2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
yok ya 32 den sonra idari izin yoktuki iş göremezlik raporu alıyorduk

Öğretmen arkadaşlar yeni çıkan erken izin yasasıyla bizim durum nasıl olacak fikri olan varmı 32 haftada mi ayrılmak lazım .doğum sonrasına aktarabilirsiniz izni
Bende aynı şeyi merak ediyorum. bugün 29. Haftama girdim ve haberi görünce hemen idaremi aradım ancak hiçbir bilgileri yoktu. Yarın sgk anlaşmalı bir hastaneye gidip gebelik haftamı bildiren bir belge alacağım her ihtimale karşı ve okula ayrılma talebi dilekçemi resmi yazının görselinin çıktısıyla birlikte vereceğim. Ayrılabilirsem süper olur ama olmasada rapor işime yarayacak. Çünkü benim bulunduğum ilçede sınav görevleri için resen görevlendirmeler yapılacak ve bugün çıkan kararla gebelik haftamı ispatladığım takdirde en azından görev veremezler.
Haberi görünce sevindiğim kadar üzüldümde özel sektörde çalışan ve 24 haftadan az olan gebelerde risk altında. Bu idari izin herkesi kapsamalıydı. Allah hepimize evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Forumda aktif biri değilim ama son sayfaları okuduğumda bir arkadaşın doğum yaptığını, birkaç arkadaşında sorunlar yaşadığını gördüm Allah sizin ve evlatlarınızın yar ve yardımcısı olsun
Herkes için(minnoşlarda dahil tabiki) sağlık, mutluluk ve huzur dolu gelecek diliyorum

Bugun oğlumu görmeye gittik ve cok moralım bozuldu son 5 haftada 2 kilo almışım cok üzüldüm toplamda 9kilo oldu önum de 9 hafta var 3 kilo alma hakkım kaldı toplam da 12 kilo alabilirsin demişti bir de cok fazla yememe dikkat etmiş oldugum halde saglıklı beslenmeye çalışıyorum abur cubur yok doğum da kac kilo gider nasıl vercem bu kilolarımı daha önce doğum yapanlar doğum da ne kadarı gidiyor

Bu haftalarda haftada 200-400 gr arası almak normal diye biliyorum, bence fazla almamışsın. Toplam 12 olmaz da 14 olur çok değil aldığın. Ben ilk gebelikte 55ten 71e çıkmıştım, doğum sonrası 66 kiloydum ama bebek zayıftı tüm kiloyu ben almışım emzirme döneminde kontrollü beslenirsen verirsin zaten ben abartıp 73e çıkmıştım sonra dikkat edince veriliyor, tek derdimiz kilolar olsun

İnşallah veririm

Kızımın hazırlıklarına başladım teyzeleri rabbim ınş güzel hayırlı günlerde kugiydormeyi kullanmayı nasip eder. ❤

Eklentiler

• IMG-20200602-WA0013.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 39
  • Screenshot_20200602-205056.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 39
  • Screenshot_20200602-205051.webp
    12 KB · Görüntüleme: 40

Cok ilginc, benim muayene oncesi kiloma ve tansiyonuma bakiliyor ve ilk yorum buna yapiliyor henuz usg baslamadan. Perinatoloji diye mi boyle bilmiyorum ama.

Cok ilginc, benim muayene oncesi kiloma ve tansiyonuma bakiliyor ve ilk yorum buna yapiliyor henuz usg baslamadan. Perinatoloji diye mi boyle bilmiyorum ama.

tabi ki canım benim de
ki normal bir doktora gidiyorum biliyorsun
yani nedir kiloyla tansiyona bakmak 2 dakika sürmüyor.

Aynen benim de direkt tansiyona bakıyor doktorum. Sonra da ultrasona giriyorum. Kilo en son bakıyor.

Hamile kalmadan önceki kilona bağlı biraz ama bana normal geldi. Ben şuan sanırım 12 kg almış durumdayım. 13 de olabilir daha 2 ayım var. Bana da doktorum 13 dedi. 15 e de sesimi çıkartmam dedi bence sorun yok. Çok takılmamak lazım. Doğumdan sonra illaki verilir.

Benim de öyle kilo takibi ardından tansiyon, gerçi ben de perinotolojideyim ama rutin olmalı diye düşünüyorum. Tansiyon önemli hamilelikte, hatta aile hekimliği kontrol için her aradığında da hep tansiyon sıkıntısı var mi, ellerde şişme var mi vs diye soruyor

Cnm 9 kilo çok normal niye moralin bozuldu almaman mi gerekiyor ki ben 29 haftayim 11 kilo flnaldm heralde

Bana biraz fazla geldı ne bileyim sankı doğum da gitmeyecek bu kilolar gibi hissediyorum
30 kilo alıp eski halinden daha zayıf olanlar var takma, kilo almanın insanı en mutlu ettiği dönemdeyiz tadını çıkar :) ben birinde 16-17 diğerinde 20 kilo aldım hepsi gitti mi gitti... Ne kadar çok alırsan o kadar geç gidiyor tabiki ama neticede istedikten snra veriyorsun hele ki spor diyet vs yaparsan hemen gider.ben hicbisey yapamayanlardanim mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…