2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Özel kurumlarda malesef öyle. Hiçbir patron idari izne ayırip maaşini yatirayim diye bakmiyor malesef. Direk personel degisikligi yapabiliyor. Bakalim neler olacak.

2 hafta sonra beraber karar vereceğiz bakalım büyük ihtimal korkup gitmeyeceğim ama.. sonrası da çok tedirgin ediyor beni... 8 hafta neyimize yetsin bizim
Sirf bunu dusundugum icin sagliga tehdit eden bir sorun yasamadigim surece izin kullanmayi dusunmuyorum, dogumdan sonra o haftalara ihtiyac olacak diye dusunuyorum

aynen sonuna kadar katılıyorum.
Bari hamilelik iznini 4 aydan 6 aya çıkardık özel sekötörde de demeli ki biz de rahat bir nefes alabilelim.
Herkese eşit davranılmaması çok acı gerçekten.
Hatta işe otobüsle falan giden hamileler de vardır eminim.

11.5 kilo aldim ben 28.haftam yarin bitiyor. Umurumda degil bi daha hamile kalmiycam nasilsa kaldi surda 10-11 haftam tadini cikarticam saglik sorunu olmadigi surece umursamiycam kiloyu.cok sukur sekerde cikmadi. İstersem 30 kilo alayim banane veririm dogumdan sonra.

Günaydınlaar

Özel kurumlarda malesef öyle. Hiçbir patron idari izne ayırip maaşini yatirayim diye bakmiyor malesef. Direk personel degisikligi yapabiliyor. Bakalim neler olacak.
Kurumsal yerler belki daha farklı davranıyor olabilir, biz 20-25 kişilik bir ofisiz, örnek de yok böyle doğum izinleri, ücretsiz izinler filan. Bir arkadaş 2 yıl önce doğum yaptı sadece, onun da evi yakın ve yaptığı işi başka yapan yok diye zavallı 16 haftalık izninde bile her gün gelip gitti 1 er 2 şer saat. Ben de şimdi kara kara 2-3 ay ücretsiz izin nasıl alacağım diye düşünüyorum, yoksa gözüm idari alıp maaş almakta da değil bizim olanıı bize verse yetecek O yüzden son noktaya kadar çalışmak durumundayım, izni ne kadar doğum sonrasına bıraksam o kadar iyi.

Maalesef Sözde işçi korunuyor ama her şey patronlardan yana. Su kısa çalışma ödeneğinde de gördük işte. Hiç de kısa çalışmıyoruz ama firma rahatlıkla buna başvurup, benim işsizlik maaşıma göz dikebiliyor.

Bakalım neler göreceğiz. Ah bi de dediğin gibi, kim bilir ne zor şartlarda gidip geliyorlar. Ben İstanbul'dan bu yüzden kaçmıştım, yarın öbür gün bebek olsa ben nasıl gider gelirim bunca yolu diye, şimdi bir de virüs..

Çok teşekkür ederim. Inşallah iyi olur dua ile bekliyoruz.
Size de Çok geçmiş olsun.
Kendinizi koruyun.
teşekkür ederim canım,duamız her zamn minik savaşçımızla
canım doğumdan sonra muhakkak gidiyor kilolar hiç merak etme,28kilo almıştım toplamda 5-6ayda eski kiloma döndüm ama emzirme dönemi içinde ilerleyen aylarda tekrar almıştım kilo,ilk doğumda da 13kilo aldım ve 2-3haftada eski halime dönmüştüm yani çokta almamışsın şimdiden sonrada aşırı alcağını düşünmüyorum canım bence çok kolay verirsin
Kızımın hazırlıklarına başladım teyzeleri rabbim ınş güzel hayırlı günlerde kugiydormeyi kullanmayı nasip eder. ❤
ya çok güzeller canım
Biberon olarak avent mı aldınız
ben henüz almadım, dr browns düşünüyorum ama araştırırım

neyse şükür ki bizim şirket öyle bir saçmalık yapmadı, geldiğimiz zaman da ekstra maaşımızı verdi, çünkü gelmeyecek denen kişiyi bir iki saat geldi göstermek falan sistemsel olarak mümkün değil. Maaşımızı da aldık istemedi de geri. Yani yüzsüzler de o kadar değil. Kaldı ki bu yüzsüzlük değil hem çalışanını hem devleti dolandırmak bence.
Ama 1 haziranda çalışmaya başladım ben sonuç olarak resmide de, şimdi de korkuyorum :/

Bu arada 29+0 da 8.3 kg ile devam ediyorum, kendimden assla beklemezdim, epey alırım diyordum Bebiş de ne önde ne gerideydi, bakalım 15 gün sonra kontrol var neler duyacağız o zaman :)

Ya bizim sektörde bizim gibi firmaların hepsi yapmış bunu, duyuyorum. Bir de sosyalist, devrimci geçinirler ona yanarım
Umarım sorunsuz atlatacaksındır bu dönemi Ben hala evden devam,doğuma kadar da öyle gider muhtemelen ama kendimizi sıkı sıkı korumaya da devam etmeliyiz.

Idari izni gectim ücretsiz izne de ayirmaz, tek sorun maaşta değil aslinda demeek istediğim ama patronum yapmaz biliyorum huyunu, maddiyata birazcik fazla düşkün sadece. Calisabildigim sure calisip dogumdan sonraya birakmayi hedefliyorum tabi bi aksilik cikmazsa; evden calismamiza ragmen kisa calisma odenegine basvuruldi bizde de mesela. Halbulki evden calismistik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…