puset malzemelerini ordan aldım .ona göre yapmıştım.sadece ilk yaprığın sırada artırma yapacaksın.sonra ikinci sıra ip yürütme yapacaksın.sonra hep sık iğne şeklinde ilerliyor zaten.geri kalan renkler vesaire hayal gücüne kalmış.
Ben panoyu 25x40 aldım. Bir de daha büyüğü var onu tercih etmedim. Ledli ve ledsiz olarak ayrılıyor. Ledli olanlarda led ışık için ekstra boşluk var. Boyasız ham ahşap aldım, boyam verniğim de var çünkü. Akrilik boya yapacağın için sıkıntı değil geçmez. 2 3 kat yaparsın bir de. Üzerine vernik sürersen zaten tamamen kalıcı olur.
Boya alacaksan Rich akrilik boya tercih etmelisin yine Rich su bazlı vernik. İnternette de vardır satan. İnstagramda suslumususlu var o da güvenilir. Web sitesi de var.
Size şeker testinden bahsettiler mi? Bebek iri diye diyetinizi değiştirmenizi söylediler mi? Benim 26'da 1110 çıktı ve şekerden şüphelendiler. Bana epey ağır konuştular, ne yiyorsun, ne yiyorsan yeme. ekmeği kesiyosun hemen, tatlı yemiyosun falan diye. 2 gündür ekmek yemiyorum. aç kalmayaya çalışıyorum ama mütemadiyen açım. ne yiyeceğimi şaşırdım.
O nasıl şey ya gerçekten bazı doktorların negatif yaklaşımı sinirlendiriyor beni. Bunun yediklerimizle ilgisi yok. Kendini aç bırakma canım normal de düzenli beslen yeter. Bu plasentanın ürettiği hormonel bir durum... Tabii ki sürekli şeker, bisküvi, pilav vs yemek iyi gelmiyor ama ne yiyorsan kes yapıcı bir yaklaşım değil. Bir diyetisyen eşliğinde gayet düzene girer şekerin
Günaydın. Kasılma tam nasıl oluyor. Benim 1 haftadır sol yumurtalığımn orda ince ince sızı gibi oluyor ama anlık. O dediğiniz biyerde toplanma olayı bende de var. Karnım günün büyük kısmında yamuk duruyor. Sertleşiyor bi tarafı ama o toplanmadan kaynaklı nefes kesilmesi olmuyor bende.
Günaydın. Kasılma tam nasıl oluyor. Benim 1 haftadır sol yumurtalığımn orda ince ince sızı gibi oluyor ama anlık. O dediğiniz biyerde toplanma olayı bende de var. Karnım günün büyük kısmında yamuk duruyor. Sertleşiyor bi tarafı ama o toplanmadan kaynaklı nefes kesilmesi olmuyor bende.
Günaydın canım evet o kasılma oluyor ama kasılmanın şiddetine göre o nefes daralması hissi olmayabiliyor.
Benim ne zaman böyle kasılmayla birlikte sıcak bassa, terlesem, 60-70 üzeri olarak nst yansıyordu. Artık şiddetini kendim anlayabiliyordum
Şimdi olan minik minik kasılmalar rahatsız etmez pek.
Etmesinde zaten çok olması iyi değil.
Bana doktorum hamilelikte kolestrole bakılmadığını çünkü hamilelikle birlikte yükseldiğini ve bunun normal olduğunu söylemişti.
Tabi değer aralığı nedir ne kadar yüksek olması normal vs bilmiyorum ama panik yapma bence
Benimde sizinle aynı çıktı kilosu şekerden hemen şüphelendi doktor ama anne uzun bana uzun boylu ırsi olabilir dedi ama bana hemen şekeri karbonhidratı kes demedi şekerin sonucunu bekledik ve iyi cıkınca kilo alımına yinede dikkat et dendi. Sen yaptırmadın mı şeker yüklemesi
Bana doktorum hamilelikte kolestrole bakılmadığını çünkü hamilelikle birlikte yükseldiğini ve bunun normal olduğunu söylemişti.
Tabi değer aralığı nedir ne kadar yüksek olması normal vs bilmiyorum ama panik yapma bence