Suyum gelmedi beni bilemiyorum ama , anlaşılıyor su geldiğinde durduramıyorsun diyorlar.Kızlar Gri çamaşır giydiğimde yasardigimi görüyorum. Beyaz ve siyaha belli olmuyor da. Ter de olabilir ama su mu geliyor aceba diye de içimden geçiriyorum. Nasıl ayırt edilecek bu. Su nasıl gelir ne yapmalı nasıl takip etmeli
Kayınvalidene bu şekilde anlayıp sonra da eşin konuşup desteklerse bence anlayışla karşılar.Of kızlar doğuma nerdeyse 3 haftam var kayınvalidem geleyim yardım edeyim diye tutturdu kayınbanamla tabi annem çok çok yakınımda oturuyor zaten ama ben ona giderim hep rahatsız olurum falan diye babamı bile getirmez bana. ilk doğumum rahat edemem diye canım sıkılıyor havalar o kadar sıcak ki bunalıom yeri gelio atıyom üstümdeki tişörtü falan terden. Evde şort askılı oturuyorum. Ben annemle beklemek istiyorum doğumumu sancımı vs. onla değil ki bence boşanmaların çoğu %90 ailelerden oluyor karar verdim atıp gidesim var kocayıneden bu kadar dert ettim bu kadarla kalmıyor çünkü bide dioki görümcemde gelseymiş o ordayken kocası ve çocuklarıyla Allah hepimize sabır versin
6 tane doğurmuş aslında anlayışlı olması lazım. İlk torunsa kayınpederin merak etmesi de anlayışla karşılar insan ama 2 tane kaynın gelmesini kabullenmek zor.Ben dün kayınvalideme söyledim bana diyor millet ne der gelinin doğumuna bile gitmediler der diyor erkek gelmesın dedıkce onların (2 kaynım bir kayınpeder) sana ne zararı var cok abartma 6 tane doğurdum diyor anlayış sıfır resmen onlsr yüzünden eşimle kavga ettik onlar yüzünden daha önce boşanma eşiğine geldık bende anneme gideceğim dedım babam en azından anlayışlı ben rahat edeyım diye oldugumu odaya bile gelmıyor bunlara laf anlatmak imkansız bende bildiğimi okuyacağım kadın resmen ben ne dersem o olur diyor ama ben artık onu dinlemicem gerekirse anneme giderim eşim de cocugunu göremez napayım otursun annesını dizinin dibinde
Bu konun uzmanı değilim fakat çocuğa gereğinden fazla bilgi vermek onu endişeye düşürecektir.Söyle bir konuşma olabilir mi aceba, "kızım yakın zamanda birkaç gün ayrılabiliriz ve doktor amcalar beni iyi etmek için ameliyat yaptıklarından eve geldiğimde de birazcık seninle ilgilenemeyebilirim ama baban burda ben de hemen iyileşip seninle oynamaya devam edecegim üstelik artık kardeşin de bizimle oynayacak daha çeşitli oyunlar oynayabileceğiz kalabalık olduğumuz için". Yani cümleler farklı olabilir ama doğru olan neyse onu anlatmak önemli. Hatice Kübra tongarin kardeş kardeşe geçinmek diye bir kitabı var mutttlaka tavsiye ederim. Mesela kardeşin çok iyi çok güzel onunla çok iyi anlasacaksin demek çok yanlış. Diyor ki kitapta size bir kuma getirse kocanız ve onu çok seveceksin bak filan dese hoşunuza gider mibunun için çok hoş çözümler sunmuş. Bir bakın. Ama çocuğa durumu olduğu gibi anlatmak çok önemli. Biz genelde çocuktur anlamaz diye yalan yanlış kabullendirmeye çalışırız. Hiç görmediği birini çok seviyormuş gibi yapmak onun da aklını karıştırır daha çok üzerinize düşer ne olacağını bilemediği için
Kızlar merhaba,
Minnoşum bugün bizi çok korkuttuo kadar hareketli bebe bu sabah uyandigimdan beri öğlene kadar hiç hareket etmedi. Öğle olunca iyice panik yapmaya başladım; hemen doktorumu aradim sehir disinda oldugundan hemen devlet hastanesine git dedi ve korku endiseyle gittik kan-idrar tahlili hemen ardından ilk serum u bagladilar ve ilk defa nst ye girdik, serumdan sonra yine 45 dakia nst ye bagladilar 4 saatlik gözetimin sonunda az once eve gönderildik; neyseki bir sey cikmadi sancı 1-2 ☺ kalp atislari iyi, bebiş dogum pozisyonundaydi fakat dönmuş kan tahlilleri yerlerde. Sabah aksam kan ilaci kullanmama ragmen kan degerlerim dusuk. Havalar sicak oldugundan bebegin hareketlerinde azalma oluyormuş. Bol bol su iç dediler ki cok su içen biriyim. Serumdan sonra minnoşum tepiklemeye başladi Birde nstye girdigim odanin tam karsısinda doğum vardı. Sesleri felan.. güzel bir deneyim olmadi benim için..
Canm bende tekme attıgında blup blup su sesı duyuyorum dıyorm esım de ınanmıyorKızlar az önce garip birşey yaşadım. Yani nasıl anlatayım , saçma ama bebek gaz çıkartıyor gibi ses geldi karnımdan . 2-3 dakika içerisinde 4-5 kere geldi bu ses. Eşim yanımdaydı o bile duydu. karın guruldaması gibi de degil. Hiç yaşadınızmı böyle birşey ? Endişelenmelimiyim ?
Bundan sonra olur böyle canım artık haftan ilerlemiş kasılma artar benimde öyle eğer kendimi yormuşsam o gün belli oluyor kasılmalar sıklaşıyor öyle böyle geçiyor zamanBu belirsizlik çok kötü ya. Ne zAman doğacağını bilmemek. Bir gün çok iyiyim. Bir gün ciddi kasılmam, sancım var. Popomun üzerine bile oturamıyorum.
Ne zaman isterse buyursun gelsin canim.Bu belirsizlik çok kötü ya. Ne zAman doğacağını bilmemek. Bir gün çok iyiyim. Bir gün ciddi kasılmam, sancım var. Popomun üzerine bile oturamıyorum.
şöyle diyim canım ben hastanede yatarken farkedilir artmıştı normalde 90 olan açlık 130 larda normalde 120 olan tokluk 180e kadar çıktı,diyette değişiklik yaptık biraz daha dikkat ettik 3-5güne düzeldi zaten şimdi normal seyrediyor şekerim ancak dayanamayıp kaçamak yaparsam hemen farkediyorCanim igneler sekerini ne kadar arttirmisti? Ne gibi bi onem aldi bu konuda doktorlar?
canım gözünaydın,sağlıkla büyüt inşallahkızlar 17 temmuz cuma günü saat 14:30 da bebeğim okyanusum suni sancı normal doğumla çok şükür Allahıma dünyaya geldi.bana dua eden yanımda olan ve bunu bana ileten tüm etiketleyemediğim arkadaşlarıma içtenlikle teşekkürü borç bilirim.hepinizi ayrı ayrı öpüyorum.bu aralar çok giremiyorum gene.çok öpüyorum yakın zamanda görüşmek dileğiyle❤hepinize hayırlı güzel sağlıklı doğumlar diliyorum .hasta olan arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum.gördüğüm göremediğim tüm mesajlara canı gönülden teşekkür ederim,
Aynı bende öyleyim şimdi hiç uyumuyorum inşallah doğumdan sonrada uykuyla aram kötü olurBende artık doğsun istiyorum sıcaklar çok bunalttı hiççbişeye halim yok. Gelsin de uykusuz geceler artık başlasın diyorum
canım bişi sorcam senin plesantada falan yaşlanma, kireçlenme vs. var mı ?Bu belirsizlik çok kötü ya. Ne zAman doğacağını bilmemek. Bir gün çok iyiyim. Bir gün ciddi kasılmam, sancım var. Popomun üzerine bile oturamıyorum.
çok geçmiş olsun canımKızlar merhaba,
Minnoşum bugün bizi çok korkuttuo kadar hareketli bebe bu sabah uyandigimdan beri öğlene kadar hiç hareket etmedi. Öğle olunca iyice panik yapmaya başladım; hemen doktorumu aradim sehir disinda oldugundan hemen devlet hastanesine git dedi ve korku endiseyle gittik kan-idrar tahlili hemen ardından ilk serum u bagladilar ve ilk defa nst ye girdik, serumdan sonra yine 45 dakia nst ye bagladilar 4 saatlik gözetimin sonunda az once eve gönderildik; neyseki bir sey cikmadi sancı 1-2 ☺ kalp atislari iyi, bebiş dogum pozisyonundaydi fakat dönmuş kan tahlilleri yerlerde. Sabah aksam kan ilaci kullanmama ragmen kan degerlerim dusuk. Havalar sicak oldugundan bebegin hareketlerinde azalma oluyormuş. Bol bol su iç dediler ki cok su içen biriyim. Serumdan sonra minnoşum tepiklemeye başladi Birde nstye girdigim odanin tam karsısinda doğum vardı. Sesleri felan.. güzel bir deneyim olmadi benim için..
Öyle ya da böyle şimdide uyumuyorum zaten gelsinde beraber uyumayalımAynı bende öyleyim şimdi hiç uyumuyorum inşallah doğumdan sonrada uykuyla aram kötü olur
ben de acaba ne zaman gelecek diye her gün düşünüyorum, benim kasılmam vs. de yok şükür ki henüz..Bu belirsizlik çok kötü ya. Ne zAman doğacağını bilmemek. Bir gün çok iyiyim. Bir gün ciddi kasılmam, sancım var. Popomun üzerine bile oturamıyorum.
Bgn fena sıcak gerçekten bu eve tasinali 2 hafta oldu pencereyi sadece üstten yarım açıyordm diril firildi bgn heryer full açık ama ayrı bı sıcak var bgnAynı bende öyleyim şimdi hiç uyumuyorum inşallah doğumdan sonrada uykuyla aram kötü olur
Doktor hic bsey demedi ama bilmiyorm ki ben decanım bişi sorcam senin plesantada falan yaşlanma, kireçlenme vs. var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?