2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Tuzu azaltinca ayak bileklerin de iner merak etme,bir de ödem de yüzün şişmesi Allah korusun sıkıntı,ayaklar çoğu gebe de şişiyor zaten,tuzu azaltinca da iniyor tamamen

Temmuz annelerinde konuşulmuş
Bunun gibi cok sey duyuyorum ve okuyorum bebeğin kilosu karın cevresine göre hesaplanıyor Dr bana dedi kı %15 az yada fazla olabiliyor ama böyle cıddı fark olunca benim gibi normal doğum isteyenlerden endişe oluşuyor ben bi kadın olarak normal doğum sansım varken niye bu yanılma payları yüzünden sezeryan olmak zorunda kalacağım ama Dr dedım sonuna kadar beklicez sezeryana karşı oldugumu fazla belirtim, tabi zorunlu sezeryan farklı bir şey bunların işin kolayına kaçması için sezeryan olmak ayrı...

heheh bize tebrikler resmen bende bugün tamamladım çantamı :)
bir tek babaya kıyafet kaldı onlarda yıkanıyor

Selam arkadaşlar maşallah hazırlıklar yapılıyor ben bayadır şehir dışındayim daha ne çanta hazır ne düzen kurulu bir şey var ki kafama cok takılıyor bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi dogumum nasipse ankarada olacak insaAllah ama şehirler arası yolculuk yasağı olursa bayramda vs nasıl bir yol izlemeliyiz... doğum yolculugun serbestiyeti için bir neden olarak görüluyor mu

Size de soralim madem, neler koydunuz
:) yaa kocaman bir liste oldu dedim hastaneye mi gidiyoruz tatile mi belli değil

aklıma gelmeyen eksik varsa deneyimli anneler bana yardımcı olabilir mi :)
  • Emzirme önlüğü
  • Pişik Kremi
  • Biberon
  • Emzik
  • Diş fırçası ve macunu
  • Göğüs pedi
  • Göğüs kalkanı
  • Göğüs için gümüş kapak
  • Emzirme sütyeni veya atleti
  • Lohusa kilodu ( tek kullanımlık )
  • Yeni doğan alt temizleme için pamuk ( ıslak mendil gibi )
  • 5 tane ağız mendili müslin
  • 3 tane müslin havlu
  • Bebek Bezi
  • Araba koltuğu
  • İç çamaşırı
  • Terlik
  • Anneye çorap
  • 3 takım rahat pijama
  • Düzleştirici
  • Hastane dosyaları
  • Kirli çamaşır torbası
  • Havlu
  • Nemlendirici
  • Makyaj yaparım diye birkaç malzeme rimel allık vs.
  • Hastane çıkışı 3 takım ( 2 tanesi 10lu, 1 tanesi 5’li )
  • Baba için yedek giysi
  • Kokusuz doğal bir roll on
  • Toka
  • Şampuan
  • Bozuk para
  • Şarj aleti
  • Kulaklık ( rahat konuşmak için gerekli olur diye düşündüm )

Ben her sabah türk kahvesi fincanında filtre kahve içiyorum.
günde 1 bardak Türk kahvesinden bir şey olmuyor önemli olan Mg'leri.

Haydaaa benim bebeğim de 3.400'dü doktor hiç öyle bir şeyden bahsetmedi... Biraz erken değil mi ?

O da sezeryan, dogumdan önce bir acık iki kapalı myom ameliyatım var.. Yani rahim baya baya yorulmuş söyledigine göre..
benimde geçmişte myom ameliyatım var, ve ilk dogumum olacak. myom ameliyatını yapan doktor o zamanlar söylemişti normal dogum yapamazsın sezeryan olurusn diye. şimdiki kadın dogum doktoruda aynısını diyor.
o nedenle sormuştum, siz myom ameliyatından sonra hiç normal dogum yaptınızmı veya sizin doktor da illa sezeryan olacakmı diyor diye.

benim doktorda özelde. bende kontrollerin kısa geçmesinden şikayetçiyim. iki ölçüm yapıyor, iki laf ediyor, sonra şu tarihte görüşürüz diyor. toplam 10 dakika sürmüyor kontrolüm. bir iki soru soruyorum onları hızlıca cevaplıyor, detaya girmeden. sizinkide öylemi.

-Çay kaşığı( mama verilmesi gerekirse bulundurmakta fayda var dediler)
-Hastaneden çıkışta giyeceğimiz kıyafet
-Sıcak su torbası( göğüsler için süt gelmesinde destekmiş)

-Çay kaşığı( mama verilmesi gerekirse bulundurmakta fayda var dediler)
-Hastaneden çıkışta giyeceğimiz kıyafet
-Sıcak su torbası( göğüsler için süt gelmesinde destekmiş)
hmm yazmayı unutmuşum çünkü
-Şırınga aldım çay kaşığı yerine
-Hastane çıkış kıyafeti de tamam
-Sıcak su torbasını düşünmemiştim
Teşekkürler canım

Aa neden skintiya girdi ki. 4 kilonun ustu skintili diyolar

Biberon emzik pisik kremi ve gogus icin aldiklarinin hicbirini almadim.
Tarak ve fotograf makinesi aldim ek olarak.
Ozel hastane ama yine de kagit havlu,ve bebege carsaf aldim.
Bunlar disinda ayni liste

Ben de ayni seyleri koydum. Harici olarak bebegin altina sermek icin muslin örtü koydum. Yatacagi yere. Kendim icin de carsaf pike ve yastik kilifi koydum. Ben bir de emzik biberon ve emzirme önlüğü koymadim. Tecrubeli deilim zaten internetten ve cevreden duyduklarıma gore hazirladim. Bir de aptamil mi ne devam sutu koyun dediler bana ben de almadim ama alsam mi diye dusunuyorum 0-6 ay mi ne sivi.

Ben kullan at alt acma ortulerinden de koydum 3 tane.
Mama gerekırse eczaneden ıkı dk da alınr bemde bastan koymadım.

Biberon emzik pisik kremi ve gogus icin aldiklarinin hicbirini almadim.
Tarak ve fotograf makinesi aldim ek olarak.
Ozel hastane ama yine de kagit havlu,ve bebege carsaf aldim.
Bunlar disinda ayni liste

telefonlarla çekeriz diye düşündüm fena çekmiyorlar, hastane fotoğrafçısı da varmış en kötü bilmiyorum ki ona da bakabiliriz.. Nedense hiç foto çekilecek modda olacakmışım gibi hissetmiyorum.

Tarak ve ayna da koydum yaaa :) hatta saç açıcı sıvı saç kremi de koydum

müslin değil de bende de şey var alt açma örtüsü gibi satılıyor ya ondan
Aslında hastaneyi de aradım saç kurutma makinası var mı ne getirmemiz lazım havlunuz var mı vs. diye.

biberon ile vermeyebilirim ama yanımızda olsaun ne kadar yer kaplıyor ki dedim

Aptamil düşünmedim ama hastanede vardır öyle şeyler diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…