- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Az kaldı azay sorma 30 olsa da görsem öyle merak ve heyecanla bekliyorum o günleri
O nasıl şey ya gerçekten bazı doktorların negatif yaklaşımı sinirlendiriyor beni. Bunun yediklerimizle ilgisi yok. Kendini aç bırakma canım normal de düzenli beslen yeter. Bu plasentanın ürettiği hormonel bir durum... Tabii ki sürekli şeker, bisküvi, pilav vs yemek iyi gelmiyor ama ne yiyorsan kes yapıcı bir yaklaşım değil. Bir diyetisyen eşliğinde gayet düzene girer şekerin
Genelde şekerle ilişkilendirildiği doğru evet kilolu bebeklerin ama bebeğin kendi yapısı da iri olabilir. Yaklaşım önemli tabii bizim psikolojimizi nasıl etkiliyor onların yaklaşımı. Sen her şeyden azar azar ye canım kendini ne strese sok ne kısıtla. Sağlıklı beslen yeter. Ekmek yemeyince o bebek zayıflamayacak. Alacağı kiloyu zaten alıyor bebek her şekildeBen artık syölenmekten bıktım. Sanırım kültür farkı. İnce düşünmeyi davranmayı bilmiyolar. Sadece doktorları değil insanları da öyle. Bildiğim tüm nezaket cümlelerini sıralıyorum, karşımdaki bön bön bakıp okay diyor. Eşim onların konuşmaları öyle takılma diyor ama dediğin gibi ne yiyosan hemen yemeyi kes gibi bir tabir de hiç hoş değil. Hepsi kötü diyemem ama genel anlamda beni yıpratan bir tutumları var.
Bence 7 aylık doğmuş olan ben için 2000 kilo da epey irice bir rakam. Belki 9 ay kalsam 4 kiloluk bebek olacaktım. Belki bebeğim sadece bu yüzden iri.
zaman geçmiyor di mi? ben saatleri sayıyorum gibi histmeye başladım. 11. haftam, 21. haftam ve 25. haftam bitmek bilmedi sdfsfsdfay sorma 30 olsa da görsem öyle merak ve heyecanla bekliyorum o günleri
Genelde şekerle ilişkilendirildiği doğru evet kilolu bebeklerin ama bebeğin kendi yapısı da iri olabilir. Yaklaşım önemli tabii bizim psikolojimizi nasıl etkiliyor onların yaklaşımı. Sen her şeyden azar azar ye canım kendini ne strese sok ne kısıtla. Sağlıklı beslen yeter. Ekmek yemeyince o bebek zayıflamayacak. Alacağı kiloyu zaten alıyor bebek her şekilde
Hamileliğin balayı bitiyor.Ben de zaman geçsin istiyorum ama gün geçtikçe sıkıntılarım artıyorher gün başka yerim ağrımaya başladı.
Hayırlı olsun canım güle güle kullanın.Stroller (6 ay sonrası bebek arabası) Pram (ilk 6 ay bebek arabası) ve Carrier Seat (Puset) diye geçiyor burda 3lü setler. Müthiş pahalılar. Öyle böyle değil. Biz aynı fotoğraftakinden aldık. İyi kullanılmış, 2. el. Diğer türlü içinden çıkılacak gibi değildi. İçindeki her şey yıkanabiliyor.
Pazar günü İzmir 41 derece görünüyorHamileliğin balayı bitiyor.
3. Trimester şovuna başlayacak.Bir de burası aşırı sıcak yazla birlikte pertim çıkacak gibi hissediyorum. Birkaç gün sonrasını 36 derece gösteriyor hatta.
Hayırlı olsun canım güle güle kullanın.
Virüs biterse inşallah güvenle gezdiririz yavrucakları.
Yanacağuk desenePazar günü İzmir 41 derece görünüyorvalla 3. Trimester hissettirerek geldi. 10 gündür ayaklarım yanıyor. Kalp atışlarım hızlandı ve sırtım ağrımaya başladı.
sanki bebek doğunca o da bitecekmiş gibi geliyor. hiç o açıdan düşünmemiştim. inşallah. azalıyor gibi ama bitmesi için daha zaman var gibi :/ en azından ben evden çalışmaya devam edebilecekmişim. arkadaşları ofie çağırdılar. doğuma kadar evden çalışsam kafi. :)Hayırlı olsun canım güle güle kullanın.
Virüs biterse inşallah güvenle gezdiririz yavrucakları.
Hayırlı olsun kılıfı çıkıyorsa yıkanır çıkmıyorsa sirkeli suyla silersin güneşte kurutursun mis olur. Ben valizimizi o şekilde silip kurutmuştum.Ben de 3. trimestirdeyim ilk 3 ayki halsizlik geri döndü sanki. ne temizlik ne yemek boş boş yatasım var. bebeğin alınanlarına bakmak bile zor geliyor bazen. dün ana kucağımız geldi size bir danışayım dedim. yıkanıyo mu siliniyo mu bebek kullanmadan önce. içim bir rahat etmedi. aldığımız şöyle bişi:
Eki Görüntüle 2634542
Kullanıp olumlu olumsuz görüşü olan eklerse de sevinirim. İlk çocuk ve gördüğüm ilk anakucağı bu. uzay gemisi gibi birşey benim için :)
Evden çalışabileceksen bencede süper olur.sanki bebek doğunca o da bitecekmiş gibi geliyor. hiç o açıdan düşünmemiştim. inşallah. azalıyor gibi ama bitmesi için daha zaman var gibi :/ en azından ben evden çalışmaya devam edebilecekmişim. arkadaşları ofie çağırdılar. doğuma kadar evden çalışsam kafi. :)
Doktora sormadım ama internetten bakmıştım açlık>92, 1. saat>180, 2.saat>153 bir değer bile uymazsa GD...kızlar merhaba, bu 75lik şeker testinin degerleri kaç olmalı ? açlık, 1.saat sonrası ve 2. saat sonrası ?
ekmek yemeyip ne yiyorsunuz? ekmek yememek yanlış bir yaklaşım. tam buğday tam çavdar ekmekleri yiyebilirsiniz. ekmek yemezseniz bu sefer hipoglisemiden düşüp bayılabilirsiniz. hiç birşey olmasa halsizlik yapıyor. zaten kansızlık hepimizde var bi de şeker düşüklüğü o gün kafamızı kaldıramıyoruz. Siz bence sağlıklı karbonhidratları tüketin. Pilav, makarna, börek, çörek, abartı meyve olmasın ama sağlıklı bi ekmek olsun. Bir de ekmek yemezseniz karbonhidratı da çok kısarsanız proteinler enerji eldesinde kullanılır o zaman bebeğin ihtiyacı olan protein olmaz vücutta. O da sıkıntı.Size şeker testinden bahsettiler mi? Bebek iri diye diyetinizi değiştirmenizi söylediler mi? Benim 26'da 1110 çıktı ve şekerden şüphelendiler. Bana epey ağır konuştular, ne yiyorsun, ne yiyorsan yeme. ekmeği kesiyosun hemen, tatlı yemiyosun falan diye. 2 gündür ekmek yemiyorum. aç kalmayaya çalışıyorum ama mütemadiyen açım. ne yiyeceğimi şaşırdım.
ekmek yemeyip ne yiyorsunuz? ekmek yememek yanlış bir yaklaşım. tam buğday tam çavdar ekmekleri yiyebilirsiniz. ekmek yemezseniz bu sefer hipoglisemiden düşüp bayılabilirsiniz. hiç birşey olmasa halsizlik yapıyor. zaten kansızlık hepimizde var bi de şeker düşüklüğü o gün kafamızı kaldıramıyoruz. Siz bence sağlıklı karbonhidratları tüketin. Pilav, makarna, börek, çörek, abartı meyve olmasın ama sağlıklı bi ekmek olsun. Bir de ekmek yemezseniz karbonhidratı da çok kısarsanız proteinler enerji eldesinde kullanılır o zaman bebeğin ihtiyacı olan protein olmaz vücutta. O da sıkıntı.
Hii anladim. O kaday ayrintili bilmiyorum. Son aya kadar cok dikkat ediyordum sebzeyi eti dengeli yiyordum ve cikolata yemiyordum. Sonra ne olduysa aklimdan cikmaz oldu. Simdi gozumun onunden kaldirdim tum abur cuburu. 3 nutella kavanozu vardiiştah patlaması oluyor dikkat etmek lazım :) nutella kavanozu bana ben ona bakıyoruz ama etkileşime geçmiyoruz. Kansızlık bende de yok ama hamilelik öncesi değerlerden gitgide düşüyor. Son aylar gereksinme de artar bu demek oluyor ki referansın altına her an düşebilir demir takviyesine rağmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?