2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Kayınvalidenize aynen bu şekilde anlatsanız. Anne ben sıcaklardan çok bunalıyorum evde biraz serbest dolaşıyorum babam dahi gelmiyo. Siz de beni düşünüyosunuz anlıyorum vs. gibi. Herhalde ısrarla maaile gelmek istemezler bu durumda.
Çok can sıkıcı durumlar.

Benim de spinaldi, beni hastanede çok yürüttüler çabuk toparlanmam için o da etkili oldu sanırım. Baş ve boyun ağrım eve geldikten sonra oldu onun için de sert kahve içmek gerekiyormuş. Ben pompayla bütünleşmiştim o dönemde, göğüs yarası ve emzirme benim de korkulu rüyam, hamilelikmiş sezaryenmiş anesteziymiş vız gelir en fenası emzirme kısmı oldu bende, bebek 2430 gr doğdu çenesi kuvvetli değil ememiyor sağ babam sağ, sonra tutmayı öğrendi doğru tutturana kadar yara oldu, emdikçe iyileşmedi vs. İçime fenalıklar geliyor düşündükçe, inşallah bunda çok sıkıntı çekmeyiz
Genel anestezi sonrası toparlanmanın daha zor olacağını düşünüyorum, başka bir işlem için genel anestezi almıştım ve çok yoğun bir ağrıyla uyandım, ayrıca sersemlik hissi bir müddet geçmemişti

Canm bende perinatoloji doktoru arıyorum cenk beyi öneren cok oldu yine sana da sormak istedm sen gittin mi nasıl bi doktordu ?

Kızlar merhaba,
Minnoşum bugün bizi çok korkuttu o kadar hareketli bebe bu sabah uyandigimdan beri öğlene kadar hiç hareket etmedi. Öğle olunca iyice panik yapmaya başladım; hemen doktorumu aradim sehir disinda oldugundan hemen devlet hastanesine git dedi ve korku endiseyle gittik kan-idrar tahlili hemen ardından ilk serum u bagladilar ve ilk defa nst ye girdik, serumdan sonra yine 45 dakia nst ye bagladilar 4 saatlik gözetimin sonunda az once eve gönderildik; neyseki bir sey cikmadi sancı 1-2 ☺ kalp atislari iyi, bebiş dogum pozisyonundaydi fakat dönmuş kan tahlilleri yerlerde. Sabah aksam kan ilaci kullanmama ragmen kan degerlerim dusuk. Havalar sicak oldugundan bebegin hareketlerinde azalma oluyormuş. Bol bol su iç dediler ki cok su içen biriyim. Serumdan sonra minnoşum tepiklemeye başladi Birde nstye girdigim odanin tam karsısinda doğum vardı. Sesleri felan.. güzel bir deneyim olmadi benim için..

Canim benimki de 4 yasinda gerci daha buyuk ama ben okuyup arastirdim.
Bence guzel yanlari kadar gercekleri de anlat ki hazirlikli olsun.

Ben ogluma buzluga yemek puaca atarken mesela, oglum gun gelicek kardesn sut emecek,aglayacak, gazi olacak yemek yapmaya vakit olmazken yicez bunlari diyorum.
Bence yasanacaklara tatli tatli hazirlanak lazim birden oyun arkadasi gelmeyecek sonucta

Ben dün kayınvalideme söyledim bana diyor millet ne der gelinin doğumuna bile gitmediler der diyor erkek gelmesın dedıkce onların (2 kaynım bir kayınpeder) sana ne zararı var cok abartma 6 tane doğurdum diyor anlayış sıfır resmen onlsr yüzünden eşimle kavga ettik onlar yüzünden daha önce boşanma eşiğine geldık bende anneme gideceğim dedım babam en azından anlayışlı ben rahat edeyım diye oldugumu odaya bile gelmıyor bunlara laf anlatmak imkansız bende bildiğimi okuyacağım kadın resmen ben ne dersem o olur diyor ama ben artık onu dinlemicem gerekirse anneme giderim eşim de cocugunu göremez napayım otursun annesını dizinin dibinde

Gecmiş olsun inşallah bi daha böyle olmaz korkutmaz senı

Söyle bir konuşma olabilir mi aceba, "kızım yakın zamanda birkaç gün ayrılabiliriz ve doktor amcalar beni iyi etmek için ameliyat yaptıklarından eve geldiğimde de birazcık seninle ilgilenemeyebilirim ama baban burda ben de hemen iyileşip seninle oynamaya devam edecegim üstelik artık kardeşin de bizimle oynayacak daha çeşitli oyunlar oynayabileceğiz kalabalık olduğumuz için". Yani cümleler farklı olabilir ama doğru olan neyse onu anlatmak önemli. Hatice Kübra tongarin kardeş kardeşe geçinmek diye bir kitabı var mutttlaka tavsiye ederim. Mesela kardeşin çok iyi çok güzel onunla çok iyi anlasacaksin demek çok yanlış. Diyor ki kitapta size bir kuma getirse kocanız ve onu çok seveceksin bak filan dese hoşunuza gider mi bunun için çok hoş çözümler sunmuş. Bir bakın. Ama çocuğa durumu olduğu gibi anlatmak çok önemli. Biz genelde çocuktur anlamaz diye yalan yanlış kabullendirmeye çalışırız. Hiç görmediği birini çok seviyormuş gibi yapmak onun da aklını karıştırır daha çok üzerinize düşer ne olacağını bilemediği için

Kızlar Gri çamaşır giydiğimde yasardigimi görüyorum. Beyaz ve siyaha belli olmuyor da. Ter de olabilir ama su mu geliyor aceba diye de içimden geçiriyorum. Nasıl ayırt edilecek bu. Su nasıl gelir ne yapmalı nasıl takip etmeli

Doktorum bana hamileliğin son döneminde akıntı artar ve çamaşırın ıslanır dedi. Ama ıslandı değiştirdin. Tekrar değiştirdin. Yine ıslandı. 1 saat içinde 5-6 taneden fazla çamaşır değiştiriyorsan suyun sızıyordur dedi.

Canim su gelse acaba demezsn.
Baya bildigin su kivaminda ve cok oluyor.
Durduramiyorsun.
İdrarini yapar gibi ama tutamiyorsun diyim.

Gunayydin
Birkac gundur olan bir sey var. Pelvik kemigimin bacaga bakan kismina birkac saniyelik aci giriyor. Elektrik carpmasi gibi ama guclu epey. Neyse ki cok kisa suruyor, agri gibi degil. Var mi benzerini yasayan?
Bende de oluyor, ama her gün değil, üç dört günde bir oluyor. Ben bu durumu iğne batması gibi diye tarifliyordum.

Allah'tan benim hiç öyle dertlerim yok zor aynı şehirde otursan ayrı bı sıkıntı oturmadan ayrı.. biz her iki tarafa da uzağız. 8 yıllık evliyim kaynanam 4 kere filan gelmiştir kaldığı 1 hafta en fazla. Bnde yılda bir yada 2 yida bir giderim duruma göre yine en fazla bı hafta. Kafam gözüm rahst,, TLF bile.2-3 ayda bı konuşurum. Herkes yerinde kutlu olsn

Ayy gerçektende bebekler gelince başımıza acaba neler gelecek Benim kızda 3 yaşına girecek bakalım tam 32 aylık

Bende aynı düşünüyorum. Kızım 5 yaşında ve ister istemez kıskançlık var. Sürekli yaşayacaklarımızı anlatıyorum . Beraber bakacağız onun bize ihtiyacı var diyorum. Hastane çantasını onunla hazırladım görsün diye. Dolabını kıyafetlerini beraber yerleştirdik. Daha doğum yapmadım ama ben elimden geldiği kadar hazırlamaya çalıştım . Doğumdan sonra bir süre saha gider Allah sabır versin hepimize

Zaten sıkıntılı bir süreçteyken biz, yeni sıkıntılar neden verirler ki hamile kadına anlamadım. Bebişin gelişini düşünme döneminde kim geldi kim gelecekleri düşündürterek hem senin hem bebeğinin hakkına da giriyorlar halbuki. Bencede annenlere git en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…