Bugun oğlumu görmeye gittik ve cok moralım bozuldu son 5 haftada 2 kilo almışım cok üzüldüm toplamda 9kilo oldu önum de 9 hafta var 3 kilo alma hakkım kaldı toplam da 12 kilo alabilirsin demişti bir de cok fazla yememe dikkat etmiş oldugum halde saglıklı beslenmeye çalışıyorum abur cubur yok doğum da kac kilo gider nasıl vercem bu kilolarımı daha önce doğum yapanlar doğum da ne kadarı gidiyor
Canım oğlum da bu haftalarda henüz 6 kilo almıştım, ama sor bakalım kaç kiloyla kapattım, rahat 20 üstü vardı toplam aldığım kilo
2 sene içinde hepsini verdim hatta fazlasını.
Normal doğum yaptım bu arada, 3260 çocuk doğdu, doğumdan çıktım hiç kilo vermemiştim, şaka gibi demi
Şimdi ise 13 kilo aldım, ama son bir ayda sadece 1 kilo almışım, diğerleri ilk aylarda hızlı aldığım kilolar.
Yani herşey yolundaysa saglikliysaniz kiloları hiç hiç takma.
Elbet verilir.
Benim de öyle kilo takibi ardından tansiyon, gerçi ben de perinotolojideyim ama rutin olmalı diye düşünüyorum. Tansiyon önemli hamilelikte, hatta aile hekimliği kontrol için her aradığında da hep tansiyon sıkıntısı var mi, ellerde şişme var mi vs diye soruyor
Bana kendi doktorum gozde kararma var mi, odemin var mi vs diye de soruyor.
Bir de son 2 kontrolde bebek hareketlerini soruyor ilk soru olarak.
Aile hekimi beni her defasinda cagirdi ben de gittim aksatmadan. Hemsire bizzat kontrol ediyor. Mesela kg su, tansiyon bu desem de farketmiyor, kendi olcuyor.
Bana her defasinda haftalik 400 gr alabilirsin her gun tartil ve deftere yaz diyor.
Mesela 4 hafta sonra gel dediginde kiloyu son hafta alma, 4 hafta icinde haftalik en fazla 400 gr al nasilsa onceki hafta kg almadim diye 2. Hafta 800 gr alma yani diyor.
O kadar sıkı takipteki korkusundan hala kilo almadim ben.
Bana her defasinda haftalik 400 gr alabilirsin her gun tartil ve deftere yaz diyor.
Mesela 4 hafta sonra gel dediginde kiloyu son hafta alma, 4 hafta icinde haftalik en fazla 400 gr al nasilsa onceki hafta kg almadim diye 2. Hafta 800 gr alma yani diyor.
O kadar sıkı takipteki korkusundan hala kilo almadim ben.
ben sana hayret ediyorum ya sen nasıl hiç kilo almadın. Ben ilk aylar dikkat etmeme rağmen aldım kiloları. Sonradan düzene girdi ama ilk aylar dikkat ettim. Yine de kilo aldım. Zaten bir noktadan sonra salıyorsun amaaan olan oldu modunda.
Gülecek inş.. Benim reiki ile uğraşan bi arkadaşım vardı, o zaman bana hep şey dedirtirdi "göğüslerimden sütler şelale gibi akıyor" ben başlayayım yine enerji çalışmalarına...
ben sana hayret ediyorum ya sen nasıl hiç kilo almadın. Ben ilk aylar dikkat etmeme rağmen aldım kiloları. Sonradan düzene girdi ama ilk aylar dikkat ettim. Yine de kilo aldım. Zaten bir noktadan sonra salıyorsun amaaan olan oldu modunda.
Guzelim bende 2 buyuk miyom var. İlk 16 hafta kilo almam yasakti. ilk gunden bir cok gida yasakti. Hedef bebegin olculerinin miyomdan buyuk olana kadar kilo almamakti. Cunku kilo miyomlari buyuten bir seymis. Mecbur diyetisyen esliginde gittim kismen. Kismen diyorum cunku asermem cok cok uzun surdu. Bulanti, kusmalar derken kilo verdim, verdigimi zamanla aldim. Fakat su an halen baslangic kilomdan 1 kg asagidayim. Dogumu zorlastirmamak ve erken dogumun onune gecmek icin alacagim gram bile onemliymis
Su an mesela bebek + plesanta ve bebegin neredeyse yari boyutunda miyom var rahimde. Kilo almamaya devam ediyorum, ama basen ve gobek onden gidiyor masallah. Goruntude sorun yok yani.
Bir de seker taramada 140 ref. Olan deger 144 cikinca da ozel diyet verdi doktor. 3 haftadir 1 kez kacamak yaptim o da bayramda, tatli bile degildi... Bu surecte de kilo verdim mesela...
ben ilk gebeliğimde 30 kg aldım canım ve verdim hepsini. şimdide şuanda 21 kg aldım ve dahası da gelir. sen istdikten sonra herşekilde veriliyor. biraz bünye yapı meselesi ben çok müsaitim almaya. bu sefer serumlardan ve tiroiten aldım ama sonuç olarak aldım veririz allahınizliyle sağlıcakla doğsunlarda
70 ile başladım hamileliğe Biraz fazlam vardı tabı ama boyum 1. 70 aynaya bakınca 9kilp almış gibi degilim sadece göbek var doktorum bu konuda hassas biraz o alma diyor yoksa bende hep derdim veririm nolcak ki
Gunaydin. 🏵 Dun kilo muhabbeti donmus. Ben de tam dun tartilmistim. Evde tarti olmadigindan cok sık tartilamiyorum. 10 kilo almisim toplamda. Simdi daha saglikli besleniyorum. Belki birkac kilo veririm diye bile dusunuyorum
Günaydın 1.5 günlük çalışma hayatından sonra yine evdeyiz. Haftaya kontrol var 32 de sanırım çalışmaz alacağım siz ne yapacaksınız? Kilo demişsiniz dün 11 bin adım attım sabah yarım saat akşam yarım saat yürüdüm. tabi ilk yürüyüş değil bu ilk zamanlar günde yarım saat yürüyordum şimdi daha dinç hissediyorum riski olmayanlara tavsiye ederim. Kilo da almıyorum bu yürüyüş ve diyabet diyeti sayesinde. baştan beri toplamda maksimum 6 kilo almış durumdayım. 2 ayım kaldı inşallah daha almadan geçirebiliriz süreci. Tabi pazartesi kontrolde bebek zayıfladı falan çıkarsa bilemicem ama sanmıyorum karnım büyüyo. Sizde de oluyor mu akşama doğru sanki karın iyice çıkıyor sabah daha az karnım var gibi hissediyorum.