Tuzu azaltinca ayak bileklerin de iner merak etme,bir de ödem de yüzün şişmesi Allah korusun sıkıntı,ayaklar çoğu gebe de şişiyor zaten,tuzu azaltinca da iniyor tamamenEvet ödem de var kaç gündür hastaneye yattım ilaçlardan şişmeye başladım taburcu oldum ellerim yüzüm düzeldi ama ayaklarım ve ayak bileklerim hala şişsu çok içiyorum tuzu da bugünden sonra azaltcam inşallah doktor da dedi çok teşekkür ederim bilgiler için
İnşallah canımTuzu azaltinca ayak bileklerin de iner merak etme,bir de ödem de yüzün şişmesi Allah korusun sıkıntı,ayaklar çoğu gebe de şişiyor zaten,tuzu azaltinca da iniyor tamamen
Bunun gibi cok sey duyuyorum ve okuyorum bebeğin kilosu karın cevresine göre hesaplanıyor Dr bana dedi kı %15 az yada fazla olabiliyor ama böyle cıddı fark olunca benim gibi normal doğum isteyenlerden endişe oluşuyor ben bi kadın olarak normal doğum sansım varken niye bu yanılma payları yüzünden sezeryan olmak zorunda kalacağım ama Dr dedım sonuna kadar beklicez sezeryana karşı oldugumu fazla belirtim,Temmuz annelerinde konuşulmuş
heheh bize tebrikler resmen bende bugün tamamladım çantamı :)Bugun cok yoruldum sabah 7 den kalkıp temizlik yaptım beşiği hazırladım hastane cantamı hazırladım bir iki sey eksık onlarda pazartesiye kadar kargo ile gelır tamamlarımkapı süsü kaldı onu da kendım yapcam yarın... şuan yorgunluktan uyuyamıyorum her yerım agrıyor ama olsun değer ya oğlumu heyecanla bekliyorken bu yorgunluk tatlı geliyor bekliyoruz bakalım ne zaman gelmeye karar verecek
Size de soralim madem, neler koydunuzheheh bize tebrikler resmen bende bugün tamamladım çantamı :)
bir tek babaya kıyafet kaldı onlarda yıkanıyor
:) yaa kocaman bir liste oldu dedim hastaneye mi gidiyoruz tatile mi belli değilSize de soralim madem, neler koydunuz
Ben her sabah türk kahvesi fincanında filtre kahve içiyorum.Kızlar kahve içiyor musunuz yaklaşık 5 aydır içmiyorum ama canım nasıl cekiyor gebelikten önce günde 2fincan içerdim çok zor oldu ayrılmamız bir günlüğüne 1fincan türk kahvesi içsem bir şey olmaz herhalde değil mi
canımmm ben de çıktım kontrolden 3.400 dedi ama demin kızlar bir şey paylaşmış emin de olamadım yanlış ölçüm mü? çünkü 2 hafta önce 2.800 dü. Şimdi normal doğum sıkıntıya girdi haliyle, haftaya perşembe yine gel sezeryana alabiliriz dedi
hazırlıklı ol dedi yani
benimde geçmişte myom ameliyatım var, ve ilk dogumum olacak. myom ameliyatını yapan doktor o zamanlar söylemişti normal dogum yapamazsın sezeryan olurusn diye. şimdiki kadın dogum doktoruda aynısını diyor.O da sezeryan, dogumdan önce bir acık iki kapalı myom ameliyatım var.. Yani rahim baya baya yorulmuş söyledigine göre..
benim doktorda özelde. bende kontrollerin kısa geçmesinden şikayetçiyim. iki ölçüm yapıyor, iki laf ediyor, sonra şu tarihte görüşürüz diyor. toplam 10 dakika sürmüyor kontrolüm. bir iki soru soruyorum onları hızlıca cevaplıyor, detaya girmeden. sizinkide öylemi.Gittiğiniz hastanedeki dr oyle imiş bunu genelleme yapamayız bence. Ben de 3 özel 2 devlet hastane gezdikten sonra karar verdim. Özele gidiyorum iyi ki de bu doktoru tercih etmişim düşük yapmadan pıhtılaşma sorunumu ortaya çıkardı bebeğimin hayatını kurtardı.
-Çay kaşığı( mama verilmesi gerekirse bulundurmakta fayda var dediler):) yaa kocaman bir liste oldu dedim hastaneye mi gidiyoruz tatile mi belli değil
aklıma gelmeyen eksik varsa deneyimli anneler bana yardımcı olabilir mi :)
- Emzirme önlüğü
- Pişik Kremi
- Biberon
- Emzik
- Diş fırçası ve macunu
- Göğüs pedi
- Göğüs kalkanı
- Göğüs için gümüş kapak
- Emzirme sütyeni veya atleti
- Lohusa kilodu ( tek kullanımlık )
- Yeni doğan alt temizleme için pamuk ( ıslak mendil gibi )
- 5 tane ağız mendili müslin
- 3 tane müslin havlu
- Bebek Bezi
- Araba koltuğu
- İç çamaşırı
- Terlik
- Anneye çorap
- 3 takım rahat pijama
- Düzleştirici
- Hastane dosyaları
- Kirli çamaşır torbası
- Havlu
- Nemlendirici
- Makyaj yaparım diye birkaç malzeme rimel allık vs.
- Hastane çıkışı 3 takım ( 2 tanesi 10lu, 1 tanesi 5’li )
- Baba için yedek giysi
- Kokusuz doğal bir roll on
- Toka
- Şampuan
- Bozuk para
- Şarj aleti
- Kulaklık ( rahat konuşmak için gerekli olur diye düşündüm )
Geçmiş olsun canımİnşallah canımşuan sadece ayak ve bacaklarda var el yüz indi şükür
hmm yazmayı unutmuşum çünkü-Çay kaşığı( mama verilmesi gerekirse bulundurmakta fayda var dediler)
-Hastaneden çıkışta giyeceğimiz kıyafet
-Sıcak su torbası( göğüsler için süt gelmesinde destekmiş)
Aa neden skintiya girdi ki. 4 kilonun ustu skintili diyolarcanımmm ben de çıktım kontrolden 3.400 dedi ama demin kızlar bir şey paylaşmış emin de olamadım yanlış ölçüm mü? çünkü 2 hafta önce 2.800 dü. Şimdi normal doğum sıkıntıya girdi haliyle, haftaya perşembe yine gel sezeryana alabiliriz dedi
hazırlıklı ol dedi yani
Biberon emzik pisik kremi ve gogus icin aldiklarinin hicbirini almadim.:) yaa kocaman bir liste oldu dedim hastaneye mi gidiyoruz tatile mi belli değil
- Emzirme önlüğü
- Pişik Kremi
- Biberon
- Emzik
- Diş fırçası ve macunu
- Göğüs pedi
- Göğüs kalkanı
- Göğüs için gümüş kapak
- 3 tane müslin havlu
- Bebek Bezi
- Araba koltuğu
- İç çamaşırı
- Terlik
- Anneye çorap
- 3 takım rahat pijama
- Düzleştirici
- Hastane dosyaları
- Kirli çamaşır torbası
- Havlu
- Nemlendirici
- Baba için yedek giysi
- Toka
- Şampuan
- Bozuk para
- Şarj aleti
Ben de ayni seyleri koydum. Harici olarak bebegin altina sermek icin muslin örtü koydum. Yatacagi yere. Kendim icin de carsaf pike ve yastik kilifi koydum. Ben bir de emzik biberon ve emzirme önlüğü koymadim. Tecrubeli deilim zaten:) yaa kocaman bir liste oldu dedim hastaneye mi gidiyoruz tatile mi belli değil
- Emzirme önlüğü
- Pişik Kremi
- Biberon
- Emzik
- Diş fırçası ve macunu
- Göğüs pedi
- Göğüs kalkanı
- Göğüs için gümüş kapak
- 3 tane müslin havlu
- Bebek Bezi
- Araba koltuğu
- İç çamaşırı
- Terlik
- Anneye çorap
- 3 takım rahat pijama
- Düzleştirici
- Hastane dosyaları
- Kirli çamaşır torbası
- Havlu
- Nemlendirici
- Baba için yedek giysi
- Toka
- Şampuan
- Bozuk para
- Şarj aleti
Ben kullan at alt acma ortulerinden de koydum 3 tane.Ben de ayni seyleri koydum. Harici olarak bebegin altina sermek icin muslin örtü koydum. Yatacagi yere. Kendim icin de carsaf pike ve yastik kilifi koydum. Ben bir de emzik biberon ve emzirme önlüğü koymadim. Tecrubeli deilim zateninternetten ve cevreden duyduklarıma gore hazirladim. Bir de aptamil mi ne devam sutu koyun dediler bana ben de almadim ama alsam mi diye dusunuyorum 0-6 ay mi ne sivi.
Biberon emzik pisik kremi ve gogus icin aldiklarinin hicbirini almadim.
Tarak ve fotograf makinesi aldim ek olarak.
Ozel hastane ama yine de kagit havlu,ve bebege carsaf aldim.
Bunlar disinda ayni liste
müslin değil de bende de şey var alt açma örtüsü gibi satılıyor ya ondanBen de ayni seyleri koydum. Harici olarak bebegin altina sermek icin muslin örtü koydum. Yatacagi yere. Kendim icin de carsaf pike ve yastik kilifi koydum. Ben bir de emzik biberon ve emzirme önlüğü koymadim. Tecrubeli deilim zateninternetten ve cevreden duyduklarıma gore hazirladim. Bir de aptamil mi ne devam sutu koyun dediler bana ben de almadim ama alsam mi diye dusunuyorum 0-6 ay mi ne sivi.
Teşekkür ederim canımGeçmiş olsun canım
Aa evet 1 tane ben de alt acma koydm. Kiz olacak benimki. Sac bandi koydum foto cekimi icin. Gumus kapak aldim dha bugun dogurmadan gelirse onlari da koycamBen kullan at alt acma ortulerinden de koydum 3 tane.
Mama gerekırse eczaneden ıkı dk da alınr bemde bastan koymadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?